Andy je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj mi avto pozimi porabi pol litra več bencina na 100km....
Pa še veliko ožje gume mam gor....
Blinder je napisal/-a:Po precej mokri cesti poznam, da mi gre slabše, ker tista voda na cesti zavira avto, gume gredo po njej pa .......to posledično poveča porabo.
Drugi razlog so lahko zimske gume. Imajo tolko slabih lastnosti in ena izmed teh je mogoče večji kotalni upor.
Tretja stvar pa je čok-delno zapre sesalno cev, tako da motor potegne (pre)več bencina, ker ko je motor mrzel se bencin v usede po sesalnem kolektorju..no ja tako nekako naj bi blo..sem slišal enga ki je pravu da mu je avto(na carburator) več pil pozimi, ko je komaj na pol poti lahko izklopil čok. Avto z vbrizgom nima čoka, lahko pa je elektronika namesto njega...LP
maky je napisal/-a:MetodTrobec je napisal/-a:Pozimi je zrak gostejši, posledično pride v mašino več kisika. Ergo, pozimi je avto hitrejši in zato porabiš manj goriva.
to je teorija ne praksa...
v praksi avto porabi več![]()
swiftrider je napisal/-a:maky je napisal/-a:MetodTrobec je napisal/-a:Pozimi je zrak gostejši, posledično pride v mašino več kisika. Ergo, pozimi je avto hitrejši in zato porabiš manj goriva.
to je teorija ne praksa...
v praksi avto porabi več![]()
Jst sm tud nekak tko mislu učasih kt Trobec (pa ne o sežiganju punčk, ti parazit omejen), več kisika, skor tko k intercooler
![]()
Sam se 100% strinjam z makyj-em.
P.S. maky a maš ti mogoče tempomat
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov