Debate, ki niso vezane na ostala področja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Izogibanje cestninam do morja:)

Napisal/-a [YuGo] Sr dec 10, 2003 5:00 pm

No, ker se še to zaenkrat da me zanima, če kdo ve kako se izogniti cestnini od LJ do našega lepega morja, seveda izogniti se tako, da se splača, da ni treba veliko voziti po magistralni cesti...

Za informacijo iz MBja do LJ se da prišparat celega jurja, če se izogneš, pa časa na izgubiš veliko...

lp

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Sr dec 10, 2003 5:13 pm

Do morja je zaprt cestninski sistem, torej je za plačat od začetka do konca. Edina fora je da če greš na vrhniki ven, pa nazaj noter prišparaš nekaj drobiža....
Sicer pa kam lepše kot po stari cesti, malo je razfu*** okoli logatca, drugače pa full uživaška (planinske ride...).
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Sr dec 10, 2003 5:30 pm

Gres v Brezoovici dol z avtoceste in se vozis po magistralni cesti do Kozine!
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr dec 10, 2003 5:36 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Sr dec 10, 2003 7:59 pm

Na tem naslovu je še nekaj koristnih napotkov: http://avtomoto.siol.net/default.asp?pa ... 3112333264

Pa še prosu bi nekoga, ki se malo bolj spozna na to relacijo, če mi lahko točno pove kje dol, kje gor in podobno, katere table morem gledat,...
HVALA

p.s. Navodila rabim za naprej od cestninske postaje DOB(se mi zdi da je ta če greš iz dolenjske v Lj)

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Sr dec 10, 2003 8:16 pm

G-4S je napisal/-a:Bolje je it ven na Vrhniki. Plačaš tistih 70SIT, samo se izogneš vsem tistim 50km/h krajem, kjer nemalokrat strašijo laserji.

Pod tole se tut jaz podpišem :!:
That's right.
lp, Al.
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Sr dec 10, 2003 10:25 pm

to bi tudi jaz rad vedo kje gor kje dol...pa kolko me bo stala cestnina?

ma kdo kako idejo?:)

drugače bom šel po stari cesti, ker se tak isto peljem z yugotom 45 po avtocesti in magistralki :)

lp

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Sr dec 10, 2003 10:32 pm

naj še mi nekdo pove ko pridem iz štajerskega konca na ljubljansko obvoznico...kje morem it dol, če želim it po stari cesi do morja?

lp

Uporabniški avatar
IBIZA SXI
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a IBIZA SXI Sr dec 10, 2003 11:37 pm

Če greš iz MB greš po avtocesti do Slov. Bistrice (drugi izhod -SEVER) pa v Tepanju nazaj na AC (plačaš 290 sit namesto 600 sit) pol pa do izhoda ta Mozirski gaj in v Vranskem spet zaviješ na avtocesto. Pol pa greš čez Trojane pa ko prideš spet na AC greš na prvi izhod dol pa po stari cesti dolker ne prideš do prvega dovoza na AC pred Dobom - Krtina.
Pa samo ravno pa si na Lj-obvoznici.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Sr dec 10, 2003 11:48 pm

hvala za ta napotek...zanima me bolj ko sem na Ljubljanski obvoznici in grem v smeri primorska...kje zavit iz obvoznice, da pridem na staro ceso LJ-primorska

lp

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr dec 10, 2003 11:50 pm

dol greš na odcepu BREZOVICA (en odcep pred cestninsko postajo)

Lp

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Sr dec 10, 2003 11:51 pm

no way!
6 mesecev sem se vozil v Sežano (1x tedensko) po stari cesti in šparal na raznih cestninah. Zadnji dan, ko sem šel dol, so me copsi dobil na radar, pa sem dal 30k SIT.

Me je tolk razP, da sem sklenu, da bom uporabljal samo še AC. :evil: Zadnji dan! ZADNJI DAN :x
Slika

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Če dec 11, 2003 12:01 am

Slater je napisal/-a:no way!
6 mesecev sem se vozil v Sežano (1x tedensko) po stari cesti in šparal na raznih cestninah. Zadnji dan, ko sem šel dol, so me copsi dobil na radar, pa sem dal 30k SIT.

Me je tolk razP, da sem sklenu, da bom uporabljal samo še AC. :evil: Zadnji dan! ZADNJI DAN :x

Fak stari :!: Se kr bojim pomiselt,kak ti je blo hudo :!:

Sam jst bi se še vseen rajš po obvoznicah vozu :!: ČE si zračunaš in vidiš kolk si pršparu, boš vidu da tistih 30k sit ni nč u primerjavi z prišparanim :!:

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Če dec 11, 2003 12:30 am

Hja, če prištejemo še amortizacijo je kar hitro enako. Mogoče se bo smešno slišalo, vendar amortizerji delajo precej večje delo čez tiste vaške ceste (če jim sploh lahko rečemo tako :roll: ) kot pa recimo AC.
Slika

urosm
Nov uporabnik

Napisal/-a urosm Če dec 11, 2003 9:38 am

Slater je napisal/-a:Hja, če prištejemo še amortizacijo je kar hitro enako. Mogoče se bo smešno slišalo, vendar amortizerji delajo precej večje delo čez tiste vaške ceste (če jim sploh lahko rečemo tako :roll: ) kot pa recimo AC.

Evo, jaz se tudi strinjam.
Ce gledas, porabis na AC malce manj bencina, prisparas cas, avta ne matras ko svinja cez tiste ovinke, kar ti prinese mnogo daljso dobo katalizatorja, amortizerjev, olja... Ce pa ene parkrat nabases na radar, in pogruntas da je AC res najcenej (do 150 km/h ti ne bo noben tezil!), pol ugotovis da je AC res bolj ugodna. Edino ce pac vozis po omejitvah - ampak to pa ne poznam cloveka... :wink:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če dec 11, 2003 11:48 am

Obstaja ena varka, kako na cestnini uporablat napačne listke, samo ne vem če je to resnično možno. Celotni potek izgleda nekako tako:

V Ljubljani greš na AC in na Vrhniki dol.Tipu rečeš da si zgubu listek. Plačaš cestnino in kazen. Potem greš na Vrhniki nazaj na AC in letiš proti primorski. Tam greš na izhod za Sežano in unmu u kontejnerju plačaš cestnino (mu izročiš listek). Potem greš spet nazaj na AC in do konca AC in spet rečeš da si listek zgubu (cestnina + kazen). Nazaj grede greš na AC pri Sežani, greš do Ljubljane in unmu izročiš listek, ki si ga prvega shranil (od Vrhnike). Ko greš spet na primorsko greš na Vrhniki na AC se pelješ do konca in unmu izročiš listek, ki si ga drugega shranil (iz Sežane). No in pol nazaj grede sreš spet na AC v Sežani in se pelješ do konca, kjer izročiš listek iz Vrhnike.

Na tak način se BAJE (nisem probal) plača samo cestnina od Ljubljane do Vrhnike in od Sežane do konca AC, čeprav prevoziš celo pot.

Na začetku je sicer treba investirat zarad kazni ampak če je izvedljivo na koncu veliko prišparaš, če se voziš vsak dan dol.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

re

Napisal/-a matevz Če dec 11, 2003 12:00 pm

kolk pa je kazen,pa ti si tko napisal kokr da gres dvakrat gor in dol.a se ni brezveze zajebavat s temi cestninami, daš tistega jurja in pol pa si takoj dol 8)

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Če dec 11, 2003 12:04 pm

Kazen je v obliki maksimalne cestnine ce ne celo dvojne.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Re: re

Napisal/-a Tamara Če dec 11, 2003 12:13 pm

matevz je napisal/-a:a se ni brezveze zajebavat s temi cestninami, daš tistega jurja in pol pa si takoj dol 8)

Se strinjam...prisparas veliko casa in se sigurno tako ne utrudis, kot ce se zajebavas po tistih stranskih jebinah :P

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Re: re

Napisal/-a JOYride Če dec 11, 2003 12:16 pm

Eni mamo pac radi voznjo po tistih j???nah. :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov