Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mercury
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Polaganje ovinkov

Napisal/-a Mercury So jan 03, 2004 9:47 am

Pozdravljeni,
Mene zanima, kako se zdeluje 90° ovinke s ročno zavoro. Mi lahko kdo prosim opiše celoten postopek, torej kdaj se menja prestave, kako se dela s sklopko, kdaj se zategne in kdaj spusti ročno, kako je s plinom...

Lep pozdrav iz vetrovne Ajdovščine,

Uporabniški avatar
xplod
Novinec

Kraj: Ajdovščina - Idrija

Re: Polaganje ovinkov

Napisal/-a xplod So jan 03, 2004 10:32 am

Mercury je napisal/-a:Pozdravljeni,
Mene zanima, kako se zdeluje 90° ovinke s ročno zavoro. Mi lahko kdo prosim opiše celoten postopek, torej kdaj se menja prestave, kako se dela s sklopko, kdaj se zategne in kdaj spusti ročno, kako je s plinom...

Lep pozdrav iz vetrovne Ajdovščine,

mercury bo treba mal colske rajde za učenje uporabit, drgač pa bejži do kšnga ajdowca, kr jh j dosti kr to obvladjo in ti bojo razložili

Uporabniški avatar
Tomi-x
Novinec

Napisal/-a Tomi-x So jan 03, 2004 10:46 am

Še najbolš je pa da od mame avto vzameš in sam natreniraš!

VAJA DELA MOJSTRA :lol: :lol: :lol:
Slika
Noch ein VW fahrer!

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN So jan 03, 2004 10:46 am

Tomi-POLO je napisal/-a:Še najbolš je pa da od mame avto vzameš in sam natreniraš!

se strinjam 8)

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Matt So jan 03, 2004 10:54 am

RAPMAN je napisal/-a:
Tomi-POLO je napisal/-a:Še najbolš je pa da od mame avto vzameš in sam natreniraš!

se strinjam 8)

:vc
www.mhd-racing.com
Slika Na novo rojen 04.07.2004

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky So jan 03, 2004 10:57 am

Mercury: vš kje lahko probaš ? Tam kjer prideš na avtobusno je uni 90 kot, kjer kr lepo drsi asvalt. Mislim uni ovink kjer (če bi šou kr naravnost) bi se zaletu u Mlinotest. :twisted: Tam je tak SUPER ovink, vsaj zame za tako reč. Samo moreš it iz prave strani da te slučajno ne zabije u uno hiško. :twisted: :twisted:
The MAN

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN So jan 03, 2004 10:59 am

Pa najprej treniri na kkšnm praznem parkirišču...
Dokler ne dobiš občutka, ne tega na cesti počet, ker te zlo hitr lahko odnese kam, kamor nočš...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky So jan 03, 2004 11:02 am

Pa sej tisto je skor parkeđo. :twisted: Drugače pa u Ajdušni ne vem če maste kak velik parkeđo kjer je zvečer oz. ponoči fraj. Pr nas u NG maš možnost na Merkurjevem parkirišču po kakih 21 ko je prow prazn, pa še vlažn pride zdej ob tem cajtu. :twisted:
The MAN

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So jan 03, 2004 11:03 am

Edino 180 se lotm iz rocno. Drgac pa je res kar so napisal vaja dela mojstra. Uglavnem ce imas mal bolj svoh avto mors itak pred ovinkom dat brzino nizje ker ko ti avto obrne ti ga ful zamori ce imas v kaki tretji. Uglavnem priletis pred npr. levi ovink. najprej das brzino nizje ker ti pol itak vmes ne rata saltat imas prevec drugega za pocet. Cuknes volan mal na desno,nato takoj v levo in ko ti zadnji konc malenkost odnese grabes rocno ampak res na izi in cist malenkost cene kmal gledas v smer iz katere si prisel. pol rocno spustis in ko je avto priblizno poravnan z cesto po gasu naprej. Aja pa najprej se prepricas da ni kakega nasproti, cene dragoceni kuponcki frcijo. Ce ne se kaj vec!

Minister za promet opozarja: Uganjanje traparij na cesti je smrtno nevarno!

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN So jan 03, 2004 11:13 am

Fiat Tipo je napisal/-a:Minister za promet opozarja: Uganjanje traparij na cesti je smrtno nevarno!

Se podpišem pod tole.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 03, 2004 11:14 am

salesky je napisal/-a:Mercury: vš kje lahko probaš ? Tam kjer prideš na avtobusno je uni 90 kot, kjer kr lepo drsi asvalt. Mislim uni ovink kjer (če bi šou kr naravnost) bi se zaletu u Mlinotest. :twisted: Tam je tak SUPER ovink, vsaj zame za tako reč. Samo moreš it iz prave strani da te slučajno ne zabije u uno hiško. :twisted: :twisted:

A ni se bolj drsec ovinek ko gres tam naprej mimo noc in dan in prides v enosmerno. Sledi kombinacija desno levo in prides do krizisca. Ravno tako drsi na Petrolu, ki je odprt 24h. Tezko je pa razloziti, kako pa kaj. Jaz ti svetujem da nekoga posedes v avto, ki to obvlada. Vsaj jaz sem tako naredil. V cetrtek so bile ucne ure, v petek pa 2 urne vaje v BTC-u.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky So jan 03, 2004 1:07 pm

Ja bolj drseč ovink je tam na Petrolu. Ko sm bu enkrat po dežju tam in sm šu 30km/h mi je kr sprednji konc odneslo vn. Jst samo :shock: :shock: !

Drugače sm jst tud mislu tam pr noč in dan. :wink:

Čene pa če maš možnost pridi do Merkurja v Novi Gorici (tam pri Mercator centru) in je ful fajn. Sploh tam okoli centra so tud lepe cestice za tako. :wink:
The MAN

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 03, 2004 1:31 pm

salesky je napisal/-a:Čene pa če maš možnost pridi do Merkurja v Novi Gorici (tam pri Mercator centru) in je ful fajn. Sploh tam okoli centra so tud lepe cestice za tako. :wink:

Ob naslednjem obisku Gorice pa grem se do Mercator centra. To je malo pred Gorico in ta del je dokaj nov a ni, ravno tako asfalt.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika So jan 03, 2004 1:41 pm

Ni treba nobenga v avto posedat...sam si vzami čas in pojdi po kakšni gozdni poti obračat...tu dobiš najbolj filinga.
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 03, 2004 1:50 pm

Desmodromika je napisal/-a:Ni treba nobenga v avto posedat...sam si vzami čas in pojdi po kakšni gozdni poti obračat...tu dobiš najbolj filinga.

Ja pri meni to ni veljalo in sem bil misljenja da je brezveze da sem neki caram, ce kolega to obvlada. Dobra urca pa je blo. Potem ko pa ves osnove potem si pa vzames cas in treniras.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan So jan 03, 2004 1:58 pm

Probaš. Yugiči so pocen :wink:

Kar se pa računalniško simulirane vožne tiče pa priporočam Live For Speed ( www.liveforspeed.net ).
Slika

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky So jan 03, 2004 1:59 pm

Ja ta del je pred gorico. V bistvu nemoreš zgrešit ker se na veliko odpira pogled na Mercator Center. Je pa parkirišče novo seveda. Smo pa mi tam pozimi (če je blo pod nulo) al pa po dežju tam zganjal 1000 in eno vragolijo. :twisted:

Enkrat pa pridejo eni kepsi pa rečejo da nas je blo slišat 1km stran (ja itak :? :roll: ) Itak kepsi majo ultra mega dobre uhlje. :twisted:
The MAN

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki So jan 03, 2004 2:04 pm

Ampak ne se prevec navadit na igrice. Ko bos v svojem avtu ne bos mogel stisnit tipke za neunicljivost ;)

LP

Miki

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky So jan 03, 2004 2:12 pm

al pa Quick Load. :twisted: :twisted:
The MAN
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov