Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali boste kupili letno vinjeto?

Da, ker avtocesto uporabljam pogosto.
63
57%
Da, čeprav se bom peljal samo nekajkrat po avtocesti.
19
17%
Ne, lani sem jo kupil, letos/drugo leto ne več.
15
14%
Ne, ker jo ne potrebujem.
11
10%
drugo....
3
3%

Skupaj glasov : 111

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Boste kupili letno vinjeto?

Napisal/-a ojnica So nov 23, 2013 12:32 am

anketa

Zlasti me zanimajo tisti, ki so AC uporabljal samo nekajkrat na leto.
110 evrov bo stala, za nekoga, ki se 200x/leto pelje po AC jo bo itak kupil, tisti ki pa mogoče 10x-20x pa vprašanje.
Sodeč po avtih majo skoraj vsi še veljavno letno vinjeto, ki je stala 95 evrov po novem pa ˝samo˝ 15 evrov več.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: Boste kupili letno vinjeto?

Napisal/-a zuzek So nov 23, 2013 2:31 am

problem je, če uporabljaš AC nekajkrat letno si še vedno primoran kupit letno vinjeto, ker so mesečne in tedenske nesramno drage
Alergičen na rjo

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo So nov 23, 2013 10:03 am

zuzek je napisal/-a:problem je, če uporabljaš AC nekajkrat letno si še vedno primoran kupit letno vinjeto, ker so mesečne in tedenske nesramno drage

Tak je pri meni ,uporabljea avtocesto 1-2 na mesec . :evil:
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So nov 23, 2013 10:17 am

Moram :twisted: ,ker sem vsak dan na AC.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So nov 23, 2013 10:24 am

ITAK, ker je tudi pol Ljubljane pod vinjeto ;) Pa zato sem tudi menjal motor za 1.8 prej 2.6 je cestnine komi 96€ pri onem 275 € :huh: tle bom kompenziral dražjo vinjeto :roll:

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So nov 23, 2013 8:19 pm

Ne bom kupil letne vinjete. Ker se mi zdi pre draga glede na stanje avtocest, ter ker se po avtocestah zelo malo vozim.

In ne nazadnje, v teh časih raje dam 20€ starim staršem ter si sposodim njihov avto ki ima vinjeto, neodvisnost gor ali dol.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So nov 23, 2013 8:44 pm

Parkrat letno jo rabim - vendar na stanje lokalnih cest si ne predstavljam uničevanja avtomobila po regionalnih cestah. Recimo samo da se izognem (delno obnovljeni) cesti Razdrt-Podnanos, je že plus za avto in za dušo. Da ne govorim o drugem cestovju, ki je navaden šrot.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne jan 26, 2014 8:03 pm

Danes regionalna Kranjska Gora-Kranj-Škofja Loka-Gorenja vas in še ene 10km izven. Pol ure več vožnje, omejitve (vključil garmin), saj bi jo kupil pa tud 2013 jo nisem v celoti izkoristil, če bi še bile cestnine.
Najbolj hudič je, ko sem se peljal parkrat v Trento in porabu 4-5 ur vseskupaj brez AC čez Tolmin.

Nimam pojma 55 evrov je stala vinjeta pred 3-4 leti, danes pa 110 evrov, a so plače tud poskočile iz 600 evrov neto na 1200 evrov.

Drugače pa ni panike, še vedno se lahko kupi vinjeto za krajše obdobje. :D

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Ne jan 26, 2014 8:05 pm

fare je napisal/-a:Moram :twisted: ,ker sem vsak dan na AC.

Se ti sploh zavedaš da si na enem velikem plusu ?
Kaj bi bilo, če ne bi bilo vinjete ?

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Ne jan 26, 2014 8:13 pm

Letos jo še kupim, istočasno se pa sprašujem do katere cene bo zame zadeva še smiselna (beri: koliko na kratko se bom DARS-u še pustil postrižt v vlogi ovce). :lol:

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jan 26, 2014 8:36 pm

sem še v dilemi... za tistih 10x na leto, ko se po AC peljem...
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

PEUGEOTT 207
Nov uporabnik

Napisal/-a PEUGEOTT 207 Ne jan 26, 2014 8:39 pm

Jo že imam od 01. 12. 2013, ker jo rabim vsak dan. Je pa vinjeta najbolša stvar vsaj zame, mi ni treba mislit na dobroimetje na ABC -ju. :D

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne jan 26, 2014 9:11 pm

Žena uporablja avtocesto z svojim vozilom kar veliko. Jaz se vozim po ljubljanski obvoznici vsak dan 500m. In zaradi tega moram tudi sam kupiti, ceprav bi lahko šlo čez mesto. A šment, vsak mesec ali dva je potrebno vseeno narediti par km po avtocesti. Ali reskirati brez vinjete ali plačati polno ceno tako kot nekdo ki naredi na tisoče kilometrov na moj račun. Vinjete so zame velika bedarija.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Ne jan 26, 2014 9:26 pm

Kupil sem vinjeto, saj se ne splača premišljevat po kateri poti boš šel, pa koliko prej moreš iti. Tisti kateri ste pa proti vinjetam pa mi niti malo ni jasno zakaj. Saj tisti ki se malo več vozimo po AC, se nikoli nismo oz. ne bomo, ko bo uvedeno el. cestinjenje vozili tako <poceni>.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 26, 2014 10:01 pm

Seveda, da sem kupil. Pač sem na AC vsak dan. Kranj-Ljubljana-Jesenice-Radovljica-Celje-Obrežje.. Dejansko sem še vedno v plusu, napram prejšnjem načinu, poleg tega pa je dosti krat stiska s časom, tako da vedno iščem najkrajšo/najhitrejšo pot. Vprašanje pa je seveda do kdaj. Ko pa vozim "za dušo" in imam čas, grem tudi po regionalnih cestah - čeprav so, kot je bilo zgoraj omenjeno, včasih res v dokaj slabem stanju.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Ne jan 26, 2014 10:14 pm

mevden je napisal/-a:Žena uporablja avtocesto z svojim vozilom kar veliko. Jaz se vozim po ljubljanski obvoznici vsak dan 500m. In zaradi tega moram tudi sam kupiti, ceprav bi lahko šlo čez mesto. A šment, vsak mesec ali dva je potrebno vseeno narediti par km po avtocesti. Ali reskirati brez vinjete ali plačati polno ceno tako kot nekdo ki naredi na tisoče kilometrov na moj račun. Vinjete so zame velika bedarija.

Berem tvoj post, pa sem se spomnil tovornjakarjev. Oni se vozijo po ljubljanski obvoznici zastonj ;)
Od Domžal pa do Vrhnike je za njih vse zastonj, ker nikjer nimajo cestninjenja

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne jan 26, 2014 10:22 pm

Da, kupil sem jo. Sem moral, ker se bom še nekaj mesecev vozil po AC vsaj sedemkrat mesečno na daljšo razdaljo.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jan 26, 2014 10:27 pm

ojnica je napisal/-a:Nimam pojma 55 evrov je stala vinjeta pred 3-4 leti, danes pa 110 evrov, a so plače tud poskočile iz 600 evrov neto na 1200 evrov.

Da so vinjete tako drage se lahko zahvalimo tudi EU. Ker prvo leto so bile letne vinjete 55€ in polletne 35€. Potem se je pa vmešala EU in zahtevala vinjete za krajši čas. In tako smo dobili mesečne vinjete za 30€. Seveda so se morale vinjete podražiti, ker drugače država nebi dobila skoraj nič denarja od tujcev.

Drugače pa je meni vinjeta še vedno poceni, če pogledam koliko denarja se je zapravljalo pred njimi. Pa še avtocest smo se takrat izogibali, tam ko se je dalo.

Tako, da vinjeta je že nalepljena na mojem avtu.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 26, 2014 10:40 pm

A EU se lahko zahvalimo??A ne ga srat.A je v EU kaka manjša država od SLO?? Mamo pa najdražje vinjete pa sesute ceste da je veselje.Tebi se splača,jaz pa jo moram imet zarad Lj. obvoznice,ker tiste parkrat ko se peljem kam ven bi me cestnina prišla najbrž ceneje.Pa tale sranje z 220€ vinjetami??Je zadnjič Toš lepo rekel da nikjer pri nobenem vozilu ni podatka o višini avta nad prvo osjo le v SLO je to mera za ceno vinjete???WTF??Kamion se od Brezovice do biča vozi zastojn pa ma lahko 40 ton teže...

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Ne jan 26, 2014 10:59 pm

matejxx je napisal/-a:
Da so vinjete tako drage se lahko zahvalimo tudi EU. Ker prvo leto so bile letne vinjete 55€ in polletne 35€. Potem se je pa vmešala EU in zahtevala vinjete za krajši čas. In tako smo dobili mesečne vinjete za 30€. Seveda so se morale vinjete podražiti, ker drugače država nebi dobila skoraj nič denarja od tujcev.

Drugače pa je meni vinjeta še vedno poceni, če pogledam koliko denarja se je zapravljalo pred njimi. Pa še avtocest smo se takrat izogibali, tam ko se je dalo.

Tako, da vinjeta je že nalepljena na mojem avtu.

Očitno ne živimo v isti državi :D
EU je prisilila Slovenijo, da je Slovenija omogočila tujcem normalen pretok oz. normalno vožnjo - kot se to spodobi v ostalih državah.
In ?
Kaj se je zgodilo ?
Ugodili so EU oz. popravili so napako a obenem so ukinuli polletne vinjete in s to potezo so zayebali svoje državljane. Recimo, ti prodaš avto julija,....... ali oktobra in si kupiš nov avto,....... kakšno boš vinjeto kupil ?! Polletne ni, ne obstaja.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov