Debate, ki niso vezane na ostala področja...

tilen007
Nov uporabnik

Vlečna kljuka - Problem!!!!

Napisal/-a tilen007 So maj 21, 2011 8:38 pm

Zivjo

Imam sledečo težavo.

Na svoj avto bi rad montiral vlečno kljuko ampakn nastane problem, kajti imam Audi A3 sportback 1.9TDI, ki je težak 1410kg, in v homologaciji je napisano da lahko z kljuko vlečem max. težo 1400kg. Sam bi pa potreboval da bi lahko vlekel 1500kg.

Ali je kakšna možnost da se to spremeni v homologacijskem kartončku oz da se dodatno kaj homologira.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Vlečna kljuka - Problem!!!!

Napisal/-a lisko So maj 21, 2011 10:57 pm

Žal drugega kot menjat avto ne bo rešilo problema. Avto je narjen in skonstruiran tako kot je in tako je določil proizvajalec.....Verjetno ti je jasno da so vsi nosilci in celotna karoserija izračunana. S tem je tudi izračunano koliko teže lahko še dodatno obremeni karoserijo...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

tilen007
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen007 Ne maj 22, 2011 6:22 am

Klical sem na RTI v Mb in so mi rekli, da če mi generalni uvoznik izda potrdilo, da potem ni problema in mi to spremenijo in zadeva rešena, ampak Porsche Slovnija tega potrdila noče napisat,.....

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Ne maj 22, 2011 8:10 am

z enakim motorjem imata golf in leon enako, torej seveda noče izdati. Iz radovednosti me zanima, kaj bi sploh vlekel?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne maj 22, 2011 12:42 pm

preko proizvajalčeve homologirane vlečne teže raje ne pojdi .. če se karkoli zgodi ti ne priznavajo več garancije (kak zvit nosilec , kolotek ali karkoli okoli mest pritrditve vlečne kljuke) , če pa si udeležen v nesreči boš pa poleg mastne kazni plačal še vso škodo okoli sebe , ki jo boš povzročil zaradi prekomerne teže - zavarovalnica te bo terjala do onemoglosti...
kot so svetovali tudi drugi - nabavi močnejši avto .. ali pa za parkrat na leto poprosi kolega za šlep...

ja prozvajalec - uvoznik - zastopnik ne bo nikoli izdal nekaj , kar ni v okviru dejanskih homologacij za dotični model... in tudi ne sme , ker če bi se to ugotovilo imajo proizvajalci pri eu zagrožene miljonske kazni ... po domače - kupi suv-a ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 23, 2011 12:23 am

Poleg tega - če boš slučajno kupoval drug avto - pazi na skupno maso oz skupno nosilnost (masa avta + nosilnost in masa prikolice + nosilnost prikolice), da bo B kategorija zadostovala. Morda je novi zakon glede tega kaj spremenil...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov