Debate, ki niso vezane na ostala področja...

hahehihoh
Uporabnik

testna vožnja in prazen rezervoar

Napisal/-a hahehihoh Po jan 28, 2013 2:54 pm

Živjo!

Zanima me, če je to stalnica, da ko se zanimaš za nakup avta in greš na testno vožnjo, da ti dajo avto s prižgano rezervo (torej minimalna količina goriva)? Jaz sem bil na dveh testnih vožnjah in sem obakrat dobil avto z prižgano rezervo. Je samoumevno, da ga ti natankaš za recimo 10€? Meni osebno se to zdi kar malo nesramno do potencialnih kupcev.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: testna vožnja in prazen rezervoar

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 28, 2013 3:10 pm

Ponavadi je tako, da tisti ki testira, nekaj dotoči in to ti povejo že ob prevzemu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po jan 28, 2013 3:15 pm

Pripeleš ga nazaj s toliko kot je bilo not. In je samoumnevno da ti avto hiša nebo plačala bencina/dizla.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 28, 2013 3:35 pm

Meni ni preveč samoumevno, da ti oni ne plačajo goriva. Testni avto zgubi 2000€ vrednosti ob prodaji. Testira ga 40 ljudi. Kaj pol, je samoumevno tudi, da vsak bi moral plačat 50€+gorivo za provat avto?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jan 28, 2013 3:52 pm

Nisem vedel, da je to samoumevno. Definitivno mi bo pomagalo, če bom še kdaj šel na testno vožnjo. Verjetno sem izpadel čudak, ker avtomobila nisem natankal ampak vrnil na koncu rezerve (nimam pojma, naredil sem mogoče 30 km).

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po jan 28, 2013 4:16 pm

Meni je normalno, da če nekaj porabim potem to nadomestim.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po jan 28, 2013 4:20 pm

ja, če vzameš avto na testno vožnjo npr. za 1 uro in narediš vsega skupaj 30km; potem ti ni treba ničesar dotankati...(noben ne bo jezen) :D
Če ga pa npr. vzameš za 2 uri, narediš 100km+, pa se spodobi, da je cager na istem mestu, kot je bil..

Jaz se recimo zmeraj zmenim za dan ali dva (čez vikend), pa dobim polnega, ter takega tudi vrnem..
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Po jan 28, 2013 4:23 pm

Včasih so šli (vsi) avtomobili strankam s polnim rezervoarjem. Testni, rent a car, nadomestna vozila...

Zdaj se ta praksa vse manj uporablja, ker se ljudje enostavno tega ne držijo več (če polnega dobiš, polnega vrneš). Tako je lažje praznega dat in praznega dobit.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 28, 2013 4:25 pm

Blinder je napisal/-a:Meni ni preveč samoumevno, da ti oni ne plačajo goriva. Kaj pol, je samoumevno tudi, da vsak bi moral plačat 50€+gorivo za provat avto?

No in ravno zaradi takega razmišljanja potem naslednja stranka dobi prazen tank.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po jan 28, 2013 4:44 pm

Ko greste kupovat rabljen avto pri privatniku tudi mu date za bencin? za prevozit 1 km?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 28, 2013 5:01 pm

Blinder je napisal/-a:Ko greste kupovat rabljen avto pri privatniku tudi mu date za bencin? za prevozit 1 km?

Na testno vožnjo novega avtomobila ne greš k privat stranki ;)
Tudi ko nov avto kupiš dobiš prazen rezervar tako, da meni je to samoumevno, da če nekaj ponucaš tudi vrneš nevem kako bi ti bilo, če bi ti nekomu posojal avtomobil on bi ti pa zmeraj praznega vračal ti bi ga pa tankal a bi ti bilo to uredu?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 28, 2013 5:05 pm

.com je napisal/-a:ja, če vzameš avto na testno vožnjo npr. za 1 uro in narediš vsega skupaj 30km; potem ti ni treba ničesar dotankati...(noben ne bo jezen) :D
Če ga pa npr. vzameš za 2 uri, narediš 100km+, pa se spodobi, da je cager na istem mestu, kot je bil..

Jaz se recimo zmeraj zmenim za dan ali dva (čez vikend), pa dobim polnega, ter takega tudi vrnem..

X 1
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po jan 28, 2013 5:11 pm

lancia hf je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Ko greste kupovat rabljen avto pri privatniku tudi mu date za bencin? za prevozit 1 km?

Na testno vožnjo novega avtomobila ne greš k privat stranki ;)
Tudi ko nov avto kupiš dobiš prazen rezervar tako, da meni je to samoumevno, da če nekaj ponucaš tudi vrneš nevem kako bi ti bilo, če bi ti nekomu posojal avtomobil on bi ti pa zmeraj praznega vračal ti bi ga pa tankal a bi ti bilo to uredu?

če bi ti kupil novi avto in bi se ostali furali z njim in ti ga vrnili eno leto starega bi ti bilo to uredu?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po jan 28, 2013 5:12 pm

sej verjetno tej prodajalci so leta nazaj bili bolj radodarni

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Po jan 28, 2013 5:24 pm

Še v življenju nisem natankal testnega avtomobila in ga tudi ne mislim. Ko grem na testno vožnjo, grem, ker avtomobil kupujem in se želim prej prepričati, da mi res ustreza. Torej sem potencialni kupec. Če mi neka avtohiša želi prodati avtomobil, bo pač morala imeti testni avtomobil (pri katerem bo izgubila nekaj denarja ob prodaji), ter dat tistih 5-10eur za bencin. Konec koncev bom jaz pustil njim nekaj deset tisočakov. Če tega niso sposobni, naj ne prodajajo avtomobilov. Pa ne me narobe razumeti, da mi je težko dat par evrov za bencin. Ampak avtohiše se čedalje bolj do nas obnašajo, kot da smo kupci lahko hvaležni, da nam sploh prodajo avtomobil. :?
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 28, 2013 5:36 pm

noj je napisal/-a:Še v življenju nisem natankal testnega avtomobila in ga tudi ne mislim. Ko grem na testno vožnjo, grem, ker avtomobil kupujem in se želim prej prepričati, da mi res ustreza. Torej sem potencialni kupec. Če mi neka avtohiša želi prodati avtomobil, bo pač morala imeti testni avtomobil (pri katerem bo izgubila nekaj denarja ob prodaji), ter dat tistih 5-10eur za bencin. Konec koncev bom jaz pustil njim nekaj deset tisočakov. Če tega niso sposobni, naj ne prodajajo avtomobilov. Pa ne me narobe razumeti, da mi je težko dat par evrov za bencin. Ampak avtohiše se čedalje bolj do nas obnašajo, kot da smo kupci lahko hvaležni, da nam sploh prodajo avtomobil. :?

Teh potencialnih kupcev je toliko, da bi lahko na par dni tankali polen rezeruar prodali pa nič. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po jan 28, 2013 5:45 pm

lancia hf je napisal/-a:
noj je napisal/-a:Še v življenju nisem natankal testnega avtomobila in ga tudi ne mislim. Ko grem na testno vožnjo, grem, ker avtomobil kupujem in se želim prej prepričati, da mi res ustreza. Torej sem potencialni kupec. Če mi neka avtohiša želi prodati avtomobil, bo pač morala imeti testni avtomobil (pri katerem bo izgubila nekaj denarja ob prodaji), ter dat tistih 5-10eur za bencin. Konec koncev bom jaz pustil njim nekaj deset tisočakov. Če tega niso sposobni, naj ne prodajajo avtomobilov. Pa ne me narobe razumeti, da mi je težko dat par evrov za bencin. Ampak avtohiše se čedalje bolj do nas obnašajo, kot da smo kupci lahko hvaležni, da nam sploh prodajo avtomobil. :?

Teh potencialnih kupcev je toliko, da bi lahko na par dni tankali polen rezeruar prodali pa nič. ;)

+1

Saj zato pa je tako kot je... Folk je pač škoda tistih 5-10€. Jaz tega ne zastopim.
Mene moti recimo nekaj drugega pri testnih... Da gre recimo prodajalec s tabo ali celo, da vozi! Dejansko!
Ampak za to smo pa morebitni kupci sami krivi! Folk dela z avtomobili kot z smetmi in se resno ne čudim zakaj določene avtohiše ne dajo avtomobila za test brez prisotnosti prodajalca.
Samo to je že offtopic.

Jaz osebno bom vedno natankal nazaj vsaj približno toliko kot sem porabil. Se mi zdi pošteno.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 28, 2013 5:55 pm

Ubistvu se ne znam opredelit...za kakšno krajšo vožnjo ( 5 10 km) jim res ne bom šel tankat vozila, če mam avto čez vikend bom vrnil vsaj približno toliko goriva kot sem ga dobil.

Pa če si resen kupec greš itak sprobat 3-4 avtomobile, ki te res zanimajo in ne voziš vse, kar se da dobit na test. Take pa verjamem da boli ko morajo še natankati avto.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Po jan 28, 2013 6:00 pm

Dajejo še sploh vsakemu avto na testno vožnjo? Ali dajo samo še poslovno oblečenim ljudem nad 50. letom starosti?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 28, 2013 6:02 pm

Blinder je napisal/-a:Dajejo še sploh vsakemu avto na testno vožnjo? Ali dajo samo še poslovno oblečenim ljudem nad 50. letom starosti?

Sam sem še vedno dobil kar sem želel, pa nisem star 50 let. Je pa res, da nisem nek mulc, pa da testiram samo če me avto res zanima.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov