Debate, ki niso vezane na ostala področja...

CorsaFan
Nov uporabnik

Kraj: Malo tukaj, malo tam

Tovornjakarji - kralji cest?

Napisal/-a CorsaFan Če nov 27, 2003 5:15 pm

Ljubljana, 27. november 2003. The rush hour oz. prometna konica okoli 16. ure. Severna ljubljanska obvoznica, blizu izvoza Brdo v smeri Vič – Šiška. Vozim v bolj ali manj strnjeni koloni po prehitevalnem pasu s hitrostjo okoli 120-125 km/h. Razdalja do spredaj vozečega vozila je morda nekoliko večja od predpisane varnostne razdalje, pač zato ker hitrost vožnje raje prilagajam z dodajanjem in odvzemanjem plina kakor pa z izmeničnim pritiskanjem na plin in »tiščanjem« zavore. Na voznem pasu tovornjak oranžne barve s priklopnikom, na katerega sem postal pozoren že nekoliko prej, saj je očitno vozil hitreje kot predpisi določajo za tovornjake (halo, provida?). Ko se (sam na prehitevalnem pasu) približam tovornjaku (ki je na voznem pasu) na nekaj metrov (kakšnih 5 -7 m), se voznik tovornjaka odloči za prehitevanje. Vklopi smernik, zapelje naravnost predme, zato sem moral sunkovito zavirati. K sreči za menoj ni bilo nobenega razgreteža (mimogrede, na ljubljanski obvoznici so nekakšna stalnica, a o tem kdaj drugič), ki bi bil »priklopljen« na mojo izpušno cev, saj bi to pomenilo neizbežno verižno trčenje. Tovornjakarju (ko vozim za njim) potrobim in posvetim z dolgimi lučmi. Tovornjak se umakne na vozni pas, sam pričnem pospeševati, da bi ga prehitel in ko sem nekje na polovici dolžine njegovega priklopnika, prične tovornjak »siliti« na prehitevalni pas, tokrat brez vključenega smernika – nekako v stilu ameriških filmov, ko želi kdo koga zriniti s ceste. Takoj zatem zagledam iz vozniške kabine iztegnjeno roko, na kateri se izmenično pokažeta iztegnjeni sredinec in mahanje s stisnjeno pestjo (kot v cenenih filmih ko kdo komu grozi s pretepom). Tovornjak je v tem času že na približno 1/3 prehitevalnega pasu, tako da sem se sam moral umakniti povsem k odbojni ograji ločevalnega pasu. K sreči uspem prehiteti tovornjak brez neljubih posledic. Sprašujem se… le kaj se je podilo po glavi vozniku tega tovornjaka… ali sem si vse to »prislužil« zaradi tega, ker sem mu potrobil in posvetil, da bi ga tako opozoril na skrajno nevaren manever, ki ga je izvedel in na grobo kršenje CPP? Bil sem deležen že veliko ogrožujočih ravnanj tovornjakarjev, ki se imajo za kralje cest, toda da bi me kdo poskušal zriniti s ceste ter mi hkrati grozil s fizičnim obračunom… Sodbo o tem dejanju prepuščam vam.
Nisem policaj, pa bi na dan lahko ujel toliko hudih kršiteljev, da bi se Mramorju (finančnemu ministru), Bohinjcu in Žlendru smejalo. Le dajte mi provido...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 27, 2003 5:22 pm

Uff...dokaj neljuba situacija Sam mislim da se nisem imel kaksenih podobnih pripetljajev. A od tukaj toliko nesrec na obvoznici ( hec ).
Lahko pa da je imel sofer slab dan. Samo da ni bilo kaksnih veriznih zadev, ker pomoje ni lepo ko se nabijas od spredaj potem te pa nabijajo se od zadaj. :?
SlikaSlika

baron
Novinec

Napisal/-a baron Če nov 27, 2003 5:30 pm

Ti CorsaFan ampak pumpa ti je pa pognala ko si vidu da te stiska k ograji. Drugač paš pa čist prov teli tovornakarji misljo da je vse njihova cesta in da so kralji. Samo spomnmo se ko so štrajkal in ceste zablokiral. Ker majo tovornjake frajerji taprejo cesto in se j..i. Boli ga kako bo folk pršou v službo .... Ne ne teli tovornjakarji so čist mim. Pa še neki - po moje jih je preveč in se zaradi majhnega gospodarskega prostora dogajajo tiste pizdarije okol dovolilnc. Polcaji pa sodišča bi mogl tiste uradnike pozapret... pa dej sama kuhna..... :evil: :twisted:

G-4S

Napisal/-a G-4S Če nov 27, 2003 5:34 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 27, 2003 5:36 pm

G-4S je napisal/-a:Najbolj so mi všeč "slonji" dragi 79 proti 81km/h style ! Dobim kar pikce.....

:har :har :har

JA JA JA, ta je res svetovna. Samo je pa zanimivo, ker se caka in caka. Jaz ponavadi recem ko dozivim kaj takega. "Aha, tovornjakarji se spet podijo"
SlikaSlika

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Če nov 27, 2003 5:52 pm

Nimam namena pljuvat po tovornjakarjih, ker jih je večina zlo fer (po bogatih izkušnjah) kar se tiče vožnje. seveda pa se najdejo t.i. idioti, kakor tudi pri voznikih osebnih avtomobilov..

mene v bistvu moti prehitevanje na višnjegorskem klancu na relaciji Ljubljana - Novo mesto, kjer imajo prepoved prehitevanja tovornjaki katerih NDM presega 5 ton, pa raznorazni šleperji vsporedno sopihajo svojih 50 km/h, pa se gredo prehitevat, s tem pa posledično delajo kolono in potencialno nevarnost. Je pa tudi res da je hitrost omejena na 100 km/h.

Kar se tiče skakanja nas prehitevalni pas brez žmigavca... ne bom komentiral, to delajo tud vozniki osebnih avtomobilov

P.S.:
nisem tovornjakar, zato pa na dan naredim vsaj 400 km.

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Če nov 27, 2003 6:38 pm

Corsafan: omejitev po severni ljubljanski obvoznici je 100km/h. Tovornjakar te je lahko enostavno spregledal, glede na ure prebite v kamjonu je pa bil že tko verjetno uničen, pole mu pa še eden k se mu blazno mudi zadi zčne blendat in nevem kej...nevem, jst bi na njegovem mestu tudi pop**** v primeru take situacije.

No, kot je eden omenu zgoraj se najdejo tudi idioti, ampak kljub temu zaradi enega takega pripetljaja ni treba zadev posploševat na vse šoferje tovornjakov. Samo pomisli kaj bi lahko tle vse pisali o voznikih avtomobilov...

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Če nov 27, 2003 6:57 pm

Tisto o t.i. idiotih sem pisal jaz, in sem napisal, da so t.i. idioti tudi pri voznikih osebnih avtomobilov in nisem posploševal (seveda če je to letelo name).

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Če nov 27, 2003 7:07 pm

um..

sm bil v podobni jebeni situaciji.

Se peljem po Lj obvoznici v smeri BTC -> Barje.

Pridem do tunela, tm k so potem 3 pasovi (ali celo 4?), s tem, da sem bil na skrajno desnem.

Ker je bil pač pas "frej" sem nadaljeval z tistih 120-140km/h ki sem jih imel že prej "notri".
Na levem pasu ob meni je bil pred menoj tovornjak z CRO tablico. Ko sem bil nekje na sredini tovornjaka (pač je šel počasneje), pa začne b**** (ni drugega izraza) riniti dokaj hitro (kot da bi pač zavil oz. takoj zamenjal pas) na moj pas.

Ne vem ali mu ego ni dal, ker sem ga "kao" prehitel ali kaj, samo ko te stiska tovornjak v tunelu, tko da ni šans da greš kam, mu !"#%"%# vse po spisku.

Na srečo je ta fiat krš uspel zradirat gume in se je glih za glih izšlo (tovornjakar je suvereno dokončal manever in odpeljal naprej po mojem pasu), da mi ni s prikolico odtrgal pol avta ali pa me zmečkal.

Hupe itak ni slišal (čim je začel zavijat sem se obesil nanjo)...

Jebeni tovornjakarji... :evil:

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Če nov 27, 2003 7:09 pm

Sam imam z tovornjakarji kar pozitivne izkušnje :arrow: saj na relaciji Nm - Trebnje se vsi lepo umaknejo tudi če ni za njimi kilometrska kolona.

Tisti tako imenovani slonji dragi pa tudi mene razkurjo.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če nov 27, 2003 8:21 pm

Ja so (pre)pametni tovornjakarji. Ampak takih je 1% al pa še to ne samo problem je če glih na tizga naletiš. Drgač sem pa tut že vidu da je tovornjak reševal situacijo da ni počl ko bi lahko po vseh pravilih samo pelu pa nebi bil nč kriv. JA pa furat tovornjak hud stres. Kdo pa lahko ostane po 12-14 ur skoncentriran pa pelat ne da bi ratal "mal" tečn. Vem boste rekl 14 ur ne-ne. po papirjih res ne u resnici pa še več!!!

babsek
Nov uporabnik

Napisal/-a babsek Če nov 27, 2003 8:38 pm

Tovornjakarji so v glavnem kar vredu šoferji, res se najde kakšen "psiho", ki mal vijuga po cest pa te mal razjezi, sam da pa mal gledaš kaj z avti delajo, to pa sploh ni za govort.
Pa še neki, sam imam izkušnje z kamioni, po dolgi vožnji si res zmatran in hitr kakšno neumnost narediš, je pa tud res, da ti pridejo v "mrtvi kot" in kakšen avto prav hitr spregledaš posebno pa še, če se ti hitro približuje :-P

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Če nov 27, 2003 8:48 pm

mah tovornjakarji so pač legende ane, tk kot pa bikerji tud.....Slika
so pa izjeme ja....
primer: se pelemo iz morja, kolega bula fiesto tk na izi ene 160kmh se mi zdi...
po prehitevalnem pasu. Na voznem pasu pa se recimo 100m pred nami (cirka), odloči en šleper za bi pa prehitu enga an.... :roll: in brez žmigovca zavije na prehitevalni pas (na števcu ma pa ene 90-100kmh)!!!!!!! js sam zaupijem BREMZI!!!! (pol sm se pa tk usral... :oops: ) kolega pa na polno zabremzu in res KOMI smo obstal pred tisto mrgo tam!!!!SlikaSlika
Slika

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny Če nov 27, 2003 9:35 pm

G-4S je napisal/-a:Najbolj so mi všeč "slonji" dragi 79 proti 81km/h style ! Dobim kar pikce.....

Ja, na levi strani 30 let star mercedes z bulgarsko reg., ki ga po desni prehiteva Daf iz 2.sv. vojne s polno prikolco ovc :x :)
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če nov 27, 2003 9:39 pm

v takem primeru vsi znamo telefonsko 113, pa vsi imamo mobilne telefone... pri meni bi v takem primeru že zvonil telefon...

kar vprašajte BabyM!
Slika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Če nov 27, 2003 9:58 pm

RegY je napisal/-a:v takem primeru vsi znamo telefonsko 113, pa vsi imamo mobilne telefone... pri meni bi v takem primeru že zvonil telefon...

kar vprašajte BabyM!

Upam da je BabyM nabildan črnec (brez zamere), ker policija se s tem ne ukvarja :P :P :twisted:

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Če nov 27, 2003 10:09 pm

Tud js nebom preveč kritiziral tovornjakarjev; sam me pa razpizdi (že napisano), ko se ti "vrže" pred tebe in z 1km/h razlike hitrosti prehiteva drug tovornjak.... Halo!! Sam pomislte, da pa vsi penimo, če se vozimo za nekom ki pelje 5km/h počasnej kot bi se mi radi in komaj čakamo, da ga prehitimo; tovornjakarji isto, sam prehitevalni manever pri njih traja dost več časa... Mečejo se pred nas, ker je pač vidi en mal lufta in večinoma morajo res skorda izsiljevat, ker je kr gužva...

lp

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 27, 2003 11:05 pm

Kar se tice slonjih dragov bom reku tkole. Vozis se na AC / Obvoznici kar pomeni da lahko vsak prehiteva. Res pa je da mors pomislt, da se vozila na prehitevalnem pasu gibljejo z vsaj 130km/h nekateri (tudi jaz na trenutke, ko je prazna cesta) z krepko vec! Kaj je tle splosni problem: folk ne gleda spegla ali pa ne oceni razdalje in hitrosti priblizevanja vozila. Torej samo mikronski pogled v spegu pa poka na prehitevalnega in seveda potem..
Drgac pa sem imel sceno z tovarnjakarjem, ki se je koncala z tem, da sem jaz izstopil iz avta in zelo malo manjkalo, da nisem zacel fizicno obracunavat (ce bi imel se koga v avtu bi jih un fasu - ker nebi ogrozal samo mene ampak se moje sopotnike za kar pa se men cist odtrga). Scena je bla da sem se peljal po AC in sem si rekel za spremembo bom sel po omejitvi (kwa se da fajn prehitevat z 130km/h - morte probat.) Se peljem uzivam v voznji ko tko vids dva tovornjaka in umes ocitno se edn ki je deloma vozil po odstavnem pasu ker se ga ni vidlo oz daljave. No ta se je pa odlocu da bo zapeljal z 70km/h na prehitevalni pas slabih 7 metrov pred menoj. SI mislte kolk sm bremzu .. pa se to .. mel sem filling da sem se 300 km/h za tovornjak pripeljal. Take ovce .. ampak res to so ovce .. samo se obrit za volno pa zaklat za meso.

LP, Klemen

PS: Folk pred svinc pa steno v glavo.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek Pe nov 28, 2003 12:58 am

s tovornjakarji nisem mel scene, vem pa da ne bom več trobu sumljivim neznancem, češ "mašr u tri p... rit počasna".

ustavim v praznem križišču za nekom. čakam 30 sekund da bo speljlal. nič. vljudno čakam še 30 sekund. nič. popizdim, ga prehitim, potrobim in z gasom dalje. ni blo 10 sekund ga vidim nalepljenega za mano. tako blizu da sem v špeglu vidu samo njegov fris. res tako bliz še nisem vidu nobenga pelat. v križišču zavijem v enosmerno in butl me začne prehitevat že v križišču in nato v enosmerno in nato zabremza. mi je blo že jasno kaj se pripravlja in sem dal kr lepo v rikverc in čakal. zraven sem mel še punco, sva hotla it samo na pico in v kino, veš da mi je blo do tega da se spustim na nivo nekoga k nima IQ večjega od dolžine svojga pimpka tolk k do pokvarjenga zmenka. tip stopi iz avta. gorila res, pišuka ko bedanc je zgledov. sem si reku no lih tapravga sem nabasov. samo tolk sem počakal da je prišel do avta pol pa gasa v rikverc po enosmerni nazaj do križišča, obrnit in dalje. ravno takrat je nekdo zapeljal v enosmerno in ga fino od uzadej zablokiral. sem si mislu tukej maš zdej ščene zalet se nekam burazer. zavijem nato v naslednjem križišču "po bližnjici" a pišuka on pa po drugi strani. ma k je blo prekleto naključje. lahko bi šla v 10 različnih smereh naprej, a ne, 1 minuto kasnej sva si stala v križišču spet eden nasproti drugega. popizdiš. pa nisem čakov izvedet kaj ma v mislih. s ceste na travo, mimo njega, nazaj na cesto in gasa dalje. 200 metrov naprej se ustavim in gruntam kam nej zavijem, on pa tud še ni speljal. je prov čakal kam bomjaz šel. pol pa samo gas pa skozi ulice levo in desno. je blo treba gruntat, ker je mel 2x močnejši avto k jest in bi me na ravnem ujel ko za šalo. pišuka ampak nama je pa uniču večer ni blo ne pice ne kina (punca se je tresla ko šiba na vodi). klet fuks albanski (dobesedno).

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Pe nov 28, 2003 7:02 am

Jao, kaj vse mora ta zemlja nosit... :x
tom2
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov