Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

v opomin vsem nam

Napisal/-a im nobody Sr maj 18, 2011 9:29 pm

tu je video katerega mislim da bi moral videti vsak od nas.glejte ga do konca

http://www.youtube.com/watch_popup?v=Z2mf8DtWWd8
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: v opomin vsem nam

Napisal/-a Kegl Sr maj 18, 2011 9:37 pm

res žalosten video, sploh od 3min naprej...kruto k mt s tal pobera mrtvo hčerko in jo objema :( te kr stisne pri srcu!
Zadnjič spremenil Kegl, dne Sr maj 18, 2011 9:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack Sr maj 18, 2011 9:39 pm

podpis pod tole, včasih ne cenimo življenje tako kot bi ga morali :(

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 18, 2011 9:42 pm

Sem že videl... definitivno bi si treba večkrat ogledat kaj takšnega, da malo bolj premislimo preden ogrožamo sebe in druge.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr maj 18, 2011 9:42 pm

ganljiv filmček. preveč nazorno pokaže kako se lahko zabava na hitro spremeni v tragedijo.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr maj 18, 2011 9:47 pm

Slicker je napisal/-a:ganljiv filmček. preveč nazorno pokaže kako se lahko zabava na hitro spremeni v tragedijo.

takšna je realnost.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr maj 18, 2011 9:50 pm

tole bi mogli predvajat v najbolj udarnih in gledanih terminih na TV-ju.,...

Po moji hudi prometni nesreči tudi sam sodelujem na podobnih preventivnih akcijah kjer širokemu spektru ljudi,predvsem pa mladim,skozi takšne filmčke in izkušnje probamo nekak pokazat kako stvari izgledajo v realnem življenju...

Ena takšnih je bila nazadnje akcija Naj se ne zgodi v Novem mestu in morem rečt da ko si je tale otični filmček ogledalo 500 dijakov Šolskega centra Novo mesto je od začetne razposajenosti ostalo bore malo....tekle sao solze,žalostni obrazi,potrtost,zamišljenost......nad kruto resničnostjo pred katero žal nismo imuni.....

je pa odvisno od vsakega gledalca koliko bo odnesel od ogleda takšnega filma.....

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr maj 18, 2011 9:51 pm

Res je ja, v sekundi rata sranje in se vse spremeni.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr maj 18, 2011 9:53 pm

damjan je napisal/-a:tole bi mogli predvajat v najbolj udarnih in gledanih terminih na TV-ju.,...

Po moji hudi prometni nesreči tudi sam sodelujem na podobnih preventivnih akcijah kjer širokemu spektru ljudi,predvsem pa mladim,skozi takšne filmčke in izkušnje probamo nekak pokazat kako stvari izgledajo v realnem življenju...

Ena takšnih je bila nazadnje akcija Naj se ne zgodi v Novem mestu in morem rečt da ko si je tale otični filmček ogledalo 500 dijakov Šolskega centra Novo mesto je od začetne razposajenosti ostalo bore malo....tekle sao solze,žalostni obrazi,potrtost,zamišljenost......nad kruto resničnostjo pred katero žal nismo imuni.....

je pa odvisno od vsakega gledalca koliko bo odnesel od ogleda takšnega filma.....

mislm da sm jst že vidu podobne filmčke na TVju sam so bli krajša verzija...

ti si pa drgač un z motorjem a ne? sm bral tvoje "zgodbice"...svaka čast da si se pobral :D

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Sr maj 18, 2011 9:54 pm

Kegl je napisal/-a:
damjan je napisal/-a:tole bi mogli predvajat v najbolj udarnih in gledanih terminih na TV-ju.,...

mislm da sm jst že vidu podobne filmčke na TVju sam so bli krajša verzija...

ti si pa drgač un z motorjem a ne? sm bral tvoje "zgodbice"...svaka čast da si se pobral :D

ja jst sm tist z motorjem...hvala kegl:)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr maj 18, 2011 10:03 pm

Damjan, ti bom kr tukaj napisal, čeprav vem, da maš nek na forumu svojo temo. Vsaka čast za to, da si se pobral in še posebej za to, da seznanjaš ljudi s svojo zgodbo. To drugače sodeluješ s SPV, Še vedno vozim - vendar ne hodim, al kakšno drugo organizacijo/ društvom/ gibanjem.

Drugače pa sem pa ta posnetek že večkrat videl, pa mi ga je še vedno težko pogledat do konca. Pri nas pa so sedaj nehali po TV vrteti še reklame za varno vožnjo po AC, denarja za snemanje je blo pa dost vloženega...
LP Rok

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 18, 2011 10:06 pm

Ah to v sloveniji zrihtamo z nenormalnimi kaznimi.Kaj ene šest jih ubiješ pa fašeš 2000€ kazni pa je kul za vse a debili ne pomislijo da je narod u qrcu zarad krize pa mejhne plače pa brez službe pa ni za preživet za čez mesec pol pa zakaj se ga kdo nažre pa gre na cesto?? sej če bi mu blo fino u življenju mogoče ne bi pil "da pozabi kok mu je bedno" itak pa je za vse kriv ali alkohol ali neprilagojena hitrost a ceste mamo take da pejt u rit.Če pride en nemc u Lj. in se od izvoza za celovško pelje po desnem pasu proti centru ja sej bo mislu da gre po makedamu in pol en motorist zapne u kako jamo pa sej se more razlimat po cesti (temu potem pri nas pravijo neprilagojena hitrost)...So pa potem še pacienti ki so objestni pa brihtni da pijani bolje vozijo kot trezni,ja takim pa noben posnetek ne pomaga mogoče bi jim prišlo iz riti u glavo če bi ta trupla špo cesti poberali kak tedn.Je bi ga jaz mislim da nekaterim ne moreš nikakor nečesa ubit u tintaro.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Sr maj 18, 2011 10:11 pm

sej ne znajo druga napisat kokr neprilagojena hitrost...ceste so pa res take da nam radio preskakuje na frekvencah...če se peleš 10 na uro pa te bo zafukal s ceste ti bodo to napisal...druga ne znajo ker so nesposobni...najbolš je nabit kazni da bodo mel še oni kaj od tega...to je najlažje...folk pa umira po cestah...sploh nimam več besed...ponyexpresa si bom kupu

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 18, 2011 10:14 pm

Kupi raje ciaota za pony expresa je zelo težko dele dobit :D

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Sr maj 18, 2011 10:16 pm

ok bom...hvala za nasvet :D :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če maj 19, 2011 5:22 am

damjan je napisal/-a:je pa odvisno od vsakega gledalca koliko bo odnesel od ogleda takšnega filma.....

bore malo........momentalni efekt, čez 5 minut vse po starem, nekaj takega kot recimo tisti moment, ko peljemo mimo prometne nesreče; par km. ali 5 minut vsi vozijo "kot po jajcih" nato vse po starem.......verjetno je drugače potem, ko enkrat štrafne nas- to bi znal povedat ti, oz. nekdo, ki je bil udeleženec hujše prometne nesreče osebno nekaj primerov poznam, ki jih ni spametovalo....

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Če maj 19, 2011 9:47 am

sašo5 je napisal/-a:
damjan je napisal/-a:je pa odvisno od vsakega gledalca koliko bo odnesel od ogleda takšnega filma.....

bore malo........momentalni efekt, čez 5 minut vse po starem, nekaj takega kot recimo tisti moment, ko peljemo mimo prometne nesreče; par km. ali 5 minut vsi vozijo "kot po jajcih" nato vse po starem.......verjetno je drugače potem, ko enkrat štrafne nas- to bi znal povedat ti, oz. nekdo, ki je bil udeleženec hujše prometne nesreče osebno nekaj primerov poznam, ki jih ni spametovalo....

Popolonoma se strinjam s tem kar si napisal sašo5...

vse je to momentalno in kratko traja.Je pa res da vidim pri sebi,da po težki prometni in hudi izkušnji veliko bolj preudarno sprejemam odločitve v prometu in nekako probam voziti karseda po predpisih in varno.Sej ne rečem da sem angelček...Še vedno kdaj pritisnem gas,še vedno kdaj naredim kakšnmo napakico,ampak vedno imam pred očmi 3 mesece ležanja v bolnišnici, slabo leto sedenja na invalidskem vozičku,15operacij.........vse to pusti orng pečat na psihi...Čeprav psihično sem najbolj okreval in ne čutim popolnoma nobenih posledic.

Je pa res da moraš glih sam probat kako to zgleda,šele potem lahko to vse razumeš in ravnaš pravilno v dotični situaciji...
Kot sem že rekel,ne privoščim nobenemu tega kar sem moral probati jaz....verjemte,da včasih ko pride slab dan,tista "žuta minuta",bi raje videl,da sem takrat ostal tam,da se je takrat moje življenje končalo...Ker skozi takšen pekel it....Nevem ....nimam besed.. Ni človeško,ni humano....strašne muke...nepopisno...

Tudi sam sem ob ogledu teka filma jokal....kot dž....ker dobesedno zgleda (v mojem primeru) kot bi bil jaz glavni igralec in da gledaš samega sebe,kako te "pobirajo",reanimirajo,operirajo......Vglavnem grozno...

Je pa res da v Sloveniji "žal ni" denarja za takšne filme....Ker produkcija in samo snemanje takšnega filma stane ogromno denarja...če samo pogledaš kako je vse popolnoma realno prikazano (ne animacija),vidiš da zadeva ni poceni.....Avstralci so experti za dotične filme..

Pa srečno

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če maj 19, 2011 10:40 am

alko + volan= no go!
In obratno.
Dokler se miselnost pri nas ne bo spremenila, zal ne bo nic drugace, kot je prikazano v zgornjem filmcku.
Ze brez alkohola se lahko zarad ene sekunde nepazljivosti naredi katastrofa. :huh:
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če maj 19, 2011 11:15 am

Še vedno se sprašujem zakaj se ne. Naj bo še tako kruto, to je, kot si sam rekel, kruta realnost.

Štajerci majo neke akcije. Si med njimi? Kolega, paraplegik, bo najbž vstopil v to društvo, da se seznanja ljudi. Seveda s kruto realnostjo, ne pa z nekimi slogani, hitrost ubija. Zbiramo še ideje, par stvari porihtamo in se mu bom z veseljem pridružil. Tebi, Damjan, pa.... huh, vsa čast. In res je lepo prebrati, da si se pobral in svojo izkužnjo deliš z mladostniki. Bravo. :bow

čare je napisal/-a:Ah to v sloveniji zrihtamo z nenormalnimi kaznimi.Kaj ene šest jih ubiješ pa fašeš 2000€ kazni pa je kul za vse a debili ne pomislijo da je narod u qrcu zarad krize pa mejhne plače pa brez službe pa ni za preživet za čez mesec pol pa zakaj se ga kdo nažre pa gre na cesto?? sej če bi mu blo fino u življenju mogoče ne bi pil "da pozabi kok mu je bedno" itak pa je za vse kriv ali alkohol ali neprilagojena hitrost a ceste mamo take da pejt u rit.Če pride en nemc u Lj. in se od izvoza za celovško pelje po desnem pasu proti centru ja sej bo mislu da gre po makedamu in pol en motorist zapne u kako jamo pa sej se more razlimat po cesti (temu potem pri nas pravijo neprilagojena hitrost)...So pa potem še pacienti ki so objestni pa brihtni da pijani bolje vozijo kot trezni,ja takim pa noben posnetek ne pomaga mogoče bi jim prišlo iz riti u glavo če bi ta trupla špo cesti poberali kak tedn.Je bi ga jaz mislim da nekaterim ne moreš nikakor nečesa ubit u tintaro.

Amen.
SlikaSlika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če maj 19, 2011 12:06 pm

Tole je pol igran, pol pa sestavljen iz resničnih posnetkov? lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov