Ali je res da obstaja senzor v sedežu kateri prepozna koliko je težka oseba ki sedi in na podlagi tega podatka določi koliko se bo air-bag napihnil ?
LinuxFuter je napisal/-a:Za voznikov air bag ni pomebno ali si pripet ali ne, ker v Evropi je večinoma zahtevano da moraš bit vedno pripet
Ali je res da obstaja senzor v sedežu kateri prepozna koliko je težka oseba ki sedi in na podlagi tega podatka določi koliko se bo air-bag napihnil ?
Obstaja tak senzor, ki vklopi in izklopi sovoznikove air bage, če je sedež zaseden ali ne, seveda se senzor uniči če tiščis s koleni v sedež ali pa imaš spolne odnose na njem, takrat se ti vklopi lučka za napako airbagov in v primeru trka se v vsakem primeru sprožijo sovoznikovi airbagi. Vsaj tako je v 13 let starem bmw-ju.
mrtwelvetrees je napisal/-a:jaz sem pa mislil da da airbag ne sproži če nisi pripet. a ni to smrtno nevarno da te naprej vrže, potem pa air bag nazaj ?
mrtwelvetrees je napisal/-a:jaz sem pa mislil da da airbag ne sproži če nisi pripet. a ni to smrtno nevarno da te naprej vrže, potem pa air bag nazaj ?
SR20DEh je napisal/-a:vse to je lepo in prav, vendar bodite pozorni na, senzor trka, v vecini avtomobilov je skrit pod odbijacem oz. na vezni steni.
Se je ze zgodilo pri starejsih avtih, da ti senzorji niso delovali zaradi korozije! tako ,da je treba vsake tolko preverit v kakem stanju je.
marko21 je napisal/-a:
Meni že kar lep čas gori air bag off lučka...to pomeni da se mi bo kljub temo sprožil sovoznikov air bag ?
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov