Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Kje ste/boste opravljali izpit C ?

Napisal/-a crxdelsol To okt 04, 2011 12:19 pm

Kje ste oziroma boste opravljali izpit C kategorije in vaše izkušnje?

Sedaj sem govoril z Relax-om in je tako.
1. strošek zdravniški pregled
2. 399€ stroška da si "zakupiš" 15ur vožnje in vseh stroškov na avtošoli (CPP) + vsaj 7 ur (5 do 20 skupnih ur in 2 izpitni uri) po 30€ na uro.
+ Vse ostalo na AMZS vse skupaj pride tam malo pod 700€

Zanima me če je kje ugodneje, predvsem pa me zanima če te dejansko naučijo vozit, ker avta te roko na srce v avtošoli NE naučijo vozit. Torej izbral bom tudi glede na kvaliteto.

čare
Mojster foruma

Re: Kje ste/boste opravljali izpit C ?

Napisal/-a čare To okt 04, 2011 9:41 pm

Pogoj za opravlanje C kategorije je NPK oz.TPK zdaj po novem al pa glih kontra.Kaj pa bi se ti pri kamionu recimo naučil??Dolžine in širine se boš navadil ko ti bo inštuktor potem ko boš osmič zapel za robnik prehebal vse po spisku ostalo pa je isto kot pri avtu.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To okt 04, 2011 9:52 pm

Si siguren da je to pogoj in da se to ne dela po opravljenem izputu in ga rabiš samo če poklicno voziš za lastne potrebe pa ne?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 05, 2011 12:48 am

crxdelsol je napisal/-a:Si siguren da je to pogoj in da se to ne dela po opravljenem izputu in ga rabiš samo če poklicno voziš za lastne potrebe pa ne?

tako, kot ti je "čare" napisal :arrow: predno pristopiš na vožnjo je potrebno narediti t.i TPK (prej NPK) vpiše pa se v vozniško pod kodo N85(se mi zdi) :arrow: največji "šit" je, da ne traja večno, ampak se mora obnavljat na vsakih 5 let...........skratka "porez za budale" oz. jebanje v glavo oz. polnjenje raznoraznih žepov, zmisli se pa itak vsaka budala ki ima 5 minut cajta kako bedarijo, ki ničemu ne služi....

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Sr okt 05, 2011 7:25 am

Kaj pa če rabiš C kategorijo samo za vožnjo avtodoma, ki je težji od 3,5t ? Moraš tudi v tem primeru delati NPK in ga obnavljati vsakih 5 let?

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Sr okt 05, 2011 7:41 am

Tole tudi mene bega. Imam "po starem" opravljeno C in E kategorijo. Sedaj pa ne vem, če lahko sedem za volan kamiona in ga vozim?!
Delal pa C izpit zaradi potrebe pri gasilcih, E sem pa vozil kar tako, če bi kdaj rabil... :roll:
*** Hoy do I print my voice mail? ***

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Sr okt 05, 2011 8:31 pm

sašo5 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Si siguren da je to pogoj in da se to ne dela po opravljenem izputu in ga rabiš samo če poklicno voziš za lastne potrebe pa ne?

tako, kot ti je "čare" napisal :arrow: predno pristopiš na vožnjo je potrebno narediti t.i TPK (prej NPK) vpiše pa se v vozniško pod kodo N85(se mi zdi) :arrow: največji "šit" je, da ne traja večno, ampak se mora obnavljat na vsakih 5 let...........skratka "porez za budale" oz. jebanje v glavo oz. polnjenje raznoraznih žepov, zmisli se pa itak vsaka budala ki ima 5 minut cajta kako bedarijo, ki ničemu ne služi....

Na žalost točno tako-7 ur predavanj na leto ali 35 po 5 letih-koda pa ja 95.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Sr okt 05, 2011 8:35 pm

zgagaxxl je napisal/-a:Tole tudi mene bega. Imam "po starem" opravljeno C in E kategorijo. Sedaj pa ne vem, če lahko sedem za volan kamiona in ga vozim?!
Delal pa C izpit zaradi potrebe pri gasilcih, E sem pa vozil kar tako, če bi kdaj rabil... :roll:

Če si poklicni šofer NE smeš vozit kamiona brez pridobljene TPK in z tem posledično vpisa kode v vozniško dovoljenje-če voziš za lastne potrebe ti omenjenega sranja NI potrebno opravljat-NERAZUMLJIVO KOT VSE OSTALE PIZ....JE V NAŠI DRŽAVI.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr okt 05, 2011 8:36 pm

glih 5 dni nazaj sem naredil izpit za c....ura je 34 evrov...po novem pa rabiš npk ja...jaz pa rabim za vožnjo reševalnega vozila
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Sr okt 05, 2011 8:37 pm

pan-am je napisal/-a:Kaj pa če rabiš C kategorijo samo za vožnjo avtodoma, ki je težji od 3,5t ? Moraš tudi v tem primeru delati NPK in ga obnavljati vsakih 5 let?

NE.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr okt 05, 2011 8:46 pm

za lastne potrebe npk ni treba delat
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr okt 05, 2011 8:48 pm

zgagaxxl
Poglej,ce imas kodo 95 vpisana v vozniski izkaznici, ce imas pol samo podalsas npk., seveda, ce ti je poteku.
Ni pa obvezen,ce bos ti vozil tovornjak za sebe(osebne potrebe).
Npk se podalsa vsakih 5let (na leto 7ur predavanja).
Kar se tice izpita :okvirna cena:
-zdravniski cca.80€,-voznja 23ur obeznih x30€,(glavna voznja,plavi karton,drustveni cca. 100€).+teorija.
Npk pa stane,ce se ga dela prvic 550€.
Drugace podobna tema odprta nedolgo nazaj.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 05, 2011 9:29 pm

Tole z temi izpiti pri nas je ena totalna tema.Če ga rabiš zase bi ga moral pač it lahko delat brez NPK-ja če ga pa rabiš za poklicne namene pa boš naknadno delal še NPK to bi bilo nekako logično in tud ta NPK je totalno brezvezna stvar.Sam sem izpit naredil leta 99 in takrat ni bilo potrebno nič razen volje in denarja za plačat ga.Leta 2000 sem naredil še tiste 3 ispite za poklicnega voznika tako da sem po izobrazbi mehanik-voznik ampak pazi zdaj to.Ker sem šolo naredil pred letom 2006 mi ta ne velja (tak sem dobil odgovor na gospodarski zbornici ko sem babo po telefonu spraševal kako je z vpisom te kode 95),če pa bi te izpite (mislim da je kak več) naredil leta 2006 ali kasneje pa bi se mi avtomatsko vpisala oz. če bi na ne vem kater točno datum (to je bil zadnji možni datum) mislim da leta 2001 opravljal delo poklicnega voznika (za kar potrdilo izda takratni delodajalec) bi se mi ravno tako vpisala?? Na koncu ugotoviš da si šolan ampak brez šole?? Zrelo za odvetnike in tožbe... In ravno tako je z izpitom za A kategorijo katero v bistvu opravljaš 3 X če začneš pri 16 letih.Zdaj mi pa povejte kakšna je razlika med 125 ccm motorjem pri 16 letih in nekim cca. 600 ccm motorjem kasneje ko polagaš neomejeni A?? Z obema se moraš vozit po omejitvah edino kar hitreje doseže to hitrost-se pravi lopovluk slovenski. Pa za B kategorijo trening varne vožnje??Kaj bo neka smrketa z 45 kilami in cliom 94 letnik počela na poligonu?? Prevrnila avto in se vsa poscana skobacala iz njega.Pa še kakšna taka cvetka obstaja.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Sr okt 05, 2011 9:57 pm

čare je napisal/-a:Tole z temi izpiti pri nas je ena totalna tema.Če ga rabiš zase bi ga moral pač it lahko delat brez NPK-ja če ga pa rabiš za poklicne namene pa boš naknadno delal še NPK to bi bilo nekako logično in tud ta NPK je totalno brezvezna stvar.Sam sem izpit naredil leta 99 in takrat ni bilo potrebno nič razen volje in denarja za plačat ga.Leta 2000 sem naredil še tiste 3 ispite za poklicnega voznika tako da sem po izobrazbi mehanik-voznik ampak pazi zdaj to.Ker sem šolo naredil pred letom 2006 mi ta ne velja (tak sem dobil odgovor na gospodarski zbornici ko sem babo po telefonu spraševal kako je z vpisom te kode 95),če pa bi te izpite (mislim da je kak več) naredil leta 2006 ali kasneje pa bi se mi avtomatsko vpisala oz. če bi na ne vem kater točno datum (to je bil zadnji možni datum) mislim da leta 2001 opravljal delo poklicnega voznika (za kar potrdilo izda takratni delodajalec) bi se mi ravno tako vpisala?? Na koncu ugotoviš da si šolan ampak brez šole?? Zrelo za odvetnike in tožbe... In ravno tako je z izpitom za A kategorijo katero v bistvu opravljaš 3 X če začneš pri 16 letih.Zdaj mi pa povejte kakšna je razlika med 125 ccm motorjem pri 16 letih in nekim cca. 600 ccm motorjem kasneje ko polagaš neomejeni A?? Z obema se moraš vozit po omejitvah edino kar hitreje doseže to hitrost-se pravi lopovluk slovenski. Pa za B kategorijo trening varne vožnje??Kaj bo neka smrketa z 45 kilami in cliom 94 letnik počela na poligonu?? Prevrnila avto in se vsa poscana skobacala iz njega.Pa še kakšna taka cvetka obstaja.

Ja popolnoma se strinjam.Sam sem tudi atomehanik-voznik,šolo sem končal 1983 leta in tedaj tudi opravilC in E.Tako sem imel čast,da so mi vpisali to kurčevo kodo v vozniško in mi velja za D kategorijo do 2013, za C pa do 2014.Ne vem,zakaj sem hodil v šolo in na vsesorte tečajev,če pa moram po 26 letih delovne dobe sedet še vedno vsako leto tam v neki učilnici in poslušat debile,ki nam tupijo stvari,ki že 5 minut po končanem predavanju nič ne veljajo in jih nihče ne upošteva-razen policajev, ki dosledno kaznujejo vsako malenkost.Aja-če te veleume iz prometnega ministrstva vprašaš na predavanju če npr. rabiš CMR v tranzitu čez italijo, te gledajo kot vesoljca in se čudijo tvojmu vprašanju. Po dolgi razpravi kaj je teorija in kaj praksa omenjenega primera,ti pove,da se bo pozanimal in v prihodnje tudi odgovoril. On,ki mi je dobro plačan prišel predavat... Golazen. Še vedno mi ni jasno,zakaj sem hodu v šolo... Najboljš,da grem spat. Lahko noč vsem.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov