Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Avtomobili, pesci, dez, luze...

Napisal/-a Tamara Če nov 27, 2003 3:56 pm

Torej...vceraj je bil ravno eden tistih dni, ko je dez padal prevec, da bi odtoki ob cestah lahko pozirali vso vodo (no sej stanje je tudi sicer porazno na slovenskih cestah :x )...posledica: ubijalske luze na cestah...

Zdej me pa neki zanima....ali pazite, da ne spricate ubogih pescev? Torej ali vozite pocasi po luzah ali z najvecjim veseljem pohodite gas in potem v vzvratnih ogledalih opazujete razjarjene pesake? :P :lol:

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če nov 27, 2003 4:06 pm

V vzratnem ogledalu opazujem premočene pešce :twisted: :P
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Re: Avtomobili, pesci, dez, luze...

Napisal/-a mazda-mx3 Če nov 27, 2003 4:10 pm

Tamara je napisal/-a:Torej...vceraj je bil ravno eden tistih dni, ko je dez padal prevec, da bi odtoki ob cestah lahko pozirali vso vodo (no sej stanje je tudi sicer porazno na slovenskih cestah :x )...posledica: ubijalske luze na cestah...

Zdej me pa neki zanima....ali pazite, da ne spricate ubogih pescev? Torej ali vozite pocasi po luzah ali z najvecjim veseljem pohodite gas in potem v vzvratnih ogledalih opazujete razjarjene pesake? :P :lol:

Jaz gledam na to da imam vklopljene brisalce ko kakega povozim, ki ce ne mam hitro sipo rdeco!

Ne resno, jaz pazim, opazam, pa da veliko ljudi ne pazi, ocitno se jim se ni nikli zgodilo, da bi jih kdo posprical, ko so bli pes! :evil:
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če nov 27, 2003 4:10 pm

To ne me pa pešci rapizdijo drugače: Evo prideš na prehod za pešce pa pogledaš levo in desno (kot pešec) no nato stopiš na zebro in hodiš čez. Če pride avto se mora zaustavit oz. fajn je da se, ker ima pešec prednost in tudi pravico, da je na zebri in da prečka cesto. Do tukaj vse lepo in prav.

Drugo je ko pešci letajo sem in tja po zebrah čeprav vidijo, da se jim ribljižuje avto in pešec vzame avtomobilu prednost kdo najebe? Voznik avtomobila.

treba bi bilo pešcem razložit da imajo prednost SAMO takrat kadaj je pešec že stopil na zebro in da v bljižini 50 metrov ni avtomobila. Tukaj v Mariboru pa skačejo sem ter tja ko kake razposajene kure sem sam tudi kdaj pešec in lepo upoštevam stvari, ki so po zakonu in vem, da meni kot vozniku gredo na živce. Upam, da ste me razumeli prav.

Glede luž in sedaj snežne brozge? Pa takole če vidim lužo in pešca upočasnim če pa naletim na to, da se dva avtomobila srečata pa se nimaš kam izognit sicer zaviraš ampak v večini primerov je tak, da si prepozen sploh po mestu. Ne vem če se že kdaj koga pošprical če sem ga ga nisem nalašč in z veselje. Pač ni šlo drugače.

G-4S

Napisal/-a G-4S Če nov 27, 2003 4:45 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca Če nov 27, 2003 4:59 pm

Zelo rad vozim po lužah. Večja k je luža bolj mi je všeč :wink:

Pešceu pa ne špricam.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 27, 2003 5:28 pm

Ce se le da se umaknem.

Se pa spomnim kaksne 2 leti nazaj. Sem tako zalil enega pesca da je bil joj. Se zgodi. :? Jaz pripeljem okoli desnega ovinka, polno dezja je bilo in seveda nepricakovano luza. Na polno cez njo in v tistem trenutku zagledam se pesca. JAO !!! Seveda je izginil pod ZELO veliko zaveso vode. Kaj sem hotel, gasa pa naprej. :roll:
SlikaSlika

baron
Novinec

Napisal/-a baron Če nov 27, 2003 5:35 pm

Se izognem če se je možno. namerno ne bi nobenga zalil. Drgač pa rdeč ratam ko vidm pešca ki se vleče čez tisto zebro, pol pa v prvo pa počas prot njemu in čist pr njemu ustavim. :D :P

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če nov 27, 2003 5:42 pm

Jst tut ne maram neprostovoljnega tusiranja mimoidocih. Ceprou sm pa tut ze, tko kot ze neki tle, ponestec zalil enga tipa neki let nazaj. V vzvratnem speglu sm sam vidu kako je tip cist zmeden stal na plocniku pa okol gledu.. :oops:
Kar se pa tice pocasnih pescou: glih predvcerisnem zvecer (cca 22.30) pelem po prazni celovski pa vidm enga modela ko gre cez prehod cez rdeco. Tko u izi, boli ga falus. Jst sm sm ga ze dost na del vidu, pa fuk u cetrto pa gasa. Bi mogl vidt kok se je model ustrasu, tko k en konj u kasu je zaceu tect. :lol:
Pa da me ne bo kdo zdej zaceu napadat, sm bil se kr precej stran od njega...

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 Če nov 27, 2003 5:58 pm

X-Hair je napisal/-a:Ce se le da se umaknem.

Se pa spomnim kaksne 2 leti nazaj. Sem tako zalil enega pesca da je bil joj. Se zgodi. :? Jaz pripeljem okoli desnega ovinka, polno dezja je bilo in seveda nepricakovano luza. Na polno cez njo in v tistem trenutku zagledam se pesca. JAO !!! Seveda je izginil pod ZELO veliko zaveso vode. Kaj sem hotel, gasa pa naprej. :roll:

jest sem kako leto nazaj enega v kranju pri vojašnici. naliv ko da bo vesolni potop. skozi najhujšo nevihto, grmenje, padanje dežja, hrup golfa 1ke dizla in šumom vode ki je brizgnila sem slišal krik groze ki je prihajal s sovoznikove strani skozi zamegljeno šipo. rekli so mi, da sta bila 2 kolesarja...

:)

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če nov 27, 2003 6:11 pm

xandrej je napisal/-a:Drugo je ko pešci letajo sem in tja po zebrah čeprav vidijo, da se jim ribljižuje avto in pešec vzame avtomobilu prednost kdo naj**e? Voznik avtomobila.

Tole pa ne bo držalo. Ok, sej ti plačaš pa on keš dobi, AMPAK V končni fazi pa še skos najebe pešec, k poloman bo on hodu. Kok keša sploh odtehta to, da si invalid? Zame ga ni dost.
Sm vidu, kako je na Celovški v Šentvidu enkrat popoldne en fotr z enmu lanosam najašiu eno bjonđo, k je čez rdečo tekla. Ka bi vi vidl, kakšno salto je baba nardila. Sam po moje ji sploh ni blo kul to in mogoče se je iz tega naučila, kdaj se hod čez cesto. Isto k jst, k sm enkrat z bajkom najhitrejš po levi pelu (zato, ker sm hotu v eno ulco na levo zavit in je bolš, če greš 1 km prej na drugo stran, da bolš vidš), pa je en motorist z dvorišča zapelu, jst pa vanga. Zlomu sm si 2 rebri pa vilce na bajku, ampak zdej pa rajš 2 km okol hodm, da se prov pa varno prpelm.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če nov 27, 2003 6:28 pm

kr3mn1 je napisal/-a:

jest sem kako leto nazaj enega v kranju pri vojašnici. naliv ko da bo vesolni potop. skozi najhujšo nevihto, grmenje, padanje dežja, hrup golfa 1ke dizla in šumom vode ki je brizgnila sem slišal krik groze ki je prihajal s sovoznikove strani skozi zamegljeno šipo. rekli so mi, da sta bila 2 kolesarja...

A zalil al ubil? :D

+ 2 kolesarja v največjimu nalivu - to je pa čist njihova krivda če si jih zalil, sj sta bla tkoaltko mokra ko cucka.
Slika

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 Če nov 27, 2003 6:41 pm

Pugi je napisal/-a:
kr3mn1 je napisal/-a:

ne sta stala pod marelami pa pod drevesom poleg koles. zalil . stari...tko predirljivo se še v filmih ne derejo.

A zalil al ubil? :D

+ 2 kolesarja v največjimu nalivu - to je pa čist njihova krivda če si jih zalil, sj sta bla tkoaltko mokra ko cucka.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če nov 27, 2003 7:04 pm

Jaz lahko kot pešec povem da avtobusarji prov z užitkom zapleljejo z vso brzino čez lužo, tako da sem bil totalka moker (vodo nesel ~3m) :evil:
Slika

Uporabniški avatar
k@vka
Novinec

Napisal/-a k@vka Če nov 27, 2003 7:10 pm

kako pa je stem, če gre pešec čez rdečo, pa ga najahaš? kdo je tle kriv?
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če nov 27, 2003 7:16 pm

kavka je napisal/-a:kako pa je stem, če gre pešec čez rdečo, pa ga najahaš? kdo je tle kriv?

kdo je kriv?avto ki gre čez rdečo ali avto ki gre čez zeleno? :wink: :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Če nov 27, 2003 7:20 pm

Ko se pešci '' vlečejo'' čez prehod je treba samo mal gas pohodit al pa malo spustit avto da mal cukne :twisted: he he kakšne reakcije.

Drugač pa čez luže počasi :arrow: tudi zaradi tega da pešcev ne zalijem.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 27, 2003 8:05 pm

kavka je napisal/-a:kako pa je stem, če gre pešec čez rdečo, pa ga najahaš? kdo je tle kriv?

kavka res dobro vprasanje :mrgreen: :har
SlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če nov 27, 2003 9:09 pm

Kdor je iz mesta ve kakšna megla dijakov se vsak jutr vleče proti šoli. Cela ulica je polna uglavnem. In pol pride avto od zadaj in revež čaka kako bi mim pršu odmakent se noče pa nobeden. Ko sem še mel svojo NSR-ko sem samo na začetk ulice prvo navil na 11.000rpm pa sem prec vidu skus do konca ulice. :P :P Glih tako k mojzes ko je dal morje na pol :lol: :lol: :lol: Pol pa samo lepo u drgugo da so obrati padl pa sem se čist lepo zapelu čez celo gužvo.

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Če nov 27, 2003 10:12 pm

Kar se tiče pešcev, vedno pazim, ker nikol ne veš kdaj se znajdeš v obratni situaciji :o

Za tiste, ki se vlečejo čez zebro vedno obstaja rešitev -> tam spodi pri desni nogi je ;)

Se mi je pa enkrat zgodil, da je ena kura (ne najdem druzga izraza za žensko, ki ne ceni svojga življenja) skočila na cesto (na Tržaški, prva bus postaja od tobačne) pred avto. Gledala je na une, ki so peljali v nasprotno smer, kako bo prišla tam čez, sam očitno ni pomislila, da mora najprej živa pridt čez prvo polovico :roll:
Tako kot sem takrat bremzal, trobu, gledau okol sebe če je frej cesta in zavijal ( z avtom :P ) nism še nikol v življenju, pa upam, da mi tud ne bo treba več :x
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov