Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dualports
Nov uporabnik

Preverjanje vinjet s kamero

Napisal/-a dualports Če apr 18, 2013 8:53 am

Zdravo,

zanima me ali obstaja kakšna možnost, da te ujame kamera na hitri cesti brez vinjete? Je že kdo dobil kazen po pošti zaradi neuporabe vinjete? Zadnjič sem se namreč peljal proti Portorožu po hitri cesti mimo Kopra. Vem, da so tam delali cesto in nekaj časa ni bila potrebna vinjeta, sedaj seveda to več ne drži.

Lp

čare
Mojster foruma

Re: Preverjanje vinjet s kamero

Napisal/-a čare Če apr 18, 2013 1:56 pm

Kaj a tam od kopra pa do belvederja rabiš vinjeto??Svašta,vsak meter podrte dvopasovnice računajo mamo jim nabijem nekam.Če ni kontrole fizično postavljene ne rabiš nič skrbet.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če apr 18, 2013 2:43 pm

mimo kopra jo rabis. odsek Slavcek - Zusterna ;)
kontrolirajo pa zelo pogosto
turbo inside

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če apr 18, 2013 3:45 pm

Izolska obvoznica ne potrebuje (še) vinjete.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če apr 18, 2013 5:31 pm

No če koga zanima je po tanovem tud rondo tomačevo ne rabi več, niti titova cesta
Slika

Uporabniški avatar
InesB
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a InesB Če apr 18, 2013 9:43 pm

Po kamerah zaenkrat ni možno. Vem zato, ker sem preko študentskega delala na Darsu.
Pa tudi dvomim da kdaj bo. Če slika ni 100% in se govori o pretekliku, se lahko zgovarjaš na vse možno.
Opcije so torej: mejni prehod, kontrola na cestninskih postajah (vinjetne steze) in da te lovijo s kombijem. ;)
Zadnjič spremenil InesB, dne So maj 11, 2013 8:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe apr 19, 2013 1:05 am

PogachnyK je napisal/-a:No če koga zanima je po tanovem tud rondo tomačevo ne rabi več, niti titova cesta

iz črnuške smeri ne moreš/ ne smeš priti do rondoja brez vinjete ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe apr 19, 2013 1:43 pm

plinaš je napisal/-a:
PogachnyK je napisal/-a:No če koga zanima je po tanovem tud rondo tomačevo ne rabi več, niti titova cesta

iz črnuške smeri ne moreš/ ne smeš priti do rondoja brez vinjete ...

če bi znal brati znake, bi bilo bolje na zemlji in manj nesreč :!:
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
mate2020
Nov uporabnik

Napisal/-a mate2020 So apr 20, 2013 11:02 am

Mogoče kakšen članek iz kje je to razvidno, da be bom preveč slepo verjel na besedo :-P

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq To apr 15, 2014 4:21 pm

kako je pa v Avstriji s tem?

konkretno iz MB proti Grazu in naprej do Dunaja.... zadnjic sem se peljal brez vinjete (ni bilo najbolj pametno, vem).. nisem pa se vedel, da preverjajo tudi s kamerami... lahko pricakujem kazen domov s kar veliko verjetnostjo?

hvala

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr apr 16, 2014 7:24 am

davidhq je napisal/-a:kako je pa v Avstriji s tem?

konkretno iz MB proti Grazu in naprej do Dunaja.... zadnjic sem se peljal brez vinjete (ni bilo najbolj pametno, vem).. nisem pa se vedel, da preverjajo tudi s kamerami... lahko pricakujem kazen domov s kar veliko verjetnostjo?

hvala

Tudi gor imajo svoj DARS in kontrole. Če te snamejo tisti se ti ne piše dobro... Kolikor vem pa nimajo kamer s katerimi bi preverjali vinjete. Proti Dunaju bi me na tvojem mestu bolj skrbeli radarji preko Wechsel Landa (gorati del AC). Tam jih je kot listja in trave.

Sicer pa nisi edini ki se mu je to zgodilo. Sam sem enkrat na poti v Munchen ugotovil, da sem brez vinjete šele na pol poti. Prej sem bil navajen službenega vozila na katerem je bila letna vinjeta.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq Sr apr 16, 2014 12:39 pm

Ja, saj nazajgrede sem ze imel vinjeto :) Na poti gor pa je bil zmeden dan in sem pozabil. Vem za kontrole, ampak pise po netu, da imajo od 2012 priblizno tudi kamere... mogoce nisi slisal za to, mogoce pa ni res, ne vem... "They have only recently started to enforce the Vignette with cameras, so that is probably why you never got a fine in the mail. Previously they had to physically stop you."

Radarji pa... ja.. bomo vidli.. ene 150km/h do obcasno 160 se ze rad peljem :) Ko bo prva kazen iz Avstrije pa bom malo zmanjsal.... bom pa naslednjic malo bolj raziskal, kje so "nevarni predeli" glede tega.

tristan01 je napisal/-a:
davidhq je napisal/-a:kako je pa v Avstriji s tem?

hvala

Tudi gor imajo svoj DARS in kontrole. Če te snamejo tisti se ti ne piše dobro... Kolikor vem pa nimajo kamer s katerimi bi preverjali vinjete. Proti Dunaju bi me na tvojem mestu bolj skrbeli radarji preko Wechsel Landa (gorati del AC). Tam jih je kot listja in trave.

Sicer pa nisi edini ki se mu je to zgodilo. Sam sem enkrat na poti v Munchen ugotovil, da sem brez vinjete šele na pol poti. Prej sem bil navajen službenega vozila na katerem je bila letna vinjeta.

LP Tristan01
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov