Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Označevanje šolarjev na avtomobilizem.com

DA
249
93%
NE
19
7%

Skupaj glasov : 268

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So sep 19, 2009 10:37 pm

Pa že ko smo pri teh kartonih, opozorilih itd. Dajte to poštimat tudi v komentarjih na novice, teste etc. Ker tam je zmeraj kreganja in 100 brezveznih komentarjev. Karton pa bi si zmeraj moram zaslužiti tisti ki prvi provocira in ne tisti, ki na provokacijo odgovori

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So sep 19, 2009 11:26 pm

Ja pa x2, x3 itd. je lih tista funkcija, ki manjka! Če bi imeli možnost pohvalit nek post, da bi lahko sam stisnili gumbek x2/+1/I approve bi bla stvar rešena!

Tko pa, če nekdo nekaj pametnega pove, se na tak način poudari njegov post...zato da morebitni laiki (tudi jaz, velikokrat) dobijo res konkreten odgovor na neko vprašanje ali pa si samo razčistimo stvar. Spam gor ali dol.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne sep 20, 2009 12:58 am

Jaz sem za to da ukinemo kartone in bane, pa začenmo mirno vsevprek srat po forumu kakšen teden dva, da bo bolj zanimivo.

Nič se ne zgodi.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne sep 20, 2009 11:43 am

Drager je napisal/-a:Pohvalno.
Ampak mislim da se s tem še vedno nebo odgnalo ljudi ki ne sodijo sem gor. Saj je to namen ane? Ali prevzgoja?

Poglej, glede na anketo je bilo ugotovljeno, da se naj solarje (sedaj spremenjeno v mladoletne)
oznaci zaradi samega postanja, namrec kot sem ze napisal nekdo od tistih stalnih cez
pol leta ne bo vec vedel za tamkajsnjo temo/post/zgreseno mnenje in ravno zato se
je zacelo znacevati, kajti to jih bo spremljalo do konca, dokler ne dokazejo tega da
so sposobni pisati tehnicno in ne zavajujoce dovrsene poste... ja po eni strani je to
prevzgoja, kaj kmalu se bo videlo kako to vpliva na skupnost in kako bodo zaceli stvari
sprejemati. Glede ostalih zamisli pa sem rekel, da to niso lego kocke pac pa so to projekti
ki so povezani med seboj. Zaenkrat je uresniceno tisto kar sem spraseval oz. kar je
skupnost pokazala z 183 glasovi ZA in 7 proti.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Ne sep 20, 2009 12:41 pm

nevem no, v bistvu mi je vseeno ampak se bo dogajalo to, da bojo/mo eni napisali za sebe kar resni post/temo ali bilokaj drugega, za nekatere bo pa sranje po forumu in ga bote označili...
Npr. meni se ne da brat vsega vsak dan...res eni serejo v tri dni, tudi jaz se spusto kako butasto, ampak zdaj, da bo nekdo nekaj napisal in glede nato da ni dolgo na forumu oz nima veliko postov napisanih, da ne sodeluje, ga bote spremenili v "mladoletnega"?
...hja, zanimajo me rezultati v naslednjih 3 mesecih...

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne sep 20, 2009 1:13 pm

Gotty: Brez skrbi, tudi zgodovina se v hitrem postopku preleti in v kolikor so posti zelo
slicni pomeni le eno... ni ravno "zrel". Nobena stvar ne bo sla na pamet vse se bo naredilo
z glavo in v kolikor bo komurkoli to pomagalo je to samo se en velik plus. To oznacevanje
je kvecjemu pomoc tistim, ki zgresijo dolocene teme in potem neglede na tehtnost odgovora,
potrdijo prav napacnemu oz. v tem primeru nekomu, ki ni vsaj malo tehnicno usposobljen.

Za tiste, ki pa namerno "serjejo" po forumu imamo pa ze en vzvod katero pa ni oznacevanje,
ampak odstranjevanje - neglede na starost (to bi moralo biti jasno) po pravilniku.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po sep 21, 2009 10:57 am

Edini pravi način označevanja kogar koli je prej z dobrimi stvarmi kot s slabimi.
Torej pravi način je nagrajevalni in ne kaznovalni!
Ergo nek sistem, ki omogoča pravično nagrajevanje/pohvale za trud na forumu
pa naj si bo s strani tehnične pomoči, pravne, zavarovalniške, pomoč v PS-u ali pa
kar koli drugega.

Helping community.

Kaznovalni sistem (Označevanje nekoga s šolarjem je skrajno leva ideja. Predvsem me zanima kako se pogrunta da je nekdo "šolar" oz. mladoleten?) deluje le v redkih primerih sploh pa ne kot splošna praksa!

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO Po sep 21, 2009 10:59 am

Prokarjon je napisal/-a:Edini pravi način označevanja kogar koli je prej z dobrimi stvarmi kot s slabimi.
Torej pravi način je nagrajevalni in ne kaznovalni!
Ergo nek sistem, ki omogoča pravično nagrajevanje/pohvale za trud na forumu
pa naj si bo s strani tehnične pomoči, pravne, zavarovalniške, pomoč v PS-u ali pa
kar koli drugega.

Helping community.

Kaznovalni sistem (Označevanje nekoga s šolarjem je skrajno leva ideja. Predvsem me zanima kako se pogrunta da je nekdo "šolar" oz. mladoleten?) deluje le v redkih primerih sploh pa ne kot splošna praksa!

se popolnoma strinjam

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po sep 21, 2009 3:25 pm

Prokarjon je napisal/-a:...

Tu namen ni kaznovanje - za to so druga sredstva, npr ob večjih kršitvah pravilnika kartoni itd.

Namen je, kot je MacTron že povedal, mislim da celo večkrat, opozarjanje manj aktivnih uporabnikov (ki torej niso prisotni stalno v vseh temah ali bodo uporabniki šele postali in ne bodo brali starih postov) na nekatere
uporabnike:
ki v postih podajajo netočnosti in s tem zavajajo,
marsikdaj ne preberejo prejšnjih postov in s tem pogrevajo že pojedeno juho (v želodcih vseh nas ostalih),
s tem tudi povzročajo OFF-e in ponavljanja/popravljanja,
kdaj lahko komu s svojimi posti (nasveti?) direktno škodijo, materialno ali kako drugače
in tako početje kljub opozorilom veselo nadaljujejo (ali celo lajajo nazaj).

Kje ti tu vidiš kaznovanje? Posledica (in namen) je le izboljšan forum in večja krediilnost nasvetov in s tem večja pomoč uporabnikom. Bi ti morda raje, da ostane status quo in s tem stalno po malem kaznuješ resne in resnega nasveta potrebne uporabnike?

Seveda se na podlagi enega posta nihče ne bo uvrstil med "mladoletne". Ni pa jih tako težko spregledat (najti "neresne"), kot jih tudi ni težko nazaj uvrstit med "normalne". To bo za njih morda pozitivna motivacija?

-----------------------------------------------------------------------------------

Seveda je večina tega v drugačni obliki že bila napisana, a ti kar ponavljaš nekaj o negativni diskriminaciji in za tabo še kdo (kaj pa diskriminacija vseh nas?). In zakaj pred direktno kritiko ne preberete pozorno cele teme?
Ravno takega pristopa naj bi bilo čim manj!

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 21, 2009 3:36 pm

kaj bi se pa pridobilo, če bi se "sčistila baza"? s tem mislim, če bi odstranili uporabnike, ki so prijavljeni že ohoho časa, pa recimo v zadnjih 18 mesecih niso napisali nobenega posta? (recimo od 2008 dalje).......se motim, ali se mi zdi, da je aktivnih le 10% vseh prijavljenih....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po sep 21, 2009 3:50 pm

Ne moremo vedet, kdo od "neaktivnih" je zares odšel, kdo pa le potiho prebira forum, napisal bo pa kaj šele, ko razmejimo "otročad" (pa ne po letih) od resnih uporabnikov in mu bo forum postal spet bližji oz bo postal tudi njegov.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po sep 21, 2009 4:23 pm

esem je napisal/-a:...

Označevanje nekoga z šolarjem in maldoletnikom še nikoli ni bil časti vreden naslov, torej je zaničevalen, ergo krivičen in kaznovalen.

Marsikateri mladoletnik ni niti pribiližno mladoletnik po znanju in marsikateri starejši človek, tudi pri svojih petdesetih, ne doseže dvajsetletnika.

Za takega starejšega človeka je označba "mladoletnik" ali "šolar" že sama po sebi absurdna in vredna obsojanja, prav tako pa to prizadene mlajše člane.

Torej v vsakem primeru zaničevalne označbe niso rešitev. Če ti vidiš tukaj rešitev potem je že sam pristop za moje pojme napačen.

Še enkrat poudarjam da je prvi korak pohvala. Lahko bi za začetek uvedli sistem pohval, kot jih pozna veliko tujih forumov, kjer se uporabnik, če mu je prispevek nekoga drugega pomagal, zahvali tako da klikne ob njegovem imenu gumb Hvala!. Takemu uporabniku potem namesto število prispevkov, katero je za moje pojme totalno sfaljeno, ker implicira ravno na nabijanje postov, raje piše število pohval. "(torej še ena velika stvar bi bila odstranitev št. postov, vsaj s prve strani pri imenu, pa naj to piše le v podrobnem profilu)"

Za moje pojme veliko boljša prva koraka kot pa direktno "obtoževanje" nekoga z šmrkavčkom...

LP

Uporabniški avatar
__bambi__
Novinec

Napisal/-a __bambi__ Po sep 21, 2009 4:31 pm

Pozdravljeni
No če označujate šolarje potem prosim admine, da tudi jaz dobim tako oznako.Ker sem pač še šolar in edino pravično je , da če kateremu ni všeč , da šolarji kaj lastnikov avtomobilov vprašajo mu pač ni treba odgovoriti.
Ko bom pa končal šolo bom pa sporočil.
;)
Pa še nekaj ker forum spremlam vsak dan upažam , da veliko uporabnikov ne dobi kartonov ko si jih zaslužu.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po sep 21, 2009 4:41 pm

Prokarjon:

"Prokarjon proti uporabnikom" ...le tako lahko citiram ta tvoj spodnji citat... zakaj?
Tema je bila ustvarjena ravno zaradi publike oz. mnenja ali ja ali ne. Lahko bi se to
izvedlo tudi preko ekipe a.com vendar mi je v globalnem to veliko boljse, kajti tu se
je odlocilo ze 192 uporabnikov za predlog DA. Ne vem cemu potenciras s slabsalno
noto zanicevanja itd... mislim, da sem ze oz. mi je nekdo polozil besedo prevzgoja
ze pred nekaj posti nazaj pa tudi esem ti je naknadno povedal se mojo n-povedano.
Glede samega nagrajevanja smo pa tudi povedali kaj se izvaja in kaj je v planu oz. moznost.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po sep 21, 2009 4:44 pm

MacTron je napisal/-a:Prokarjon:

"Prokarjon proti uporabnikom" ...le tako lahko citiram ta tvoj spodnji citat... zakaj?
Tema je bila ustvarjena ravno zaradi publike oz. mnenja ali ja ali ne. Lahko bi se to
izvedlo tudi preko ekipe a.com vendar mi je v globalnem to veliko boljse, kajti tu se
je odlocilo ze 192 uporabnikov za predlog DA. Ne vem cemu potenciras s slabsalno
noto zanicevanja itd... mislim, da sem ze oz. mi je nekdo polozil besedo prevzgoja
ze pred nekaj posti nazaj pa tudi esem ti je naknadno povedal se mojo n-povedano.
Glede samega nagrajevanja smo pa tudi povedali kaj se izvaja in kaj je v planu oz. moznost.

10 kvalificiranih ljudi lahko sprejme precej boljše odločitve kot 10 milijonska drhal, in obratno seveda. Zato je potrebno vedno zelo dobro premislit katere odlčitve dajat v roke ljudstvu in katere ne. Jaz moram povedat da mi trenutna rešitev ni najbolj všeč.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po sep 21, 2009 5:07 pm

Lepše povedano ste že odločeni.

Samo poglejte kako zgleda pri osebi, ki se je sama ponudila za označbo.
Kot da nima niti najmanjše kredibilnosti. Kaj kredibinosti. Kot da sam ne zna dihat.

Po želji. Dal sem svoj dober nasvet. Če mislite da je tako bolje naj bo pač tako.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po sep 21, 2009 5:16 pm

Prokarjon je napisal/-a:Samo poglejte kako zgleda pri osebi, ki se je sama ponudila za označbo.
Kot da nima niti najmanjše kredibilnosti. Kaj kredibinosti. Kot da sam ne zna dihat.

Verjemi, ze v soboto je pridobil to kot se nekateri, ampak zal ne zna pogledati... tu
pa lahko zopet razpravljamo v nedogled.

lizard: V tem primeru je bolj vazno ljudstvo, ker nekako vidijo kako se te osebe "prilagajajo".

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po sep 21, 2009 6:15 pm

Tisti ki je še dodal sliko je imel v glavi zaničevalnost in točno to tudi predstavlja.
Tabla otroci na cesti... pa saj ni res...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po sep 21, 2009 6:28 pm

Se strinjam s prokarjon v;

Prokarjon je napisal/-a:Še enkrat poudarjam da je prvi korak pohvala. Lahko bi za začetek uvedli sistem pohval, kot jih pozna veliko tujih forumov, kjer se uporabnik, če mu je prispevek nekoga drugega pomagal, zahvali tako da klikne ob njegovem imenu gumb Hvala!. Takemu uporabniku potem namesto število prispevkov, katero je za moje pojme totalno sfaljeno, ker implicira ravno na nabijanje postov, raje piše število pohval. "(torej še ena velika stvar bi bila odstranitev št. postov, vsaj s prve strani pri imenu, pa naj to piše le v podrobnem profilu)"

mogoče bi bilo dobro razmislit v tej smeri, ker je dost nabijanja postov. spremenite rajši v hvala, in vsak ki ima recimo "200x hvala" (pač neka cifra mora bit) takšen naj bo potem mojster foruma. Eden takšnih (in redkih) bi bil recimo uporabnik "fan" ki se res potrudi pomagat in nikoli ga še nisem našel se kregat v neki temi.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 21, 2009 6:51 pm

@Prokarjon kaj se bojiš da boš označen kot šolar? :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov