Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
*JURE*
Novinec

SVEČKE RENAULT CLIO 1.4 RT l.97

Napisal/-a *JURE* To jan 20, 2004 8:57 am

Zanima me na koliko kilometrov se bi naj menjale svecke pri omenjenem avtu. Katere bi bilo najbolje dati.....Baje obstajajo neke kao "sportne" svecke" ...

prosim mal mi svetujte....

pa se to: v avto bom dal pri 135k km full sintetično olje, 5-40....
ali je lahko kaj narobe, kaj bolje.....

lp, Jure

Uporabniški avatar
*JURE*
Novinec

Napisal/-a *JURE* To jan 20, 2004 10:28 am

am anyone :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 20, 2004 10:56 am

Svecke se menjujejo na 15-30kkm odvisn od avta. Poglej u knjigo kere so priporočljive. Za ollje pa ti isto piše kero je dobro za tvoj motor pa kero ne... Drgač pa mislim da ne bi smelo bit nč narobe če daš not kao ful sintetično olje, edin mal bolj te bo vdarlo po denarnici.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 20, 2004 11:38 am

Probaj NGK in to platinaste, men so se na petki tubo najbolje obnesle. V večini trgovin s tem blagom vedo katere pašejo in katere ti morajo dati.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To jan 20, 2004 1:23 pm

Jaz prakticiram, menjavo svečk na 20k km. Glede olja pa, če je z njim še vse ok boš pač imel boljše olje not, če pa kje malenkost masti, bo pa z tem oljem še bolj mastilo (teklo). Moje osebno mnenje, da ni nobene potrebe po takšnem olju, je 10W40 čisto ok olje, samo pravo firmo izberi :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: SVEČKE RENAULT CLIO 1.4 RT l.97

Napisal/-a Nu-NRG To jan 20, 2004 1:42 pm

*JURE* je napisal/-a:Zanima me na koliko kilometrov se bi naj menjale svecke pri omenjenem avtu. Katere bi bilo najbolje dati.....Baje obstajajo neke kao "sportne" svecke" ...

lp, Jure

Glede sveck ti ne znam svetovati, ampak je povedal nebivedu .. stick to it unless u have problems .. than stick'em somewhere. :P
Kar pa se olja tice .. probaj Motul 5W40 ..
Cist fajn je .. masinci pa se bolj verjetno :)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
*JURE*
Novinec

Napisal/-a *JURE* To jan 20, 2004 1:59 pm

din je napisal/-a:Jaz prakticiram, menjavo svečk na 20k km. Glede olja pa, če je z njim še vse ok boš pač imel boljše olje not, če pa kje malenkost masti, bo pa z tem oljem še bolj mastilo (teklo). Moje osebno mnenje, da ni nobene potrebe po takšnem olju, je 10W40 čisto ok olje, samo pravo firmo izberi :wink:

masina mi nikjer (trk,trk) ne masti niti malo. Taksno olje pa dobim precej ugodno (se ceneje kot katero v trgovini 10-40)....

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To jan 20, 2004 2:08 pm

*JURE* je napisal/-a:
din je napisal/-a:Jaz prakticiram, menjavo svečk na 20k km. Glede olja pa, če je z njim še vse ok boš pač imel boljše olje not, če pa kje malenkost masti, bo pa z tem oljem še bolj mastilo (teklo). Moje osebno mnenje, da ni nobene potrebe po takšnem olju, je 10W40 čisto ok olje, samo pravo firmo izberi :wink:

masina mi nikjer (trk,trk) ne masti niti malo. Taksno olje pa dobim precej ugodno (se ceneje kot katero v trgovini 10-40)....

Vedi da na olju ne smes sparat :)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: SVEČKE RENAULT CLIO 1.4 RT l.97

Napisal/-a clio (proton_freak) To jan 20, 2004 3:56 pm

*JURE* je napisal/-a:Zanima me na koliko kilometrov se bi naj menjale svecke pri omenjenem avtu. Katere bi bilo najbolje dati.....Baje obstajajo neke kao "sportne" svecke" ...

lp, Jure

Glej ti kar daj original svečke not sploh če ne divjaš!Jaz sem imel v mojem cliotu NGK RACING so ful drage ena ti je 18 EUR to je nekje 4000 sit sam pazi te dirkalne sveče ko daš not avto dolg rabi da zakurbla sploh ko je mraz ampak ko kresne takrat pa se ji meša!!!!Zato pa je men šel clio kot da je zmešan!Olje pa tud daj tako not kot je original 10-40 bo najbolje
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 To jan 20, 2004 4:27 pm

jst sm dal not castrol RS (bil je zelooo ugodno drugače ga nebi dal)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov