Ne vem, mogoče samo mene moti, samo meni se zdi, da 3x pretiravajo s tem peskom in meni se zdi malo bedno no. V Avstriji kolikor vem ne posipajo s peskom, pri nas pa celi veseli

MateSLO je napisal/-a:Meni osebno bi bilo čisto vseeno, če ne bi posipali s peskom. Sem napravil že veliko kilometrov tudi po cestah, ki niso bile posipane s peskom in ni bilo nobenih problemov z odnašanjem. Pač hitrost prilagodiš razmeram in je problem rešen.
xsara je napisal/-a:normalno, posuvajo naj s peskom tam ko je treba, ne mi posipat peska po lublan, zakaj pa majo sol (razn če je seveda pesek cenej in ga je treba v promet spravt)
MateSLO je napisal/-a:Kako pa kaj pri naših sosedih (Avstrija, Italija) rešujejo problematiko s snegom?
ManIAK je napisal/-a:Sem že sam hotel 2 dni nazaj odpreti temo, ker to kaj se pa letos dogaja pa nemoreš vrjet.
nebivedu je napisal/-a:MateSLO je napisal/-a:Kako pa kaj pri naših sosedih (Avstrija, Italija) rešujejo problematiko s snegom?
V gorskem svetu (v hribih) imajo dovoljene ježevke, plužijo pa ne do ceste (da je ne uničujejo prvo s plugom in potem ne z ježevkami), v dolinah pa polivajo s tekočino - peska in soli uporabljajo bolj malo (mislim, da peska sploh ne), čeprav sem že srečal avto z ježevkami tudi v dolini (borovlje), ko je ata prišel v trgovino po futr nkeje iz hribov. Pa mu noben ni težil, tako kot bi pri nas do stropa skakal in norel.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov