Pri seat ibizi sem zasledil da je motor 1.4 16V 74 kW/100 KM
in še en motor 1.4 16V 55 kW/75 KM)
Koliko je dražje zavarovanje če se odločim za 100KM? (podraži obvezno in kasko zavarovanje ali je mogoče isto). Nisem še zaposlen zato zna bit problem če se prevec spremeni vse ker je že tako ali tako vse drago in napoveane so same podrazitve
Za 75 KM varianto te pride komplet registracija cca. 128k SIT (obvezno, AO+, zelena karta, cestnina, tehn. pregled, brez popusta).
Za 100 KM varianto pa te pride registracija cca 148k SIT. (isti pogoji kot zgoraj).
Torej obvezno zavarovanje je cca. 20k SIT dražje. Če je samo cena zavarovanja kriterij za odločitev glede motorja, bi jaz sigurno izbral 100 KM.
Pri kasko zavarovanju bo pa razlika manjša kot 20k SIT (osnova za izračun premije je vrednost novega vozila).
Vglavnem, med tema dvema motorjema bi izbral 100 KM varianto. Še raje pa dizla, hehe.
se neki me zanima 1,4(75km)55kw
končna 170 pospeški do 100 13,2, diski/bobni, največji navor 3800
1,4(100km)
končna 191, pospeški do 100 11,2, diski/diski, največji navor4400
Razlika je nekje 220k Se splača ali ne zaradi tega ker ma se zadj diske pa mal močnej mašine??
A je možno da je poraba večja samo za 0,1l ????
Gre se pa za seat ibizo
Moj kolega ma ibizo 1.4 (100KM). Če ga lepo voziš je nekje 6,8 do 7,5l, če pa ga močno teraš (tako kot on) pa ti hitro pride tudi na 10 l povprečne ali več (po računalniku). Mi smo ga z športnim filtrom in 210 km/h (po števcu) spravili na 14l povprečne ampak to je že ekstrem.
Jaz ti priporočam 100 KM, če si se odločil za ibizo.
woolf poraba je pol nekje 7l/100km (ce ga vozis lepo nekje obrati 3500) Doma mamo 1,4(75) pa mi je dost cool (sedaj vozm skodo favorit 1,3 tm nekje tko da mi je vse dost vredu. Sam ko se spravm kj prehtevat vcas mal zmanka mal me mot k je 220k drazja to bi dobu ze kolo pa se res neznam odloct problem je pa se v tem ker nism zapsolen(dijak) pa ce bo prevec kuru ga bom tezko tanku
[quote="HUGO_BOSS"]moja ma povprečno porabo od ene 4l pa do 18l (kdor ne verjame, lohk da za tank pa dokažem)
Malo pretiravas Hugo,jaz sem(se zaenkrat)lastnik iste ibize 1.4 sport(2002)samo,da je moja crna ,pa mi ni nikoli pila ne 4 ne 18 litrov ,razen če si oboje racunal za 1km,
mogoce si jo rinu pa je pokazala 4 litre ali pa vozil stalno v prvi,da je pila 18litrov!
Mitsubishi outlander Mini Cooper S Suzuki LTR Ducati Diavel
Quik je napisal/-a:predvsem me skrbi poraba sj veste gorenci pa to :P
Ma ni sile,sploh ni pozresna,moja poraba iz Kranja do Stinice(Dalmacija)je bila 6,7litrov.Po mestu pa najvec 8,9litrov.
Od punce sestra ma novo ibizo1.4(75KM)pa ti povem,da imam mojo rajsi,tko da moj glas je za 100KM!!
hm pol ce zdj prov razumem mas ti porabo od 6,6 pa do 8,9. Poraba je skor enaka
Iz radovljice do ljubljane po stari cesti poraba 6,5 po AC 170km/h pa poraba 7,5 ))
ko se pa ati voz v sluzbo ene 2km pa poraba 8,4 pr teb 8,9 bo prblizn kr enak.))glavna skrb je pol resena poraba skor enaka.
Sam se nasparat hitr 200k za 100hrckov pa ene 30k vec za registracijo pa je to to )
HUGO_BOSS je napisal/-a:khm, se opravičujem, nimam 1.4 mal močnej je
Ja napisu si 100KM pa sm predvidevu...OK moja napaka No pa 1.6 a mi hoces zdej dopovedat,da ti je zarad dvesto kubikov ratal spravt porabo na povprecno 18litrov(ali 4 litre)?!
ja moj pije tko kot sem napisu,
če sem penzioner in pazm na porabo pije 4-5-6l
če sem pa jst, mulc k tiši pa je mal ftrgan, pa poraba prleze tud do 18l pa še mal čez
za kako stavo sem prpravljen pokazat tud men ni jasn, sam tko pač je