NejcZ je napisal/-a:Avto je za vozit, motor je za uživat.
BBoss je napisal/-a:Prebereš posta pred tem pa ti je večinoma vse jasno.
BBoss, lizard
NejcZ
J`Mavr0 je napisal/-a:BBoss, lizard
Spremeniti mišljenja "balkanskega" naroda ne moremo.NejcZ
Je lepo poveda. Motor je luksuz. Treba ga je "pametno" uživati. Avtomobilisti pa naj lepo vozijo, tu pa tam naj se pogleda vzratno in se da motoristu malo prednost.
Tak je in tak naj ostane, faušistom pa priporočam nakup motorja in dobre opreme.![]()
Problem št.1
Dirkališča ni, asfalt je pri nas v k****. Preveč je apnenca notri in posledično hitro zglajena površina. Ni oprijema, ampak dokazat DARS-u oz. sodišču tak nemoreš. Lastne izkušnje neodvisnega študija. Ampak pri nas je treba prvo vlado menjat. Potem pa ne bo nestrpnosti na cestišču.
lizard je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Prebereš posta pred tem pa ti je večinoma vse jasno.
Nekako tako ja. Če bi ta dva bistrouma pred tabo prerbala prispevek, sploh ne bi pisala to kar pišeta sedaj, ker je avto teme hotel odpreto pvosem drugo debato. Sploh NejcZ je celo pvoedal, da ne bo bral - ne bom ničesar dodal ker bi bil žaljiv.
Misfits je napisal/-a:zdravo
Najprej hvala avtorju teme za članek oz link do članka-dobra interpretacija statistike!
že zelo zelo dolgo si želim imeti motor...ampak me je strah, ker vem da si bom z njim nekej naredu.
Preprosto opazovanej lastnega vedenja, mi nakazuje, da bom vozil prehitro, ne bom sposoben predvideti peska na cesti, ali traktorja s katerega so se hlodi sesuli tik pred mojim prihodom za ovinkom...
obenem se popolnoma zavedam, da se morajo manjše lažje živali prilagajati večji. Tako se sam, ko sem v avtu, kot agilna hitra stvar, raje umaknem/prilagodim 30 tonskemu tovornjaku, ker vem, da bo on u"veljavil" svojo začrtano pot in me na njej zmečkal, ergo, se sam kot okrosna težka počasna stvar, ne bom umaknil oz. ne bom uspel umakniti, hitremu, mnogokrat "prehitremu" motorju-oz motoristu na njem...dejtsvo je tudi da, motoristi bremzajo z jajci (ali glavo ali karkoli je pač prvo izpostavljeno njihovi poti, ko jih "dogodek" loči od motorja...
Hja nič ne...brezveze razmišljat...bom raj še nekej malega dodal v šparovc za čoperja...
LP
Misfits
NejcZ je napisal/-a:Misfits je napisal/-a:zdravo
Najprej hvala avtorju teme za članek oz link do članka-dobra interpretacija statistike!
že zelo zelo dolgo si želim imeti motor...ampak me je strah, ker vem da si bom z njim nekej naredu.
Preprosto opazovanej lastnega vedenja, mi nakazuje, da bom vozil prehitro, ne bom sposoben predvideti peska na cesti, ali traktorja s katerega so se hlodi sesuli tik pred mojim prihodom za ovinkom...
obenem se popolnoma zavedam, da se morajo manjše lažje živali prilagajati večji. Tako se sam, ko sem v avtu, kot agilna hitra stvar, raje umaknem/prilagodim 30 tonskemu tovornjaku, ker vem, da bo on u"veljavil" svojo začrtano pot in me na njej zmečkal, ergo, se sam kot okrosna težka počasna stvar, ne bom umaknil oz. ne bom uspel umakniti, hitremu, mnogokrat "prehitremu" motorju-oz motoristu na njem...dejtsvo je tudi da, motoristi bremzajo z jajci (ali glavo ali karkoli je pač prvo izpostavljeno njihovi poti, ko jih "dogodek" loči od motorja...
Hja nič ne...brezveze razmišljat...bom raj še nekej malega dodal v šparovc za čoperja...
LP
Misfits
Napačno razmišljanje.
Hlodov ne more predvideti noben, pesek pa vidiš če se ne pelješ ravno kot budala. Primer: ko najdeš par zanimiv ovinkov jih večkrat odfuraš gor-dol
Vsega nemoreš nikoli predvidet, sam sem že precejkrat letel po tleh, na srečo večinokrat na dirkališčih (pa še to po nepotrebnem, ko se začne pretiravat, da bi ja imel pol sekunde hitrejši čas). Tak 98% pizdarij kar jih maš z motorjem je ko pretiravaš.
Kupi motor, nečoperja
BBoss je napisal/-a:Glej ga no, Misfits popolnoma pravilno razmišlja ker ma glavo z možgani očitno na pravem koncu ti bi pa rad iz njega naredil še enega cestnega neprilagojenca. Motor je relativno varen dokler se ga bojiš, ko pa se ga 1x ne bojiš več je pa bolje, da ga takoj prodaš - verjemi da je tako.
BBoss je napisal/-a:NejcZ je napisal/-a:Misfits je napisal/-a:zdravo
LP
Misfits
Napačno razmišljanje.
Hlodov ne more predvideti noben, pesek pa vidiš če se ne pelješ ravno kot budala. Primer: ko najdeš par zanimiv ovinkov jih večkrat odfuraš gor-dol
Vsega nemoreš nikoli predvidet, sam sem že precejkrat letel po tleh, na srečo večinokrat na dirkališčih (pa še to po nepotrebnem, ko se začne pretiravat, da bi ja imel pol sekunde hitrejši čas). Tak 98% pizdarij kar jih maš z motorjem je ko pretiravaš.
Kupi motor, nečoperja
Glej ga no, Misfits popolnoma pravilno razmišlja ker ma glavo z možgani očitno na pravem koncu ti bi pa rad iz njega naredil še enega cestnega neprilagojenca. Motor je relativno varen dokler se ga bojiš, ko pa se ga 1x ne bojiš več je pa bolje, da ga takoj prodaš - verjemi da je tako.
V ZVCP-ju oziroma v CPP-ju jasno piše, da lahko voziš tako hitro, da lahko pred oviro tudi ustaviš. Se pravi prileteti v nepregledni ovinek nato pa samo upati, da se bo izšlo in da ne bo za ovinkom kaj nepredvidljivega je pač precej neumno dejanje, še toliko bolj ker z motorjem zavirati v ovinku, ko si skoraj s kolenom na tleh, je pač en velik NO GO. Z avtom in ABS-om imaš veliko večje šanse, da tudi, če te kaj preseneti še lahko zaviraš, zamenjaš smer ipd, motor pa gre več ali manj po začrtani smeri, ki si jo izbral pred vhodom v ovinek in velikih odstopanj ni možnih, če pa si se zakalkuliral si pa pečen.
Da pa se voziš dirkat na dirkališče je pa zate en velik plus in nadaljuj s tem kadar e preveč prime da bi dirkal. Cesta ni dirkališče pa to velja za vse udeležence v prometu.
brysomme je napisal/-a:
.........
Prosil bi, če lahko preberete in podate mnenje glede objektivnosti zapisa + če imate še kakšen vir za statistiko nesreč v leto 2009/2010.
Ker se je sezona motoristov začela, se mi ne zdi odveč, če to statistiko, ki sem jo zbral skupaj, vzamemo vsi zelo resno.
statistika iz leta 2008:
01. april, torek - Britof pri Kranju (3 mrtvi - 2 na motorju, voznik in sopotnik(stara 22 in 23 let)) - Honda CBR 600RR / SS
19. april, sobota - Latkova vas-Šempeter (1 mrtev (37), udeleženi trije motorji, 2 motorista lažje poškodovana (stara 33 in 38)) - Kawasaki ZX-6R / SS
20. april, nedelja - Dekani (2 mrtva, voznik (49) in sopotnica (47)) - Honda CBR 600F / ST
26. april, sobota - Rankovci-Gederovec (1 mrtev (43), avstrijski državljan) - ni podatkov o motociklu
02. maj, petek - Črniče (1 mrtev (56), udeležena dva motorista) - Yamaha (ni podatkov o modelu in vrsti)
22. maj, četrtek - Novo Mesto-Metlika (1 mrtev (54), švicarski državljan) - BMW (ni podatkov o modelu in vrsti)
24. maj, sobota - Kungota (1 mrtev (42)) - Yamaha FZ6 / ST
24. maj, sobota - MP Ljubelj - Unterloibl, Avstrija (1 mrtev (42)) - Honda CBF 1000 / ST
31. maj, sobota - Dvor-Kočevje (1 mrtev (22)) - Honda CBR 600F / ST
31. maj, sobota - Vojnik-Frankolovo (1 mrtev (40)) - Honda CBF 600SA / ST
31. maj, sobota - Celje-Ljubečna (1 mrtev (22)) - Honda CBR 600F / ST
10.junij, torek - Maribor-Selnica ob Dravi (1 mrtev (42))-Yamaha FZ6 / ST
15. junij, nedelja - Logatec-Planina (1 mrtev (27)) - Honda CBR 1000RR / SS
22. junij, nedelja - Konjic, BiH (1 mrtev (37)) - Yamaha R1 / SS
28. junij, sobota - Velenje - Vinska gora (1 mrtev (26)) - Yamaha R6 / SS
29. junij, nedelja - Gornji Petrovci (1 mrtev (30)) - Honda CBR600RR / SS
30. junij, ponedeljek - Spodnja Brežnica (1 mrtev (25)) - Honda VTR1000 / SS
6. julij, nedelja - Hrastje ob Bistrici (1 mrtev - sopotnica (40), motorist (47) huje poškodovan) - ni podatkov o motociklu
6. julij, nedelja - Velenje (1 mrtev (59), 2 huje poškodovana (23 in 33) - udeleženi 3 motorji in 2 avtomobila) - ni podatkov o motociklu
30. julij, sreda - Trbovlje-Zagorje (1 mrtev (27)) - Yamaha YZF R1 / SS
2. avgust, sobota - Dolenjci pri Adlešičih (1 mrtev (57) - udeležen en motor ter en avtomobil) - čoper (ni podatkov o modelu in vrsti)
7. avgust, četrtek - Spodnje Jezersko (1 mrtev (54)) - Aprilia RSV 1000 / SS
9. avgust, sobota - Spodnji Log (3 mrtvi (22,28,38) - udeležena dva motorja in en avtomobil) - Honda CBR600RR / SS in Yamaha R6 / SS
11. avgust, ponedeljek - Zgornji Boč (1 mrtev - sopotnica (35), motorist (43) lažje poškodovan, oba državljana Italije, udeležen 1 motor in 2 avtomobila) - Honda VFR 750F / ST
12. avgust, torek - Stročja Vas pri Ljutomeru (1 mrtev (32), državljan Madžarske) - Suzuki GSX-R 1000 / SS
19. avgust, torek - Radlje ob Dravi (1 mrtev (22)) - ni podatkov o motociklu
20. avgust, sreda - Pesniški dvor (1 mrtev (32)) - Honda (ostalih podatkov ni)
22. avgust, petek - Draža Vas (1 mrtev (16)) - KTM EXC-R 530 / Hard Enduro
22. avgust, petek - Verpete (1 mrtev (51)) - BMW R1200GS / AT
30. avgust, sobota - Vrhnika-Logatec (1 mrtev (32)) - Yamaha FZS 1000 Fazer / ST
03. september, sreda - Ljubljana-Ig (1 mrtev (32)) - Suzuki GSX-RR 1100 ?? / SS
19. september, petek - Maribor-Radlje (1 mrtev (53) - udeležen en motor in dva avtomobila) - Aprilia Falco 1000 SL / ST
27. september, sobota - Lesce (1 mrtev (26) - udeležena dva motorja in dva avtomobila) - Yamaha TDM 900 / DS
28. september, nedelja - Dvor-Soteska (1 mrtev (46)) - KTM Superduke 990 II / SF
18. oktober, sobota - Topolšica (1 mrtev (25) - udeležena motor in avtomobil) - Honda CBR600RR / SS
27. oktober, ponedeljek - Straža-Vavta vas (1 mrtev (22), sopotnica hudo poškodovana - udeležena motor in avtomobil) - Yamaha R6 / SS
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov