Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kako torej?

Redno menjavam po zakonu
138
61%
Menjavam glede na snežne razmere
35
16%
Imam zimske tudi poleti
17
8%
Imam letne tudi pozimi - sem z Obale
6
3%
Imam letne tudi pozimi
9
4%
Imam celoletne in ne menjavam
5
2%
Imam karkoli do znucanja ne glede na čas oz zakon
2
1%
Kot pride
13
6%

Skupaj glasov : 225

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Za tiste ki se vozite samo z zimskimi gumami celo leto

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne sep 11, 2011 10:38 am

Zanima me me, koliko od vas ima na avtu samo zimske gume (celo leto) in daje gor samo zimske gume

napiše tudi koliko km prevozite na leto s tem avtom

prosim brez komentarjev: to ni pametno, je nevarno... itd... se ve, zanima me samo koliko od vas dela tako
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: Za tiste ki se vozite samo z zimskimi gumami celo leto

Napisal/-a AgitatoR Ne sep 11, 2011 10:45 am

Moj tast dela tako. In tista zimska Fulda na 3 leta starem avtu tuli k da bi sedel v tanku. Če pustimo varnost, kot praviš, od strani. In dela po 50K km na leto, skoz na zimskih. Ko bo kmalu v penziji in ne bo tok kilometrov bo mel pa dva kompleta. Letne in zimske. :roll: Upam da me posluša naj da GY Vector gor in ma mir. Že zdej k bo menjal.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne sep 11, 2011 10:58 am

jaz mam gor zimske odkar sem avto kupu (vec kot pol leta). jih je prejsnji lastnik gor pustu, jaz na obali jih ne rabim in sem se odlocu, da jih znucam do konca.
po vsem tem casu (15.000 km) se ne opazi, da bi bile kaj dosti bolj obrabljene kot na zacetku. 2 so od continental, 2 pa hankook.
naj pa povem, da se jih trudim znucat, ampak ne gre tko hitro kot sem mislu :D
turbo inside

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne sep 11, 2011 11:52 am

Sam tako delam samo ko se globina profila zniža pod 3mm, kar je še dovoljeno za zimske pnevmatike - jih porabim poleti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne sep 11, 2011 12:07 pm

Brez komentarjev je to navadna anketa, zato jo dodajam

Imate dva možna odgovora - za redke primere, ko sta dva odgovora nekako enakovredna. Kdo pa ima tudi dva avta in različno politiko menjavanja za vsakega, torej ni nujno redko..

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne sep 11, 2011 12:28 pm

ah, prepozno zasledil od esema odgovor.
jaz menjam glede na zakon in glede na snežne razmere. Ponavadi dam po zakonu gor zimske gume (pred tem datumom nisem še srečal snega), dol jih pa dam, ko je sigurno konec snega (me je že enkrat fanj presenetlo z letnimi).
Če je pa profila malo naredim enako kot uporabnik simply

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne sep 11, 2011 12:33 pm

na zimskih je ostalo 4mm, tako da se mi jih ne splača novembra spet gor dajat in jih bom zradiral do takrat.
potem bom kupil nove zimske, spomladi pa nove letne.
mi je pa vseeno kaj imam gor.. 4motion :mrgreen: ponavadi nanese tako da zimske zvozim še poleti do konca.

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Ne sep 11, 2011 12:53 pm

skoz zimske, delam 30k na leto. če ne bi rabu avta vsak dan zarad službe bi mel pa skoz letne ker bi za tiste 3x na leto ko imamo sneg raje uporabil javni prevoz

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 11, 2011 12:56 pm

Na osebnem avtu uporabljam celoletne YOKOHAMA GEOLANDAR ATS (all terrain + snow). Obnesejo se zelo dobro, naredim pa okoli 65.000km z enim kompletom. Sicer imajo še profila, vendar ratajo preveč glasne, pa so za zamenjat.
Old subarus never die, they just get faster!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 11, 2011 1:16 pm

vepar je napisal/-a:na zimskih je ostalo 4mm, tako da se mi jih ne splača novembra spet gor dajat in jih bom zradiral do takrat.
potem bom kupil nove zimske, spomladi pa nove letne.
mi je pa vseeno kaj imam gor.. 4motion :mrgreen: ponavadi nanese tako da zimske zvozim še poleti do konca.

A ti misliš da zdaj zarad4motiona lahko brez gum voziš?

Nikakor in nikoli nimam zimskih poleti, še na avtu za 400 evrov smo imeli 2 kompleta gum...sam dam zimske ko se shladi, tudi če je to 1 decembra, letne pa ko se zagreje, tudi pred zakonsko določenim datumom....ne upam se voziti z zimskimi poleti, nažalost pa moram imeti zimske za tiste 3x na leto ko je sneg.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Ne sep 11, 2011 2:10 pm

Jaz imam skozi celo leto zimske. Avto je mala jajčka, tako a nekih hitrosti ni pa na leto naredim cca 10-15k km služba pa domov.

Lp Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 11, 2011 5:30 pm

AT/R z zvezdico. Izredno nevarne po dežju (drift no problem :D ) in slabe po snegu. Rešuje 4 kolesni pogon a ,če ga ne vklopiš že pred klancem je izredno težko potem speljat v klancu...
Razmišljam o MT/R a tiste so še slabše v snegu....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne sep 11, 2011 6:23 pm

Drugace sem manjavo in mel posebej alu-četne in zelezne-zimske. sedaj pa že celo leto vozim zimske ker mam se dost profila in bom avto imel samo se do spomladi tako da se mi ne splaca zdaj menjavat oz kupovat.

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne sep 11, 2011 6:51 pm

Načeloma se držim zakona, vendar se zna zgodit, da včasih v pomlad zategnem za kak mesec. Če so zimske na meji dovoljenega jih ne vozim naprej čez leto ampak grejo gor letne in so za novo zimo nove zimske.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne sep 11, 2011 7:21 pm

lisko je napisal/-a:AT/R z zvezdico. Izredno nevarne po dežju (drift no problem :D ) in slabe po snegu. Rešuje 4 kolesni pogon a ,če ga ne vklopiš že pred klancem je izredno težko potem speljat v klancu...
Razmišljam o MT/R a tiste so še slabše v snegu....

goodyear wrangler MTR niso slabše pozimi kot goodyear wrangler ATR. Boljše so.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne sep 11, 2011 8:13 pm

Vedno se držim datuma 15. marec in 15. november. ;) Zamenjam pa vedno zimske za zimo in letne za poleti.

lp

p.s. glede na to, da sem doma v t.i. hribih je to kar obvezno. ;) Vsaj pozimi.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Ne sep 11, 2011 10:12 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:jaz menjam glede na zakon in glede na snežne razmere. Ponavadi dam po zakonu gor zimske gume (pred tem datumom nisem še srečal snega), dol jih pa dam, ko je sigurno konec snega (me je že enkrat fanj presenetlo z letnimi).

x2

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne sep 11, 2011 10:52 pm

Menjam 15ga novembra ali pa ko začne vremenar na rtv Slovenija grozit z snegom :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 11, 2011 11:11 pm

Načeloma po zakonu, ampak če je 15.11. zunaj 20 stopinj, počakam, prav tako ostanejo dlje gor, če je še možnost snega. Ker so na obeh avtih posebej feltne za zimske, se z manj kot 3mm obrabijo spomladi in jeseni, pač izven največje vročine.

Ne razumem pa prepričanja, da z awd pogonom praktično ne rabiš zimskih gum, wtf? Ok, če te začne zanašat, se da dosti rešit z gasom, ampak ne moreš pospeševat in driftat tja v tri dni, pri ustavljanju ti pa tudi ne pomeni skoraj nič. Sploh kakšni SUV-i in terenci so v osnovi (če zanemarimo pogon) zaradi visokega težišča in relativno širokih gum zgrešeni za sneg.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne sep 11, 2011 11:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ne razumem pa prepričanja, da z awd pogonom praktično ne rabiš zimskih gum, wtf? Ok, če te začne zanašat, se da dosti rešit z gasom, ampak ne moreš pospeševat in driftat tja v tri dni, pri ustavljanju ti pa tudi ne pomeni skoraj nič. Sploh kakšni SUV-i in terenci so v osnovi (če zanemarimo pogon) zaradi visokega težišča in relativno širokih gum zgrešeni za sneg.

Z awd pogonom rabiš ravno tako gume z lamelami. Nekatere AT gume (all terrain) imajo lamele in dodsn S poleg imena (kot oznako za sneg - snow), ravno tako nekatere MT gume (mud terrain), kar večina AT gum pa ima M+S oznako in snežinko v trikotniku, kar pomeni, da so testirane v najtežjih zimskih pogojih in da so test uspešno prestale. Tako da so tudi te dobre za pozimi. Letne gume pa nikakor niso skupaj z awd pogonom nekaj kar bi si želel imeti na avtu pozimi. Res da imaš pogon na vsa 4 kolesa, ampak to ni rešitev za sneg in led.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov