Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Nekaj o SLR ,prihod vstopa v evropsko unijo in avti

Napisal/-a lazo Ne nov 30, 2003 1:25 pm

Mercedes SLR skoraj razprodan
Stuttgart | 29.11.2003 | STA

Novi športni avtomobil Mercedes Benz SLR je že skoraj razprodan, čeprav bodo prvi avtomobili na trg prišli šele marca prihodnje leto.
Kupci tega 435.000 evrov vrednega avtomobila bodo morali nanj čakati skoraj tri leta. Mercedes naj bi letno proizvedel 500 avtomobilov, skupno število teh jeklenih konjičkov pa je omejeno na 3500.
Novi športni avtomobil Mercedes Benz SLR je vreden 435.000 evrov
SLR, ki ga proizvaja Mercedesov partner iz formule 1 McLaren v britanskem mestu Woking, po obliki spominja na dirkalne avtomobile iz 50. let, dosega pa hitrost do 330 kilometrov na uro. Čeprav naj bi deloma celo presegal zmogljivosti svojih športnih konkurentov, pa je po zagotovilih proizvajalca primeren za vsakodnevno uporabo in ima vse varnostne lastnosti drugih Mercedesovih modelov.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaj pravte na to statistiko,da je avto ze tako razprodan,me pa zanima eno vprasanje kaj to pomeni pol da jih nebodo vec prodajal(proizvajal) al kako .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pred parimi dnevi sm v casopisu x(da nebi spadla reklama) bral da se bodo avtomobili po prvem maju bistveno podrazili,da bodo sli na evropsko raven,ko zanimljiv primer so navedli cliota ki da pri nas dobis za 10.000 evrov na Danskem pa za krepkih 20.000 eur(besede povzete iz clanka),kaj mislite o tem,res lepa primerjava ce pa tut pogledamo standarde in place na danskem pa pri nas,pa na porocilih sm poslusu ker slovenija bo v prvih 10 letih morala tok pa tok denarja placat evropski uniji ,tut da se bo pistveno podrazila elektronika in vse skup,mogoce le hrana ne za tok,nikjer pa nc ne omenjajo da se bojo place kej zvisale,kaksno je vase mnenje glede tega. :roll:
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nekaj o SLR ,prihod vstopa v evropsko unijo in avti

Napisal/-a Nu-NRG Ne nov 30, 2003 1:52 pm

lazo je napisal/-a:Pred parimi dnevi sm v casopisu x(da nebi spadla reklama) bral da se bodo avtomobili po prvem maju bistveno podrazili,da bodo sli na evropsko raven,ko zanimljiv primer so navedli cliota ki da pri nas dobis za 10.000 evrov na Danskem pa za krepkih 20.000 eur(besede povzete iz clanka)

Jaz sm to tudi zasledil v clanku.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Ne nov 30, 2003 2:15 pm

pred 2 mesecoma sem bil na Danskem. Danske nikakor ne mores primerjati s slovenijo, saj je bistveno bogatejsa drzava!!! Res je, da so cene avtomobilov 2 do 3x višje, tudi vse ostalo je veliko drazje (cigaret pod 1000sit ne dobis, 5dl piva v zabaviščnem parku 1500sit...)... :shock:
prva stvar, ki sem jo opazil, povezana z avtomobili so ceste. ceste so tako ravne, da ne cutis najmanjsega tresljaja, pa ceprav so starejse od nasih in ze tisockrat zaflikane in so vse šekaste! nisem mogel vrjeti, da se da ceste tako dobro popravljati in vzdrževati. :lol:
seveda imajo danci veliko vecje place (x3). imajo pa posledicno tudi visje davke za ceste, avtomobile...

NEDOPUSTNO je primerjati Slovenijo z Dansko! :evil:

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Ne nov 30, 2003 2:47 pm

eXtreme osebno se zelo strinjam z tabo,nasploh moje osebno mnenje je da nebi smelo biti nobenih primerjav nasploh med drzavami,saj so odstopanja od drzave do drzave razlicna,sam dopovej ti to tem v vladi,konji zarukani,kaj se bodo se spomli,rinejo nekam pa vse bojo na drzavljane na njihov hrbet naprtili,oni pa bodo sam lepo sedeli na poslanskem sedezu in uzivali dobrote ,p.... mat...ina(oprostite na izrazanju),vedno neki delajo za dobro drzave,kdaj pa bodo nardili kaj za dobro drzavljanov,pa se ta prdlog o pitju alkohola ,osbno ne mislim da se bo s teb izboljsalo,da so znizal to mejo,ce bi kej pametnega ,hotel narest ,vsaj jaz bi naredu kot ka so nemci nardil,da so cene alkohola v nocnih urah bistveno drazje kot v dnevnih,pa pij ce imas denar,saj bos kmalu ostau brez kesa.hehe,vsaj to bi mi se zdela bolsa resitev pa se drzava bi zasluzila,drugac pa menim da bi vsakmemu vinjenemu vozniki moralo biti voznisko odvzeto,to je moje mnenje
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
spilferderber
Nov uporabnik

Napisal/-a spilferderber Sr jan 21, 2004 12:48 pm

vprašanje: nekje sem nedavno zasledil, da naj bi Mercedes Benz (in sateliti) v Sloveniji prodal kar dva Maybacha in celo enega SLR.. :?: :shock:

Za Riemerja vem, da ga ma, zanimata pa me lastnika drugih dve lepotcev :?:

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Sr jan 21, 2004 12:51 pm

spilferderber je napisal/-a:vprašanje: nekje sem nedavno zasledil, da naj bi Mercedes Benz (in sateliti) v Sloveniji prodal kar dva Maybacha in celo enega SLR.. :?: :shock:

riemer je kupo maybaha baje sam zato ker ga morš met v garaži če hoče kupit SLR-a :wink:
blagor njemu :roll:

Uporabniški avatar
PriSon
Novinec

Napisal/-a PriSon Sr jan 21, 2004 12:59 pm

Hmm...ja vsi pravijo avti bodo se podražli itd. Zdaj pa poglejmo iz drugega vidika! Recimo, da se avti podražijo! Pa kdo za hudiča :twisted: bo še tu v Sloveniji kupil avto, če pa lahko gre v Nemčijo tam kupi pol leta oz. eno leto star avto z full pull opremo za 60% cene novega tu pri nas???? A se je kdo že to vprašal??? Pa kaj bodo pol trgovci?? Pod nosom bodo se lahko brisal!!! Če bodo cene avtov povišali, pomeni to njihov propad! To vemo vsi! Takole, če se bodo avti podražli se ne bodo za dolgo! To mislim vsaj jaz!

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Sr jan 21, 2004 1:02 pm

Za nakup SLR-a ni pogoj da imaš pred tem Maybacha. Imaš pa prednost pri dobavi, če že imaš Maybacha v garaži.
P.S: po neuradnih podatkih bi naj en mariborčan kupil/naročil SLR-a.

Ajde

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Sr jan 21, 2004 1:04 pm

Need_Power je napisal/-a:Za nakup SLR-a ni pogoj da imaš pred tem Maybacha. Imaš pa prednost pri dobavi, če že imaš Maybacha v garaži.

Ajde

govori se da naj bi bil to riemer :roll:
bomo vidl :wink:

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Sr jan 21, 2004 1:08 pm

PeCi je napisal/-a:govori se da naj bi bil to riemer :roll:
bomo vidl :wink:

Jaz pa sem slišal da to naj nebi bil Riemer, hehe.

Ajde

Uporabniški avatar
spilferderber
Nov uporabnik

Napisal/-a spilferderber Sr jan 21, 2004 1:10 pm

en MBjčan? :?:

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr jan 21, 2004 1:11 pm

Kje, da mu ga sunem :P
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Sr jan 21, 2004 2:52 pm

Need_Power je napisal/-a:Za nakup SLR-a ni pogoj da imaš pred tem Maybacha. Imaš pa prednost pri dobavi, če že imaš Maybacha v garaži.

Ajde

za nakup maybacha se je odlocu od fotrovog kolega sin ,z dovgega mosta,ka se ukvarjajo z gradbenistvom ( od alije veliča sin) ,v lj boste lahko obcudovali tega lepotca 8)
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Sr jan 21, 2004 10:26 pm

Kolko jaz vem bo bodoči lastnik iz Slovenskih konjic.
Slika

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. Sr jan 21, 2004 10:36 pm

No, jst sm tud mislu da se bojo avti dost podrazil, sm pa bil par dni nazaj na servisu(Renault), pa mi je lastnica rekla da bojo sli avti samo 2% gor. Zdej pa ne vem a je to res al ne :?:

SeekK
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a SeekK Sr jan 21, 2004 10:37 pm

jst sm brau da si je hotu zidar(direktor sctja) maybacha omislt. in to kot sluzben avto! takrat je dau izjavo da more met avto primeren njegovmu polozaju oziroma neki podobnga.

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr jan 21, 2004 10:44 pm

PeCi je napisal/-a:
spilferderber je napisal/-a:vprašanje: nekje sem nedavno zasledil, da naj bi Mercedes Benz (in sateliti) v Sloveniji prodal kar dva Maybacha in celo enega SLR.. :?: :shock:

riemer je kupo maybaha baje sam zato ker ga morš met v garaži če hoče kupit SLR-a :wink:
blagor njemu :roll:

RES JE!!!

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr jan 21, 2004 10:46 pm

matcho je napisal/-a:Kolko jaz vem bo bodoči lastnik iz Slovenskih konjic.

RES JE! :)

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Sr jan 21, 2004 11:54 pm

Andy je napisal/-a:
matcho je napisal/-a:Kolko jaz vem bo bodoči lastnik iz Slovenskih konjic.

RES JE! :)

lepo to saj bo pol kar nekaj maybahov ,ker ga je ta tle z dovgega mosta prav da ga je že naroču,zdaj bomo videli :wink: :lol: 8) :-P
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 22, 2004 8:22 am

Se 99 dni do vstopa Slo v Eu :P
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov