Debate, ki niso vezane na ostala področja...

BiDi
Nov uporabnik

AX karoserija fuč - prodati, odpisati, prepisati?

Napisal/-a BiDi Ne jan 20, 2013 1:05 pm

Konec marca mi poteče registracija na nekaramboliran Citroen AX diesel, ki pa je, kar se tiče rje, konstrukcijsko v dokaj slabem stanju in ga zato ne mislim več vozit po poteku registracije.

Par mesecev nazaj, ko je bil dvignjen, smo ugotovili, da je že tako rijast, da dobesedno "leze skupaj" in se bodo zaradi premikanja osi slej ko prej začela zadnja kolesa drgniti ob karoserijo. Zaradi občasnega zvoka zadnje desne gume, ki se podrgne ob pleh na ovinkih, je bil sicer tudi na servisu. Žal je to nepopravljivo brez stroškov dražjih od vrednosti celega avta.

Avto je sicer "po delih" v odličnem stanju. Mašina vedno vžge iz prve, ne žre olja, zadnje zavore v kompletu (ne samo diski) praktično nove, menjane pred enim letom voženo 2000km, auspuh obnovljen itd... poraba seveda AX dizlu primerno minimalna.

Kaj bi mi svetovali? Obstajajo interesenti, ki bi odkupili avto zaradi ohranjene mašine in ostalih delov?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: AX karoserija fuč - prodati, odpisati, prepisati?

Napisal/-a esem Ne jan 20, 2013 1:13 pm

Če obstajajo interesenti, boš vedel edino, če daš oglas na avto.net ali na bolho (tu ga zaradi pravil(nika) še ne moreš). Zaenkrat je še zastonj.
V oglasu pa ne piši, da ima zadaj diske, ker jih verjetno nima (ali pa si jih sam vgradil)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne jan 20, 2013 1:20 pm

BiDi je napisal/-a:Konec marca mi poteče registracija na nekaramboliran Citroen AX diesel, ki pa je, kar se tiče rje, konstrukcijsko v dokaj slabem stanju in ga zato ne mislim več vozit po poteku registracije.

Par mesecev nazaj, ko je bil dvignjen, smo ugotovili, da je že tako rijast, da dobesedno "leze skupaj" in se bodo zaradi premikanja osi slej ko prej začela zadnja kolesa drgniti ob karoserijo. Zaradi občasnega zvoka zadnje desne gume, ki se podrgne ob pleh na ovinkih, je bil sicer tudi na servisu. Žal je to nepopravljivo brez stroškov dražjih od vrednosti celega avta.

Avto je sicer "po delih" v odličnem stanju. Mašina vedno vžge iz prve, ne žre olja, zadnje zavore v kompletu (ne samo diski) praktično nove, menjane pred enim letom voženo 2000km, auspuh obnovljen itd... poraba seveda AX dizlu primerno minimalna.

Kaj bi mi svetovali? Obstajajo interesenti, ki bi odkupili avto zaradi ohranjene mašine in ostalih delov?

Kaj pa menjava karoserije ?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 20, 2013 1:23 pm

BiDi je napisal/-a:ko je bil dvignjen, smo ugotovili, da je že tako rijast, da dobesedno "leze skupaj" in se bodo zaradi premikanja osi slej ko prej začela zadnja kolesa drgniti ob karoserijo. Zaradi občasnega zvoka zadnje desne gume, ki se podrgne ob pleh na ovinkih, je bil sicer tudi na servisu. Žal je to nepopravljivo brez stroškov dražjih od vrednosti celega avta.

To je zadnji most zanič (znana napaka) in ti zato zadnje kolo drgne ob pleh. Rja nima veze s tem. Ne vem kateri "mehanik" ti je natvezil, da avto "leze skupaj" :roll:
Najceneje je dobit drug most in ga premontirat ali pa kot je bilo predlagano, da najdeš drugo karoserijo in premontiraš motor in ostale dele.

Glede stroškov: meni se ne zdi drago, če bi moral na 300€ vrednem avtu dati 150€-200€ za večje popravilo ter komplet servis in bi ga potem lahko vozil še kako leto.
Drago je, če bi mel npr. 4000€ vreden avto in bi moral dati 2000€ za popravilo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 20, 2013 1:38 pm

Pa je avto dejansko rjav ali samo kolo drsa ob blatnik?Če kolo drsa ob blatnik bo najbrž samo zadnja prema na koncu z zdravjem.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne jan 20, 2013 1:55 pm

bi ga prodajal po delih? mi poveš oznako motorja?

BiDi
Nov uporabnik

Napisal/-a BiDi Ne jan 20, 2013 2:15 pm

Glede popravila mi je govoril vulkanizer, ne serviser. Je pa vsak mehanik, ki je videl rjo, raje dal roke stran. Zato je bil dvignjen pri vulkanizerju.

čare je napisal/-a:Pa je avto dejansko rjav ali samo kolo drsa ob blatnik?Če kolo drsa ob blatnik bo najbrž samo zadnja prema na koncu z zdravjem.

Avto je orenk rijast in ima že luknje za kolesi.

Če je popravilo (menjava karoserije / zadnji most) sicer v mejah normale za kakšnega interesiranega mehanika, potem zadeva lahko še vedno gre popravilo in preprodajo. Kakšna cena bi bila realna?

Po delih ga ne bi prodajal ker mi bo potem ostala samo šara, ki je nimam kje imeti parkirane. Sicer bi bila razlika v ceni med vozen avto / deli mogoče par 10€, tko da ne vem če ima sploh smisel. Če bi kdo kupil mašino in ostale dobre dele mu zraven dam rjo zastonj. ;)

esem je napisal/-a:Če obstajajo interesenti, boš vedel edino, če daš oglas na avto.net ali na bolho (tu ga zaradi pravil(nika) še ne moreš). Zaenkrat je še zastonj.
V oglasu pa ne piši, da ima zadaj diske, ker jih verjetno nima (ali pa si jih sam vgradil)

Popravek: sem mislil zavorne ploščice, ne disk zavore. Menjana zadeva je ista kot pri originalu.
Zadnjič spremenil BiDi, dne Ne jan 20, 2013 8:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 20, 2013 2:21 pm

Potem res prodaj celega kot je,ker AX-a po delih prodajat v današnjih časih ko celega dobiš za 200€ je brezveze.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 20, 2013 2:21 pm

Kle maš ponudbo na netu, 2 komada :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6871852&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6871599&show=1

Poslikaj svojega in daj oglas s ceno nekje vmes, 300-350€, pa boš videl, če bo kaj povpraševanja ;)

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne jan 20, 2013 7:02 pm

tole bi pa jaz kupil,
sem ti poslal PM
če ni prišlo mi prosim pošlji mobi za dogovor
percic.andrej@siol.net

arch_93
Nov uporabnik

Kraj: Okolica NM

Napisal/-a arch_93 Po jan 21, 2013 9:05 am

kolega je audi 80 dizla prodal za 200eur, pregnit tako da se čudiš da zadeva še skup stoji, je pa šel v 20ih minutah po oddaji oglasa v makedonijo tko da daj oglas gor pa te bo verjetno kdo klical :D

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Po jan 21, 2013 10:17 am

peroRS je napisal/-a:To je zadnji most zanič (znana napaka) in ti zato zadnje kolo drgne ob pleh. Rja nima veze s tem. Ne vem kateri "mehanik" ti je natvezil, da avto "leze skupaj" :roll:
Najceneje je dobit drug most in ga premontirat ali pa kot je bilo predlagano, da najdeš drugo karoserijo in premontiraš motor in ostale dele.

Jap, enako se je meni zgodilo na saxoju, ko mi je šel zadnji most v franže. Je potem avto zgledal kot da sem naložil par vreč cementa odzadaj.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 21, 2013 11:44 am

BiDi je napisal/-a:Konec marca mi poteče registracija na nekaramboliran Citroen AX diesel, ki pa je, kar se tiče rje, konstrukcijsko v dokaj slabem stanju in ga zato ne mislim več vozit po poteku registracije.

Ne vidim nobenega razloga, da bi karkoli večjega popravljal na avtu vrednem par 100€, če je prežrt od rje. Ob taki poplavi rabljenih avtov, ki se nekateri kar v redu dobijo že za 1000€, raje potem v tistega vložiš ta denar in imaš mir za nekaj let.
Na par 100€ vrednem avtu sem jaz delal le redne servise, skrbel da so bile zavore in gume brezhibne, če bi karkoli večjega bilo narobe, bi ga le še prodal.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

BiDi
Nov uporabnik

Napisal/-a BiDi Po jan 21, 2013 3:50 pm

Vsem hvala za nasvete. :)

BiDi
Nov uporabnik

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne mar 03, 2013 7:50 pm

sorry,
ampak avto je po moje občutno predrag..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 03, 2013 10:09 pm

Pa saj je samo za približno 100+€ predrag.
Dobro da te ni kašen zagrižen policist ustavil, ker bi ti pobral prometno in tablice.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po mar 04, 2013 8:23 am

BiDi je napisal/-a:za interesirane:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7017784

Raje prodaj po delih. Mogoče ti uspe kaj prodati. Ker celega dvomim, da bo kdo nabavil, glede na stanje.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po mar 04, 2013 9:15 am

Energetik81 je napisal/-a:
BiDi je napisal/-a:za interesirane:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7017784

Raje prodaj po delih. Mogoče ti uspe kaj prodati. Ker celega dvomim, da bo kdo nabavil, glede na stanje.

Bo nabavil, za dele :D

BiDi
Nov uporabnik

Napisal/-a BiDi Po mar 04, 2013 11:16 am

Itak se prodaja za dele. Vendar se ne splača za razliko 20€ da sedaj sploh karkoli šravfamo. Ker je vozen se vsaj lahko še proba mašino v praksi.

berlingoman je napisal/-a:sorry,
ampak avto je po moje občutno predrag..

To je cena brez gotovinskega popusta. ;)

Saj sem napisal spodaj v komentar, da me interesirani pokličite in povejte ponudbo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov