Debate, ki niso vezane na ostala področja...

renault_dti
Novinec

Najudobnejši avto ?

Napisal/-a renault_dti Ne apr 29, 2012 9:35 pm

Pozdrav,

Zanima me, kateri od starejših avtov (letnik 2000 +-5 let) je najudobnejši do sedanje vrednosti 3k euro? Imamo s kolegi debato, pa me zanimajo tudi vaša mnenja! Moj zmagovalec so Citroeni s svojo hidravliko (Xantia ali C5) ? Koga bi pa vi izbrali?

gre se samo za "brainstorming" zato prosim brez prerekanja, samo ideje!

Lepe praznike!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Najudobnejši avto ?

Napisal/-a lancia hf Ne apr 29, 2012 9:45 pm

Skoraj da vsak enoprstorec v teh omejitvah
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Po apr 30, 2012 7:18 am

razen sharana

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po apr 30, 2012 8:03 am

Če so omejitve poleg 3K eur zgolj ponudba na avto.net potem bi rekel chrysler 300M in Vision. Drugače pa praktično vsi štirivratni U.S. avtomobili.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po apr 30, 2012 9:17 am

Mercedes S class.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po apr 30, 2012 9:23 am

Matjazy je napisal/-a:Mercedes S class.

in Audi A8 za audijaše in bmw 7 series za bmw-jaše. In honda civic vti za hondaše.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po apr 30, 2012 11:09 am

Blinder je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Mercedes S class.

in Audi A8 za audijaše in bmw 7 series za bmw-jaše. In honda civic vti za hondaše.

hehe :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po apr 30, 2012 11:22 am

Recimo kak subaru legacy letnik 2000 dobiš za manj kot 3k evrov in je zelo zelo udoben avto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po apr 30, 2012 1:58 pm

nebivedu je napisal/-a:Recimo kak subaru legacy letnik 2000 dobiš za manj kot 3k evrov in je zelo zelo udoben avto.

Misliš na svojega? ;)

že dolgo nisem šel mimo tvojega konca, se bom moral malo oglasiti 8)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po apr 30, 2012 2:27 pm

adis je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Recimo kak subaru legacy letnik 2000 dobiš za manj kot 3k evrov in je zelo zelo udoben avto.

Misliš na svojega? ;)

že dolgo nisem šel mimo tvojega konca, se bom moral malo oglasiti 8)

Svojega ravno ne prodajam, razen če nekdo ponudi dobro ceno zanj, ker ima kompleten tavelik servis narejen (tako da je za 100.000km mir), zamenjan vstrajnik za enomasnega, da nebo nikoli več problemov z vstrajnikom in zamnejan 4x4 pogon za močnejšega, da res lahko delaš ko svinja z mehom s tem avtom pa nebo nič crknilo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po apr 30, 2012 2:38 pm

Range rover 2.5 Dse ,če maš srečo ga dobiš za dobre 3 jurje tam letnik 2000 .....boljše nisem sedel še v nobenem avtu ,ko da si na eni full udobni usnjeni sedežni 8)

Al pa recimo Chevrolet Monte carlo tu se tud fajun sedi not vsaj v tem ,ko sem se jaz pelal se je :lol:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po apr 30, 2012 3:45 pm

Avto do 3000€ Pa letnik po 2000 čista zmaga od vseh je: Citroen XM zadnji model in zadnja serija! Ali pa Kot si napisal C5 ali pa Xantia. Sedaj v aktualnih modelih definitivno Citroen C6 s sedežno garnituro noter. Ali pa vozila z zračnim vzmetenjem. Definitivni zmagovalec v tem pa je stara citroen DS (žaba)!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po apr 30, 2012 7:10 pm

Alfa 166 predvsem na račun perfektnih sedežev.

Drugače pa še C5, S80, Safrane...

DS kolikor je mehka nima kaj zraven tukaj iskat. Za mene je zelo pomemben faktor udobja tudi zvočna zatesnjenost in izoliranost od same vožnje. Tu pa skoraj vsak starejši avto (razen rollsov, bentleyev pa S-klase) pogori na celi črti.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po apr 30, 2012 8:29 pm

ghandaed je napisal/-a:Za mene je zelo pomemben faktor udobja tudi zvočna zatesnjenost in izoliranost od same vožnje. Tu pa skoraj vsak starejši avto (razen rollsov, bentleyev pa S-klase) pogori na celi črti.

Ne biti tako zelo prepričan! Se najdeju tudi cenejši primerki v katerih je precej tiho, zame kar preveč tiho ;)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po apr 30, 2012 9:17 pm

V štangasu mogoče že, pri 130+ km/h pa težko verjamem. Poleg tega je treba upoštevat še dejstvo, da imajo novejši avtomobili boljšo lego na cesti ob enakem občutku mehkobe podvozja. Zaradi tega je vožnja pri večjih hitrostih manj stresna - bolj udobna.

Vsekakor moraš primerjat avtomobile istega segmenta. In s te perspektive je napredek očiten in prisoten v vseh razredih. Peljat se z reno 5 pri 130 kmh je kot bi vozil reaktivca, novi VW up recimo to brez problema preživi. Prav tako je silver seraph bolj štorast kot phantom ali w126 bolj neudobna od w221. To, da je pa recimo lincoln continental (ko si že ravno US auto fan) bolj udoben od 2012 twingeca je pa... captain obvious.

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Napisal/-a kesneberg Po apr 30, 2012 10:00 pm

Peugeot 307Sw,407Sw.....Peugeot
Udobnost imaš pri francozih, športnost pri alfah, VW ja pa tako ljudski avto ("folksvagen")
Drugač pa je bil zame zakon udobja R8 major (mogoče tud zato ker je bil ta prvi, pa še legen zici so šli do konca dol)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po apr 30, 2012 10:05 pm

@ghandaed
Vse kar si napisal že vem in se strinjam. Bi pa vseeno še pripomnil, da 10-12let za dober avto ni nobena starosti in, če je bil zelo udoben, kot nov je prav tako udoben še danes, če je le solidno vzdrževan. Vsekakor moraš vsak avto sam sprobat, da lahko karkoli rečeš o udobju tudi zato, ker imamo od udobja lahko različne zahteve. In bistvo teme je kateri stari avto je najbolj udoben neglede na znamko,tip, razred... le trenutna cena ne sme presegati 3000eur. Torej primerjava z novim avtom sploh ni na mestu čeprav premnogi novi avti s katerim sem se peljal totalno pogorijo v udobju. In ja! Tudi nekateri še starejši avtomobili 20+ let so lahko pri 130+km/h še vedno precej mirni in tihi pa ni RR! ;) . Jaz pri udobju stavim na ameriške sedane, ker so za moje pojme med najboljšimi. So pa nekateri citroeni glede vožnje precej podobni in udobni, naj bi bili tudi ostali francozi bolj udobni ampak je se v takem še nisem peljal. Je pa tu še kup drugih stvari, ki vplivajo na udobje (prostornost, materiali, barve, oblikovanje....pa motorji, menjalniki in druge tehnične rešitve in pripomočki). Mah tale tema morda ni najbolj posrečena saj gre zelo po robu in se lahko spremeni v kregarijo.

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie Po apr 30, 2012 10:09 pm

Najudobnejši avtomobil s katerim sem se (do zdaj) peljal je bil Citroen C5 letnik 2002.

Ne vem ali je v tej kategoriji kdo zares kos Citroenovi hidravliki (seveda, ko deluje kot je treba). Od sinonimno udobnih vozil sem se vozil še v treh okupatorjevih™ vozilih - MB S Class W220, W221 in E Class W211, vsi z zračnim vzmetenjem - ko je bilo podvozje nastavljeno na udobje, so se peljali zelo solidno, a še zmeraj si vedel po čem se pelješ - ni bilo tistega tipičnega Citroenovega občutka leteče preproge, ko se ti zazdi, da skoraj lebdiš par milimetrov v zraku. Seveda, pa pri zvočni izolaciji ni primerjave - obe S Classi se peljeta tiho kot potniško letalo med pristajanjem, HDI v C5 pa se pri 140 za primerjavo dere tako, da bi se še Rudolf Diesel zbudil iz večnega počitka.

Seveda vsi trije okupatorjevi™ odpadejo, če se pogovarjamo o vozilih do 3. čukov. Stare klasično vzmetene ladje (BMW serija 7 95-01, R.Safrane, Peugeot 607, Volvo 940/960, Alfa 166 ipd) niso po udobnosti vzmetenja nič boljši kot moderni avtomobili višjega srednjega razreda. Tu Citroenu ni para.

Tako da moj glas v tem trenutku pripada Citroenu C5. Čez 5 let pa C6, ko ga bodo z 120.000km (in potrjeno servisno knjigo) že prodajali razni AvtoCenter Alija Islamović-i s.p. za 2999,99€.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 30, 2012 10:23 pm

Nimam izkušenj s temi relativno starimi "ladjami", bi pa dodal, da je udobje širok pojem. Ena stvar je vzmetenje, meni je recimo zelo pomembno tudi, če imajo sedeži dovolj dolg sedalni del, če so stopalke dovolj "dostopne", če je je dovolj prostora za kolena, se da vse skupaj (volan in sedež) lepo nastavit, kako diskretno in učinkovito deluje klima, ergonomija nasploh... Lahko je en avto za nekoga izredno udoben, jaz sem bom pa polomil v njem. :D Doma je en avto po vzmetenju in "umirjenem" občutku med vožnjo definitivno bolj udoben, spet po drugi strani pa ne...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po apr 30, 2012 10:39 pm

Če si pijan k kanta je tud golf 5 OK. Preizkušeno :lol:
Drugače pa ja, francozi zmagajo v odobju ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov