Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Vrsta foruma vs. ubbThreads (ubbt)

Napisal/-a PaNTerSan Sr sep 29, 2004 10:58 pm

Jaz sem malo "zamesal" pojme :oops:
http://avtomobilizem.com/forum/viewtopi ... 6&start=40

A ste mogoce razmisljal o zamenjavi foruma?

Jaz sem tehnicni admin ubbThreads foruma in moram priznat, da je enostavno za razne dodatke (da ti recimo spider od iskalnikov kesira forum), enostaven za upgrejde, za vzdrzevat na sploh, hiter,...
Treba je samo investirat v prvo licencno in podaljsevanje je dosti ceneje.

ubbThreads - konferencni sistem ubbt
ThreadsDev - forum z premnogo modifikacijami za ubbthreads-e
MojTrener - slovenski ubbt forum (za primerjavo Maxximum portal )

Recimo za ubbthreadse se potem doda lahko kar v forum galerije - PhotoPost dodatek - jaz imam instaliranih preko 50 dodatkov: hitrejse iskanje, RSS feeder, Image Verification (moj dodatek), Inline images, Contact Us form, Graemlin Panel (ta je odlicna), Top News, IIP - prva stran na threadsDev (novice, zadnji posti, polli,...), Restrict signature,... te so vsi zastonj. Tist spider web je pa v 6.5 ze integriran.

Symon je napisal/-a:Evo še moji predolgi ups predlogi:
-Možnost brisanja lastne teme (èe npr nekaj prodajaš ali pa èisto nekaj malenkostnega sprašuješ...)
-Brisanje nepotrebnih tem po npr. 2 mesecih (šale, nima veze z avtomobilizmom, mali oglasi...)
-Brisanje neaktivnih uporabnikov (ki se niso prijavili ali kakšno rekli že eno leto)
(Že z tema zgornjima predlogoma bi se dalo pridobiti kar nekaj prostora)
-Plac na serverju za uporabnike (vsak megabajt bi bil dobrodošel za slikce)
-Hitrejše nalaganje (obstajamo še nekategi modemaši :roll: )- ali pa kar možnost dveh vzporednih strani (oz "osiromašena varianta")
-Možnost uplodanja slikic kar v odgovoru (da ne daješ linka)
-Reklame!!! (predogo nalaganje pa še èez pol ekrana se raztegnejo :evil: :evil: ) Pa ker smo avtomobilistièni forum bi bile lahko kakšne firme
-Dodatne možnosti v podpisu (avtomobil kot znamka...)

Vse tele zahteve se dobijo z UbbThreadsi 8)
Ce pa se potrebuje kaksen poseben dodatek (tale z podpisi bi verjetno spadala v profil) se ga naredi enostavno. Jaz sem v povprecju za dodatek ponucal manj kot eno uro. Ce sem ga pisal sam recimo 2-4 ure - odvisno kaj hoces.

Za reklalme ti pa priporocam Moxila Firefox browser in doinstaliras AddBlock plugin :wink:

Golfy je napisal/-a:neeeee, we love this forum 8)

Toj sam custvena navezanost :wink:

Zamisli si, da zdej poslusas en navadn stolp za 30k potem pa preides na 800w Yamaho in 50L celestione 8)
Tako deluje primerjava.

Pri threadsih se da vse nastavit:
- a bos gledal podpise ostalih ali ne
- a bos gledal avatarje al ne
- velikost okna za pisanje postov

Svoje templajte si naredite - lahko tega naredite cisto podobnega (barve, layout) lahko ga pa spremenis po zelji. Na izbiro imas kar nekaj "skinov" ... ima toga jos 8)

Poglej si http://www.drogart.org/ubbthreads/ubbthreads.php
- kategorije lahko skrivas
- forum lahko skrijes
- slicico lahko das k opisu foruma

Pripravil sem kratek opis funkcij - vzemite si 10 min casa.

Pa recimo, obstaja dodatek za anti-spam
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=7333
Uporabniku das 5 postov na dan, pa bo premislil kaj bo napisal :twisted:

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Vrsta foruma vs. ubbThreads (ubbt)

Napisal/-a TITan Sr sep 29, 2004 11:02 pm

PaNTerSan je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:Evo še moji predolgi ups predlogi:
-Možnost brisanja lastne teme (če npr nekaj prodajaš ali pa čisto nekaj malenkostnega sprašuješ...)
-Brisanje nepotrebnih tem po npr. 2 mesecih (šale, nima veze z avtomobilizmom, mali oglasi...)
-Brisanje neaktivnih uporabnikov (ki se niso prijavili ali kakšno rekli že eno leto)
(Že z tema zgornjima predlogoma bi se dalo pridobiti kar nekaj prostora)
-Plac na serverju za uporabnike (vsak megabajt bi bil dobrodošel za slikce)
-Hitrejše nalaganje (obstajamo še nekategi modemaši :roll: )- ali pa kar možnost dveh vzporednih strani (oz "osiromašena varianta")
-Možnost uplodanja slikic kar v odgovoru (da ne daješ linka)
-Reklame!!! (predogo nalaganje pa še čez pol ekrana se raztegnejo :evil: :evil: ) Pa ker smo avtomobilistični forum bi bile lahko kakšne firme
-Dodatne možnosti v podpisu (avtomobil kot znamka...)

Vse tele zahteve se dobijo z UbbThreadsi 8)
Ce pa se potrebuje kaksen poseben dodatek (tale z podpisi bi verjetno spadala v profil) se ga naredi enostavno. Jaz sem v povprecju za dodatek ponucal manj kot eno uro. Ce sem ga pisal sam recimo 2-4 ure - odvisno kaj hoces.

Verjel ali pa ne, samo to se vse da tudi pri phpBB, če admin omogoči :roll:

Problem pri zamenjavi (ki se mi zdi nesmiselna-moje osebno mnenje) je pri portalu. Vse na novo narest? Dvomim.
Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Sr sep 29, 2004 11:04 pm

ne vrjamem da bo kaj iz tega :wink:

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Sr sep 29, 2004 11:27 pm

men ni všeč :?
če mene vprašaš je tale kar zakon katerga imajo sedaj...

mi smo si rečmo nardil e107 portal in se mi zdi res ql :wink:
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

PaNTerSan
Novinec

Re: Vrsta foruma vs. ubbThreads (ubbt)

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 30, 2004 12:04 am

TITan je napisal/-a:Verjel ali pa ne, samo to se vse da tudi pri phpBB, èe admin omogoèi

True. Ampak phpBB enostavno ni vec uporaben. Nekaksen "oldtimer" je. Koda je zelo nepregledna, zastarela in nima nekega ritma. Verjetno obstaja razlog za to.
Ne da ne cenim fantov, ki hekajo ampak jim je se skupaj malo "uslo iz rok".

Ne vidim pa razloga zakaj se ne bi razvijali naprej... spremembe so potrebne - to je edini dokaz da zivimo.

TITan je napisal/-a:Problem pri zamenjavi (ki se mi zdi nesmiselna-moje osebno mnenje) je pri portalu. Vse na novo narest? Dvomim.

Kaj na novo? Zakaj? Vse se da importat :wink:
Vse kar rabte je enga crnca, ki bo to naredil - teh je pa dost 8)

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 30, 2004 12:11 am

HUGO_BOSS je napisal/-a:men ni všeè :?

Imas konkreten razlog ali "kar tako", ker imas "obcutek"?
Verjetno iscem objektivne razloge.

HUGO_BOSS je napisal/-a:èe mene vprašaš je tale kar zakon katerga imajo sedaj...
mi smo si reèmo nardil e107 portal in se mi zdi res ql :wink:

Forum je del portala. In zakaj je ta zakon? Recimo mene zelo moti, da si ne morem zamenjat skina, nastimat svoje velikosti okna, quick reply, ce dobim PM se mi odpre OKNO namesto ene ikonce, ki utripa, PMjev ne morem filtrat po uporabniku, iskalnik ne dela pravilno,... to so recimo vecje stvari, ki se ticejo mene kot uporabnika - men se to ne zdi "zakon"?
Sploh pa ce pogledam mobixus, ki ima ubbt. Preglednost postov, vse poste na eni strani,... miljon malenkosti, ki pripomorejo k temu, da rata ubbt zakon.

In kako se drzi za glavo sele tisti, ki mora kodo spreminjat. Od tega bi rad slisal mnenje (verjetno kdo od Virage, Pugi, Ekipa Avtomobilizem.com).

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Če sep 30, 2004 1:39 am

jaz ti bom po pravici povedal, da meni zlo veliko pomeni, če je zadeva očesu prijetna.

Poleg tega, se meni mobisux sploh ne zdi prlegleden, pravzaprav daleč od tega!
Avtomobilizem pa mi trenutno rulla.

pri e107 si lahko vse to naštimaš kar si rekel ;)
je res, da ima pač par pomankljivosti, včasih kaka stvar ne dela 100%,
vendar je zastonj in se še razvija...

sicer pa moje mnenje, vsak ima svojega in vsakemu je nekaj všeč ;)

aja še tole... če te zanima karkoli v zvezi z avtomobilizem portalom, mislim
da se boš moral obrniti direktno na administratorja (ice), ker je on the boss ;)
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če sep 30, 2004 4:44 am

Ok, Pantersan, kaj delas za Ubbthreads, da ga toliko forsiras (sedaj že v vsaj dveh debatah)? Anyway, o tem forumu smo ze pisali in brali v predlogih za Avtomobilizem v3. Vsak forum se da lepo predelat, vse namrec pred vecjimi odlocitvami dodobra stestiramo in naredimo tudi kaksno SWOT analizo... zaenkrat zadeve tecejo na tem sistemu, ki odgovarja večini in smo se ga že tudi navadili, kako bo pa v prihodnosti je pa še vprašanje - zaenkrat hvala za izčrpno predstavitev tega sistema.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Če sep 30, 2004 8:15 am

ice je napisal/-a:Ok, Pantersan, kaj delas za Ubbthreads, da ga toliko forsiras (sedaj že v vsaj dveh debatah)?

Ne - ne se :wink:

ice je napisal/-a:Vsak forum se da lepo predelat, vse namrec pred vecjimi odlocitvami dodobra stestiramo in naredimo tudi kaksno SWOT analizo...

Posteno in edino pravilno.

ice je napisal/-a:zaenkrat zadeve tecejo na tem sistemu, ki odgovarja veèini in smo se ga že tudi navadili, kako bo pa v prihodnosti je pa še vprašanje - zaenkrat hvala za izèrpno predstavitev tega sistema.

Evo - tocno ves kdaj ti govori nekdo, ki ve kaj govor (no mambo-jambo). Hvala za razlago.

V prihodnosti pa priporocam razmislek tudi o tem sistemu. Za SWOT se priporocam.
Lahko odpremo kaksne polle, kjer bomo podal objektivna mnenja o vsakem sistemu - jaz poznam threadse, ti poznas ta sistem. Zakaj nekaj ja, zakaj nekaj ne, povuci-potegni in voila' - the matrix is here.

Obvezno pa mora imeti vsak, ki bo dal mnenje, izkusnjo z obema sistemoma. In seveda treba je omogociti uporabnikom, da povedo svoje mnenje. Zaradi njih sploh obstaja internet.

Ce pa gledamo z vidika razvoja je narod zadovoljen s tem kar ima. In ravno to preprecuje razvoj. Ce jim pa nekaj vsilis (recimo penzije pri visji starosti, nizjo pokojnino, visje davke,...) se slej kot prej sprijaznijo in spoznajo, da razvoj koristi VSEM, in da je njihovo mnenje vcasih omejeno na lastno izkusnjo, kar ni nujno dobro za celoten sistem - v nasem primeru je to pretok informaci o avtomobilih.

Zakon termodinamike pravi, da ko se vzpostavi tok, ga ne mores kar tako zapreti - "In this house, we OBEY the LAWS of THERMODYNAMICS!" — Homer Simpson. Ima namrec neko vztrajnost - to nam mora biti vsem jasno.

Primeri: vozila na elektriko, edison vs. tesla, einstein vs. fizika, einstein vs. kvantna mehanika, "zemlja je center vesolja" vs. "sonce je center vesolja",... Zgodovina nazorno kaze odpor na razvoj in to, da je potreben generacijski preskok (60let), da se "sprijazni" z novostjo. Upam, da ne boste cakal 60 let :wink:
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov