Debate, ki niso vezane na ostala področja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Oba udeležnca pijana?

Napisal/-a [YuGo] To dec 16, 2003 4:41 pm

Zanima me, če se zgodi prometna nesreča, v kateri imata oba udeleženca preveč alkohola.

Kdo je kriv?
V tej državi bi pričakova, da je kriv tisti, ki je "boljši" (ki je več napihal), hehe, ali pa da izvedejo žrebanje :lol: ali pa televoting...haha.

Ne, zdaj pa me resno zanima, najbrž je krivda obojestranska, samo ne vem kdo plača kiro škodo, vsak svojo? Pač lahko se zgodi, da en vozi yugeca, drugi bmw-ja, torej ima drugi več škode, torej smola pač. :lol:

lp

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer To dec 16, 2003 4:52 pm

Če sta oba pijana potem je kriv tisti kateri je povzročil nesrečo!!
8) Škodo pa plačata vsak svojo!!Tu zavarovalnica ne pomaga!!Kasko odpade!!
Ja tisti kateri ima bmw je u k****!!Sam če je imel za avto sklepam da ima tudi za popravilo.
Sosed ima hyundai cupe in se je zaletu v R5 oba pijana on plačal svoje in kazen!!!Ta drugi pa svoje :oops:

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To dec 16, 2003 5:09 pm

Ja, majn pit pa bol gledat na edini semafor v Lenartu. :P

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM To dec 16, 2003 5:22 pm

Yes,yes!V centru Lenarta na križišču s Ptujsko :!:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To dec 16, 2003 7:18 pm

alexM je napisal/-a:Yes,yes!V centru Lenarta na križišču s Ptujsko :!:

v lenartu je ptujska?!?!?! LOL
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS To dec 16, 2003 8:45 pm

alen.homer je napisal/-a:Če sta oba pijana potem je kriv tisti kateri je povzročil nesrečo!!
8) Škodo pa plačata vsak svojo!!Tu zavarovalnica ne pomaga!!Kasko odpade!!
Ja tisti kateri ima bmw je u k****!!Sam če je imel za avto sklepam da ima tudi za popravilo.
Sosed ima hyundai cupe in se je zaletu v R5 oba pijana on plačal svoje in kazen!!!Ta drugi pa svoje :oops:

:D :D :D :D
kaj ma veze kdo je kriv, itak oba plačata svojo škodo iz žepa, tko da... :?
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

mili
Nov uporabnik

Kraj: postojna

Napisal/-a mili To dec 16, 2003 9:07 pm

Takule bo to:
- alkohol ni nikoli vzrok prometne nesreče, je sekundarni vzrok. Vzroki nesreč so izsiljevanje prednosti, stran vožnja, neprilagojena hitrost..., drži pa da alkohol pripomore, da povzročimo napake ki privedejo do prometnih nesreč.
- v primeru da sta oba udeleženca pijana povzročitelj plača kazen oz. predlog sodniku za prekrške za povzročitev prometne nesreče plus še predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Soudeleženec pa plača oz. je podan predlog sodniku za prekrške zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
- glede plačila zavarovalnice pa tako: Zavarovalnice so takih primerov zelo vesele, saj jim ni potrebno kriti nobene škode. Škodo krije povzročitelj prometne nesreče in to POZOR: IZ SVOJEGA ŽEPA. Lahko je tudi tako, da zavarovalnica oškodovancu prometne nesreče izplača škodo, nato pa izterja in to zelo uspešno od povzročitelja nesreče.

Upam da sem bil dovolj razumljiv.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To dec 16, 2003 9:30 pm

mili je napisal/-a:Takule bo to:
- alkohol ni nikoli vzrok prometne nesreče, je sekundarni vzrok. Vzroki nesreč so izsiljevanje prednosti, stran vožnja, neprilagojena hitrost..., drži pa da alkohol pripomore, da povzročimo napake ki privedejo do prometnih nesreč.
- v primeru da sta oba udeleženca pijana povzročitelj plača kazen oz. predlog sodniku za prekrške za povzročitev prometne nesreče plus še predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Soudeleženec pa plača oz. je podan predlog sodniku za prekrške zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
- glede plačila zavarovalnice pa tako: Zavarovalnice so takih primerov zelo vesele, saj jim ni potrebno kriti nobene škode. Škodo krije povzročitelj prometne nesreče in to POZOR: IZ SVOJEGA ŽEPA. Lahko je tudi tako, da zavarovalnica oškodovancu prometne nesreče izplača škodo, nato pa izterja in to zelo uspešno od povzročitelja nesreče.

Upam da sem bil dovolj razumljiv.

Jp pravilno. Ne dolgo nazaj sem bil udeležen u prometni nesreči z motorjem(našalost :x :x ) In sem napihal 0.56 ampak bi mogu 0.00. Pa je bil vseno kriv voznik avta ki je me je izsilu. No sem pa res dobu 30% sokrivde kao zarad prevelike hitrosti. Lahko bi šel spodbijat k sodniko ampak to stane pa še vse se zavleče. Sreča je bla pa ta da je njegova zavarovalnica napisala za vzrok hitrost. Ker če bi bil alkohol bi mogu jz moji zavarovalnici povrnt vse stroške ki jih je mela in kolker je plačala unm z avtom. tko sem bil pa čist vesel :D :D

p.s... vse odvetnica zrihtala in račun za storitve je poslala na njegovo zavarovalnico tako da nisem mel jz nobenih stroškov. :P :P

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] To dec 16, 2003 10:51 pm

alexM je napisal/-a:Ja, majn pit pa bol gledat na edini semafor v Lenartu. :P

glede na to kaj se v lenartu med vikendi dogaja, je prav čudno da jaz ne pijem, a :?: :!:

če pa že kdaj kaj, pa nisem niti 1x vozo alkoholiziran v svoji 6 letnih vozniški karieri,...vzorno, a :?:

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov