hitri voznik je napisal/-a:Pred kratkim so me policisti ustavili, in pri tem sem napihal 1,2 promila alkohola. Izpit imam 2 meseca, torej sem mladi voznik. Zanimajo me posledice - pravne. Ali bom brez izpita - za koliko casa. Prosim, svetujte mi!
ZVCP
117. člen
(1) Med vožnjo v cestnem prometu, in ko začnejo voziti, ne smejo imeti alkohola v krvi:
1. vozniki motornih vozil kategorije C, E ali D;
2. vozniki vozil, s katerimi opravljajo javni prevoz oseb in stvari ali prevoz oseb za lastne potrebe;
3. vozniki vozil, s katerimi prevažajo nevarne snovi;
4. vozniki, ki jim je vožnja motornega vozila osnovni poklic, kadar opravljajo ta poklic;
5. vozniki inštruktorji, dokler usposabljajo kandidate za voznike pri praktični vožnji vozila;
6. kandidati za voznike pri praktičnem usposabljanju;
7. vozniki začetniki.
...
(3) Voznik oziroma voznik inštruktor, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če ima od 0,00 do 0,50 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 25.000 tolarjev in 1 do 3 kazenskimi točkami;
b) če ima od 0,51 do 1,10 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 35.000 tolarjev in 2 do 4 kazenskimi točkami;
c) če ima več kot 1,11 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 5 do 7 kazenskimi točkami, ali s kaznijo zapora in 5 do 7 kazenskimi točkami.
Punto ABARTH je napisal/-a:kolega je imel voznislo 1leto in napihal 1.3 promile.
kazen 60.000sit (5x12.000sit-na obroke) in pa 5 kazenskih tock!!!
dgrejtest je napisal/-a:SPI.ZDI DA TE NE VIDM!!!!! GOV.EDO NEODGOVORNO. MA DA TI JE.BEM MAMICU I TATICU I SESTRICU I BAKICU I ....
.... a sm hud, a ne?...pero
maky je napisal/-a:in bo najvrjetnje dobil 7 kazenskih in to je 3 mesece brez izpita![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov