Debate, ki niso vezane na ostala področja...

brysomme
Nov uporabnik

Varnost - vozniki motorjev vs. vozniki avtomobilov

Napisal/-a brysomme To apr 26, 2011 12:08 pm

NE! Nikakor ne bom začel zopet te "vojne".

Ker se je začela sezona motoristov in ker so zopet poročali o smrtih, sem odšel iskati malo po netu kakšna je dejanska situacija.
Danes sem spisal nekaj na temo varnosti voznikov motornih koles in sem bil sam presenečen nad statistiko.
Zapis si lahko pogledate tukaj: http://brysomme.blog.siol.net/2011/04/26/sezona-smrti-oz-ali-so-motorji-bolj-nevarni-od-avtomobilov/

Prosil bi, če lahko preberete in podate mnenje glede objektivnosti zapisa + če imate še kakšen vir za statistiko nesreč v leto 2009/2010.

Ker se je sezona motoristov začela, se mi ne zdi odveč, če to statistiko, ki sem jo zbral skupaj, vzamemo vsi zelo resno.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: Varnost - vozniki motornih vozil vs. vozniki avtomobilov

Napisal/-a NejcZ To apr 26, 2011 1:03 pm

Nebom bral, lahko pa sam na kratko napišem..
Ko sem na motorju vozim bistveno hitreje kot z avtom. Zakaj? Nevem, pač avtomatsko pride tako, fajn občutek, vse fajn. Ampak pa tut bistveno bolj gledam na cesto, vsako hišo, drugo vozilo, vsak del kjer gre iz enega tipa asvalta na drugega itd itd. V avtu marsikdaj počnem še vse drugo kot samo vozim (telefon, pitje)..
To da sm na motorju trikrat bolj ogrožen mi je jasno, ampak tudi če bi bil 23x, ne verjamem da bi kaj počasneje vozil (pa ne divjam 200, vozim po zadnjem pa take fore, ampak pač bolj dinamično). Tut v teh zadnjih letih kar se vozim je že marsikater kolega umrl pri nesreči z motorjem po lastni ali drugi krivdi, konec koncev je tako vseeno. Tut sam sem že mel recimo da hudo prometno z motorjem (par zlamnih kosti, krivda na strani ženske), pa me ni niti mal odvrnalo od tega da bi še dalje vozil. Nasprotno, vsaj dan sm bolj nor in me meša ker sem trenutn brez (pravega) motorja.
Avto je za vozit, motor je za uživat. Osebno me ne moti če se kakšen motorist pelje mimo kot budala, vedno se z veseljem umaknem kolkr se lahko proti robu ceste, da gre čimprej mimo in dalje uživa v vožnji.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To apr 26, 2011 1:16 pm

NejcZ je napisal/-a:Avto je za vozit, motor je za uživat.

točno tako,čeprav jaz počnem tudi tiste stvari kot jih ti ne-delam jih pa iz preprostega razloga ker uživam ko to počnem in me zelo sprostijo....
vsak rabi neko spostitev ker imamo preveč natrpane urnike in preveč stresno delo......, in mene osebno nebo nobena statistika odvrnila od tega da nebi več sedel na motor

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To apr 26, 2011 8:31 pm

Prebereš posta pred tem pa ti je večinoma vse jasno. :huh:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To apr 26, 2011 8:45 pm

BBoss je napisal/-a:Prebereš posta pred tem pa ti je večinoma vse jasno. :huh:

Nekako tako ja. Če bi ta dva bistrouma pred tabo prerbala prispevek, sploh ne bi pisala to kar pišeta sedaj, ker je avto teme hotel odpreto pvosem drugo debato. Sploh NejcZ je celo pvoedal, da ne bo bral - ne bom ničesar dodal ker bi bil žaljiv.

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 To apr 26, 2011 9:06 pm

BBoss, lizard

Spremeniti mišljenja "balkanskega" naroda ne moremo.

NejcZ

Je lepo poveda. Motor je luksuz. Treba ga je "pametno" uživati. Avtomobilisti pa naj lepo vozijo, tu pa tam naj se pogleda vzratno in se da motoristu malo prednost.
Tak je in tak naj ostane, faušistom pa priporočam nakup motorja in dobre opreme. :twisted:

Problem št.1
Dirkališča ni, asfalt je pri nas v k****. Preveč je apnenca notri in posledično hitro zglajena površina. Ni oprijema, ampak dokazat DARS-u oz. sodišču tak nemoreš. Lastne izkušnje neodvisnega študija. Ampak pri nas je treba prvo vlado menjat. Potem pa ne bo nestrpnosti na cestišču.
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr apr 27, 2011 12:19 am

J`Mavr0 je napisal/-a:
BBoss, lizard

Spremeniti mišljenja "balkanskega" naroda ne moremo.

NejcZ

Je lepo poveda. Motor je luksuz. Treba ga je "pametno" uživati. Avtomobilisti pa naj lepo vozijo, tu pa tam naj se pogleda vzratno in se da motoristu malo prednost.
Tak je in tak naj ostane, faušistom pa priporočam nakup motorja in dobre opreme. :twisted:

Problem št.1
Dirkališča ni, asfalt je pri nas v k****. Preveč je apnenca notri in posledično hitro zglajena površina. Ni oprijema, ampak dokazat DARS-u oz. sodišču tak nemoreš. Lastne izkušnje neodvisnega študija. Ampak pri nas je treba prvo vlado menjat. Potem pa ne bo nestrpnosti na cestišču.

Dragi kolega, pa si ti prebral, kaj piše v članku? Al si takoj skočil na okope v bran vsem motoristom na splošno, ker maš pač občutek, da vas na forumu spet nekdo ogroža in izsiljuje tokrat "Z BESEDAMI".

Moram pa reči, da ste res prave perle, vse drugo je krivo sam motorist očitno nikoli. Sej že samo to, da tukaj razlagaš kako morajo vsi drugi lepo voziti, dajati motoristom prednost itd, sam pa za svojo preventivo očitno ne bi storil nič saj ti je napoto že sam asfalt. Da bi morebiti vozil malce bolj defenzivno vsaj kadar si v naselju oziroma so na cesti tudi drugi udeleženci pač vozil po predpisih (sploh omejitev hitrosti v strnjenem naselju ima svoj namen), predvideval tudi kakšno neumnost ostalih udeležencev v prometu, ti pa verjetno ne pade na kraj pameti al pa pač zavestno nočeš, ker si si motor kupil za uživat in vsi ostali udeleženci so ali pa smo pač le dodatne ovira k doseganju tega cilja.

Ne bom zdele govoril čez vse motoriste, ker nekateri so resnično vzor na cesti je pa za premislit, ker razna blagoslavljanja motorjev so eno figo vredna, če je za krmilom b****r. Sicer pa priporočam branje tega članka, ker ne glede da je statistika k****a se lahko tud od nje marsikaj naučimo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr apr 27, 2011 9:13 am

lizard je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Prebereš posta pred tem pa ti je večinoma vse jasno. :huh:

Nekako tako ja. Če bi ta dva bistrouma pred tabo prerbala prispevek, sploh ne bi pisala to kar pišeta sedaj, ker je avto teme hotel odpreto pvosem drugo debato. Sploh NejcZ je celo pvoedal, da ne bo bral - ne bom ničesar dodal ker bi bil žaljiv.

1. V naseljih sicer vozim striktno 50-55, vedno.
2. Statistike so pa brezvezne.
3. Nestrpnost bo skos, zato ker eni nekaj majo, drugi nimajo.
4. Statistike so brezveze.

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Sr apr 27, 2011 11:24 am

zdravo

Najprej hvala avtorju teme za članek oz link do članka-dobra interpretacija statistike!

že zelo zelo dolgo si želim imeti motor...ampak me je strah, ker vem da si bom z njim nekej naredu.
Preprosto opazovanej lastnega vedenja, mi nakazuje, da bom vozil prehitro, ne bom sposoben predvideti peska na cesti, ali traktorja s katerega so se hlodi sesuli tik pred mojim prihodom za ovinkom...

obenem se popolnoma zavedam, da se morajo manjše lažje živali prilagajati večji. Tako se sam, ko sem v avtu, kot agilna hitra stvar, raje umaknem/prilagodim 30 tonskemu tovornjaku, ker vem, da bo on u"veljavil" svojo začrtano pot in me na njej zmečkal, ergo, se sam kot okrosna težka počasna stvar, ne bom umaknil oz. ne bom uspel umakniti, hitremu, mnogokrat "prehitremu" motorju-oz motoristu na njem...dejtsvo je tudi da, motoristi bremzajo z jajci (ali glavo ali karkoli je pač prvo izpostavljeno njihovi poti, ko jih "dogodek" loči od motorja...

Hja nič ne...brezveze razmišljat...bom raj še nekej malega dodal v šparovc za čoperja...

LP
Misfits

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr apr 27, 2011 11:35 am

Misfits je napisal/-a:zdravo

Najprej hvala avtorju teme za članek oz link do članka-dobra interpretacija statistike!

že zelo zelo dolgo si želim imeti motor...ampak me je strah, ker vem da si bom z njim nekej naredu.
Preprosto opazovanej lastnega vedenja, mi nakazuje, da bom vozil prehitro, ne bom sposoben predvideti peska na cesti, ali traktorja s katerega so se hlodi sesuli tik pred mojim prihodom za ovinkom...

obenem se popolnoma zavedam, da se morajo manjše lažje živali prilagajati večji. Tako se sam, ko sem v avtu, kot agilna hitra stvar, raje umaknem/prilagodim 30 tonskemu tovornjaku, ker vem, da bo on u"veljavil" svojo začrtano pot in me na njej zmečkal, ergo, se sam kot okrosna težka počasna stvar, ne bom umaknil oz. ne bom uspel umakniti, hitremu, mnogokrat "prehitremu" motorju-oz motoristu na njem...dejtsvo je tudi da, motoristi bremzajo z jajci (ali glavo ali karkoli je pač prvo izpostavljeno njihovi poti, ko jih "dogodek" loči od motorja...

Hja nič ne...brezveze razmišljat...bom raj še nekej malega dodal v šparovc za čoperja...

LP
Misfits

Napačno razmišljanje.
Hlodov ne more predvideti noben, pesek pa vidiš če se ne pelješ ravno kot budala. Primer: ko najdeš par zanimiv ovinkov jih večkrat odfuraš gor-dol :D
Vsega nemoreš nikoli predvidet, sam sem že precejkrat letel po tleh, na srečo večinokrat na dirkališčih (pa še to po nepotrebnem, ko se začne pretiravat, da bi ja imel pol sekunde hitrejši čas). Tak 98% pizdarij kar jih maš z motorjem je ko pretiravaš.

Kupi motor, nečoperja :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr apr 27, 2011 12:11 pm

NejcZ je napisal/-a:

LP
Misfits

Napačno razmišljanje.
Hlodov ne more predvideti noben, pesek pa vidiš če se ne pelješ ravno kot budala. Primer: ko najdeš par zanimiv ovinkov jih večkrat odfuraš gor-dol :D
Vsega nemoreš nikoli predvidet, sam sem že precejkrat letel po tleh, na srečo večinokrat na dirkališčih (pa še to po nepotrebnem, ko se začne pretiravat, da bi ja imel pol sekunde hitrejši čas). Tak 98% pizdarij kar jih maš z motorjem je ko pretiravaš.

Glej ga no, Misfits popolnoma pravilno razmišlja ker ma glavo z možgani očitno na pravem koncu ti bi pa rad iz njega naredil še enega cestnega neprilagojenca. Motor je relativno varen dokler se ga bojiš, ko pa se ga 1x ne bojiš več je pa bolje, da ga takoj prodaš - verjemi da je tako.

V ZVCP-ju oziroma v CPP-ju jasno piše, da lahko voziš tako hitro, da lahko pred oviro tudi ustaviš. Se pravi prileteti v nepregledni ovinek nato pa samo upati, da se bo izšlo in da ne bo za ovinkom kaj nepredvidljivega je pač precej neumno dejanje, še toliko bolj ker z motorjem zavirati v ovinku, ko si skoraj s kolenom na tleh, je pač en velik NO GO. Z avtom in ABS-om imaš veliko večje šanse, da tudi, če te kaj preseneti še lahko zaviraš, zamenjaš smer ipd, motor pa gre več ali manj po začrtani smeri, ki si jo izbral pred vhodom v ovinek in velikih odstopanj ni možnih, če pa si se zakalkuliral si pa pečen.

Da pa se voziš dirkat na dirkališče je pa zate en velik plus in nadaljuj s tem kadar e preveč prime da bi dirkal. Cesta ni dirkališče pa to velja za vse udeležence v prometu. 8)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr apr 27, 2011 1:52 pm

BBoss je napisal/-a:Glej ga no, Misfits popolnoma pravilno razmišlja ker ma glavo z možgani očitno na pravem koncu ti bi pa rad iz njega naredil še enega cestnega neprilagojenca. Motor je relativno varen dokler se ga bojiš, ko pa se ga 1x ne bojiš več je pa bolje, da ga takoj prodaš - verjemi da je tako.

Objavljeni blog sem na hitro prebral. Predvsem statistiko.... Lahko rečem da je povsem pričakovana. Manjka morda le še podatek o povprečni starosti motorista in voznika avtomobila. V tem podatku se bo razkrila vsa razlika med motoristi in avtomobilisti.

Zgoraj citirani odstavek pa pove več kot vsi blogi, strokovni članki in okrogle mize. Vsa vozila na cesti so varna, dokler se jih vozniki vsaj malce bojijo in spoštujejo. Pa naj bo to motor, oseben avtomobil, kamion ali dirkalnik na pisti. Žal se vse premalo voznikov na cesti (velja za vse kategorije in tipe vozil) zaveda kje so fizične meje voznika samega in kje so meje posameznega vozila. Motorist se mora zavedati, da sedi na sodu smodnika (povprečen cestni motor se po zmogljivostih lahko primerja s superšportniki ali celo kakšnim dirkalnikom), voznik avtomobila se naj zaveda svoje relativne počasnosti v primerjavi z motorjem in lažnega občutka varnosti ker ga obdaja tiste pol metra pločevine. Predvsem pa se moramo vsi zavedati, da smo na cesti različni vozniki in različna vozila in temu prilagoditi svlog vožnje. Za motoriste velja predvsem: POČASNEJE in bolj premišljeno, za večino ostalih udeležencev pa bolj strpno in z malce več upoštevanja drugačnih v prometu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 27, 2011 2:11 pm

bi blo fajn uno lestvico smtrnih zretv vidt v primerjavi z registriranimi motorji al glede na prebivalce.ker to na prevozene kilometre je mogoce res najbol relavantna oz najbol ntancna pa vseeno
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr apr 27, 2011 4:16 pm

BBoss je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:

LP
Misfits

Napačno razmišljanje.

Glej ga no, Misfits popolnoma pravilno razmišlja ker ma glavo z možgani očitno na pravem koncu ti bi pa rad iz njega naredil še enega cestnega neprilagojenca. Motor je relativno varen dokler se ga bojiš, ko pa se ga 1x ne bojiš več je pa bolje, da ga takoj prodaš - verjemi da je tako.

V ZVCP-ju oziroma v CPP-ju jasno piše, da lahko voziš tako hitro, da lahko pred oviro tudi ustaviš. Se pravi prileteti v nepregledni ovinek nato pa samo upati, da se bo izšlo in da ne bo za ovinkom kaj nepredvidljivega je pač precej neumno dejanje, še toliko bolj ker z motorjem zavirati v ovinku, ko si skoraj s kolenom na tleh, je pač en velik NO GO. Z avtom in ABS-om imaš veliko večje šanse, da tudi, če te kaj preseneti še lahko zaviraš, zamenjaš smer ipd, motor pa gre več ali manj po začrtani smeri, ki si jo izbral pred vhodom v ovinek in velikih odstopanj ni možnih, če pa si se zakalkuliral si pa pečen.

Da pa se voziš dirkat na dirkališče je pa zate en velik plus in nadaljuj s tem kadar e preveč prime da bi dirkal. Cesta ni dirkališče pa to velja za vse udeležence v prometu. 8)

Če se bojiš vožnje same je brezveze ane?
Treba se je bat oz moraš vedet da motorja nikoli neboš 100% obvladal, to je pa res.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če apr 28, 2011 8:49 am

Taprav motorist je tip z brado, usnjeno jakno in pa čoperjem (Harley Davidson), pač človek ki dejansko uživa v vožnji za razliko od vaških posebnežev, kateri si kupijo športivco in mislijo, da držijo boga zajajca, ko prehitijo navaden avto. Najhujši so pa tisti s 125-kami ali pa s sesalci (skuterji), ko ga vidiš, da pritisne po gasu, nekaj ''muka'' pa ne gre nikamor. Potem se pa čudimo zakaj drajsajo po cesti in jarkih.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe apr 29, 2011 7:26 am

Mene motoristi na cesti ne motijo, jasno mi je, da so privzeto hitri in da se jim ne da potrpežljivo mečkati za mojo vožnjo v okviru predpisov. Ne moti me tudi, da se na semaforju rinejo v ospredje, ker so tako ali tako vsaj 200 metrov proč, ko se prebudi prvi avto in da iz lera v prvo ..., vsaj ne delajo gužve v koloni.
Veliko nesreč se zgodi, ko naj bi avto izsilil motorista in naj bi torej bil kriv voznik avta. To me pa pojezi in tu se vidi, da motoristi ne razumejo prometne logike (čeprav so v večini primerov tudi sami vozniki avtov). In večinoma se to izsiljevanje zgodi v križiščih, kjer je hitrost tudi zunaj naselij omejena, ali pa v naselju, kjer je pa itak omejitev 50. V avtošoli bi jih morali res masirati glede tega. Vozniki jih vidimo, ne znamo pa oceniti njihove hitrosti oziroma ni časa za to, temveč ocenjujemo razdaljo. In zavijemo, če ocenimo, da je razdalja zadostna - in v primeru avta recimo več kot zadostuje, v primeru motorja pa ...
Vseeno se mi zdi umestno tudi opozarjati na to, da se ne moremo zanesti, da motoristi vozijo vsaj cirka po predpisih.

Motijo me še vsi njihovi vrtoglavi , da ne rečem samomorilski manevri, pri katerih se točno vidi, da nimajo najmanjšega spoštovanja niti do svojega življenja niti do drugih udeležencev - da so jim samo ovira na cesti.

Upam, da mi motoristi verjamejo, če napišem, da si nihče ne želi namenoma koga zradirati s ceste, pa ne glede na to, kakšen divjak je.
Protonika ima bullbar.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 29, 2011 8:04 am

Sam se bom nekaterih komentarjev raje vzdržal, ampak ko sem se ta vikend fural malo po hrvaškem sem se spet zavedal zakaj motoristi umirajo..zato ker je nujno potrebno prehitevati v nepregleden ovinek, da jih potem čez 5 kilometrov vidis kako si medsebojno cestitajo ker so bili tako "pametni", nažalost so bile tablice teh "pametnih" motoristov predvsem slovenske, pa so bile med njimi tudi ženske....ne vem če se motoristi zavedate, da vas lahko avto, ali še raje kak tovarnjak zradira z obličja zemlje samo z enim malo napačnim manevrov, ker pač ne pričakuje vaše glave na svojem pasu med podiranjem hitrosnih rekordov tam, kjer ni štoparice....stalno opozarjate avtomobiliste naj pazijo na vas in podobno, ...po moje bi najraje videli, da se kr umaknemo s cest, da boste ja imeli prostor, ne bo šlo, jaz že ne, sploh dokler boste imeli tak pristop..kulturnemu motoristu se vedno umaknem in se vedno bom, izjemam tudi vsaka čast, norcem pa želim čimprejšnjo stretnitev dokler ne bo prepozno.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Pe apr 29, 2011 8:20 am

...za vse motoriste: ko voziš, vozi aktivno, kaj zdj to pomen. To pomen, da bodi na motorju VEDNO 100%, predvidevaj vse možne situacije v naprej (prtisn na ravnini 200-250+ km/h, sam se zavedaj, da obstajajo razne stranske dovozne poti :!: in na njih traktorji, v naselju razni dovozi :!: na dvorišča, ....) in vozi predvsem pametno, zbrano, kar bi blo pa še najboljše, prilagajaj način vožnje svojim zmožnostim in si ne nabijaj svoj ego s tem, da jest pa mam motor, ti, k si mi pa fouvš si ga pa nabav....verjemte, dandanes ga ma lahko skoraj že vsak. Veliko nesreč se zgodi prau zarad zgoraj vsega naštetega + neredno in neodgovorno vzdrževanja motorja :!: ...tud zelo izkušeni motoristi po 20 ali več let so bli že "skoraj" nesmrtni pa je bila usoda za njih, na žaslost vseeno tragična :!: ....zmagajo pa vedno teli "moto" zbori oz. ultra pijanske zadeve ;)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe apr 29, 2011 9:43 am

brysomme je napisal/-a:

.........

Prosil bi, če lahko preberete in podate mnenje glede objektivnosti zapisa + če imate še kakšen vir za statistiko nesreč v leto 2009/2010.

Ker se je sezona motoristov začela, se mi ne zdi odveč, če to statistiko, ki sem jo zbral skupaj, vzamemo vsi zelo resno.

Tisto je samo statistika ki ne pove veliko. Pravi razlogi nesreč niso navedeni in odgovornost tudi ni. Primer: izsilil motorista... ni pa navedena hitrost motorista. Upam si trdit da pri 50 + nekaj zaviranja (skoraj) ne more priti do smrtnih poškodb.

Na enem drugem forumu sem našel tole, upam da avtorja ne moti ''kraja'' v tem primeru cilj opravičuje sredstva.

statistika iz leta 2008:

01. april, torek - Britof pri Kranju (3 mrtvi - 2 na motorju, voznik in sopotnik(stara 22 in 23 let)) - Honda CBR 600RR / SS
19. april, sobota - Latkova vas-Šempeter (1 mrtev (37), udeleženi trije motorji, 2 motorista lažje poškodovana (stara 33 in 38)) - Kawasaki ZX-6R / SS
20. april, nedelja - Dekani (2 mrtva, voznik (49) in sopotnica (47)) - Honda CBR 600F / ST
26. april, sobota - Rankovci-Gederovec (1 mrtev (43), avstrijski državljan) - ni podatkov o motociklu
02. maj, petek - Črniče (1 mrtev (56), udeležena dva motorista) - Yamaha (ni podatkov o modelu in vrsti)
22. maj, četrtek - Novo Mesto-Metlika (1 mrtev (54), švicarski državljan) - BMW (ni podatkov o modelu in vrsti)
24. maj, sobota - Kungota (1 mrtev (42)) - Yamaha FZ6 / ST
24. maj, sobota - MP Ljubelj - Unterloibl, Avstrija (1 mrtev (42)) - Honda CBF 1000 / ST
31. maj, sobota - Dvor-Kočevje (1 mrtev (22)) - Honda CBR 600F / ST
31. maj, sobota - Vojnik-Frankolovo (1 mrtev (40)) - Honda CBF 600SA / ST
31. maj, sobota - Celje-Ljubečna (1 mrtev (22)) - Honda CBR 600F / ST
10.junij, torek - Maribor-Selnica ob Dravi (1 mrtev (42))-Yamaha FZ6 / ST
15. junij, nedelja - Logatec-Planina (1 mrtev (27)) - Honda CBR 1000RR / SS
22. junij, nedelja - Konjic, BiH (1 mrtev (37)) - Yamaha R1 / SS
28. junij, sobota - Velenje - Vinska gora (1 mrtev (26)) - Yamaha R6 / SS
29. junij, nedelja - Gornji Petrovci (1 mrtev (30)) - Honda CBR600RR / SS
30. junij, ponedeljek - Spodnja Brežnica (1 mrtev (25)) - Honda VTR1000 / SS
6. julij, nedelja - Hrastje ob Bistrici (1 mrtev - sopotnica (40), motorist (47) huje poškodovan) - ni podatkov o motociklu
6. julij, nedelja - Velenje (1 mrtev (59), 2 huje poškodovana (23 in 33) - udeleženi 3 motorji in 2 avtomobila) - ni podatkov o motociklu
30. julij, sreda - Trbovlje-Zagorje (1 mrtev (27)) - Yamaha YZF R1 / SS
2. avgust, sobota - Dolenjci pri Adlešičih (1 mrtev (57) - udeležen en motor ter en avtomobil) - čoper (ni podatkov o modelu in vrsti)
7. avgust, četrtek - Spodnje Jezersko (1 mrtev (54)) - Aprilia RSV 1000 / SS
9. avgust, sobota - Spodnji Log (3 mrtvi (22,28,38) - udeležena dva motorja in en avtomobil) - Honda CBR600RR / SS in Yamaha R6 / SS
11. avgust, ponedeljek - Zgornji Boč (1 mrtev - sopotnica (35), motorist (43) lažje poškodovan, oba državljana Italije, udeležen 1 motor in 2 avtomobila) - Honda VFR 750F / ST
12. avgust, torek - Stročja Vas pri Ljutomeru (1 mrtev (32), državljan Madžarske) - Suzuki GSX-R 1000 / SS
19. avgust, torek - Radlje ob Dravi (1 mrtev (22)) - ni podatkov o motociklu
20. avgust, sreda - Pesniški dvor (1 mrtev (32)) - Honda (ostalih podatkov ni)
22. avgust, petek - Draža Vas (1 mrtev (16)) - KTM EXC-R 530 / Hard Enduro
22. avgust, petek - Verpete (1 mrtev (51)) - BMW R1200GS / AT
30. avgust, sobota - Vrhnika-Logatec (1 mrtev (32)) - Yamaha FZS 1000 Fazer / ST
03. september, sreda - Ljubljana-Ig (1 mrtev (32)) - Suzuki GSX-RR 1100 ?? / SS
19. september, petek - Maribor-Radlje (1 mrtev (53) - udeležen en motor in dva avtomobila) - Aprilia Falco 1000 SL / ST
27. september, sobota - Lesce (1 mrtev (26) - udeležena dva motorja in dva avtomobila) - Yamaha TDM 900 / DS
28. september, nedelja - Dvor-Soteska (1 mrtev (46)) - KTM Superduke 990 II / SF
18. oktober, sobota - Topolšica (1 mrtev (25) - udeležena motor in avtomobil) - Honda CBR600RR / SS
27. oktober, ponedeljek - Straža-Vavta vas (1 mrtev (22), sopotnica hudo poškodovana - udeležena motor in avtomobil) - Yamaha R6 / SS

Večina udeležencev ima športne motorje. Je bil tak tudi njihov ''zbrani'' način hitre vožnje???

Čeprav sem bil pa včasih motorist me pa vse eno moti egoizem in nespoštovanje prometnih predpisov. Nekateri mislijo da hitrostne omejitve za njih ne veljajo, obvezno se morajo riniti med avti, polne črte ni, če pripelje nasproti po mojem pasu se mu moram umaknit, itd...

Govort da bi jih morali v avtošolah več in bolje učiti je lari fari in bonus za avtošole. Teleta se ne bodo nič zapomnila, kmalu bodo začeli kršiti predpise. Včasih je bilo ceneje naredit izpit, pa je bila ista varnost. Če nimaš poštimano v glavi ti nihče ne more pomagat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe apr 29, 2011 10:09 am

To je tapravi motorist =P

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov