BiDi je napisal/-a:Konec marca mi poteče registracija na nekaramboliran Citroen AX diesel, ki pa je, kar se tiče rje, konstrukcijsko v dokaj slabem stanju in ga zato ne mislim več vozit po poteku registracije.
Par mesecev nazaj, ko je bil dvignjen, smo ugotovili, da je že tako rijast, da dobesedno "leze skupaj" in se bodo zaradi premikanja osi slej ko prej začela zadnja kolesa drgniti ob karoserijo. Zaradi občasnega zvoka zadnje desne gume, ki se podrgne ob pleh na ovinkih, je bil sicer tudi na servisu. Žal je to nepopravljivo brez stroškov dražjih od vrednosti celega avta.
Avto je sicer "po delih" v odličnem stanju. Mašina vedno vžge iz prve, ne žre olja, zadnje zavore v kompletu (ne samo diski) praktično nove, menjane pred enim letom voženo 2000km, auspuh obnovljen itd... poraba seveda AX dizlu primerno minimalna.
Kaj bi mi svetovali? Obstajajo interesenti, ki bi odkupili avto zaradi ohranjene mašine in ostalih delov?
BiDi je napisal/-a:ko je bil dvignjen, smo ugotovili, da je že tako rijast, da dobesedno "leze skupaj" in se bodo zaradi premikanja osi slej ko prej začela zadnja kolesa drgniti ob karoserijo. Zaradi občasnega zvoka zadnje desne gume, ki se podrgne ob pleh na ovinkih, je bil sicer tudi na servisu. Žal je to nepopravljivo brez stroškov dražjih od vrednosti celega avta.
čare je napisal/-a:Pa je avto dejansko rjav ali samo kolo drsa ob blatnik?Če kolo drsa ob blatnik bo najbrž samo zadnja prema na koncu z zdravjem.
esem je napisal/-a:Če obstajajo interesenti, boš vedel edino, če daš oglas na avto.net ali na bolho (tu ga zaradi pravil(nika) še ne moreš). Zaenkrat je še zastonj.
V oglasu pa ne piši, da ima zadaj diske, ker jih verjetno nima (ali pa si jih sam vgradil)
peroRS je napisal/-a:To je zadnji most zanič (znana napaka) in ti zato zadnje kolo drgne ob pleh. Rja nima veze s tem. Ne vem kateri "mehanik" ti je natvezil, da avto "leze skupaj"![]()
Najceneje je dobit drug most in ga premontirat ali pa kot je bilo predlagano, da najdeš drugo karoserijo in premontiraš motor in ostale dele.
Ne vidim nobenega razloga, da bi karkoli večjega popravljal na avtu vrednem par 100€, če je prežrt od rje. Ob taki poplavi rabljenih avtov, ki se nekateri kar v redu dobijo že za 1000€, raje potem v tistega vložiš ta denar in imaš mir za nekaj let.BiDi je napisal/-a:Konec marca mi poteče registracija na nekaramboliran Citroen AX diesel, ki pa je, kar se tiče rje, konstrukcijsko v dokaj slabem stanju in ga zato ne mislim več vozit po poteku registracije.
Kaj bi mi svetovali? Obstajajo interesenti, ki bi odkupili avto zaradi ohranjene mašine in ostalih delov?
BiDi je napisal/-a:za interesirane:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7017784
Energetik81 je napisal/-a:BiDi je napisal/-a:za interesirane:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7017784
Raje prodaj po delih. Mogoče ti uspe kaj prodati. Ker celega dvomim, da bo kdo nabavil, glede na stanje.
berlingoman je napisal/-a:sorry,
ampak avto je po moje občutno predrag..
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov