zuzek je napisal/-a:problem je, če uporabljaš AC nekajkrat letno si še vedno primoran kupit letno vinjeto, ker so mesečne in tedenske nesramno drage
fare je napisal/-a:Moram,ker sem vsak dan na AC.
mevden je napisal/-a:Žena uporablja avtocesto z svojim vozilom kar veliko. Jaz se vozim po ljubljanski obvoznici vsak dan 500m. In zaradi tega moram tudi sam kupiti, ceprav bi lahko šlo čez mesto. A šment, vsak mesec ali dva je potrebno vseeno narediti par km po avtocesti. Ali reskirati brez vinjete ali plačati polno ceno tako kot nekdo ki naredi na tisoče kilometrov na moj račun. Vinjete so zame velika bedarija.
ojnica je napisal/-a:Nimam pojma 55 evrov je stala vinjeta pred 3-4 leti, danes pa 110 evrov, a so plače tud poskočile iz 600 evrov neto na 1200 evrov.
matejxx je napisal/-a:
Da so vinjete tako drage se lahko zahvalimo tudi EU. Ker prvo leto so bile letne vinjete 55€ in polletne 35€. Potem se je pa vmešala EU in zahtevala vinjete za krajši čas. In tako smo dobili mesečne vinjete za 30€. Seveda so se morale vinjete podražiti, ker drugače država nebi dobila skoraj nič denarja od tujcev.
Drugače pa je meni vinjeta še vedno poceni, če pogledam koliko denarja se je zapravljalo pred njimi. Pa še avtocest smo se takrat izogibali, tam ko se je dalo.
Tako, da vinjeta je že nalepljena na mojem avtu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov