Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Odprto pismo: Masažni stoli na tuning showih??

Napisal/-a dgrejtest Če apr 07, 2011 5:31 am

Spoštovani,
Letos smo se GaS Tuning klub in spletni portal www.streetmodified.tv lotili organizacije večih prireditev s področja predelanih avtomobilov. GaS Tuning je društvo prisotno na sceni že več kot deset let, portal pa razveseljuje z novicami in lastnimi video vsebinami od marca 2011. Pomembneje pa je, da obe zadevi "peljemo" le trije, ki nam pač ni vseeno!

In pri tem smo naleteli na precejšnjo težavo. Ogromno nezainteresiranost tistih, ki bi jim to moralo biti v interesu. Torej pravnim subjektom, ki avtomobile predelujejo, ali pa le prodajajo dodatno opremo. Z željo po sodelovanju smo kontaktirali preko 50 podjetij, ki so tako ali drugače povezana s "tuningom", "stylingom" ali akustiko avtomobilov in od tega lahko na prste ene roke naštejemo take, ki so se odločili za sodelovanje. In to roke povprečnega mizarja!

Večinoma so vsi "jamrali" nad zatonom scene, kako jim gre slabo, da se preusmerjajo, itd. Kdo je kriv? Pogosti odgovori so "recesija" in "narod se je naveličal". Zakaj se narod preko meje ni naveličal? Zato ker se s poslom ukvarjajo ljudje, ki poznajo besedno zvezo "pospeševalci prodaje"! Le poglejte tuje prireditve! Tam tuning napreduje in ne nazaduje. In ker je potrebno zmeraj več, da se dvigneš iz povprečja, se tudi številke dvigajo v nebo. In navdušenci so bili, so in bodo. Tudi taki, ki bi prodali ledvico za karbonski spojler.

Ampak če se ta osebek ne more nikjer pokazati in dokazati, razen ob nedeljeh, ko zadirja skozi vas, zakaj ne bi raje obdržal ledvice? Na vasi je itak že glavni, saj je že montiral colo večja platišča...
Torej, ni podpore, ni prireditev (na nivoju), ni motivacije, ni kupcev. In krog se zavrti!

Kaj nam ostane? Se nam obetajo na tovrstnih prireditvah predstavitve masažnih stolov, ergonomskih vzglavnikov in meritve energetskega potenciala??

Ali ni mogoče bolje, da pustimo sceno, da umre čisto do konca in se preselimo v vas, kjer nihče še nima litih platišč?

Peter Palandačič
za Gas Tuning in StreetModified
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Odprto pismo: Masažni stoli na tuning showih??

Napisal/-a cruiser1 Če apr 07, 2011 7:32 am

Te popolnoma razumem, tudi v našem klubu imamo že od vsega začetka problem s sponzorji, ki bi vsaj nekaj malega sredstev prispevali za lažjo organizacijo našega srečanja. Podjetja, ki so najbolj povezana z našo sceno so takorekoč popolnoma nezainteresirana. Prav tako, kot praviš ti, vsi samo jamrajo o recesiji, pa krizi, pa trenutno jim ne gre dobro, morda drugo leto, nismo njihova ciljna skupina (ja kdo pa je, če ne mi??)...in podobni izgovori. Medtem, ko je pa v tujini precej drugače. Ta slovenska zaplankanost je grozna! Zato pa je tu ogromno prireditev pod vsakim nivojem in na avto/moto srečanjih/sejmih prodajajo otroške balone, sladkorno peno in kakšna brezvezna čistila...kmalu bodo (če ne že) prodajali masažne stole, suho robo...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 07, 2011 8:30 am

S takšnim in drugačnim sponzorstvom / sponzoriranjem (tudi prireditev) oziroma motiviranjem le teh, sem bil / sem povezan že nekaj časa.
Kar se tiče trenutnega časovnega momenta, je obdobje za iskanje sponzorjev sila neugodno. Podjetja se ubadajo z iskanjem poti iz krize, kar je opaziti, da se vodilni obnašajo, kot brezglave kokoši. Danes pokažejo na številko delavcev, ki jih mečejo na cesto ter s tem odgovorijo na vsako ponudbo poslovnega sodelovanja pri sponzoriranju.

Smiselno je pripraviti določen koncept poslovnega sodelovanja, kaj sponzor načeloma pridobi s sponzoriranjem določene prireditve (win - win kombinacija) - kategorizacija le teh, glede na vložek. Primerno oglaševanje prireditve z vkomponiranjem vseh sponzorjev (zelo pomembno je imeti množico komunikacijskih poti, s katerimi organizator sodeluje) - ne metati v isti koš VSEH sponzorjev, donatorjev. Posebej paziti na že omenjeno razvrednotenje prireditve, ko se v obupnem iskanju kogarkoli organizator prostituira ter pripelje xy ponudnikov storitev, ki s prireditvijo nimajo veze.
Potencialnemu podjetju predstaviti sponzoriranje prireditve, NE kot navadno "fehtanje" (na njih se ne obračati s prošnjami - postanejo alergični), temveč prvenstveno poslovno sodelovenje. Podjetje bo prvenstveno in samo zanimalo, kaj bo imel od tega. Najvažnejši je osebni kontakt, pošiljanje "prošenj" je passe - iskanje "pravega" kontakta v podjetju (direktor, oddelek za marketing/PR,...)

Sponzoriranje (tudi prireditev) je lahko BISTVENO cenejša trženjska pot podjetja, da nagovori ciljno populacijo in o tem je potrebno prepričati podjetje. Izjemno dober primer lahko podam pri raznoraznih športnih prireditvah širom Slovenije (npr. Ljubljanski maraton), ter umestitev xy ponudnikov športnih pripomočkov, prehrane, ipd...
Zavedati se je potrebno, da je iskanje sponzorjev pri prireditvah lahko zelo dolgotrajen proces, ki zahteva ogromno volje in časa. Sponzorji se sami od sebe na prireditvi ne bodo pojavili...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Če apr 07, 2011 11:37 am

Uh.. hvala za nasvete. Mogoče komu res pridejo prav... Jaz se vsega napisanega zavedam in tudi tak način je še vedno precej problematičen.

Seveda pa to nikakor ni letelo na enega sponzorja, ali na čisto vse. To je samo splošen vtis, ki ga pusti organiziranje take prireditve... in je bolj v razmislek, ali pa celo poziv...

LP!

Peter
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Če apr 07, 2011 11:52 am

če bi prišli oglaševat na srečanja in dali 50% popusta bi tudi kdo kaj kupil ker če v naši preljubi državi gre vse gor bi blo pametno da gredo cene dol
potem pa bo spet zanimanje :D
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če apr 07, 2011 12:08 pm

ales. je napisal/-a:če bi prišli oglaševat na srečanja in dali 50% popusta bi tudi kdo kaj kupil ker če v naši preljubi državi gre vse gor bi blo pametno da gredo cene dol

+1

Marsikdo bi si recimo "spedenal" svojega konjička po svojih željah če bi bile cene primerne in bi tako navidezno nezanimanje prešlo v zanimanje. Zakaj navidezno? Ker ogromno ljudi zanimajo predelave in vse kar spada zraven vendar ljudem pade samozavest, da bi se tega lotili ko vidijo, da jih pride vse skupaj kot polovica letne plače :) Sem pred dnevi na forumu prav to prebral v eni temi, da bi človek marsikaj spremenil na avtomobilu ampak nemore zaradi pomanjkanja sredstev. No sicer pa je to samo moje razmišljanje in sem le ena pika na tem planetu in tej državi :)

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Če apr 07, 2011 12:14 pm

js sem na svoj avto zmetal v zadnjem letu tolko kot zaslužim v celem letu pa imam še vedno na pol zrihtanga civica
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če apr 07, 2011 12:15 pm

ales. je napisal/-a:js sem na svoj avto zmetal v zadnjem letu tolko kot zaslužim v celem letu pa imam še vedno na pol zrihtanga civica

Saj to pa je odvisno od okusa ter drugih dejavnikov za koliko denarja "zmečeš" na avto :D

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 07, 2011 12:24 pm

ales. je napisal/-a:če bi prišli oglaševat na srečanja in dali 50% popusta bi tudi kdo kaj kupil ker če v naši preljubi državi gre vse gor bi blo pametno da gredo cene dol

Dober primer pridobitve potencialnega sponzorja, da poleg predstavitve svojih izdelkov ponudi obiskovalcem določen procent popusta pri nakupu svojih izdelkov - ter najlaže najde svojo ciljno publiko (če bo iznajdljiv, bo definitivno imel večji "biznis", kot če bi tisti dan "kampiral" v svoji trgovini in se spraševal, kje pa so tisti dan vse potencialne stranke - na prireditvi, menda ;) ).
Prisostvovanje sponzorja mora biti seveda ali finančno ali storitveno / materialno pogojena (npr. lahko je opredeljen cenik najema štanta, kot oglasnega prostora), primerno kategorizirana (zelo važno, glede na višino vložka - glavni sponzor, veliki sponzor, sponzor, partner,...) - teoretično bi celo lahko prišlo do posebnega dogovora o delitvi procenta dobička prodanih artiklov sponzorja na sami prireditvi in sicer med sponzorjem in organizatorjem, kar bi se opredelilo, kot sponzorski prispevek (tudi v pogodbi).

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če apr 07, 2011 12:48 pm

@CHAN
S prireditvami in iskanjem sponzorjev se ne ukvarjam od včeraj. Kar dobro vem kako in kaj ponuditi morebitnim sponzorjem in vedno vztrajam pri tem, da se dogovarjamo osebno (čeprav je tudi to velikokrat težko doseči) in ne prek e mejlov, telefona.... Vedno se probamo dogovriti o kakršnem koli sodelovanju, smo popolnoma odprti tudi za njihove predloge...
Pa to z recesijo in krizo jim samo trenutno pride prav, z iskanjem sponzorjev imam izkušnje še iz pred precej let pred recesijo pa je bila situacija enaka le druge izgovore so imeli.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 07, 2011 1:03 pm

cruiser1 je napisal/-a:Pa to z recesijo in krizo jim samo trenutno pride prav, z iskanjem sponzorjev imam izkušnje še iz pred precej let pred recesijo pa je bila situacija enaka le druge izgovore so imeli.

Jep...
..pod vrsticami še povedano (upam, da ne prestrašim kogarkoli), da je v Slo. še vedno v največji meri prisotno tzv. "donatorsko sponzorstvo", pridobljeno na račun osebnih poznanstev. Sponzor da denar, zanima ga niti toliko, za kaj gre, vložka ne zna izkoristiti.
Pa vendarle se v zadnjem času tudi na tem področju spreminja...marsikateri sogovornik na sponzorski strani prisluhne nekomu, ki pozna vsaj osnove in ima določene poslovne ideje, s katerimi ga bo morda prepričal.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če apr 07, 2011 8:49 pm

cruiser1 je napisal/-a:@CHAN
S prireditvami in iskanjem sponzorjev se ne ukvarjam od včeraj. Kar dobro vem kako in kaj ponuditi morebitnim sponzorjem in vedno vztrajam pri tem, da se dogovarjamo osebno (čeprav je tudi to velikokrat težko doseči) in ne prek e mejlov, telefona.... Vedno se probamo dogovriti o kakršnem koli sodelovanju, smo popolnoma odprti tudi za njihove predloge...
Pa to z recesijo in krizo jim samo trenutno pride prav, z iskanjem sponzorjev imam izkušnje še iz pred precej let pred recesijo pa je bila situacija enaka le druge izgovore so imeli.

Ljudje imamo izgovore takrat, ko nam nekaj ni všeč. Če bi jim bilo predstavljeni in ponujeno tako, da bi jih zanimalo in bi videli zadosti velike koristi v tem, ne bi bilo nobenih izgovorov. Tudi tebe, ko kliče kdo in ti prodaja sesalce/življenjsko zavarovanje/pasje brikete se pač izgovarjaš na vse možne načine, ki ti pridejo prav.

Stvar je v "prodajalcih" in ne tem, da sponzorji ne bi bili zainteresirani. Razumem pa da imaš najbrž veliko izkušenj, samo če praviš, da so od vedno bili izgovori, potem jim predstavljaš koncept, ki jim ni zanimiv ;)

Tudi meni so že ponujali, da sponzoriram koga, v zameno sem pa dobil 10 sekundno priložnost, da se predstavim na potopisnem predavanju, medtem ko bo tam 30 ljudi... Ja super, doniram 2 €, tolk nekako se mi zdi vredno tole pa še to, če mi častite prevoz do tja in tam dobim pijačo ;) Ali pa sponzoriranje dogodkov itd. Če nimam nič od tega ne bom sponzoriral, razen če gre mogoče za meni ljubo društvo (šel bi pa npr. z veseljem, če bi dobil kontaktne podatke vseh, ki so razstavljali avte na dogodku oz. tekmovali, kakšne avte so imeli, s katerega kraja so itd. še raje pa če bi take podatke dobil tudi od obiskovalcev "Aja ne, tega se pa ne gremo.." Ja povej mi potem kaj imam jaz od tega? To, da imam tam svoj napis mi ne prinese nobene stranke več, za delati razpoznavnost znamke lahko pa za praktično isti denar (par 100 €) dosežem tudi več kot 100.000 ljudi.. (da bodo blagovno znamko videli, ne pri meni kupili))

Tako da postavite se v kožo tistega, od katerega si želite, da bi investiral v vaš projekt, pretehtajte, kaj lahko drugače dobi za tak denar, predlagajte, kaj lahko na dogodku delajo, pomagajte pri izvedbi, razvijajte jim domišljijo, kako lahko s tem zaslužijo in jim dobro predstavite kaj od tega profitirajo (mogoče celo v cifrah, koliko tekmovalcev ste imeli na prejšnjih prireditvah, koliko je bilo obiskovalcev, koliko časa so se zadrževali na prireditvi, razmislite, kdo je na vaših prireditvah največ odnesel od tega in predlagajte ostalim tako početje itd.).

lp
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe apr 08, 2011 5:47 am

eclipse_R je napisal/-a:Ljudje imamo izgovore takrat, ko nam nekaj ni všeč. Če bi jim bilo predstavljeni in ponujeno tako, da bi jih zanimalo in bi videli zadosti velike koristi v tem, ne bi bilo nobenih izgovorov. Tudi tebe, ko kliče kdo in ti prodaja sesalce/življenjsko zavarovanje/pasje brikete se pač izgovarjaš na vse možne načine, ki ti pridejo prav.

Ne! Če mi kdo na domu ali preko telefona želi prodati sesalec, zavarovanje, knjige...mu jasno povem, da ME NE ZANIMA in nasvidenje! Tudi iz avto showa Ljubljana so me prejšni teden klicali, če želi naš klub zakupiti razstavni prostor, jasno sem rekel, ne hvala, nas ne zanima in konec. Pri 95% slovenskih firmah te pa dva mesca nategujejo, se bomo zmenili, pokličite kasneje, trenutno ni odgovornega, oglasite se naslednji teden... včasih potem le pride do sestanka in celo pokažejo zanimanje in dobiš nekaj upanja, potem pa spet en mesec kličeš in pišeš pa nobenega odgovora več :roll: . Mi lahko to razložiš? Kaj so vsi navadne driske, da ne upajo povedati, da jih nekaj ne zanima? To je zame totalna neprofesionalnost in balkansko šalabajzerstvo! In tudi tisti s katermi sem/smo se v vseh letih uspeli dogovorit o sponzoriranju so po mojih izkušnjah večinom zelo neprofesinalni in neresni. Nudiš jim marsikaj pa potem to sami ne znajo izkristiti, ker se jim enostvno ne zdi pomebno, nimajo volje....
Načeloma se pa sicer strinjam s tem kar si napisal in se vsega tudi zelo dobro zavedam!

CHAN je napisal/-a:
..pod vrsticami še povedano (upam, da ne prestrašim kogarkoli), da je v Slo. še vedno v največji meri prisotno tzv. "donatorsko sponzorstvo", pridobljeno na račun osebnih poznanstev. Sponzor da denar, zanima ga niti toliko, za kaj gre, vložka ne zna izkoristiti.

Točno to sem že v mojem prejšnem postu pozabil omeniti!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe apr 08, 2011 4:28 pm

cruiser1 je napisal/-a:Ne! Če mi kdo na domu ali preko telefona želi prodati sesalec, zavarovanje, knjige...mu jasno povem, da ME NE ZANIMA in nasvidenje! Tudi iz avto showa Ljubljana so me prejšni teden klicali, če želi naš klub zakupiti razstavni prostor, jasno sem rekel, ne hvala, nas ne zanima in konec. Pri 95% slovenskih firmah te pa dva mesca nategujejo, se bomo zmenili, pokličite kasneje, trenutno ni odgovornega, oglasite se naslednji teden... včasih potem le pride do sestanka in celo pokažejo zanimanje in dobiš nekaj upanja, potem pa spet en mesec kličeš in pišeš pa nobenega odgovora več :roll: . Mi lahko to razložiš? Kaj so vsi navadne driske, da ne upajo povedati, da jih nekaj ne zanima? To je zame totalna neprofesionalnost in balkansko šalabajzerstvo! In tudi tisti s katermi sem/smo se v vseh letih uspeli dogovorit o sponzoriranju so po mojih izkušnjah večinom zelo neprofesinalni in neresni. Nudiš jim marsikaj pa potem to sami ne znajo izkristiti, ker se jim enostvno ne zdi pomebno, nimajo volje....
Načeloma se pa sicer strinjam s tem kar si napisal in se vsega tudi zelo dobro zavedam!

Te smem vprašat zakaj nočete na Avto Motor Show? Ker je žalostno, da tak dogodek predstavljajo avtohiše... Vem, da je pri nas kar nekaj rezličnih showov, samo celostni raji je ta najbolj znan. Lani smo bili bolj ali manj edini avtomobilistični klub na showu. Mislim, če se znamke med sabo ne marajo (pa se, vsega skupaj so trije konkurenti na trgu), to ne pomeni, da klubi ne morejo biti "prijatelji". Z veseljem bi bil v osrednji hali skupaj še z drugimi klubi. Raje to, kot pa da me Malgajevec in Rode posiljujeta s super ugodnim leasingom, potem, ko sem odštel 5€ za karto.

Ne boš vrjel - k nam so pristopili Italijani z besedami, da bodo organizirali International meet in če smo zainteresirani. Ponudbe od sponzorjev niso ravno deževale, je pa koga premamilo že dejstvao, da je klub s prostovoljci sposoben nekaj organizirat.

Ker problem je začaran krog; ne morem zbrati dovolj članov, ker je folku težko dat 21€ letno; zakaj? Ker ni dovolj sponzorjev... Sponzorjem pa ne diši sponzorirat ciljno publiko "samo" 120 članov...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po apr 11, 2011 6:39 am

odprti clio je napisal/-a:Te smem vprašat zakaj nočete na Avto Motor Show?

Uh! Več razlogov je. S klubom smo že enkrat bili na avto showu v Ljubljani (mislim, da leta '08), enkrat pa smo bili na Celjskem moto boomu (al kaj je že tisto?). Predvsem nam ne odgovarja koncept prireditve, vse skupaj izpade bolj, kot sejem avtohiš in drugih prodajalcev bolj ali manj povezanih z avtomobilizmom. Neprofitna društva se zgubimo v tej družbi in nimamo praktično nič od tega, samo dodatno delo in stroške. Naš klub ne dela z velikimi vsotami denarja in nismo komercialno usmerjeni zato nam taki sejmi žal nič ne koristijo, saj se ne moremo dostojno predstaviti. Nenazadnje nam pa tudi datum showa ne ustreza. Nam bi bolj prav prišel kakšen takšen sejem zdaj, spomladi kjer bi morda našli morebitne sponzorje za naše srečanje v septembru.

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Po apr 11, 2011 5:03 pm

Tudi mi smo bili nazadnje na avto moto showu v Lj, kot razstavljalci (mislim, da nazadnje 08). Smo dokaj znano podjetje v Sloveniji na področju stylinga (ni pomembno katero) in smo takrat prikazali za Slovenijo še dokaj neznano oz. neuveljavljeno panogo in po št. ˝gledalcev˝ tudi zanimivo. Je pa bilo to tudi vse. Iz leta v leto je bil odziv potencialnih strank slabši, zadnje leto pa tudi enega klica ne. Če pomislim, da je bilo za tista dva dneva na gospodarcu potrebno vse skupaj odšteti okrog 2000€ (prostor, material,....), odziva pa nobenega, potem je jasno zakaj ni nobenega odziva.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 To apr 26, 2011 8:09 pm

Klubi bi radi imeli sponzorje, ko pa je treba kupiti kakšno stvar jo pa rajši kupijo pri konkurenci ali celo v tujini (zato da privarčujejo 1€).
Kje naj potem sponzor dobi denar, če kupci nočejo kupovati pri njemu?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr apr 27, 2011 7:14 am

ales. je napisal/-a:če bi prišli oglaševat na srečanja in dali 50% popusta...

da bomo pol še več 1.2 cliotov do konca zrižanih na cesti gledali? :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 27, 2011 9:28 am

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:Klubi bi radi imeli sponzorje, ko pa je treba kupiti kakšno stvar jo pa rajši kupijo pri konkurenci ali celo v tujini (zato da privarčujejo 1€).

Pri nas spodbujamo nakup pri sponzorjih. Moraš se zavedati, da ima največji efekt pri "novih" voznikih, ki še nimajo svojih popustov pri določenih ponudnikih. Ker, roko na srce, večina vas (nas) si je tekom let našla neko linijo ugodnosti. Če že samo pri sebi pogledam - vzdrževanje 5X dražjega avta, me danes stane pol ceneje kot tisto skrpucalo.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr apr 27, 2011 11:19 am

odprti clio je napisal/-a:
Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:Klubi bi radi imeli sponzorje, ko pa je treba kupiti kakšno stvar jo pa rajši kupijo pri konkurenci ali celo v tujini (zato da privarčujejo 1€).

Pri nas spodbujamo nakup pri sponzorjih. Moraš se zavedati, da ima največji efekt pri "novih" voznikih, ki še nimajo svojih popustov pri določenih ponudnikih. Ker, roko na srce, večina vas (nas) si je tekom let našla neko linijo ugodnosti. Če že samo pri sebi pogledam - vzdrževanje 5X dražjega avta, me danes stane pol ceneje kot tisto skrpucalo.

isto kot je en avto klub dobil na srečanje nove avtomobile (od sponzorja?/prodajalca) pa potem to podjetje ni prodalo nobenega novega avtomobila.
zakaj bi potem še ta prodajalec vozil testne avtomobile na srečanja avto kluba?

danes pa vsi kupujejo popuste in ne blaga.
kot da lahko 1 prodajalec iz Slovenije kupi isto količino izdelkov kot en prodajalec iz nemčije ali anglije? seveda potem ne nudijo istih popustov oz. iste končne cene.

Pa ko se klubi pritožujejo da ni sponzorjev, kaj pa klub naredi da bi bil avtoshow zanimiv?
Zakaj bi nekdo bil sponzor, če so pa klubski avtomobili samo parkirani v hali (npr. gospodarsko razstavišče) okoli pa se nič ne dogaja?

sonax ima carwash drugje se pa nič ne dogaja in je dolgčas.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov