Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Poškodbe na parkirišče

Napisal/-a Josephe To dec 16, 2003 5:22 pm

Pozdravljeni, mam en neumen vprašanje. Ker na parkirišču kjer parkiram avto vozjo bol tko, pa še gužva je, rad kdo butne vate. No zdej pa ko sm zavarvu avto sm doplaču so tistih 20 jurjev, pa zm zavarvu avto še za na parkirišče.
No zdej pa vprašanje ( glupo ). Kaj moram narest ko pridem do avta in ma ta REČMO razbito luč, masko, odbijač, pa opraskana je havba. Najprej pokličem 113 in rečem da bi rabu zapisnik za zavarovalnico( a je prov?? )………

No, zdej bi pa prosil če lahko nadaljujete, k jst ne vem koga poklicat pa kaj rečt pa kam jit.

Thanks za vse odgovore.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky To dec 16, 2003 5:26 pm

Ja kokr jst vem je tko da pokličeš na policijo in rečeš pač da so ti na parkirnem ruklni avto pa da bi rad uveljavljal kasko.
The MAN

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc To dec 16, 2003 6:09 pm

lahko tud brez policije, ker škoda ni velika... drugače pa vprašej na zavarovalnici oz. ob takem primeru s kraja obvesti svojega agenta od zavarovalnice in ti bo točn povedov... drugače pa velja d lahko za manjše škode uveljavljaš brez zapisnika policije

jst sem mel podoben primer, pa sem zadevo brez težav rešil in to na Tilii, kjer najbolj komplicirajo. S tem, da sem s kraja poklical agenta in ga vprašal.

kwan
Nov uporabnik

Napisal/-a kwan To dec 16, 2003 7:05 pm

Jaz sem imel na avtu 2cm dolgo prasko pa sem moral policijo klicat! V vsakem primeru, če hočeš dobiti denar, pa da bo čimanj komplikacij pri zavarovalnici, pokljiči policijo!

Uporabniški avatar
k@vka
Novinec

Napisal/-a k@vka To dec 16, 2003 7:12 pm

ja pa policaji kr pridejo za tako mejhno škodo? se jim ne zdi bedasto?
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To dec 16, 2003 7:16 pm

salesky je napisal/-a:Ja kokr jst vem je tko da pokličeš na policijo in rečeš pač da so ti na parkirnem ruklni avto pa da bi rad uveljavljal kasko.

točno tako

jaz sem sicer kar šel do kopsov, ker so 30metrov vstran pred šolo lih postavljali radar :twisted: :twisted: :twisted: pa jim rekel (VLJUDNO!!! - dobiš kar daješ!) če bi imeli majčkeno časa, ker bi rabil zapisnik za kasko, da imam par praskic... so prišli, pa gremo dalje

vedno pa še imam kako vprašanje glede zakona :D
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS To dec 16, 2003 8:47 pm

Najbolše je da pokličeš PI... mislm POLICAJE,
da ti naredijo zapisnik,
zihr je zihr, stane te pa ne nič.
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc To dec 16, 2003 9:07 pm

razen časa... tud ta je lahko dragocen..

men so brez problemov zadevo rešil (blo je lani) avto je bil poškodovan (vdrt) po vratih in blatniku (kok dnarja točn ne vem, ker sem zadevo popravljal na servisu in je bil dnar tja nakazan).

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To dec 16, 2003 10:41 pm

Policijski zapisnik za uveljavljanje škode po "H" kombinaciji ni nujen, je pa priporočljiv, sploh, če je škoda večja. V kolikor gre le za manjšo škodo, kot je kakšna odrgnina ali vdrtina, počena luč, ... pa je dovolj le obisk zavarovalnice, kjer podaš prijavo, poslikajo in naredijo zapisnik o poškodbi, potem pa kar vzameš naročilnico za izvedbo del pri pogodbenem serviserju in podpišeš odstopno izjavo, s katero odstopaš vse terjatve do zavarovalnice v zvezi s škodnim primerom, servisu. V praksi to pomeni, da ti na servisu popravijo, račun pa izdajo zavarovalnici in ti nimaš nepotrebnih poti, zalaganja denarja in nepotrebnih prepirov, ker bi bila na računu kakšna postavka, ki zavarovalnici ne ugaja - recimo kakšna letev je včasih problematična.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe To dec 16, 2003 10:49 pm

tko informativno
Če maš ti avto vreden po evrotaxu 250 jurjev ( v resnic 150 ), pa da je pol na avtu za tm 300 jurjev škode, a ti oni pol to izplačajo kao totalko, al kako

Aja pa da se ne boste eni čudl, je kr hitr 100- 200 jurjev škode, sej je metalik barva draga, pa rečmo luč pa odbijač.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Pe dec 19, 2003 10:01 pm

Men so enkrat v MB začel razlagat policaji, da nej jih drugič več ne kličemo, ker je minimalna škoda (da sej jih lahko pokliče) kao miljon!!! Ne me basat no. Cela leva stran avta odrgnjena in zverižena on pa s tako bedarijo uleti. Kar se pa tiče razbitih luči in prask mi je pa nekak jasn, da ne pridejo.
Slika

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN So dec 20, 2003 1:09 pm

Jst nisem še nikol za škoda na parkingu klical policije, pa nikol nisem mel problemov na zavarovalnici. Škoda je bila pa do 150 K.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov