Courage™ je napisal/-a:Avtohisa Saturn v Mariboru se ukvarja izkljucno z tem, kontaktiraj jih !
Dejkas je napisal/-a:Točno takšno temo sem iskal.. in upam da bom tukaj zvedel še tiste stvari, ki mi niso še popolnoma jasne.
Tudi sam razmišljam o uvozu počitniške prikolice iz Nemčije, prebral sem kar nekaj forumov in različnih tem okoli uvoza. Vendar sem malo zmeden, ker piše dosti različnih stvari okoli protokola z uvozom prikolice. Ni mi popolnoma jasno okoli vseh dajatev in davkov. Sploh pa, ko je ABOARD tuki napiso da je isto ko pr avtu. Čist isto ni pač ni tulk dajatev kolker sm jst prebral
Pač kolker sm jst bral.. Je postopek nekak tak: (ko pač najdeš prikolico katero bi kupil)
-plačaš prikolico (če je pri prodajalcu moraš dobiti original račun, če je pri fizični osebi mora biti overjena kupoprodajna pogodba)
-plačaš začasne tablice
-pri nas narediš homologacijo
-registriraš
In to se mi zdi da je to.. seveda moraš zraven prikolice dobiti vse dokumente (prometna, homologacijski kartonček).
Sedaj pa kar mene zanima in mi ni popolnoma jasno ker nekje tako piše nekje tako, kako je z davki? Nekje sem zasledil, da mora trgovec napisati ceno z davkom, ker drugače moraš pol v Sloveniji plačati davek. Drugje sem zasledil da ga vedno plačaš, spet nekdo mi je pa rekel da če kupiš pri fizični osebi da ni davka. Mi lahko to nekdo malo razloži?
Zanima me še tudi okoli prevoza, je kakšna razlika če jo pripeljem s svojim vozilom ali če jo pripeljem na avto vleki? Vprašam zato, ker je kolega rekel da bi jo on tudi kupil in ima možnost avto vleke, tako da bi naložil na avto vleko 2 prikolice in pripeljal.
Sicer kolega je rekel da on bi kupi prikolico od letnika 1990-2000 sicer koliko sva gledala so cene še usejen cenejše kot pri nas, sam me še vsejen zanima vaše mnenje?
Malo sem se razpisal in se opravičujem! Ampak me res to zanima, Hvala!
tristan01 je napisal/-a: Pri poslu s fizično osebo davka ne moreš odračunati. Saj je to posel med dvema ki nista davčna zavezanca. Če pa prikolico kupiš pri podjetju se DDV obračuna. V tem primeru lahko kupiš v tujini vozilo z DDV ali brez. Stvar dogovora s prodajalcem. V vsakem primeru pa ga boš moral plačati. Če si kupil brez DDV v tujini ga boš plačal pri nas. Lahko pa že v štartu plačaš račun z DDV in ti ga ni potrebno plačati pri nas (načelo EU, da se izognemo dvojnemu obdavčevanju). Načeloma se splača plačati DDV v Nemčiji, saj je tam davčna stopnja 19% pri nas pa 20%. Torej je v samem DDV 1% razlike.
LP Tristan01
Dejkas je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a: Pri poslu s fizično osebo davka ne moreš odračunati. Saj je to posel med dvema ki nista davčna zavezanca. Če pa prikolico kupiš pri podjetju se DDV obračuna. V tem primeru lahko kupiš v tujini vozilo z DDV ali brez. Stvar dogovora s prodajalcem. V vsakem primeru pa ga boš moral plačati. Če si kupil brez DDV v tujini ga boš plačal pri nas. Lahko pa že v štartu plačaš račun z DDV in ti ga ni potrebno plačati pri nas (načelo EU, da se izognemo dvojnemu obdavčevanju). Načeloma se splača plačati DDV v Nemčiji, saj je tam davčna stopnja 19% pri nas pa 20%. Torej je v samem DDV 1% razlike.
LP Tristan01
Se pravi da če kupim pri fizični osebi se davek plača ali ne? Nerazumem čisto![]()
Drugače pa npr.; na mobile.de so cene pri trgovcih vse z ddv-jom? Ali se motim..
Dejkas je napisal/-a:Hvala za razlago o davku to mi je zdej jasno!
Zdej me pa še sam zanima če se splača kaka starejša prikolica prpelat gor? Vrjetn če je dost cenejša koker pr nas se kr splača..
Pa zanima me še okoli prevoza ko sem že prej povedo, če je kaka razlika če jo pripelješ na avtovleki?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov