Zdaj nevem koliko so to resnični podatki.Našel sem jih pa na enem ameriškem forumu,kjer so primerjali omejitve hitrosti med Europo in Ameriko.
Je pa zanimivo,da v Nemčiji kot zgleda tudi na AC pa čeprav samo ponoči je omejitev hitrosti 250km/h ampak samo na določenih območjih in samo ponoči.
Kar se tiče Avstrije kot zgleda eksperimentirajo prav od januarja naprej 2011,da bi omogočili višjo hitrostno omejitev in sicer na 140km/h.Zdaj trenutno je samo enem območju to omogočeno in kasneje,ko bodo to stestirali kdaj in kje bodo omogočili višjo hitrostno omejitev.Isto velja za Poljsko kjer prav zdaj omogočajo in dvigujejo omejitev hitrosti na 160km/h ampak samo na določenih področjih in je to tudi očitno zelo omejeno.
Kar je pa zelo čudno je pa to,da v Italiji kaže omejitev hitrosti 150km/h ampak v Italiji tega zaenkrat sploh še ni na nobenem področju,kar mi da vedet,da ta Mapa OnLine morda že upošteva zakone,ki še niso sprejeti ampak so v postopku,da bodo sprejeti.

Pa še nekaj bi rad povedal:
Mi smo zdaj leta 2011 in recimo v Italiji kot tudi pri nas so omejitve hitrosti več ali manj iste kot 20let nazaj....avtomobili v tistem obdobju so bili evidentno drugačni od tistih modernih,najnovejših avtomobilov s katerimi greš lahko,ko raketa brez nobenega problema.
Zdaj v današnjih časih ena bilo katera moderna,fancy mašina gre lahko brez problema 150Km/h in sploh v avtu ni zaznati,da bi bil avto nestabilen oz,da bi izgubil kontrolo....
zmogljivost modernih avtomobilov se je izredno izboljšala ma neverjetno odkar je omejitev hitrosti 130km/h in to bi se moralo upoštevati.
En moj kolega živi v ZDA in tista standard omejitev 55 milj na uro (okrog 100km/h),praktično ne obstaja več nobena Interstate or Highway oz ravno nasprotno in celo tam,kjer se nahajajo SUV mastodonti se začne videt omejitev 90 milj na uro (okrog 145km/h)......