Debate, ki niso vezane na ostala področja...

jasub
Nov uporabnik

Kraj: Žiri, Slovenia

nakup avtomobila - pomoč

Napisal/-a jasub To jan 27, 2004 12:18 pm

Pozdravljeni,

Verjamem, da moja prošnja ni enostavna za izpolnitev, vendar bi si res želel, da bi mi kdo pomagal. Zato iskreno naprošam vse, ki lahko kakorkoli pomagajo, naj prisluhnejo moji želji in me kontaktirajo.
Dovolite mi, da se na kratko predstavim sam in tudi svojo veliko prošnjo. Sem 21-letni invalidni študent v prvem letniku Pravne fakultete v Ljubljani, ki pa sem sicer doma z gorenjskega konca. Zaradi nekaterih potreb študija in še drugih dejavnosti, v katerih se vse več udejstvujem, predvsem pa zaradi želje po večji samostojnosti, se je pojavila potreba po lastnem vozilu. Saj me vozijo drugi, vendar še vedno avtomobil ni vedno na razpolago. Sam sicer res ne morem voziti, vendar imam osebne asistente, ki bi me vozili. Teh potreb pa je vse več, zato bi res želel, da se mi želja uresniči. Kot študent si kaj takega težko privoščim, zato pišem, če bi mi kdo morda lahko pomagal z minimalnimi sredstvi ali kako drugače pri nakupu. Bil bi vsem res iz srca hvaležen, saj je to vsebolj resna potreba.
Obstaja pa manjši probllem, ki ga želim pojasniti. Zaradi moje invalidnosti (cerebralne paralize, od rojstva) žal ne morem dobiti kateregakoli avta, ampak mora ta biti tako velik, da je vanj mogoče naložiti invalidski voziček. To je sicer lahko avto srednjega razreda, vendar se pač zavedam, da bo potrebno več sredstev, kot sicer, če bi lahko kupil manjši avto.

Mi lahko kdo pomaga?

Kam se lahko še obrnem?

Hvala,

Jaka

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec To jan 27, 2004 12:30 pm

pozdravljen in dobrodošel na forumu!

glede same avtomobila, kateri bi bil primeren, ti nebi mogel svetovati, kajti trenutno mi na misel pade samo kakšen kombi, drugače pa sem videl prirejenega Renault Express, imel je dvignjeno streho, tako da se je oseba na vozičku, kar zapeljala v avtomobil. Drugače pa se obrni na kakšno društvo oziroma združenje invalidov, tam imajo verjetno več iskušenj glede teh vozil.
Slika

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a vuk To jan 27, 2004 12:45 pm

Mislim da bi bil zelo primeren Citroen Berlingo,posebej prirejen za prevoz invalidov;kolko smo se pozanimali stane ta predelava cca. miljon SIT,firma se pa nahaja v Kopru. (imam invalidno nečakino) Obstaja pa tudi Fiat Doblo,ke je že predelan in pripravljen za prevoz invalidov. Priporočam ti da se obrneš na uvoznika o dodatnih informacijah in mogoče še tu zaprosiš za kakšne donacije.
Za razne prispevke pa je najboljše,da se obrneš na radio in televizijo (oddaja Pomagajmo si, recimo in podobne) ter razne časopise in jim opišeš svoj problem in jih prosiš za objavo;probaj pa še na lokalnem rdečem križu, da štartajo z kakšno večjo akcijo zbiranja sredstev. Seveda so tu še kakšne večje firme na katere lahko nasloviš prošnje za donacije.
lp vuk

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To jan 27, 2004 12:52 pm

glede avtomobilov sem imel v mislih te ki jih je vuk napisal.

glede financ je najbolj eda odpošlješ prošnje za donacije na različna podjetja,...

če situacijo lepo opišeš priložiš kakšna dokazila da je tvoje stanje res takčno kot je bi ti lahko člani avtomobilizem.com prispevali vsak po 10.000 sit to je moj predlog jaz ti bi jih.

in če to naredi 500 članov je to 5.000.000 sit za ta denar pa dobišres lep avto za tvoje potrebe.

predlagam da se naredi anketa koliko članov ti je pripravljeno pomagat v tvoji zagati, seveda da napišeš celotno zgodbo in daš dokazila da je stanje res takšno kot opisuješ
Zadnjič spremenil MGsax, dne To jan 27, 2004 1:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To jan 27, 2004 12:58 pm

jase podpišem, sm prpravlen dat pod temi pogoji, ki jih je napisal MGsax
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov