Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
clubart
Nov uporabnik

Clio 1.4 L.97 - PROBLEM!

Napisal/-a clubart Sr okt 30, 2002 7:36 am

Včeraj, ko sem se peljal iz službe je začelo nekaj smrdet v avtu, avto sem takoj ustavil. Ko ga pregledam sem ugotovil da se full kadi iz auspuha in ga cuka. Se peljem k Renojevemu servisu, ki je bil 500m oddaljen ("sem si rekel za vsak slučaj"), pa mi po pregledu mehanik reče, da mi prvi cilinder sploh ne dela in da je bencin prišo v katalizator. Potem ga je 1h "šravfal", priklopo na računalnik in mi na koncu pove, da moram avto pustit na servisu, ker ne ve kaj je narobe.

Dobil sem občutek, da bodo morali za ugotovitev napake odpreti motor, samo da mi mehanik tega ni hotel povedat, ker sem imel za lanski Božič že mašino narazen, ko se je utrgal zobati jermen.

Mislim, da sem že do sedaj v 2 letih in 7 mesecih, kolko pač mam ta avto samo za servise ("nepredvidene") dal nekaj čez 230K SIT.

Zanima me, če kdo ve kaj bi bilo lahko narobe, da me ne bodo na servisu "potegnili"?

Če bi prodal avto - kaj bi se mi najbolj splačalo (imam kredit še 29 obrokov):
- kupim novega in dam ta avto v ceno in vzamem nov kredit,
- prodam ta avto in kupim nekaj cenejšega in odplačujem ta kredit,
- ali kaj drugega?

[Sporočilo uredil/a clubart na dan 30.10.2002 ob 07:54 GMT]

Uporabniški avatar
clubart
Nov uporabnik

Re: Clio 1.4 L.97 - PROBLEM!

Napisal/-a clubart Sr okt 30, 2002 8:20 am

Pravkar so me klicali iz R servisa, da je šlo tesnilo na glavi, ter da ga bo potrebno menjat in dati brusiti glavo.

Meni se to zdi full čudno, ker na glavi ni nič puščalo ali kaj podobnega. Ko so mi za Božič "šraufali" mašino, ko se je utrgal jermen, sem dal vse originalne dele, razen tesnila, katero sem kupil Italiansko. Mislim, da nočejo priznat napake, da so takrat nekaj zajebali, in se sedaj izgovarjajo na to tesnilo, ki ni original.

Kako ugotovit ali je bilo res tesnilo?

Zakaj ponovno brušenje glave motorja, če ni zabilo ventilov?

Prosim nujno komentirajte!

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Sr okt 30, 2002 3:59 pm

JAO moje sozalje!

Ti sam zakaj avto vozis na specializirana RENAULT popravila, ker so 100% drazji kot ostali, namrec sam sm dal takoj ko sm kupil avto, na servis da mi zamenjajo JERMEN, olje, pakne, pa men se zdi da so se svecke nekaj menjaval, aja pa haubi so mogl popravt ker je bila zabita! pa me je oz. je prislo fotra 47.000 sit!
Od takrat avto dela brez problema, HVALA BOGU!
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko Sr okt 30, 2002 7:31 pm

"Clubart" kaj se je dogajalo s tvojim avtom pred nezgodo?Kaj pa olje,voda?Ali je avto prej deloval normalno?Če si iz LJ se lahko dobiva da mi razložiš bolj podrobno ta tvoj problem,potem ti bom mogoče lahko bolj pomagal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost