Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

ABS+ROČKA

Napisal/-a daewoo_rugby So jan 24, 2004 12:56 pm

lep pozdrav, mene pa zanima jst mam abs in ko sm že kupu avto ni lučka svetla ko sm ga prižgal, v knjigci pa piše da se more prižgat.
Ko so mrzle mi mal cviljo dokler se avto oz gume ne segrejejo( pa ne vedno).
Pa še jst bi menju bunko, pr menjalniku, sam mam odspot un prstan, k ga morš dvignt, da lahko daš v rikverc, se da to sam zamenjat al morm na servis( a bodo znal :?: ) :)

lpblaž

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax So jan 24, 2004 1:09 pm

kak to misliš z abs-om ne razumem vprašanja
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik So jan 24, 2004 1:30 pm

Ena teorija glede ABS-a:
Možno, da je pa prejšnjemu lastniku crkinla glavna ABS enota, in potem mu je lučka skoz svetila. Ker bi ga popravilo predrago prišlo, je možno, da je žarnico pri lučki za ABS ven potegnil, da mu nebi vedno svetila... ABS ne deluje...
Ko bo sneg - se malo zapelji pa do konca pritisni na bremzo, pa boš takoj videl če ABS deluje.

Za tisto ročko pa jaz ne vem, ti bo kdo drug vedel povedat - mislim pa da je možno tudi to zrihtat :wink:
Slika

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Re: ABS+ROČKA

Napisal/-a super98 So jan 24, 2004 2:11 pm

daewoo je napisal/-a:lep pozdrav, mene pa zanima jst mam abs in ko sm že kupu avto ni lučka svetla ko sm ga prižgal, v knjigci pa piše da se more prižgat.
Ko so mrzle mi mal cviljo dokler se avto oz gume ne segrejejo( pa ne vedno).
Pa še jst bi menju bunko, pr menjalniku, sam mam odspot un prstan, k ga morš dvignt, da lahko daš v rikverc, se da to sam zamenjat al morm na servis( a bodo znal :?: ) :)

lpblaž

A je tak problem prevert če ABS dela? Na bremzo do fulla pa je. Avto ne bo razpadu tut če na asfaltu probaš! Če ABS dela je kaj z lučko narobe!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby So jan 24, 2004 4:19 pm

hvala, kaj pa če je res kej narobe, kolk to kej$ pride?
MGsax: ker mam abs, bi mi mogla ko prižgem avto, posvetit lučka,na kateri piše abs, vendar se pri meni to ne zgodi. Pa pri večji hitrosti mi če pobremzam, mi mal ruka avto, nič hujšga. :roll: .

zanima me pa še, če je garancija tista proti rjavenju, prenosljiva, ker sm 2lastnik in avto je l.2000, garancije je pa 6let. (Samo informativno) :?: :D
lpb

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko So jan 24, 2004 5:50 pm

daewoo je napisal/-a:hvala, kaj pa če je res kej narobe, kolk to kej$ pride?
MGsax: ker mam abs, bi mi mogla ko prižgem avto, posvetit lučka,na kateri piše abs, vendar se pri meni to ne zgodi. Pa pri večji hitrosti mi če pobremzam, mi mal ruka avto, nič hujšga. :roll: .

zanima me pa še, če je garancija tista proti rjavenju, prenosljiva, ker sm 2lastnik in avto je l.2000, garancije je pa 6let. (Samo informativno) :?: :D
lpb

Hja, če stisneš zavoro do tilta in čutiš rukanje, potem ti ABS dela. Glede lučke pa je tako, reč je ustvarjena da se prižge na kratko, ko daš kontakt, da naredi self test in da se prižge, vkolikor je nekaj z ABS sistemom narobe. Možno je, da ti je crknila samo žarnica, možno je pa tudi kaj hujšega. Za oboje boš dobil najboljši odgovor na servisu.

L.p.

Njoko
Linux is like a wigwam, no windows, no gates, apache inside.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN So jan 24, 2004 7:36 pm

Glede menjalne ročke - kupt morš tako, ki ma prstan in paše na tvoj avto. V trgovini povej za ker model avta rabš.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Ne jan 25, 2004 3:36 pm

lahko da se lučka za ABS prižge za tako kratek čas da je sploh ne opaziš (sam sem jo našel šele ko sem prebral navodila za avto in potem ob kontaktu gledal točno vanjo :oops: ), lahko pa da je pregorela žarnica

garancija za barvo je na avto in ne na prvega lastnika, ti kar lepo na pooblaščen servis in naredi prijavo

kaj ti cvili gume ali zavore

LP
G

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Ne jan 25, 2004 4:03 pm

Glede ABS-a so ti že odgovorili, te bunke za prestavno ročico pa se dobijo original za menjalnike s prstanom. Jaz sem jo tudi iskal za opla in jo dobiš pri vseh bolje založenih prodajalcih. Ti samo vprašaj.. :wink:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 25, 2004 5:37 pm

Daewoo poglej PM.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov