Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Škandal: ADAC prirejal glasovanje za nemški avto leta

Napisal/-a yashica Sr jan 22, 2014 6:43 am

1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Re: Škandal: ADAC prirejal glasovanje za nemški avto leta

Napisal/-a mistervegas Sr jan 22, 2014 7:21 am

Moderna manipulacija. Nikol jim nisem verjel.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Sr jan 22, 2014 7:40 am

Al pa če pogledaš slovenske avte zadnih let. Večino zastopa Porsche Slovenija.

•2005: Volkswagen Golf
•2006: Volkswagen Passat
•2007: Opel Corsa
•2008: Audi A4/A5
•2009: Volkswagen Golf
•2010: Volkswagen Polo
•2011: Volkswagen Passat
•2012: Ford Focus
•2013: Volkswagen Golf
Zadnjič spremenil Blasphemer, dne Sr jan 22, 2014 9:55 am, skupaj popravljeno 3 krat.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr jan 22, 2014 7:56 am

Izbor avta je isto kot Evrovizija. Vse je v naprej določeno.

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Sr jan 22, 2014 8:05 am

Žalostno :( Glede na njihovo velikost sem jim popolnoma zaupal.Komu pa lahko še verjamemo glede testov gum, testov avtomobilov in druge opreme? Ima sploh še smisel prebirati razne teste, če ne veš, kateri je verodostojen, kateri pa zaradi interesov posameznikov ali proizvajalcev prirejen.Do sedaj sem bil večkrat skeptičen do testov raznih naših avto revij, a Adac-u sem popolnoma zaupal.
Lani novembra sem se z vulkanizerjem prerekal o kvaliteti pnevmatik in se skliceval predvsem na ADAC ove teste. Rekel mi je "Pa ti tem testom verjameš?" Zdaj na žalost ne več.

jp pavel

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr jan 22, 2014 8:59 am

Nič čudnega.
Že njihovi testi so mi bili od nekdaj čudni.
Tukaj igra glavno vlogo samo denar in nič drugega.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr jan 22, 2014 9:09 am

Meni pri nakupu novega avtomobila število in vrsta osvojenih nagrad nima absolutno nobenega vpliva na izbor. Niti prodajni rezultati.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 22, 2014 9:19 am

Tudi jaz sem se opiral na njihove teste pri izboru novih gum, a lanski izbor mi ni bil čisto nič všeč. Gume so imele oceno zelo priporočljivo, a se z njimi v mokrem prav lepo drajsam po cesti in je že to malo spodneslo zaupanje v ADAC, tole tukaj pa ... je samo potrdilo sume. No sj, ADAC je nemška firma, VW je nemc ... osnovnošolska logika. Nebojo dali japonca (ali pa italjana, francoza ...) na prvo mesto.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr jan 22, 2014 9:39 am

DePalmo je napisal/-a:Tudi jaz sem se opiral na njihove teste pri izboru novih gum, a lanski izbor mi ni bil čisto nič všeč. Gume so imele oceno zelo priporočljivo, a se z njimi v mokrem prav lepo drajsam po cesti in je že to malo spodneslo zaupanje v ADAC, tole tukaj pa ... je samo potrdilo sume. No sj, ADAC je nemška firma, VW je nemc ... osnovnošolska logika. Nebojo dali japonca (ali pa italjana, francoza ...) na prvo mesto.

za katere gume je šlo?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 22, 2014 9:51 am

jordan je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Tudi jaz sem se opiral na njihove teste pri izboru novih gum, a lanski izbor mi ni bil čisto nič všeč. Gume so imele oceno zelo priporočljivo, a se z njimi v mokrem prav lepo drajsam po cesti in je že to malo spodneslo zaupanje v ADAC, tole tukaj pa ... je samo potrdilo sume. No sj, ADAC je nemška firma, VW je nemc ... osnovnošolska logika. Nebojo dali japonca (ali pa italjana, francoza ...) na prvo mesto.

za katere gume je šlo?

Goodyear EfficientGrip Performance

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 22, 2014 9:56 am

Katere gume pa imaš?

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr jan 22, 2014 10:03 am

jaz sem imel podobne izkušnje pred leti z madžarskimi contintalkami

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr jan 22, 2014 10:12 am

Čeprav mi je všeč, da je Golf zmagal ni pravilno, da se je pri tem prirejalo rezultate. Naziv bi bilo potrebno odvzeti (in podeliti drugo uvrščenemu) in še kaznovati vodilne - razrešiti položaja in po možnosti bi morali oškodovanci (proizvajalci) še vložiti odškodninsko tožbo (ampak do tega itak ne bo prišlo, ker ima vsak svoje interese/koristi). Morda bi se potem kaj premaknilo na tem področju.
Po drugi strani pa smo slovenceljni premalo patriotski na vseh področjih. Tujim izdelkom in kadrom dajemo preveč prednosti, svoje pa "zatiramo". Ne vemo ali pa nočemo vedeti, da imamo več koristi s svojim kadrom in izdelki, kot da plačujemo tujega. Zakaj bi Nemec podelil naslov romanu ali azijcu, če lahko "lastnemu" podjetju, s tem poveča prodajo in denar ostane v lastni državi? Jah, mi bi itak vedno podelili tujcu, samo da jim lezemo v rit. Ne vidimo pa, da s tem kapital odteka v tuje roke.
Takšni škandali so pa povsod prisotni. Nekje sem prebral (ne spomnim se več naslova povezave), da je bilo podobno z "zlato žogo". V javnost so dali rezultate in se je marsikateri trener potožil, da on sploh ni takole glasoval (da je za drugega, ali pa da je dal svojemu izbrancu več točk).

Po drugi strani pa so nazivi avto leta zgrešeni. Avto leta je za moje pojme tisti, ki ima tudi najboljše prodajne rezultate - slednje pa je povezano s statusom in položajem državljanov. Da bi se preprečilo "enodnevne" registracije, pa bi bilo potrebno gledati registracije daljše od n mesecev.

Kot so pa omenili že drugi uporabniki. Red dot, avto leta (svetovni, slovenski...), engine of the year pa ta, pa una nagrada, pa ta akcija zaradi nagrade itd - vse je samo z vidika boljše prodaje oz. prodaje iz naivnosti kupca.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 22, 2014 10:45 am

In spet OPRANOglavci verjamejo xxx firmam in njihovim TESTOM za večjo prodajo :lol: Glede gum sem že napisal, da je NEXEN in Kormoran enaka ostalim ali celo boljša ;) Mimo grede Nexen gume so na OPEL MOKKA serijsko :mrgreen:
Letos pričakujem SAME hvale za Avto leta 2014 :DDD Pa je 40% slabša notranjost na tejle MQB platformi !

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr jan 22, 2014 10:50 am

Pa ne more človek takim testom kar slepo vrjet. Niti temu kar se bo nadaljevalo. Mogoče bodo na koncu strokovno ugotovili da je šlo le za promile razlike ali nekaj čisto tretjega kot v tem trenutku.

Tisti ki so verjeli tem testom morajo imeti res očitno pomanjkanje kritičnega sklepanja.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr jan 22, 2014 10:50 am

Ivan36 je napisal/-a:In spet OPRANOglavci verjamejo xxx firmam in njihovim TESTOM za večjo prodajo :lol: Glede gum sem že napisal, da je NEXEN in Kormoran enaka ostalim ali celo boljša ;) Mimo grede Nexen gume so na OPEL MOKKA serijsko :mrgreen:
Letos pričakujem SAME hvale za Avto leta 2014 :DDD Pa je 40% slabša notranjost na tejle MQB platformi !

Se strinjam... Kaj boste pa zdaj rekli vsi zagovorniki testov, tudi "prestižnega" adac-a??? Gume kupujem samo na podlagi testov-pravi 95% "poznavalcev" slovenskega avtomobilizma... Kaj boš kupil ta j***a, če so se pa na testu tako slabo odrezale...ipd.ipd... Ampak nekateri smo že prej to vedeli in kupovali po svojih zmožnostih ali občutkih...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr jan 22, 2014 12:46 pm

Je kar šok tole, sploh za večino ljudi, ki stavi na nemške teste.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jan 22, 2014 1:25 pm

Eh sramota
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 22, 2014 1:41 pm

Ni organizacije, ki je ne bi kdo sponzoriral tako ali drugače, tudi nemci se pustijo "sponzorirati", čeprav nekateri primitivci trdijo drugače.
Je pa žalostno, da so šli tako daleč, da so npr. scenirali prevrnitev Logana, vsi proizvajalci, ki so bili pri takšnih svinjarijah oškodaovani bi morali vložiti tožbo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr jan 22, 2014 2:48 pm

Nič presenetljivega. Men je že od začetka jasno, da je naziv "avto leta" čista reklama podprta z denarjem vpletenih prizvajalcev in ves hec je samo v tem kdo da več.
Zelo podobno pa je z vsemi testi vozil, pa ni važno kdo jih dela. Bolj, kot se podmaže z denarjem bolj bodo hvalili tvoj avto. Saj do neke mere so testi avtomobilov realni in objektivni, ker prav vsega nam ne morejo lagati ali zatajiti lahko se pa marsikaj elegantno priredi. Kdor misli, da je kakorkoli drugače in sveto verjame testom in se celo samo na podlagi tega odloči za nakup je navadno tele.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov