Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

OMV vs PETROL

Napisal/-a gusti85 Pe jun 29, 2012 10:31 am

Sicer ni nevem kako strokoven test ampak dovolj da ugotovimo, da razlike med obema ponudnikoma goriva ni!

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivost ... etrol.aspx

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: OMV vs PETROL

Napisal/-a madpanter Pe jun 29, 2012 10:45 am

Eh saj sem jaz to že parkrat napisal, da je poraba odvisna od tavžent drugi razlogov ne pa od tega kje tankaš. Gorivo itk pride iz istih sodov v serminu =P
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jun 29, 2012 10:49 am

Lahko govorite kar hočete, razlika je. Eni imajo boljše izkušnje na Petrolu, eni pa imamo boljše na OMVju. Sicer z bencinom še nisem meril, z dizlom sem pa naredil z OMV nafto vsaj 100 km več kot s Petrolovo. Sedaj mi je pa že čisto v navadi da avto vedno točim na OMVju.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jun 29, 2012 10:59 am

Sprobal in eno in drugo pa rečte karkoli, oba sta isti Qrac. Včasih z enim nardiš več, včasih z drugim, vse je odvisno od vožnje in ne od goriva.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jun 29, 2012 11:26 am

običajno iam vlogo tudi satrost goriva, iz zaloge ima manšo energijo kot bolj sveže....itd.......

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe jun 29, 2012 11:55 am

vojkostar je napisal/-a:običajno iam vlogo tudi satrost goriva, iz zaloge ima manšo energijo kot bolj sveže....itd.......

Pa ne samo starost goriva. Js ponavadi tankam tam, kjer vem, da je bila na novo zgrajena bencinska.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe jun 29, 2012 12:16 pm

DePalmo je napisal/-a:Lahko govorite kar hočete, razlika je. Eni imajo boljše izkušnje na Petrolu, eni pa imamo boljše na OMVju. Sicer z bencinom še nisem meril, z dizlom sem pa naredil z OMV nafto vsaj 100 km več kot s Petrolovo. Sedaj mi je pa že čisto v navadi da avto vedno točim na OMVju.

:lol:

gecco je napisal/-a:Sprobal in eno in drugo pa rečte karkoli, oba sta isti Qrac. Včasih z enim nardiš več, včasih z drugim, vse je odvisno od vožnje in ne od goriva.

+1

Pa ne samo starost goriva. Js ponavadi tankam tam, kjer vem, da je bila na novo zgrajena bencinska.

Jaz pa tam kjer je prazen tank.

madpanter
Novinec

Napisal/-a madpanter Pe jun 29, 2012 1:05 pm

Tankam na petrolu diesel pa nardim več km kot z omv.

let the troling begin :mrgreen:

Gledam sam da je novejšega letnika pumpa pa da ma veliko prometa in to je to, oziroma se ravnam če je prazen pol grem tankat na prvi pumpi ki jo najdem, gorivo je pa tak isto povsod. Sem že videl petrol cisterno, ki je pripeljala gorivo na omv in obratno.
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

klon1
Nov uporabnik

Napisal/-a klon1 Pe jun 29, 2012 1:13 pm

gecco je napisal/-a:Sprobal in eno in drugo pa rečte karkoli, oba sta isti Qrac. Včasih z enim nardiš več, včasih z drugim, vse je odvisno od vožnje in ne od goriva.

Sam sicer vedno tankam 100ko na OMV, predvsem zaradi nasveta enega iz Petrloa, ki mi je povedal, da imajo na Petrolu veliko težav (predvsem z dieslom) takrat, ko se Petrol dogovori za menjavo goriv z Zavodom za blagovne rezerve....to je pa staro in poceni, baje Petrol dobro zasluži, mi pa tankamo star diesel in bencin, ki (lahko) povzročata občutne težave motojem. Ne vem sicer, če je v te menjave vključen tudi OMV ampak če vem, da dela to Petrol potem pač tankam na OMV, drugih prodajalcev v mojem koncu ni in tako nimam izbire.

Veliko vozim v Nemčiji in vedno tankam na Shellu njihov 100 oktanski V-Power Racing. Resnično naredim vsaj 100 km več s polnim tankom, avto deluje odlično in sem ves navdušen. No, ko se potem malo pomirim ugotovim, da sem bil na dolgi poti, vozil po avtocesti (po možnosti še s tempomatom).....in potem si rečem: ok, V-Power je cca 1,8€/l, drag kot pes ampak sem pa zato naredil več km in sem pribljizno na istem. In se sprijaznim, da pač z različnimi gorivi ne dosežem omembe vrednih prihrankov....in si rečem: ok, velik porabi ampak se vsaj fajn peljem....

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jun 29, 2012 1:59 pm

jst sicer ne gledam na porabo oziroma s katero nafto več nardim,se mi pa zdi da mi avto lepše laufa na petrolovo nafto.to opažam zadnji mesec ali 2.
Ni vse res kar napišem

ah82
Nov uporabnik

Napisal/-a ah82 So jun 30, 2012 2:02 pm

Članek je samo poudaril dejstvo, da je faktrojev, ki vplivajo na porabo goriva veliko in da s točenjem goriva pri določenem ponudniku ne narediš neke bistvene razlike, kar velika večina ljudi že ve. Vedno se pa najdejo izjeme, ki trdijo drugače. Neke vrste placebo efekt verjetno

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jun 30, 2012 2:42 pm

abbe je napisal/-a:jst sicer ne gledam na porabo oziroma s katero nafto več nardim,se mi pa zdi da mi avto lepše laufa na petrolovo nafto.to opažam zadnji mesec ali 2.

Jaz pa ravno kontra opažam. Da mi namreč lepše laufa na "OMV nafto".

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So jun 30, 2012 2:44 pm

Jaz ne verjamem ne enim ne drugim. Zdi se mi, kot da je nekdo primaknil nekaj €€€€ da so nardili takšen test in dokazali da ni razlike.
Začel bom verjeti, da imata Petrol in OMW enako gorivo, ko ga bo testiral en akreditiran laboratorij iz tujine. Do takrat tankam na Mol-u.
No, mogoče, ga bom jaz v diplomski nalogi :mrgreen:

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie So jun 30, 2012 4:41 pm

Nekoč sem tankal OMV-ovo 100-tko, poln rezervar. 50 kilometrov naprej je štopala rdečelasa lepotica. Seveda sem jo pobral. Zaupala mi je, da potuje po svetu, ker se ji je družina odpovedala zaradi njenih nimfomanskih nagnjenj. Zavila sva v zakoten motel in se ljubila do jutra. Teden dni kasneje, sem spraznil OMVjev rezervar in natankal Petrolovo 98 oktansko gorivo. Rezervar se je praznil, štoparke pa nikjer nobene. Po mojih izkušnjah je tako OMVovo gorivo boljše.

Ps: to velja samo za bencin, kako je z nafto ne vem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 30, 2012 5:01 pm

:rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So jun 30, 2012 5:37 pm

Tankam oboje pa je eno in isto sr.... :mrgreen:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jun 30, 2012 5:43 pm

tomzzi je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sicer ne gledam na porabo oziroma s katero nafto več nardim,se mi pa zdi da mi avto lepše laufa na petrolovo nafto.to opažam zadnji mesec ali 2.

Jaz pa ravno kontra opažam. Da mi namreč lepše laufa na "OMV nafto".

ja fantje avto pač lepš laufa k je zuni mal bol toplo ;)

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So jun 30, 2012 7:14 pm

crxdelsol je napisal/-a:

Jaz pa tam kjer je prazen tank.

:lol: :lol: :lol:

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So jun 30, 2012 8:45 pm

Sam tankam skoz 100, ker pa nimam stalnih relacij mi je čisto vse eno s katerim gorivom naredim več. Je pa bolj zanimivi podatek ta, da se je danes iz lepega nafta podražila na borzah za 10%-ne vem če se je to že kdaj koli dogodilo. A mogoče ve kdo razlog? Vojna,?! :evil:

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč So jun 30, 2012 10:55 pm

Jaz cene spremljam na bloombergu, ob strani imaš pa linke do člankov, ki komentirajo gibanje cen: http://www.bloomberg.com/news/2012-06-2 ... imism.html
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov