Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Omejitev hitrosti

Napisal/-a Scremer To jul 19, 2011 1:37 pm

Oj,

ali se komu sanja koliko je omejitev hitrosti v iz Kranjske smeri proti Medvodam. In sicer na Gorenjski cesti tik pred Medvodam, ko si že enkrat mimo Jeprce in se potem skozi majhen gozdiček po tistem klančku navzgor zapelješ mimo petrola na desni strani (petrolova skladišča in neka kavarna pa sta na levi). Ko si enkrat mimo Petrola je tabla Medvode in potem takoj krožišče. Od table dalje je potem logično omejitev 50km/h kolk je pa pred tablo se mi pa tudi sanja ne. Domnevam da nisem edini, ker tam ljudje vedno nekaj sanjajo...

lp

recept
Novinec

Re: Omejitev hitrosti

Napisal/-a recept To jul 19, 2011 3:30 pm

Scremer je napisal/-a:Oj,

ali se komu sanja koliko je omejitev hitrosti v iz Kranjske smeri proti Medvodam. In sicer na Gorenjski cesti tik pred Medvodam, ko si že enkrat mimo Jeprce in se potem skozi majhen gozdiček po tistem klančku navzgor zapelješ mimo petrola na desni strani (petrolova skladišča in neka kavarna pa sta na levi). Ko si enkrat mimo Petrola je tabla Medvode in potem takoj krožišče. Od table dalje je potem logično omejitev 50km/h kolk je pa pred tablo se mi pa tudi sanja ne. Domnevam da nisem edini, ker tam ljudje vedno nekaj sanjajo...

lp

Če misliš od Jeprce (dovoz iz Škofje Loke) pa do table za naselje Medvode, je bila nazadnje, ko sem tam vozil (začetek julija 2011) še splošna omejitev za cesto zunaj naselja, torej 90.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr jul 20, 2011 6:44 pm

Točna ta del imam v mislih. Sej ne da so bile kakšne spremembe, ampak malo sprašujem ljudi in je zanimivo kako nihče ne ve. Vsak ima svojo teorijo. Eni 90, drugi 70, treji 60 nekaj jih pa meni tudi, da je omejitev 50. Čeprav bi pomojem bilo smiselno da se hitrost omeji na 70km/h. Nenazadnje se pelješ mimo križišča, avtobusne postaje, ki je praktično na ovinku in pa mimo improvizirane obcestne "tržnice" :) .

recept
Novinec

Napisal/-a recept So jul 23, 2011 4:20 pm

Scremer je napisal/-a:Točna ta del imam v mislih. Sej ne da so bile kakšne spremembe, ampak malo sprašujem ljudi in je zanimivo kako nihče ne ve. Vsak ima svojo teorijo. Eni 90, drugi 70, treji 60 nekaj jih pa meni tudi, da je omejitev 50. Čeprav bi pomojem bilo smiselno da se hitrost omeji na 70km/h. Nenazadnje se pelješ mimo križišča, avtobusne postaje, ki je praktično na ovinku in pa mimo improvizirane obcestne "tržnice" :) .

Nobena teorija ne obstaja. Dokler ni drugače določeno s predpisanim prometnim znakom, je omejitev enaka, kot splošna omejitev za ceste zunaj naselja, to je 90km/h. Če meniš, da je previsoka, imaš vedno možnost predlagati spremembo upravljavcu ceste. Če bo primerno argumentirana, bodo ustrezno uredili.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To okt 25, 2011 11:42 pm

pozdravljeni!

po novem zakonu (klik), ki velja z 1.7.2011 se je na hitrih cestah spremenila omejitev iz 100 na 110 km/h.

danes sem po dolgem času spet peljal po cesti Postojna - Nova Gorica, hitra cesta, ampak povsod so še zmeraj table 100 - tudi tiste zgoraj, ki se "rišejo" slike

kako je to možno? v primeru da res velja 110, bi morali kje že zamenjat table, tiste zgoraj pa preprogramirat pa so od zakona že 3 mesci!!!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Sr okt 26, 2011 8:26 am

ni jim treba

...hitrost se je res spremenila...raze tam kjer je to posebej drugače označeno ... kot npr v tem primeru, na malo predolgem odseku... takle mamo

LP
Misfits

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr okt 26, 2011 8:48 am

Sej je tud ljubljanska obvoznica po večini še na 100 ... Tistih 110 velja res v redkih primerih še nažalost :?

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Sr okt 26, 2011 9:09 am

zuzek je napisal/-a:danes sem po dolgem času spet peljal po cesti Postojna - Nova Gorica, hitra cesta, ampak povsod so še zmeraj table 100 - tudi tiste zgoraj, ki se "rišejo" slike

Res je, da je večinoma na digitalnih tablah omejitev 100, ampak sem pa na tem odseku pred kratkim naletel tudi na prazne table, torej 110.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr okt 26, 2011 9:13 am

ta ljubljanska obvoznica je cel smorn.juzni del obvoznice ima informativne table zelene barve kar nakazuje da je to ac in je omejitev 130,razen ce seveda tabla drugace kaze,ves ostali ring ima pa informativne table v modri barvi kar nakazuje na cesto rezervirano za motorna vozila in je po novem tm 110.je pa res da so table vse postavljene na 100,verjetno zaradi gostote prometa in velko prikljuckou..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr okt 26, 2011 7:31 pm

ubistvu je samo severni del ljubljanske obvoznice (od gorenjskega kraka do štajerskega) označen z modro tablo.

Sej veliko voznikov sploh (še) ne ve, da je hitrost na hitri cesti zdaj višja.
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr okt 26, 2011 9:55 pm

Na Lj obvoznici je 100 (tabla) samo od razcepa za proti Šentviškem tunelu do prvega uvoza (podutik, če se ne motim). Prvi uvoz razveljavi omejitev in potem tabel 100 ni več, do table 80, na razcepu proti štajerskem delu obvoznice. tako, da je omejitev 100 le kakih 500m.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr okt 26, 2011 10:43 pm

zdej ubistwu je tako, po novem je omejitev 110 po HC ampak če niso zamenjali tabel in kažejo še zmeraj 100 je potem tam omejitev še zmeraj 100 :DDD :evil:

ne vem kako je pri stacjonarnih radarjih

preklete lenobe
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 26, 2011 11:34 pm

Na Lj obvoznici je kup uvozov in gotovo ni tabel povsod (če niso celo samo tam, kjer pravi BBoss!), kar pomeni, da z večine uvozov lahko voziš 110 (oz ponekod 130).

To si je treba zapomnit v primeru kakšnega inkasantstva!

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Pe okt 28, 2011 8:10 pm

Mene so že pred petimi leti, ko sem delal izpit učili, da je na hitri cesti, ki ima fizično ločeni smeri vožnje (Ljubljanska severna obvoznica npr.), omejitev hitrosti 110 km/h. Na navadni hitri cesti (taki kot je bila do lani mimo Trebnjega) pa 100 km/h.
Razen, če je označeno drugače.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov