burka je napisal/-a:Jaz bi prijazno predlagal moderatorjem, da spisejo se en clanek o predlogih, ker opazam, da clani pogosto mesajo k/h in s/z. Lp
Nekateri so itak polpismeni in bi bolj potrebovali dopolnilni pouk pri slovenščini

eentox je napisal/-a:burka je napisal/-a:Jaz bi prijazno predlagal moderatorjem, da spisejo se en clanek o predlogih, ker opazam, da clani pogosto mesajo k/h in s/z. Lp
Nekateri so itak polpismeni in bi bolj potrebovali dopolnilni pouk pri slovenščini
gasy je napisal/-a:Predlog S
Predlog s se uporablja pred nezvenečimi soglasniki, ki so:
c, č, f, h, k, p, s, š in t. primer: s cedejem greva na potep.
Predlog Z
Predlog z se uporablja pred zvenečimi soglasniki, ki so:
b, d, g, j, l, m, n, r, v, z in ž. primer: moja žena ima razmerje z živinozdravnikom.
Samoglasniki
Pred samoglasniki a, e, i, o in u se VEDNO uporablja predlog z
k / h
Predlog h pišemo pred besedami, ki se začnejo s črkama k in g (h kovaču, h godu). Pred vsemi drugimi črkami je predlog k.
Zdaj pa, da noben vec ne pise narobe
baSix je napisal/-a:MacTron tebe bomo pa naučili č,ž in š pisat, ane?Pa brez zamere
baSix je napisal/-a:Glede na to, da je to bilo leta 1992, in da smo sedaj 2008, bi se pa že lahko navadil počasi na šumnike, marne? Vbistvu pa to ni tak velik problem, se posti tud brez č,š in ž dajo brat. Problem je pri nekaterih, ki pišejo post brez repa in glave.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov