megyso je napisal/-a:Zdravo,
kupil sem avto od fizične osebe in se je pokvaril. Po cca. 120 km - 2 dni - je začelo nekaj ropotati in mehanik pravi, da je verjetno težava v motorju.
Klical sem prodajalca in se nekaj zgovarja in pravi, da on ne ve kaj sem delal z avtom, kako sem ga vozil ipd. Krivda itak da ni na moji strani, saj nisem naredil nič
takega, da bi lahko jaz povzročil to.
Kaj sedaj? Na policijo ali kam ga prijavim, saj očitno do dogovora ne bo prišlo?
MRV je napisal/-a:ni da nekje piše da v 10 dneh lahko vrneš vozilo nazaj in prodajalec ti mora vrnit kupnino tudi če je videno kupljeno?
ban je napisal/-a:Verjetno gre za sistem videno kupljeno, tako da kar pozabi na kakšno vračilo denarja. Tako kot ti sedaj obtožuješ lastnika, lahko tudi on tebe da si v tem času grdo ravnal z avtom. Ne vem kako boš dokazal da je lastnik kriv za napako. Verjetno si šel na testno vožnjo, tam si opazil da je vse u redu in potem avto kupil. Avto se pa pokvari ne glede na to kdo je lastnik.
primozek68 je napisal/-a:Dejstvo je, da bo ostalo le pri lepljenju nekih paragrafov, dejansko pa tega ni naredil še nihče na forumu in kakšnih realnih nasvetov ne boš dobil...
Vikking je napisal/-a:Najprej mora dobiti izvedensko mnenje oz. v pisni obliki mnenje strokovnjaka (to je lahko vodja avtomehanične delavnice..., vsekakor pomagajo da ima vsaj neke reference). Pregledat vozilo da točno definirajo napako, potem kakšna je ta napaka in seveda je ta napaka posledica normalne obrabe in/ali/oziroma je možno da je prodajalec lahko vedel za to napako. Pa ni kupca opozoril.
hippo je napisal/-a:Vikking je napisal/-a:Najprej mora dobiti izvedensko mnenje oz. v pisni obliki mnenje strokovnjaka (to je lahko vodja avtomehanične delavnice..., vsekakor pomagajo da ima vsaj neke reference). Pregledat vozilo da točno definirajo napako, potem kakšna je ta napaka in seveda je ta napaka posledica normalne obrabe in/ali/oziroma je možno da je prodajalec lahko vedel za to napako. Pa ni kupca opozoril.
Edino mnenje, ki velja v tem primeru je samo sodni cenilec, ki pa ne bo spisal mnenja za 20 eurov.
Pa tudi on ne more povedat kdo je povzročil poškodbe na motorju (za katere sploh ne vemo kakšne so?!), ker je kupec že vozil avto.
Tu pomaga samo "prijazen" pogovor s prodajalcem in pot do kompromisa. Vse ostalo bo mnogo dražje...
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov