Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
|T|E|O|
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter pri Gorici

Magnetni prtljažnik za smuči

Napisal/-a |T|E|O| To jan 06, 2004 4:49 pm

Zanima me če ima kdo kšne izkušnje s tem magnetnim prtljažnikom za smuči za na streho. Do kašne hitrosti zdrži ta zadeva in če je sigurno da ne zleti dol? :) Pa še če kdo ve za približno ceno te stvari :D Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage To jan 06, 2004 4:58 pm

Sam imam tako običajni prtljažnik za smuči, kot tudi magnetnega in po pravici povedano imam raje magnetnega.

Kupil sem en noname prtljažnik za dvoje smuči, v Gama centru v Ljubljani, dal pa okrog 6000 tolarjev.

Je sicer precej osnoven, a uporaben. Nima ključavnice ali kakšne druge zaščite, le vrvico, na kateri je nataknjena plastična 'kuglica', ki jo priprem med voznikova vrata. Smuči se fiksira z gumico, ki ima 3 stopnje, na katere se da zatakniti.

Manjši problem se pojavi, če imaš dvoje močno podloženih smuči (torej visoke ploščice in vezi) je potrebno malo spretnosti, ko jih daješ gor, saj razmaka ni kaj preveč.

Za svoj denar sem zadovoljen, stvar deluje, testiral sem do hitrosti 90 km/h, kjer ni bilo nobenih problemov. Lahko se le zgodi, da ti okovje smuči kdaj rahlo udari ob streho, če smuči niso dobro fiksirane.

Ključavnice po mojem ne potrebuješ, saj prtljažnik enostavno pospraviš, ko daš smuči dol, vse skupaj narediš v manj kot pol minute...

V glavnem, izkušnje so dobre, sam bi ob ponovnem nakupu pazil le na to, da omogoča dovolj razmaka med smučmi in da so le-te dobro fiksirane. Izbire je dovolj.
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Sr jan 07, 2004 11:56 am

Jest sm z mojimi pelou tud čez 120 km/h pa ni blo nč narobe.
Sam usen pa ne kupt glih najcenejših, k je po moje kr mal preslab mehanizem za zapet smučke... pa mislm da so tud velikosti magnetov različne.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jan 07, 2004 1:20 pm

magnetni prtljažnik sm jst atestiru na 160 km/h (za mano ni blo nikogar!), mam takega na ključavnico, je pa res, da pri karving smučkah ni velih placa, ker so predi in zadi ful široke. faj je to, da si hiter gotov z montažo in demontažo! za polet mam pa za kolo prtljažnik skor skoz gor, pa ni kul, kert skoz neki piska, pa tut poraba se mal dvigne :evil: !
Slika

Uporabniški avatar
|T|E|O|
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a |T|E|O| Sr jan 07, 2004 2:28 pm

Owkej :) , hvala za odgovore.
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr jan 07, 2004 2:53 pm

Zdej pa še ena slaba izkušnja. Sicer je bil magnetni za 2 borda.
Pri 140 je odletu iz streha na avtocesti. Za nama sreca ni blo nobenga. Uglavnem vsa zadeva se je ustavla na sredi med prehitevalnim in voznim pasom. Pol sem skaku po sred avto ceste da sem pobral.
Posledice: Prtlaznik unicen, na bordih srca nc resnega, avto je mel par prask po boku, zvita vrata in kolicek. Ker pri sprednih vratih je bil not trak z bunko, ki naj bi sluzil ne vem komu ( mogoce kraji). In tisto bunko premera 2cm je potegnalo skoz zaprta vrata.

Nesemo prtlaznik nazaj prodajalcu. Pa tip pravi da kaj pa dajemo prtlaznik na megana coupe da ma kao prevec krivo streho.
Seveda bi blo dober da bi to kdo prej kej povedu.

Aja pa se to prtlazik je mel kao a test do 180km/h.

To je moja izkušnja in vprašanje če bom še kdaj mel magnetni prtlažnik.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jan 07, 2004 3:14 pm

bor: pa si prej spucu s strehe led, sneg in tavelko umazanijo in obrisal z magneta vse smeti?! pol ti tega ne bi smel nardit! ti magneti so itak fleksibilni, zato krivina strehe ne bi smela delat problemov, sploh pa ne pr bordih k so krajši od smučk pa verjetno sam na enem koncu pritrjen v prtljažnik!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov