Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: Stroški servisov - vse znamke/modeli

Napisal/-a emozul Pe nov 01, 2024 7:31 am

Pa kje ti živiš. Ne mi govoriti, da ne morejo iti pod ceno, kot jo je napisal (1600 evrov). Tudi za moj citigo, so hoteli za veliki servis 1100 evrov, pa sem samo rekel hvala in adijo.
To kar se sedaj dela je samo oderustvo in pohlep.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe nov 01, 2024 7:52 am

Nihče nikogar ne sili kateremu moraš ali ne smeš peljtil avto.
ponudba/povpraševanje

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe nov 01, 2024 9:53 am

Ste poskusili dobit ponudbo pooblaščenca s periferije? Tako, vsaj za primerjavo?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Pe nov 01, 2024 10:32 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:Kako pa potem zaupaš nekomu da opravi kvalitetno delo ?

Zaupanja ni, je pa garancija na opravljeno delo in s tem se tolažim, da v primeru šlamparije nekdo drugi krije stroške. Idealno bi bilo, če bi lahko sam opravil redne servise in mogoče zamenjal še kakšno malenkost. To da mi nov zračni filter vstavi v umazano posodo, ker je težko posesati in obrisati... Da zahtevam določeno olje, dobim pa olje iz soda. Po 14 mesecih zahtevam menjavo zavorne tekočine, dobim pa zrak v sistemu, kateri mi meče zavorno iz posode ven po mašini. Zamenjam spredaj komplet roke z vsemi stabilizatorji in majstr ne ve, da je potrebno opraviti optiko. Lahko bi še našteval, ko pozabi na pokrov oljnega filtra namestiti gumico in olje teče po mašini, ker je bilo mojega olja na knap med motul vlije w5 :eyes . Ni problem cena servisa, če je opravljeno kot se zagre. Pri 4 leta starem vozilu sem na dobrih dveh tisočakih za 6 rednih servisov, ni panike, panika je, da sem že 2x omenil, da ne bo tekla spet zavorna ven. Tlačna posoda za zavorno pride 50€, postopek za pravilno menjavo je pa na YT zastonj...

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Pe nov 01, 2024 11:21 am

Toliko o strokovnosti. Zakaj je tako? Ker lahko. Ker lahko napišejo kakršnokoli ceno. Ker lahko prodajajo Cesarjeva nova oblačila. Ker lahko držijo ljudi v šahu.
Nikomur, razen tistim sleparskim krojačem, tak način ne prinaša veselja. Sicer pa...v tej zgodbi je ljudstvo, vse do ministra, hvalilo novo krojačevo mojstrovino. Kralj je bil sicer zmeden, rahlo ga je zeblo...samo otrok je povedal resnico. Cesar je nag!!
Morda pa tak forum, kot je ta, postaja vedno bolj potreben in pomemben.
Upanje umira zadnje.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe nov 01, 2024 11:56 am

Potem pa ti povej strokovno. Redni servis je že 100€ + material preveč. Olje zna menjat vsak kuhar. Testerjev je tudi v vsaki manjši vasi vsaj 3, imajo jih tudi takšni, ki ne popravljajo.
Razumem, če je kakšno resno popravilo.
Poznam kaj nekaj primerov "sposobnosti" pooblaščencev. Vem iz prve roke od zaposlenih mehanikov kje nabavljajo "originalne" dele.

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Pe nov 01, 2024 12:19 pm

boštjan_01 je napisal/-a:Potem pa ti povej strokovno. Redni servis je že 100€ + material preveč. Olje zna menjat vsak kuhar. Testerjev je tudi v vsaki manjši vasi vsaj 3, imajo jih tudi takšni, ki ne popravljajo.
Razumem, če je kakšno resno popravilo.
Poznam kaj nekaj primerov "sposobnosti" pooblaščencev. Vem iz prve roke od zaposlenih mehanikov kje nabavljajo "originalne" dele.

Ne razumem, kaj želiš povedati. Vem, da je danes avtomehanik bolje plačan kot profesor, samo če malo pofuša doma. Ljudje si ne upajo sami ničesar več, vse je taka huda znanost in taka strokovnost, kao.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne nov 03, 2024 6:49 pm

xxl je napisal/-a:Najdražji servis za mojega hibrida je cca 550€ na 90000 km in ne čaka nekje marca. Takrat poleg raznih filtrov menjajo še svečke. Mogoče imajo zlate navoje. :D

Takrat se menja še olje v menjalniku, ki ni tu not, in smo na 700+.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov