crxdelsol je napisal/-a:Si siguren da je to pogoj in da se to ne dela po opravljenem izputu in ga rabiš samo če poklicno voziš za lastne potrebe pa ne?
sašo5 je napisal/-a:crxdelsol je napisal/-a:Si siguren da je to pogoj in da se to ne dela po opravljenem izputu in ga rabiš samo če poklicno voziš za lastne potrebe pa ne?
tako, kot ti je "čare" napisalpredno pristopiš na vožnjo je potrebno narediti t.i TPK (prej NPK) vpiše pa se v vozniško pod kodo N85(se mi zdi)
največji "šit" je, da ne traja večno, ampak se mora obnavljat na vsakih 5 let...........skratka "porez za budale" oz. jebanje v glavo oz. polnjenje raznoraznih žepov, zmisli se pa itak vsaka budala ki ima 5 minut cajta kako bedarijo, ki ničemu ne služi....
zgagaxxl je napisal/-a:Tole tudi mene bega. Imam "po starem" opravljeno C in E kategorijo. Sedaj pa ne vem, če lahko sedem za volan kamiona in ga vozim?!
Delal pa C izpit zaradi potrebe pri gasilcih, E sem pa vozil kar tako, če bi kdaj rabil...
pan-am je napisal/-a:Kaj pa če rabiš C kategorijo samo za vožnjo avtodoma, ki je težji od 3,5t ? Moraš tudi v tem primeru delati NPK in ga obnavljati vsakih 5 let?
čare je napisal/-a:Tole z temi izpiti pri nas je ena totalna tema.Če ga rabiš zase bi ga moral pač it lahko delat brez NPK-ja če ga pa rabiš za poklicne namene pa boš naknadno delal še NPK to bi bilo nekako logično in tud ta NPK je totalno brezvezna stvar.Sam sem izpit naredil leta 99 in takrat ni bilo potrebno nič razen volje in denarja za plačat ga.Leta 2000 sem naredil še tiste 3 ispite za poklicnega voznika tako da sem po izobrazbi mehanik-voznik ampak pazi zdaj to.Ker sem šolo naredil pred letom 2006 mi ta ne velja (tak sem dobil odgovor na gospodarski zbornici ko sem babo po telefonu spraševal kako je z vpisom te kode 95),če pa bi te izpite (mislim da je kak več) naredil leta 2006 ali kasneje pa bi se mi avtomatsko vpisala oz. če bi na ne vem kater točno datum (to je bil zadnji možni datum) mislim da leta 2001 opravljal delo poklicnega voznika (za kar potrdilo izda takratni delodajalec) bi se mi ravno tako vpisala?? Na koncu ugotoviš da si šolan ampak brez šole?? Zrelo za odvetnike in tožbe... In ravno tako je z izpitom za A kategorijo katero v bistvu opravljaš 3 X če začneš pri 16 letih.Zdaj mi pa povejte kakšna je razlika med 125 ccm motorjem pri 16 letih in nekim cca. 600 ccm motorjem kasneje ko polagaš neomejeni A?? Z obema se moraš vozit po omejitvah edino kar hitreje doseže to hitrost-se pravi lopovluk slovenski. Pa za B kategorijo trening varne vožnje??Kaj bo neka smrketa z 45 kilami in cliom 94 letnik počela na poligonu?? Prevrnila avto in se vsa poscana skobacala iz njega.Pa še kakšna taka cvetka obstaja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov