Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali imate pri svojem lastnem avtomobilu avtomatski menjalnik?

da
29
26%
ne
23
21%
ga nimam vendar ga pa imam namen imeti v prihodnosti
29
26%
nimam nič proti avtomatskemu menjalniku vendar ostajam pri klasičnemu menjalniku
23
21%
sem proti avtomatskemu menjalniku
7
6%
me ne zanima
0
Brez glasov

Skupaj glasov : 111

smuky
Novinec

Avtomatski menjalnik

Napisal/-a smuky Ne maj 15, 2011 12:06 pm

Dajmo glasujte in povejte vaše mnenje in izkušnje z avtomatskimi menjalniki!!
Zadnjič spremenil smuky, dne Ne maj 15, 2011 10:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

zagrižen

Re: Avtomatski menjalnik

Napisal/-a zagrižen Ne maj 15, 2011 12:20 pm

Lastil si avtomobila z avtomastkim menjalnikom še nikoli nisem, preizkusil pa sem DSG v Golfu 5 in avtomatika v Insignii - DSG-ja v kombinaciji z motorjem 1.9 TDI, avtomatika v Insignii s 160 konjskim turbodizelašem. DSG se obnese pri normalni vožnji zelo dobro, všeč mi je dokaj hitro menjavanje in 'odločnost' menjalnika; poleg vsega se mi zdi, da je poraba pri DSG-ju nižja kot pri enakem motorju v kombinaciji z navadnim menjalnikom. Avtomatski menjalnik v Insignii je poraz, za menjavanje si vzame preveč časa, poleg vsega je zelo 'neodločen' - recimo pri vožnji na poln gas v Vrhniški klanec menja iz tretje v četrto, potem se premisli in da spet v tretjo pri polnem gasu, da ne veš, ali bo motor eksplodiral ali kaj ... skratka, čisto odvisno je od menjalnika - nekateri so vrhunski, nekateri so mnogo slabša izbira od ročnega.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne maj 15, 2011 2:08 pm

Velik DA za DSG.

Naslednji bo tudi avtomatik.

Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne maj 15, 2011 2:13 pm

so velke razlike med temi automatiki. Dsg je zlo dobr. dobra anketa
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne maj 15, 2011 2:21 pm

Blinder je napisal/-a:so velke razlike med temi automatiki. Dsg je zlo dobr. dobra anketa

Tako bi moral napisat:
So velke razlike med temi automatiki. Dsg je zlo dobr. Slaba anketa.

Ko si enkrat na DSG-ju, te drugi menjalniki ne ganejo več 8)

Čeprav občasno paše pretegnit zobnike ročnem menjalniku :twisted: :mrgreen:

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne maj 15, 2011 5:11 pm

Imam zloglasnega GM A5S-390R, kateri so znani po pokvarljivosti (made in france... :| ) ampak se ga da z pravilnim vzdrževanjem in pametno vožnjo ohraniti dolgo časa pri življenju.
Enkrat bo SMG pri meni :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne maj 15, 2011 9:02 pm

Klasičen avtomatski menjalnik z el. overdriveom popolnoma zadovoljuje moje potrebe že šesto leto. Pri hiši je dobro leto še en avto z aut. menjalnikom s katerim sem tudi zelo zadovoljen le še bolje bi bilo, če bi tudi ta imel overdrive. Kar sem probal aut. menjalnikov so mi bili vsi všeč. Za vedno si želim ostati na avtomatiki!
Ročni menjalnik? Me ne zanima.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne maj 15, 2011 9:03 pm

Jaz upam, da nebom več rabil ročno menjat... Ni ga lepšega kot da to avtek sam dela!

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Po maj 16, 2011 6:36 am

Enako

robotiziran 6-stopenjski menjalnik, Picasso 2.0Hdi .. Ne pretika tako hitro kot DSG, ampak ker je avto velik in res mehak ( zračno vzmetenje ) je super kombinacija.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 16, 2011 7:24 am

peroRS je napisal/-a:Ko si enkrat na DSG-ju, te drugi menjalniki ne ganejo več 8)

Kaj pa kakšna BMW-jeva 8-stopenjska avtomatizacija? ;)

Iskreno rečeno pa je večina sodobne avtomatike (takšna ali drugačna) v novih modelih avtomobilov postala odlična!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po maj 16, 2011 8:42 am

Sam moram reč,da sem absolutno proti avtomatskemu menjalniku,ker se je folk že tako čist preveč ulenu in je čist preveč komot in to anketa in komentarji potrjujejo!
Ja pa kaj še?Na koncu ne bomo rabili niti gasa stiskat pa volana držat!Nam manjka samo še vesoljska ladja.

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Po maj 16, 2011 11:37 am

Priznam, da so avtomatiki cisto fajn in sem jih tudi ze vozil, samo se vedno raje saltam sam. Tako da, ce ne bi ravno kupoval neke avtocestne krizarke (tam se skoraj spodobi imeti avtomatski menjalnik, npr na ocetovega Superba bi res pasal), bi se vedno izbral 6MT.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 16, 2011 11:59 am

smuky je napisal/-a:Sam moram reč,da sem absolutno proti avtomatskemu menjalniku,ker se je folk že tako čist preveč ulenu in je čist preveč komot in to anketa in komentarji potrjujejo!...

Vozil pa si jih in preizkusil ... koliko že ... :?:

smuky je napisal/-a:Na koncu ne bomo rabili niti gasa stiskat pa volana držat!Nam manjka samo še vesoljska ladja.

Razvoj avtomobila, v zadnjih ... kaj pa vem ... nekje 125 letih ... menda nekako posledično kaže na tehnološki razvoj človeka, z osnovnim namenom olajšanja njegovega potovanja. Menda pa se tudi peš daleč pride ... :?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po maj 16, 2011 1:10 pm

CHAN je napisal/-a:
smuky je napisal/-a:Sam moram reč,da sem absolutno proti avtomatskemu menjalniku,ker se je folk že tako čist preveč ulenu in je čist preveč komot in to anketa in komentarji potrjujejo!...

Vozil pa si jih in preizkusil ... koliko že ... :?:

Vozil in preizkusil sem jih že kar nekaj.....

CHAN je napisal/-a:
smuky je napisal/-a:Na koncu ne bomo rabili niti gasa stiskat pa volana držat!Nam manjka samo še vesoljska ladja.

Razvoj avtomobila, v zadnjih ... kaj pa vem ... nekje 125 letih ... menda nekako posledično kaže na tehnološki razvoj človeka, z osnovnim namenom olajšanja njegovega potovanja. Menda pa se tudi peš daleč pride ... :?

Jaz podpiram napredovanje tehnologije,kar se tiče varnosti.Da bom pa jaz podpiral avtomatiko zato,da bom jaz samo za volanom sedel in nič delal.Ja to pa ne,ker to je če mene vprašate samo eno preseravanje in čisto nič drugega....

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 16, 2011 1:37 pm

Ausc je napisal/-a:Priznam, da so avtomatiki cisto fajn in sem jih tudi ze vozil, samo se vedno raje saltam sam.
Saj to lahko še vedno, mislim da imajo več ali maj vsi sodobni avt. menjalniki možnost tudi ročnega upravljanja. Problem rešen...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po maj 16, 2011 1:38 pm

verjetno si zelis avto z rocnim odpiranjem sip, brez daljinskega in centralnega zaklepanja, bog ne daj da bi imel senzor za dez ali pa celo ogrevane sedeze. no, klimo in servo volan ti mogoce se uspe zbasati pod "tehnologijo za varnost" a ne?!

jao :lol:

ps: a avtoradio spada pod napredovanje tehnologije za varnost ali pod preseravanje?

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po maj 16, 2011 1:50 pm

juhica je napisal/-a:verjetno si zelis avto z rocnim odpiranjem sip, brez daljinskega in centralnega zaklepanja, bog ne daj da bi imel senzor za dez ali pa celo ogrevane sedeze. no, klimo in servo volan ti mogoce se uspe zbasati pod "tehnologijo za varnost" a ne?!

ps: a avtoradio spada pod napredovanje tehnologije za varnost ali pod preseravanje?

Ponavljam ne podpiram tega,da sediš za volanom in to je pa tudi vse kar delaš.Tukaj nima nič veze gretje sedežeu in zaklepanje itd....

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po maj 16, 2011 2:16 pm

smuky je napisal/-a:Sam moram reč,da sem absolutno proti avtomatskemu menjalniku,ker se je folk že tako čist preveč ulenu in je čist preveč komot in to anketa in komentarji potrjujejo!
Ja pa kaj še?Na koncu ne bomo rabili niti gasa stiskat pa volana držat!Nam manjka samo še vesoljska ladja.

Ajooojojoj! :roll: Ne morem verjeti, da se še vedno najdejo taki pajaci s čisto trapastimi protiargumenti glede aut. menjalnika. Kaj sploh govoriš?

smuky je napisal/-a:Jaz podpiram napredovanje tehnologije,kar se tiče varnosti.Da bom pa jaz podpiral avtomatiko zato,da bom jaz samo za volanom sedel in nič delal.Ja to pa ne,ker to je če mene vprašate samo eno preseravanje in čisto nič drugega....

Kaj tebi ni jasno? Automatski menjalniki obstajajo že več, kot sedemdeset let!! Ja v tem času so se posodobili, nadgradili...ampak bistvo je isto. Torej to ni neka novodobna modna muha za preserancijo :roll: . Pa, če že omenjaš varnost ti lahko povem, da tudi avtomatski menjalnik nekoliko pripomore k večji varnosti. V nekaterih državah je za avtomobile z aut. menjalnikom celo nekaj popusta pri zavarovanju, ker spadajo v manj rizično skupino. Pa kaj ti sploh razlagam, saj smo to vse na tem forumu že večkrat dali čez. Za konec pa samo še to: lahko razumem nekoga, ki ima raje ročni menjalnik izključno zaradi lastnega užitka, ampak takim debilnim argumentom in pripombam, kot jih imaš pa ti se pa lahko vsi samo smejimo :lol:

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po maj 16, 2011 2:33 pm

smuky je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:verjetno si zelis avto z rocnim odpiranjem sip, brez daljinskega in centralnega zaklepanja, bog ne daj da bi imel senzor za dez ali pa celo ogrevane sedeze. no, klimo in servo volan ti mogoce se uspe zbasati pod "tehnologijo za varnost" a ne?!

Ponavljam ne podpiram tega,da sediš za volanom in to je pa tudi vse kar delaš.Tukaj nima nič veze gretje sedežeu in zaklepanje itd....

=I =I :con :lol:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po maj 16, 2011 9:42 pm

Zanimivo je, ko bereš ameriške forume. Tam je situacija seveda ravno obrnjena, če hočeš biti resničen car nut, moraš imeti tri pedala, sicer si softič in na bencinskih forumih nimaš kaj delati. Frajerji vedno padajo na zadeve, ki jih nima vsak, in pri nas so to automatikgetribe.

Tudi mene mikajo za popizdit, moram priznat, a mi razum pravi, da je 1.6HDI 5MT in porabo 5,5 l trenutno najbolj racionalna zadeva.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov