Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

bencin vs dizel

Napisal/-a Quik Pe jan 16, 2004 9:19 am

Mene pa zanima kakšne mate kaj izkušnje na eni strani z bencinom na drugi pa z dizlom. Kakšne so prednosti slabosti, kako je z servisiranjem dizli je kaj drazje, se sploh splača dizla če delas dnevno le cca 20km, kako je pozimi z dizlom ko ti avto stoji celo noc pri -15?? Pa prosim za realne odgovore :wink:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe jan 16, 2004 9:23 am

daj poglej malo nižje so se ž ekregali on dizlih in bencinarjih tako da si tam poglej če ne bo še krganje tukaj (tema dizel powah)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jan 16, 2004 12:17 pm

SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 16, 2004 12:21 pm

Mogoče pa sam izziva da se bo spet kdo ob kaj spotaknu pa da bi spet pokal. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Napisal/-a Quik Pe jan 16, 2004 12:31 pm

hvala hvala drugace sem ze prebral preden si dal link sam vse en hvala
Prebral sem 7 strani pa zvedu dost mal :)
En kup "kreganja" pa dokaj malo informacij
Npr. zanima me kako je pozimi, kako je z servisi (itak da lasnik dizla kritizira bencinarja, pa da lastnik bencinarja kritizira dizla... :roll:
Mene trenutno ful mot k mam starga bencinarja k tankam skos okol 6k pa nardim ene 300km sm na črpalki glavni gost vozim se pa v solo cca 30km v eno smer.)
gledov sm ibico 1,4 (75hp)in100hp pa 1,9TDI 100hp pa ma dizel na papirju vse lastnosti dosti bolse (a je registracija enaka al je za 1,9kj dost drazi???) s tem da je poraba dost mansa

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Pe jan 16, 2004 1:17 pm

ibiza 1.9 TDI Sigmo 100hp je okol 3.700.000 SIT :shock: :shock: :shock: (jst sem dal lani zanjo 3.100.000 SIT, s tem d sem nafehtal za okol 300000 dodatne opreme), sem glih dons govoru z enim k jo je kupu, za bencinarco pa ne vem

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jan 16, 2004 5:26 pm

če se vozš 30 km je že nekak. Krajše ture so pa problem z dizlni. Preden se segreje si že tam. Jz grem tut velikrat v transpoterjem v šolo. ( cca 30 km) Pa še problem je ko je prvih 5 km samo navzdol in se nč ne segreje.

Pozimi ga ponavad užgem mal prej in grem še lepo v hišo nardim en sendvič spijem čaj tako da avto laufa 5-10 min (nč se bat ne pozna se na celem tanku za več kot kakšen liter) in pol se že po kakšnem kilometru segreje na delovno pol pa gasa.

samo pomoje je vse kar je manj kot 100 km na dan brezveze diznlna kupovat. Sej to se mi zdi da maš pa v uni dabati izračun kuk pšparaš na bencinu itd..

babsek
Nov uporabnik

Napisal/-a babsek Pe jan 16, 2004 5:32 pm

Men se dizl segreje v 3 km po ravn in s tem nimam nobenih težav. Drugač pa glede porabe je vredu ni pa bencinar. Če imaš denarja v smislu no limits, pol si seveda kupiš bencinarja in na dizla jz sploh nabi pomislu :?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 17, 2004 12:33 am

Quik je napisal/-a:En kup "kreganja" pa dokaj malo informacij

Pa se se nismo kregal nooooo. :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 17, 2004 12:36 am

babsek je napisal/-a:Če imaš denarja v smislu no limits, pol si seveda kupiš bencinarja in na dizla jz sploh nabi pomislu :?

A se da to malo bolj razloziti, nekaj mi ne klapa to razmisljanje.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 17, 2004 1:48 am

Sem mel oba. In bencinca in dizla. Zdej furam dizla.delam pa okol 100km dnevno. Zdej čist odvisn za kaj ga misliš uporabljat kak se ti dopade itd itd. Če delaš tko mal km na dan kot praviš pol ti skor ne svettujem dizla (seveda odločitev je tvoja) Sam finta je da dizl na kratke relacije tud zna bit kr požrešen (ne sicer tko kot bencinc ampak vseen) . Pol rečmo servisiranje je dražje pri dizlu kot bencincu. (ga je pa manj) Oki menjava olja,jermenov pa teh osnovnih stvari ostane.Sam pač če menjaš grelne svečke te pride 10 jurjo. Ampak oki to se menja vsaki dve-tri lete mogoč (odvisn od uporabe) Tle je spet vse relativno kok ga uporabljaš, zakaj ga uporabljaš itd itd.
Pol glede zime mislim da se ne rabš nič bat (sem tud jaz mal cvikal) sam enostavn bolj mrzl kot je raj vže (oki mal pretiravam). Je pa res da stoji skoz veni in da je blo že -12 pa ni blo blema.
Tok okol tega. Drgač edino kaj je pa res pri dizlu... dok je mrzel je len ko p*****a (oki ne vem kak se turbo dizli obnesejo moj je navaden d) Pol ko pa se ogreje pa je bomba. Ne vem men je res pravi užitek vozit dizle( pa nimam nč prot bencincu) sam ne vem tko užitek je ko maš le dost več navora pa se lahk igraš z nizkimi vrtljaji:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss So jan 17, 2004 1:52 am

Quik je napisal/-a:hvala hvala drugace sem ze prebral preden si dal link sam vse en hvala
Prebral sem 7 strani pa zvedu dost mal :)
En kup "kreganja" pa dokaj malo informacij
Npr. zanima me kako je pozimi, kako je z servisi (itak da lasnik dizla kritizira bencinarja, pa da lastnik bencinarja kritizira dizla... :roll:
Mene trenutno ful mot k mam starga bencinarja k tankam skos okol 6k pa nardim ene 300km sm na črpalki glavni gost vozim se pa v solo cca 30km v eno smer.)
gledov sm ibico 1,4 (75hp)in100hp pa 1,9TDI 100hp pa ma dizel na papirju vse lastnosti dosti bolse (a je registracija enaka al je za 1,9kj dost drazi???) s tem da je poraba dost mansa

Ocitno te moti poraba, tko da dizel pawah(sploh pa turbo dizel pawah), po zimi ni panike z novejsimi dizli, ce si panicen pa mal dodatka ne skodi, servisi (nism se mel dizla) pa naj nebi bili nic drazji (nevem kaksna je razlika v ceni med grelci in sveckami)
Registracija: Zavarovanje gledajo po KM( glej cenik zavarovalnc) po kubih pa cestnino(do 2500ccm ni panike)

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Napisal/-a Quik Če jan 22, 2004 9:43 am

kako se obnese dizel ce gres v sluzbo 10km dalec pa pol se se vrnes 10km:) A to dizla samo zjebe in se dela skoda??? se sploh ogreje? za take ture bolsi bencinar???
za vikende bi ble pa vrjetn vekckrat ture 2x 50km (ce bi bla samo sluzba pol je verjetn bols kupt bencinarja?)

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jan 22, 2004 10:47 am

Čisto finančno gledano (poraba:višja nakupna cena dizla) se ti dizla ne splača kupit če delš kaj dosti po 30.000 km na leto.
Sicer mu ap kratke relacije ne škodijo nič bolj kot bencinarju, cene vzdrževanja pa so bolj odvisne od tega kje ga vzdržuješ. Edino segreje se pozmi počasneje, če te to moti ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 22, 2004 10:52 am

Če delaš od 10 do 15k km na leto se dizla ne splača vzet, ker je začetna cena tok večja da je u petih letih ne pokriješ s tem, kar prišparaš na nafti.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če jan 22, 2004 11:19 am

Moj dizelček mi začne pihat toplo po enem kilometrju ravnice, tudi manj, gdaj pa se motor segreje nemorem povedat ker nisem še nikoli gledal... če te matra poraba je dizel zmagal, ker če bi hotu met porabo recimo 6l bi si za bencinarja mogu uzet mašino 1.0. s tem da je še dizelsko gorivo 20 sit bolj poceni (zaenkrat)

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Če jan 22, 2004 11:41 am

Ne me fentat, ampak mene dizli ne zanimajo. Ni mi važno koliko dam za benz, bolj so mi pomembne druge stvari... udobje, drugačnost, vonj po BENCINUUUU :lol:
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 22, 2004 12:33 pm

nebivedu je napisal/-a:Če delaš od 10 do 15k km na leto se dizla ne splača vzet, ker je začetna cena tok večja da je u petih letih ne pokriješ s tem, kar prišparaš na nafti.

LP
Nebivedu

spet odvisno....
lahko da dela 2x na teden fure iz mb v koper (študent recimo)
takemu se splača vzeti dizla... kakor koli obrneš :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 22, 2004 12:56 pm

Ok da popravim. Če delaš kratke fure do 2km v eno stran in če ne nardiš več kot 15k km na leto se ne splača kupovat dizla. Splača se ga kupit, če imaš dolge relacije in če delaš veliko kilometrino.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jan 22, 2004 1:31 pm

maky je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Če delaš od 10 do 15k km na leto se dizla ne splača vzet, ker je začetna cena tok večja da je u petih letih ne pokriješ s tem, kar prišparaš na nafti.

LP
Nebivedu

spet odvisno....
lahko da dela 2x na teden fure iz mb v koper (študent recimo)
takemu se splača vzeti dizla... kakor koli obrneš :wink:

Po kaki logiki? Dizel in bencinar se stroškovno izenačita pri cca 100k km
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov