Napisal/-a Sriple Tix Če jun 05, 2008 6:38 am
Glede moderiranja.
Sam pomagam na forumu, kjer imamo trenutno okrog 15.000 uporabnikov, s tem, da smo pred nekako tremi leti izbrisali vec kot 10.000 neaktivnih clanov in podvojenih nickov.
V ekipi je Admin in sedem moderatorjev, poleg tega smo nekaterim zasluznim uporabnikom dodelili status mini moderatorja in urejajo le temo, ki jim je pisana na kožo in so ze kot obicajni clani pokazali zanimanje in dokazali dovolj znanja, da jo vodijo samostojno. V njej imajo moznost urejanja postov, ne morejo pa banati forumasev, le predlagajo lahko, kdo je zrel za odstrel, kar storijo v posebnem oddelku foruma, ki je viden le nam.
Nove mode in minimode izbiramo povsem enostavno. Ce se clovek dokaze z znanjem, voljo in predvsem kulturnim dialogom z ostalimi forumasi, ga nekdo izmed nas predlaga za "povisanje", ostali preverijo in ce smo vsi za, ga povabimo medse.
Moram naglasiti, da imamo zelo strog rezim in ne dopuscamo kaksnih demokraticnih prebliskov v smeri samovolje in neupostevanja pravil. Zanimivo, da ravno najaktivnejsi clani nadvse podpirajo tak red in tudi sami opozarjajo nevzgojene novince, kako zadeva deluje.
Brezpomenskega nabijanja postov in nesmiselnega visanja stevilke pod imenom smo se lotili ze pred leti in sicer tako, da smo uporabnikovo stevilo postov enostavno umaknili z vidnega mesta in je zdaj na voljo le v profilu. Deluje!
Se glede bananja najpametnejsih.
Namesto kartonov imamo read only, ki kaznovanemu uporabniku v nekem dolocenem casu dovoljuje le prebiranje postov, sam pa se aktivno ne more udeleziti razprav. Vzgojno.
Povsem razumljivo in poznano mi je tudi, da se nekdo prijavi takoj potem, ko ga odstranite s foruma. Meni je vseeno, ce se osebek ponovno pojavi z novim nickom in zacne upostevati pravila foruma, ce pa je se naprej moteci element, ga banamo toliko casa, dokler se ne navelica ali sprejme pravila igre. Jaz moram pritisniti le en gumb, da ga odstranim s foruma, on ima s prijavo neprimerno vec dela in petdesetic se mu ne ljubi vec. Preverjeno deluje tudi to.