Debate, ki niso vezane na ostala področja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Vozil GOLFa V.

Napisal/-a [YuGo] Ne jan 25, 2004 12:53 pm

No, danes sem se peljal malo z golfom V. in sicer 1.6 FSi, oprema je bila Trendline z avtomatsko klimo.
Zunanjost avta me ne prepriča, je precej zrastel, ampak je preveč "golfovski", torej nič pretresljivega. Notranjost slabša kakovost armaturke, v bistvu je mehka in so materiali kvalitetni, ampak zgledajo pa cenejši kot v IV., najbrž zaradi bolj sivega odtenka. Ko sem se vsedel za volan, sem hitro našel ugoden položaj za volanom, ergonimija je odlična, edino volan bi lahko bil usnjen. Sama vožnja pa je bla odlična, motor primern za to težo, mislim da bo 1.4 (75KM) imel pretežko delo za to težo. Avto ima šest prestav in pri 120km/h je obratomer pri 3000U/min, torej ugodno za porabo. Lega na cesti je pa bla odlična, sem primerjal vožnjo skozi ovinek z xsaro coupe in morem rečt, da je xsara neprimerno slabša v tem elementu. No, naj pa povem da je xsarin motor 1.6 16v dosti bolj živahen od tega FSija.

Evo, da še povem eno zelo slabo lastnost, ki pa se ji reče cena. 4,4 mio SIT za 1.6FSi trendline z avtomatsko klimo, se mi zdi kar dosti.

Lp

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne jan 25, 2004 1:07 pm

Enkrat ko ga spet vidim se morem ustavt pa mal pogledat, drugače je pa cena kr visoka, pa če je že tolk bi lahko dal še usnjen volan zraven.

tigrica2
Nov uporabnik

Napisal/-a tigrica2 Ne jan 25, 2004 1:28 pm

še moje mnenje

nič posebnega mi je štirica meni osebno bol všec da se o ceni ne pogovarjamo

lp tigriva

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Matt Ne jan 25, 2004 1:31 pm

meni osebno je grs ko ...... res previsok, preozek. IV je dosti lepsa meni. Pa res je kot so rekli - ni vec "ljudsko vozilo" ker si ga ne more kar vsak privoščit. LP
www.mhd-racing.com
Slika Na novo rojen 04.07.2004

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne jan 25, 2004 1:32 pm

zunaj je meni lep. volan je gred vsah tisti 4-kraki.

glede cene pa je škoda besed zgubljat
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Ne jan 25, 2004 1:38 pm

v soboto bil na voglu pa vidu golfa V 2,0TDI 3vratn na zunj kr vredu zadj obupn notr mi je pa kr lep. Res pa je da s to ceno ni ljudsko vozilo.)

Uporabniški avatar
urox
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a urox Ne jan 25, 2004 2:05 pm

ja mal predrag je ja.firma VW da svoje
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Ne jan 25, 2004 2:09 pm

Za razliko od vas pa je mene Golf 5 prepričal. De mam denar ga ubodem koncem leta oziroma začetkom naslednjega, ko pride vn Generation 30 let (več opreme za manj dnarja :) ) Glede cen pa počakajamo kaj se bo izcimilo iz hudo konkurenčnega tržišča. Sam sem si v Celju ogledal (žal ne vozil) 2.0 TDI Sportline z 17" col BBS, črne barve in morem rečt de zgleda hudo že brez stylinga; da ne omenjam vrhunskih športnih sedežev, v katerih se preprosto zabetoniraš v avto in odličnega trokragega volana...

Lp
Tilen
Slika

PeCi
Stalni uporabnik

Napisal/-a PeCi Ne jan 25, 2004 2:56 pm

stvar okusa sam za tak dnar :roll: ...notranjost je u polotu lepša pol pa še klime nima...vsaj ročna bi lahk bla u opremi :evil: mal pretirava vw

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne jan 25, 2004 3:10 pm

men je golf 4 lepši. deluje bolj skladno.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne jan 25, 2004 7:10 pm

Tilen je napisal/-a:Za razliko od vas pa je mene Golf 5 prepričal. De mam denar ga ubodem koncem leta oziroma začetkom naslednjega, ko pride vn Generation 30 let (več opreme za manj dnarja :) ) Glede cen pa počakajamo kaj se bo izcimilo iz hudo konkurenčnega tržišča. Sam sem si v Celju ogledal (žal ne vozil) 2.0 TDI Sportline z 17" col BBS, črne barve in morem rečt de zgleda hudo že brez stylinga; da ne omenjam vrhunskih športnih sedežev, v katerih se preprosto zabetoniraš v avto in odličnega trokragega volana...

Lp
Tilen

avto je zunaj lep. znotraj me j emotil pri tistem štiri-kraki volan. trikraki je lepši in je super. samo cen aje p aza moje pojme pretirana in ne dam toliko ke rdobim podobno kvaliteto za manj denarja!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne jan 25, 2004 7:43 pm

Meni osebno je avto kar všeč, ni tak napačn. Res da s ceno malo pretiravajo, zato me prav zanima kak se bo prodajal.

Zanimivo je tudi pri novem A3, ki ima tudi lepo ceno, pa morem rečt da jih je že kar nekaj na slovenskih cestah.
Slika

PeCi
Stalni uporabnik

Napisal/-a PeCi Ne jan 25, 2004 7:45 pm

matcho je napisal/-a:Meni osebno je avto kar všeč, ni tak napačn. Res da s ceno malo pretiravajo, zato me prav zanima kak se bo prodajal.

Zanimivo je tudi pri novem A3, ki ima tudi lepo ceno, pa morem rečt da jih je že kar nekaj na slovenskih cestah.

sam audi je le audi :P

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne jan 25, 2004 7:53 pm

PeCi je napisal/-a:
matcho je napisal/-a:Meni osebno je avto kar všeč, ni tak napačn. Res da s ceno malo pretiravajo, zato me prav zanima kak se bo prodajal.

sam audi je le audi :P

He-he, to je tudi res ja!!!! 8)
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne jan 25, 2004 7:55 pm

osebno p ane dam toliko na te znamke ker lahko crkne vsak avto!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Ne jan 25, 2004 8:00 pm

Hmm...
Cena :ne
Kaj pa vem, za ta d'nar dobiš... hmm...
10.476 škatlic WEST Super lights, torej bi jaz ko pokadim 2 škatli na dan lepo kadil 14 let in 4 mesece... res pa je da bi peš hodu...
Al pa se še vedno z Micko pelu naokol :lol: :lol: :lol: :lol:

Hehehehe, Rasko bolnik - spet bluziš :har :rofl :har :rofl :har
Slika

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a navihanc Ne jan 25, 2004 8:28 pm

Res da je Golf, ampak je vseeno predrag!! Za 1.4FSI brez klime in zelo zelo malo opreme cca 3.500.000,00 sit?!?!? Haloo!! Raje kupim Mazdo3 ali pa Stilota z vso opremo za tak denar!!

Sploh pa golf ni več kar je bil!!! Kar po oglasnikih poglejte kako lastniki iščejo nove motorje, menjalnike in podobno!!! Za veliko denarja malo kvalitete!!( naslov članka v avto magazinu št 1/2004 )

Pa brez zamere!!!
FIAT Idea - 1.3 16V MultiJet

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne jan 25, 2004 8:55 pm

Za ta denar ga lahko kar imajo , pa še Golf je - bljak.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne jan 25, 2004 8:57 pm

kdk je napisal/-a:Za ta denar ga lahko kar imajo , pa še Golf je - bljak.

pri taki cenovni politiki m eprav zanima koliko bo novi pasat stal in novi lupo
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

drejc
Novinec

Napisal/-a drejc Ne jan 25, 2004 9:05 pm

No še moj komentar. Golfa sem sicer vidu sam od zanaj, ampak po mojem okusu ni nič pretresljivega. Kje bi pa lahko kej cen zvedu za njega?
No pa če še mal primerjam, o astri sem velik brebral, zdi se mi da bo avto lepši in boljši od golfa, sam nevem kako bo opel konkuriru volkswagnu, mislim pa da ima prihodnost boljšo :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov