Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Alfetta
Nov uporabnik

Avtocesta: Zagorje - LJ, avtocesta pot ?

Napisal/-a Alfetta So mar 19, 2011 11:13 pm

Pozdravljeni,

Danes sem prvič v življenju preizkusil avtocesto, ker sem začel delati v Ljubljani, sam pa živim v Zasavju, po stari cesti pa se mi preprosto preveč vleče. Danes sem šel lepo čez Zagorje, Izlake, Kisovec, na AC smer LJ, malo se je zataknilo pri izvozu. Želel sem namreč priti v center (Bežigrad), sam pa nisem bil čisto prepričan kdaj moram zaviti. Hotel sem iti na Zalog, pa sem bil prepozen, tako da sem potem šel en odcep kasneje iz avtoceste pa sem se voziti malo po mestu. Sedaj bi prosil, če mi lahko kdo razloži na kater izvoz moram zaviti, da najhitreje pridem do Bežigrada (a sem prav mislil LJ Zalog)? :D

Hvala

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Avtocesta: Zagorje - LJ, avtocesta pot ?

Napisal/-a a_sist So mar 19, 2011 11:50 pm

Za izvozom za krožišče Tomačevo imaš izvoz bežigrad - center... prideš do semaforiziranega križišča in tam zaviješ levo proti centru... oz. odvisno kje v bežigrad bi rad šel :) Ta izvoz je zjutraj ob konicah kar zabasan, tako da previdno.
No escape from the mass mind rape...

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba So mar 19, 2011 11:54 pm

Pri razcepu Zadobrova greš desno na obvoznico, nato pa greš dol na izvozu Bežigrad, tako prideš na Dunajsko c. (v križišču nato zaviješ levo proti centru).
Priporočam, da si malo pogledaš na kakem zemljevidu. Že najdi.si bo verjetno dovolj.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 20, 2011 1:34 am

Sonček - res se da iz Zagorja v Bežigrad priti tudi preko Maroka, a avtor sprašuje "kako najhitreje priti" :roll: .

fičko
Nov uporabnik

Napisal/-a fičko Po mar 21, 2011 11:40 am

avtor nej najprej napiše kam za bežigradom hoče , ker včasih se splača it na črnuče ali center ali moste, pol maš možnost it iz izvoza center nazaj proti krožišču žale in pol ven , maš varianto industrisko cono šiška, skratka kera točna lokacija te točno zanima?
jest nisem žejen, moj avto je žejen

Alfetta
Nov uporabnik

Napisal/-a Alfetta Po mar 21, 2011 4:27 pm

No, ubistvu bi bilo najbolje, če bi ven prišel na Slovenčevo cesto (na tisti cesti po kateri se pelješ mimo Mercatorja, malo naprej so mlekarne, nato pa še Spar). To bi bilo idealno, sedaj sem šel za Nove Jarše pa nato center, je še kar v redu, samo se po centru malo vleče. Zato se mi je pa zdelo smiselno, da bi zavil na izvozu za Zalog, da bi potem iz avtoceste prišel direktno na Slovenčevo. V postu pa sem izrazil Bežigrad, ker je praktično zraven in bi se že znašel, sam, da sem po najhitrejši poti tu.

LP

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Po mar 21, 2011 4:56 pm

Ah, nič komplicirat preko Most, Jarš, kaj šele Zaloga.
Na slovenčevo prideš direktno.
Z obvoznice zaviješ dol na izvozu Bežigrad, vendar tam ne zaviješ levo proti centru, ampak se pelješ naravnost.
Voziš približno 500m, prideš do semafoja ki že seka Slovenčevo. Tam greš levo, in potem imaš dol mercator distr., mlekarne, spar...

Zemljevid:
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=ljubljana+sloven%C4%8Deva&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page
Lp
jst guvurim tku de me ldje zastuopjo

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po mar 21, 2011 9:21 pm

Kot ti je napisal pred mano @niksson... Zalog oz. izvoz z AC; ki je najbližji Zalogu, je na čisto drugem koncu kot Slovenčeva cesta za Bežigradom...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Alfetta
Nov uporabnik

Napisal/-a Alfetta Ne mar 27, 2011 2:41 am

Hvala za napotke, bom jutri poizkusil najti to bljižnico. Googlovi zemljevidi mi namreč svetujejo to pot: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... .6427&z=11

Pri tej, ki si mi jo opisal mi je vse jasno, upam le, da je izvoz za Bežigrad direktno iz avtoceste, ko se peljem iz Zasavja. Če je potrebno še prej na kakšen drug izvoz pa mi naj kdo pripiše, da ne bo potem kakšnega predolgega izleta. Če je, ne bo panike, ker center ljubljane ni problem pri meni. Doslej sem se v LJ (parkrat na leto) vozil po stari cesti, sedaj, ko bom s ponedeljkom začel delati v prestolnici se mi pa res ne da sleherni dan med delavnikom voziti po starih cestah. Pa še vinjeto sem nabavil :mrgreen:

Hvala za nasvete,

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 27, 2011 3:14 am

Tako kot so ti že napisali, še prej pa zaviješ z AC desno na hitro cesto (Lj. obvoznico) proti Kranju - to je na AC nekje na vhodu v Lj (glej znake - levo NM in ZG, desno KR).

Kje si našel Zalog? To je čisto na drugi strani LJ, nato še čez cel center, čeprav imaš AC (zelene table - 130) in obvoznico (plave table - omejitev 100 !, desni pas je vozni !) praktično do Slovenčeve. BTW - če greš čez Zalog na Slovenčevo, je čisto enako kot okoli riti v žep, oz če greš tako tja in nazaj, narediš dnevno dodatno vsaj 40 km več + 2x obupne kolone skozi center. Najmanj bogata ura (tudi dve) več + bencin. Tisti, ki ti je to svetoval, ti je dolžan vsaj večerjo. ;)

To sicer sploh ni bližnjica, je kar najbolj "naravna", direktna in najhitrejša pot. Za natančno kje zavit z obvoznice in na Slovenčevo, glej Nikssonov post in link, za zavijanje na AC pa ti prilagam tole (zelena se konča na slovenčevi - črn križec):
Priponke
Slovenčeva.JPG

Alfetta
Nov uporabnik

Napisal/-a Alfetta Ne mar 27, 2011 4:37 am

esem je napisal/-a:Tako kot so ti že napisali, še prej pa zaviješ z AC desno na hitro cesto (Lj. obvoznico) proti Kranju - to je na AC nekje na vhodu v Lj (glej znake - levo NM in ZG, desno KR).

Kje si našel Zalog? To je čisto na drugi strani LJ, nato še čez cel center, čeprav imaš AC (zelene table - 130) in obvoznico (plave table - omejitev 100 !, desni pas je vozni !) praktično do Slovenčeve. BTW - če greš čez Zalog na Slovenčevo, je čisto enako kot okoli riti v žep, oz če greš tako tja in nazaj, narediš dnevno dodatno vsaj 40 km več + 2x obupne kolone skozi center. Najmanj bogata ura (tudi dve) več + bencin. Tisti, ki ti je to svetoval, ti je dolžan vsaj večerjo. ;)

Sedaj je vse jasno (po brskanju z googlovimi zemljevidi mislim, da je potrebno zaviti semle: izhod Razcep Zadobrova in se priključite na H3 proti Beljak/Villach/Kranj/Ljubljana-sever/Ljubljana-Nove Jarše. Itak bom videl, ko bom vozil, na pamet res ne poznam cest, morda nekoč...) Kljub malce sarkastičnemu prispevku se ti zahvaljujem za pomoč (kakšna je omejitev in kateri je vozni pas pa menda le vem). Kot rečeno, jutri testiram to pot :D

Kje sem našel Zalog? Preprosto, če grem čez Zalog ne morem zgrešiti, ker greš samo naravnost. Je pa res, da je precej odročno. Ob jutranjih urah bi bila res prava "štala".

Alfetta
Nov uporabnik

Napisal/-a Alfetta Ne mar 27, 2011 4:47 am

Hehe, sedaj si dodal še zemljevid. Če bi si sam zadevo natančneje ogledal tudi ne bi bilo problema, ampak to je lenoba in pmanjkanje časa.

Še vedno so mi pa stare bolj všeč, ker vožnja ni tako monotona, dolgočasna. Po stari do Litije človek prav uživa, če jo je navajen. Ampak potem je problem, ko prideš do Ljubljane - semaforjev in si obstal. Gre gorivo, gredo živci, pozabiš na užitek. Parkrat na leto ni panike, vsak dan pa res ne gre, kot sem rekel. Bomo pa po AC malo spihali "mašino", pa plačali kakšen radar :D

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne mar 27, 2011 7:24 am

Alfetta je napisal/-a:Hehe, sedaj si dodal še zemljevid. Če bi si sam zadevo natančneje ogledal tudi ne bi bilo problema, ampak to je lenoba in pmanjkanje časa.

Še vedno so mi pa stare bolj všeč, ker vožnja ni tako monotona, dolgočasna. Po stari do Litije človek prav uživa, če jo je navajen. Ampak potem je problem, ko prideš do Ljubljane - semaforjev in si obstal. Gre gorivo, gredo živci, pozabiš na užitek. Parkrat na leto ni panike, vsak dan pa res ne gre, kot sem rekel. Bomo pa po AC malo spihali "mašino", pa plačali kakšen radar :D

Kako že pravijo ?
Lahko vaščana preseliš v mesto, ampak vasi ne moreš spravit iz njega .....
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Alfetta
Nov uporabnik

Napisal/-a Alfetta Ne mar 27, 2011 4:35 pm

@grega983

Nisem se želel odzvati, vendar je tvoj prispevek pravi offtopic, ki nima zveze s to temo. Zaključek pa tipičen, če nisi iz Ljubljane, Maribora pa mogoče Celja, si kmet. Pa samo zaradi tega, ker sem se malo pošalil. :shock:

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne mar 27, 2011 4:45 pm

Brezveze se kregat. Če sm te kokrkoli užalil oprosti. In po tej tvoji teoriji sem jz tudi kmet :D

Če si se pošalu za čiščenje mašine na ac potem ok, je pa malo nerodno, da greš na pot tk nepripravljen.
Ko grem nekam, kjer še nisem bil, si ponavadi vedno vzamem minutko časa in na kakem zemljevidu pogledam kk in kaj. Si s tem prišparam kr nekaj živcev.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov