thunderbolt je napisal/-a:Odgovor na to vprašanje je preprost: Subaru
audi-fan je napisal/-a:... (Audi) zaradi vzolžno nameščenega motorja v primerjavi z passatom variantom ki ima prečno nameščen motor. ... Koliko dlje (če sploh) bi prišel A4 zaradi bolj obremenjene sprednje osi?...
esem je napisal/-a:audi-fan je napisal/-a:... (Audi) zaradi vzolžno nameščenega motorja v primerjavi z passatom variantom ki ima prečno nameščen motor. ... Koliko dlje (če sploh) bi prišel A4 zaradi bolj obremenjene sprednje osi?...
Nisem (še) našel točnih podatkov, a na oko (pri prečnem je težišče motorja bolj naprej) je prej passatova prednja os težja od audijeve.
Tudi, ampak ogromno vlogo pri FWD ima koliko % mase je na sprednji osi. Tako da jaz bi stavil na avto, ki ima motor nameščen prečno. Pomaga tudi nizko težišče, da se na klancu manj teže prenese na zadnjo os. Sem enkrat te zadeve računal s poenostavljenim primerom._YUGO-GVX_ je napisal/-a:jaz bi rekel da tukaj igrajo največjo vlogo prave gume.
Energetik81 je napisal/-a: Bolj z občutkom ne bi mogel pritiskati gasa, ampak če ni trenja pod kolesi, ti ne pomaga nič, ne občutek ne elektronika.
~toMmy~ je napisal/-a:Če je podlaga zanič, ti tudi občutek na gasu ne pomaga več in lepo lezeš rikvercMi imamo recimo tudi zelo strm klanec in na sred manjši ovinek, ki visi kontra. Nekaj zaleta sicer lahko vzameš na dnu, moraš pa včasih relativno agresivno pospeševat, ker obvezno rabiš 2. prestavo in tudi potem moraš včasih namerno pustit, da kolesa nekoliko vrtijo v prazno, ker če ti ga zamori in šaltaš v prvo, 99% ne boš več prišel dalje.
~toMmy~ je napisal/-a:Pri nas se tudi oba (le da je Passat že novejša različica, ampak osnova je ista) zelo dobro obneseta pri premagovanju zasneženih klancev. Passat (Variant) mislim da ima kljub vzdolžni postavitvi motorja relativno težek "nos" (in posledično živahen zadek, če so amortizerji bolj slabi).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov