Debate, ki niso vezane na ostala področja...

miha_17
Nov uporabnik

Eno vprasanje

Napisal/-a miha_17 Po jan 26, 2004 3:46 pm

Imam eno vprasanje in me zanima ce mi kdo lahko pomaga:

Sam se nism dovol star da izpit za avtomobil, in se slisal za nek novi zakon,
ki bi mogel ze biti. Ta pa ja da bi lahko vozili avto tudi ne se povnoletne osebe.
Tam okoli 16,5 bi lahk ze "kao" zacel delat izpit. Zdej me zanima ce kdo tle
gor ve kdaj bo ta zakon sprejet, ce sploh bo? Pa kako je potem za izpitom
ko imas 18 let. Pa koliko ur voznje potrebujem itd.

hvala za odgovor

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Po jan 26, 2004 3:49 pm

Zakon se ni sprejet. Je pa res da bos lahko izpit naredu že prej, sam boš do 18 leta lahko vozu samo v spremstvu ožjega družinskega člana k ma saj 8 let izpit pa nobene točke. Ko pa si 18 pa bo baje potrebno opravit nek dodaten test in potem boš še tri leta (nism prepričan) voznik začetnik.
Kdaj pa bo zakon sprejet pa vejo pomoje sam naši preljubi poslanci.

Če kej ni prov pa nej me kdo dopolne

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Po jan 26, 2004 4:10 pm

Jaz sem med drugim inštruktor, stvar pa je takšna: prvo kot prvo še je to predlog, katerega morajo sprejet poslanci, da bo realiziran ( to se naj bi zgodilo spomladi letos enkrat), potem izpit boš normalno začel delat v avto šoli, vozit z skrbnikom (ožji druzinski član z ata, mama, nikoli pri sodniku za prekrške ,min 8 let izpita...) samostojno pa se boš lahko začel vozit ,ko boš v avto šoli uspešno opravil preizkus znanja (predizpitno - interno v avto šoli) v praksi je to nekje med 18 in 30 ur vožnje. Nato ko boš dopolnil 18 let, pa boš še enkrat prišel v avto šolo (če se boš seveda hotel vozit čisto sam - normalno) in nadaljeval od točke preizkusne vožnje - se pravi odvozil še dve, tri ure in opravljal izpitno, tisto ta pravo (pred komisijo na občini) .

LP! deo
Slika Slika ... seems fetishe !?

miha_17
Nov uporabnik

Napisal/-a miha_17 Po jan 26, 2004 4:15 pm

Sam se nekej deo!
Napisov si Nikoli pr sodniku za prekrske?
Kaj to misls odrasla oseba al jaz?
K js sm bil ze enkat sam cist tko nc pomembnega.
Trgac pa hvala vsem za odgovore!

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Po jan 26, 2004 4:17 pm

Nikoli pr sodniku za prekrške (seveda prometnem) tvoj spremljevalec (ata mama).
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po jan 26, 2004 4:19 pm

miha_17 je napisal/-a:Sam se nekej deo!
Napisov si Nikoli pr sodniku za prekrske?
Kaj to misls odrasla oseba al jaz?
K js sm bil ze enkat sam cist tko nc pomembnega.
Trgac pa hvala vsem za odgovore!

Odgovorna oseba, ki bo poleg tebe sedela pri vožnji.

Samo do takrat boš verjetno že dopolnil 18 let, ko bo to vse sprejeto.
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po jan 26, 2004 5:20 pm

Hja preden pride to v veljavo. Bo pa zanimivo kako bo to vplivalo na t.i. kulturo vožnje. Al bodo fotri učili še večje neumnosti svoje sinkote.
Računam, da bom ravno lahko učil vozil sestro in brata (ravno čez čez 8 let bom mel že 9 let izpit :P )
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po jan 26, 2004 5:42 pm

Samo jaz sploh nevem zakaj sprejemajo kaj takega. Tak je že tolko nesreč pa vsega, pa še 30% dražje zavarovanje zaradi let pa tako ej.
Slika

want_more
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a want_more Po jan 26, 2004 6:15 pm

sm kaj ti pomaga s starimi skupaj vozit??? dolgčaasss....no mogoče res bolš ko nič, sm vseen; s starimi!!!!!!???!?

Uporabniški avatar
Fast-B
Novinec

Napisal/-a Fast-B Po jan 26, 2004 6:36 pm

Men bi blo kul s starimi vost, bi fotru mal uspaval dal v čaj glih tok, da bi lohk še do avta pršu pol bi se pa na kakšn drag peljal :lol: :lol: just joking, drgač pa to ni slaba metoda saj ubistvu bo promet postal bolj varen izkušnje in to :wink:
SlikaSlika

vito
Novinec

Kraj: medvode

Napisal/-a vito Po jan 26, 2004 7:00 pm

Brutal-BMW je napisal/-a:Men bi blo kul s starimi vost, bi fotru mal uspaval dal v čaj glih tok, da bi lohk še do avta pršu pol bi se pa na kakšn drag peljal :lol: :lol: just joking, drgač pa to ni slaba metoda saj ubistvu bo promet postal bolj varen izkušnje in to :wink:

Pomoje pa da ne bo prou nč bl varn. Sej če bo mel tak voznik situacijo k se bo zaletu, kaj pa bo fotr al pakdorkoli naredu?? A mu bo pol reku no tega pa ne smeš... to bo pol tud sam že vedu verjetn :?

miha_17
Nov uporabnik

Napisal/-a miha_17 Po jan 26, 2004 7:12 pm

Ja Vito js ti lahk na svojmu primeru povem:

1. Zase sigurn vem da k bi nardu izpit bi mal eksperimenterov z avtom, k pa bi se
lahk zakluclu kot sam slaba izkusnja al pa kej druzga

2. Zdej pa vem ce bo ta zakon bo sigurn drgac. Jaz lahko recem za mojega oceta
da me bo sprot med voznjo marsikej naucil kar se ne bom naucil v avtosoli.
In tut ne bom vozil hitr al pa kar koli k bo on zravn, mogoce potem mal kasnej
(sam js zase vem da bom zlo pazu), kej tudi probal sam takrt bi mogu pa zdravi logiki
med ze mal vec obcutka o avtu pa tko naprej.

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To jan 27, 2004 12:16 pm

pomoje je to sam še ena varka da bo loh država mal več dnarja potegnla :x
Vozi hitro in reskiraj

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole Pe jan 30, 2004 5:14 pm

Men se tale predlog zakona zdi cist v redu, sam se mi pa tud zdi, da zna bit to bolj v skodo kot korist bodocemu vozniku.
Jest tud, ko sem sel delat izpit, in sem ze prej obvladal zadevo na pol (vozil s fotrom kje na samem oz. bil vsak dan v avtu kot sopotnik in se tako ucil tehnike in predpisov), pa sem potem v avto soli mislu da to gre tko pa tko, ko sem pa vedel kako to fotr dela (pa je res dober voznik) - no na koncu ti pa inštruktor pove da se mors tega lotit mal drugac, pa pazit na to, pa da to kot jaz delam ni cist prav,.... Dejstvo je, da te zadeve, ki jih v avtosoli do potankosti znas, z leti prakse malo "poenostavis" in ne voziš več cisto tako kot bi moral. Enkrat sem slisal po radiu, da je bil en poskus, ko so 50 izkušenih voznikov (10 let izpit in več) posedli za volan avtošole in so morali delati izpit - praktični del. Skratka, številka tistih, ki so naredili je bila nekje okoli 5 -se ne spomnim več točno... :roll: Ja, in potem se bo moral 18-letnik v avto šoli nekaterih zadev, ki jih že "zna", učiti na novo :?

lp :)
Slika

want_more
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a want_more So jan 31, 2004 8:15 pm

znal bi bit ja.......poenostavlat...to je ful problem....ka na izpitu padeš, čeprav 'ni' napake.....
jz z sojo mamo že neb vozila.....še opit se je neb dal.....s fotrom pa mogoče.....sm dolgčas, ka nebi pustu......ka ma uno u glavi: ženske niso za zavolan:(
tk da ta zakon mi ni kul

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi So jan 31, 2004 8:24 pm

fora je da bo en začel vozit avto kot 16 letnik, bo 2 leti vozil s fotrom , pr 18-ih nardil tisto vožnjo popolnosti, pol bo pa mislo da je boga za jajce prjel :!:,dva kolega u avto, češ sej že mam dve leti izkušenj in kaj bo sledil tak vsi vemo :wink:

Sej se tud zdej najdejo 18 letni specialci, sam vseen :ne
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov