mlajši avto -> manj šrawfanja -> manjši stroški??
sam imam 17 let star avto (l.95) in trenutno me vsako leto pride vsaj 200€ stroškov pri vozilu (potrošni materjal, podvozje) POLEG gum, bencina, oljavrednost vozila je 300€, torej stalno šrawfanje oz. HOČEM REČT, da vsako leto pride nekaj več zgolj zaradi let
naprimer, ko nekateri kupijo 10 let star avto, v vrednosti 2500€ nimajo toliko stroškov letno (razen izjemoma slabo vzdrževanih zgonjenih vozil) šrawfanja, torej
letno dajo veliko manj, nekateri znanci imajo 7, 10, 12 let stara vozila ampak letno skoraj nič stroškov samo tankajo in vozijo, na 3, 4 leta gre kak senzor
oz. zanima me ALI TA TRDITEV DRŽI da če bi kupil vozilo za 2000€ bi bilo manj šrawfarije (kvalitetnejši materjal, ne toliko obrabljen) ker je NOVEJŠI AVTO čeprav RES DA pridejo pri mlajših vozilih deli toliko dražji, ampak se mi zdi da je teh popravil zaradi mlajšega vozila toliko manj oz. niso toliko pogosta, če ogledaš na 5 let niso niti potem draga
ker tudi so 2 vrsti ljudi:
- eni pravijo kupi si mlajši avto, starga je potrebno samo šrawfat
- drugi pa pravjo mlajši avto -> dražji deli -> večji stroški
čeprav pri znancih vidim, da letno veliko manj €€€ ulagajo v svoja vozila kot jaz

lahko napiše tudi vsak letne stroške svojega vozila približnih letnikov zgoraj omenjenih,
torej vozila od 2003 do 95
EDIT (mod): Sem ti malo uredil to dolgo klobaso, da je vsaj do neke mere pregledno, sploh ker gre za otvoritveni post v temi. Čeprav še vedno sodi nekje na nivo začetka OŠ, pa še tam so verjetno malo boljši.