Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Označevanje šolarjev na avtomobilizem.com

DA
249
93%
NE
19
7%

Skupaj glasov : 268

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe sep 18, 2009 10:44 am

Energetik81 je napisal/-a:Mislim, da je tista z ocenjevanjem v plus čisto v redu varianta. S povratno zanko, da imajo večjo težo pri ocenjevanju tisti, ki so ŽE bolje ocenjeni.

... in potem folk ki dobiva pluse izključno zaradi sisanja ostalih kar na enkrat pridobi na kredibilnosti?! Če je priljubljen, zaradi tega ali onega razloga, še ne pomeni da je kredibilen.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe sep 18, 2009 11:10 am

AVX je napisal/-a:Hehe, ko pritisnem tisti modri gumbek, če prav ga še nikoli nisem uporabil, se bom počutil kot "toži baba" :D

ne boš, zakaj?

ker "modro opozorilo" pride v uredništvo kjer nato to opozorilo obravnava tisti mod/admin kateri je takrat na voljo in presodi po svoji volji ter upoštevajoč pravilnik na a.com!

samo admini/modi ter tisti, ki pritisne na modri gumb vemo za to zadevo in nihče drug od uporabnikov.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe sep 18, 2009 11:17 am

Prokarjon je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Mislim, da je tista z ocenjevanjem v plus čisto v redu varianta. S povratno zanko, da imajo večjo težo pri ocenjevanju tisti, ki so ŽE bolje ocenjeni.

... in potem folk ki dobiva pluse izključno zaradi sisanja ostalih kar na enkrat pridobi na kredibilnosti?! Če je priljubljen, zaradi tega ali onega razloga, še ne pomeni da je kredibilen.

To imaš prav. Mogoče bi bila potreba zraven glasu še utemeljitev, zakaj tako. Npr.: ker je dal koristen nasvet za popravilo okvare, ker je argumentirano predlagal kateri avto kupiti, ker je zanimivo/izčrpno/slikovno predstavil popravilo/predelavo... itd. Moderator bi pa preveril, če je to res. Je pa to kar komplicirano.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Pe sep 18, 2009 11:45 am

esem je napisal/-a:Lahko bi se naredilo tako, da bi ocene lahko dajali samo taki z več kot npr 500 objavami in da bi to od njih bilo tudi pričakovano oz zaželjeno. Med takimi neresnih mulcev praktično ni.

Tole bi bilo še najbolš :)

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Pe sep 18, 2009 12:32 pm

adis je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:Hehe, ko pritisnem tisti modri gumbek, če prav ga še nikoli nisem uporabil, se bom počutil kot "toži baba" :D

ne boš, zakaj?

ker "modro opozorilo" pride v uredništvo kjer nato to opozorilo obravnava tisti mod/admin kateri je takrat na voljo in presodi po svoji volji ter upoštevajoč pravilnik na a.com!

samo admini/modi ter tisti, ki pritisne na modri gumb vemo za to zadevo in nihče drug od uporabnikov.

Ne ne, nisem reku, da ga ne bom :D Ampak ko ga bom, se bom počutil kot "toži baba" :D Bom ga začel uporabljat, samo ga ne smem prepogosto, ker tega tudi nimate radi.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe sep 18, 2009 12:33 pm

Sem popolnoma za ocenjevanje postov. Tudi znano kot "positive/negative karma" ali "+1/-1") na nekaterih forumih (nekdo je že omenil - vBulletin). Osebno preferiram poimenovanje le tega pozitivna in negativna karma. :) Pozitivna karma se ti povrne z neki respectom s strani ostalih uporabnikov in folk te jemlje resno, negativna pa, da te ne j***** 5 posto. Simpl in učinkovita zadeva. Preverjeno. Kaj je, če si newbie, in imaš 0 karme? Izkaži se, in poskrbi, da negativne karme ne bo.

Sicer je res, da se zna zgodit, da dobi nekdo negativno karmo ker preferira x znamko ali zaradi kakšnega podobnega razloga, ampak sistem, da kaže zgolj SEŠTEVEK karme in ne pozitivne in negativne posebej, poskrbi tudi za takšne probleme. Če si dovolj priden, te tudi mal značkarstva ali česa takega ne bo spravilo na dno.

In še ena ZELO pomembna stvar: da bi se izognili "insider" ali "VIP" deljenju karme je potreben 1 ukrep: "zavihek" pri postu, na katerega klikneš in se ti razodenejo vsi deljitelji karme za tisti post.

Tudi ideja o jasnem označevanju "Was this post useful to you?" je zelo dobra.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe sep 18, 2009 1:07 pm

Definitivno podpiram to! Dobro bi bilo če bi poleg uporabnikovega imena napisali še poklic (naziv), da veš, koliko resno mu lahko verjameš. Prav gotovo zelo drugače vzamemo mnenja od kakega avtomehanika (ki bo opisal stvar z lasnih izkušenj), ali pa npr. inženirja (opiše stvar še s teoretičnega in strokovnega vidika)
Ko povežemo teoretični in praktični del skupaj, zmagamo!

Poleg tega se bo vsakdo bolj potrudil s svojim post-om, in le tako lahko dosežete boljšo kvaliteto foruma.

Absolutno podpiram vseskupaj, dodajte še poklic - naziv uporabnika!

Lp

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW So sep 19, 2009 4:30 pm

Ocitno se je ze zacelo z oznacevanjem :lol:
-->
Pozor na uporabnika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So sep 19, 2009 4:32 pm

jp

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 07#1217207

:cry

predlagam da se ustvari public list-a z šolarji na a.com :-P

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO So sep 19, 2009 4:35 pm

ne morm da vrjamem

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So sep 19, 2009 4:58 pm

Pohvalno.
Ampak mislim da se s tem še vedno nebo odgnalo ljudi ki ne sodijo sem gor. Saj je to namen ane? Ali prevzgoja?
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 19, 2009 5:48 pm

Jaz sem za ocenjevanje postov...čeprav imam tri kartončke, vem da sem jih dobil zaradi provokacije drugih ( no, zadnjega ne vem zakaj sem dobil ampak pustimo to ), je pa res, da je ogromno postov, ki ne povejo nič ( npr, x2, x3, ipd... )..kaj bomo s takimi posti?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So sep 19, 2009 6:14 pm

O tem sem govoril že pred petimi leti, pa so vsi govoril, da je brezveze :roll: :roll:

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=16731&postdays=0&postorder=asc&start=0

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So sep 19, 2009 6:42 pm

speedfreak je napisal/-a:Jaz sem za ocenjevanje postov...čeprav imam tri kartončke, vem da sem jih dobil zaradi provokacije drugih ( no, zadnjega ne vem zakaj sem dobil ampak pustimo to ), je pa res, da je ogromno postov, ki ne povejo nič ( npr, x2, x3, ipd... )..kaj bomo s takimi posti?

x2

3. je bil nagradni. 4. pa si še moraš zaslužit.

Drugače pa tisti, ki napiše x1, dobi 1 karton, tisti ki mu sledi in napiše x2, dobi dva in tako naprej. Ker ko nekdo butne x3, že mora videti da je bilo nadaljevati popolnoma neprimerno in na robu norčevanja, zato sledi izključitev.

.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So sep 19, 2009 6:45 pm

RENO911 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Jaz sem za ocenjevanje postov...čeprav imam tri kartončke, vem da sem jih dobil zaradi provokacije drugih ( no, zadnjega ne vem zakaj sem dobil ampak pustimo to ), je pa res, da je ogromno postov, ki ne povejo nič ( npr, x2, x3, ipd... )..kaj bomo s takimi posti?

x2

3. je bil nagradni. 4. pa si še moraš zaslužit.

Drugače pa tisti, ki napiše x1, dobi 1 karton, tisti ki mu sledi in napiše x2, dobi dva in tako naprej. Ker ko nekdo butne x3, že mora videti da je bilo nadaljevati popolnoma neprimerno in na robu norčevanja, zato sledi izključitev.

se strinjam, ukinjamo x1,x2,x3,...itd
od sedaj naprej samo konkretni odgovori, če nimate kaj za napisat se raje vzdržite pritiskanja gumba "objavi"

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So sep 19, 2009 6:59 pm

dajte namesto "šolar" raje "mladoletnik"

sem na nek način tudi sam pri svojih rosnih 22tih še vedno šolar :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi So sep 19, 2009 8:25 pm

Podpiram to zadevo z veseljem!
in ja js sm še vedno šolar ampak redno spremljam forum že dolgo, in so nekateri res za v vrtec. po drugi strani je pa tudi kr nekaj stalnih uporabnikov kateri so tudi "malo čez les" in na vsak način zagovarjajo neko znamko, al pa res nakladajo bv.
:?
lp
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So sep 19, 2009 8:29 pm

posti ×2 se še kr uporabljajo :D :twisted:

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So sep 19, 2009 10:37 pm

Pa že ko smo pri teh kartonih, opozorilih itd. Dajte to poštimat tudi v komentarjih na novice, teste etc. Ker tam je zmeraj kreganja in 100 brezveznih komentarjev. Karton pa bi si zmeraj moram zaslužiti tisti ki prvi provocira in ne tisti, ki na provokacijo odgovori

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So sep 19, 2009 11:26 pm

Ja pa x2, x3 itd. je lih tista funkcija, ki manjka! Če bi imeli možnost pohvalit nek post, da bi lahko sam stisnili gumbek x2/+1/I approve bi bla stvar rešena!

Tko pa, če nekdo nekaj pametnega pove, se na tak način poudari njegov post...zato da morebitni laiki (tudi jaz, velikokrat) dobijo res konkreten odgovor na neko vprašanje ali pa si samo razčistimo stvar. Spam gor ali dol.
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov