Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Označevanje šolarjev na avtomobilizem.com

DA
249
93%
NE
19
7%

Skupaj glasov : 268

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Po sep 21, 2009 6:58 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Se strinjam s prokarjon v;

Prokarjon je napisal/-a:Še enkrat poudarjam da je prvi korak pohvala. Lahko bi za začetek uvedli sistem pohval, kot jih pozna veliko tujih forumov, kjer se uporabnik, če mu je prispevek nekoga drugega pomagal, zahvali tako da klikne ob njegovem imenu gumb Hvala!. Takemu uporabniku potem namesto število prispevkov, katero je za moje pojme totalno sfaljeno, ker implicira ravno na nabijanje postov, raje piše število pohval. "(torej še ena velika stvar bi bila odstranitev št. postov, vsaj s prve strani pri imenu, pa naj to piše le v podrobnem profilu)"

mogoče bi bilo dobro razmislit v tej smeri, ker je dost nabijanja postov. spremenite rajši v hvala, in vsak ki ima recimo "200x hvala" (pač neka cifra mora bit) takšen naj bo potem mojster foruma. Eden takšnih (in redkih) bi bil recimo uporabnik "fan" ki se res potrudi pomagat in nikoli ga še nisem našel se kregat v neki temi.

LP

točno tako
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po sep 21, 2009 7:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:@Prokarjon kaj se bojiš da boš označen kot šolar? :lol:

Komot... sem še šolar vendar sem žal na taki šoli kjer ne potrebujemo več table pred šolo :P

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO Po sep 21, 2009 7:31 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Se strinjam s prokarjon v;

Prokarjon je napisal/-a:Še enkrat poudarjam da je prvi korak pohvala. Lahko bi za začetek uvedli sistem pohval, kot jih pozna veliko tujih forumov, kjer se uporabnik, če mu je prispevek nekoga drugega pomagal, zahvali tako da klikne ob njegovem imenu gumb Hvala!. Takemu uporabniku potem namesto število prispevkov, katero je za moje pojme totalno sfaljeno, ker implicira ravno na nabijanje postov, raje piše število pohval. "(torej še ena velika stvar bi bila odstranitev št. postov, vsaj s prve strani pri imenu, pa naj to piše le v podrobnem profilu)"

mogoče bi bilo dobro razmislit v tej smeri, ker je dost nabijanja postov. spremenite rajši v hvala, in vsak ki ima recimo "200x hvala" (pač neka cifra mora bit) takšen naj bo potem mojster foruma. Eden takšnih (in redkih) bi bil recimo uporabnik "fan" ki se res potrudi pomagat in nikoli ga še nisem našel se kregat v neki temi.

LP

Tud s tem se moram strinjat.
Tako imajo uštimano že na marsikaterem forumu in zadeva dobro deluje.

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Po sep 21, 2009 8:31 pm

Prokarjon je napisal/-a:Lepše povedano ste že odločeni.

Samo poglejte kako zgleda pri osebi, ki se je sama ponudila za označbo.
Kot da nima niti najmanjše kredibilnosti. Kaj kredibinosti. Kot da sam ne zna dihat.

Po želji. Dal sem svoj dober nasvet. Če mislite da je tako bolje naj bo pač tako.

Se strinjam s tem možakarjem...

Meni se tale znak zdi kot, da uporabnik res nima blage veze oz., da kar nekaj piše v temi...kot npr. Sonček :lol:
Slika

Kaj se res ne bi dalo imeti samo nek znak na katerem bi pisalo....nevem....amater, začetnik ali kaj podobnega...

dms
Novinec

Napisal/-a dms Po sep 21, 2009 8:59 pm

Kot prvo,recimo,da podpiram to kar predlagate.Roko na srce,nisem prebral vseh postov. Bi pa opozoril vse uporabnike,ko je že tekla beseda o kvaliteti foruma,na eno stvar. Prosil bi,da se naučite uporabljat ISKANJE in,da se včasih tudi sami potrudite,da kakšno stvar najdete na internetu,ne pa da se kot po tekočem traku odpirajo že stokrat prežvečene teme. To mene najbolj moti in pri novincih in pri starih obiskovalcih. Sebe pa tako ali tako štejem med občasne in ne redne goste ravno zaradi tega razloga,ker je forum strašno ne pregleden zaradi odpiranja istih oz. sorodnih tem. Bi bilo treba moderatorje malo zaposliti pri spomladanskem čiščenju oz. pri brisanju provokativnih postov,brisanju ponavljajočih se tem,...
Toliko od mene.
LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po sep 21, 2009 9:54 pm

dms je napisal/-a:Bi bilo treba moderatorje malo zaposliti pri spomladanskem čiščenju oz. pri brisanju provokativnih postov,brisanju ponavljajočih se tem,...

ponavljajoče teme so zaradi tega, ker se nekaterim ne da iskati starih tem pa čeprav sem jaz naredil en prevod v slo in zadevo malo testiral in resnično deluje npr.:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=59134

če iskalnik ni tako ok kot je to na drugih forumih ( kar me tudi ne zanima kako je tam) pa se lahko poslužimo recimo googla in kot vsi vemo je google zakon

ponavljajoče teme, ki so odprte oz. se bodo odpirale bom od sedaj naprej samo zaklepal ter dodal link stare teme brez debate

provokativni posti bodo sankcionirani le pod pogojem, da pride kakšno obvestilo ( beri: modri karton) v vednost modov/adminov

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To sep 22, 2009 5:27 am

adis je napisal/-a:ponavljajoče teme, ki so odprte oz. se bodo odpirale bom od sedaj naprej samo zaklepal ter dodal link stare teme brez debate

Take teme bi jaz pustil na forumu največ 3 dni, ravno toliko da avtor še najde v tej zaklenjeni temi link do nove in bere dalje. Potem pa bi jih zbrisal dokončno. Ker ravno takih tem (z dvema postoma zarad zaklepa) ti najde iskalnik preveč in se je pol težko znajt.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To sep 22, 2009 9:48 am

Doche je napisal/-a:
adis je napisal/-a:ponavljajoče teme, ki so odprte oz. se bodo odpirale bom od sedaj naprej samo zaklepal ter dodal link stare teme brez debate

Take teme bi jaz pustil na forumu največ 3 dni, ravno toliko da avtor še najde v tej zaklenjeni temi link do nove in bere dalje. Potem pa bi jih zbrisal dokončno. Ker ravno takih tem (z dvema postoma zarad zaklepa) ti najde iskalnik preveč in se je pol težko znajt.

Sem predlagal že par let nazaj pa je argument brezveznih tem z po enim ali dvema postoma vseeno naletel na gluha ušesa... s tem se eksponentno povečuje nepreglednost.

Čim je tema podvojena se osebi ki je odprla novo temo na ZS pošlje link do že odprte teme novo odprto pa se TAKOJ zbriše.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr sep 23, 2009 4:24 pm

Da še malo "dvignem" tole temo. Kaj si pa moderatorji ter admini mislite oz. menite o ocenjevanju postov? Raznorazni zeleni ter rdeči kartončki?

Čisto tako me zanima... iz firbca ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po sep 28, 2009 4:08 pm

Čeprav zelo podpiram tele nove znakce, pa se mi zdi da Prokarjon sploh ni udaril tako mimo... Sistem +/- bi dejansko znal dvigniti nivo uporabnika bolj kot pa znakec ob imenu oziroma naziv... Morda ne bi bilo nič narobe, če bi v kakšni bližnji/daljni prihodnosti IT skupina foruma razmislila tudi v tej smeri. In znakec obdržala za tiste, ki imajo slabo povprečje minusev proti plusom. Tako bi bil konstruktiven post kot tak tudi označen posledično bi lahko uporabniki z dobrim povprečjem dobili podoben znak, ki pa bi označeval kompetentnost in uporabnika označil kot nekoga, ki se ga splača poslušat bolj kot njegovega "nasprotnika" :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So dec 05, 2009 12:49 am

Sem proti temu, ker po eni strani je to morda žalitev za nekoga, mogoče ponižanje uporabnika.
Noben forum, kot a.com nima tako strogih pravil.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So dec 05, 2009 12:59 am

abcabc je napisal/-a:Sem proti temu, ker po eni strani je to morda žalitev za nekoga, mogoče ponižanje uporabnika.

Za trenutek me je prešinilo, da imaš mogoče prav! ...potem sem pa videl, da si "označen"...tko, da.... sorry. Enostavno te ne morem upoštevati.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So dec 05, 2009 1:08 am

Tako misli Kranjski Mactron

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So dec 05, 2009 2:27 am

lej, zastonj te titule še noben ni dobil
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So dec 05, 2009 3:01 am

abcabc je napisal/-a:Sem proti temu, ker po eni strani je to morda žalitev za nekoga, mogoče ponižanje uporabnika.

imo so še premalo stroga v določenih pogledih in primerih...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So dec 05, 2009 10:02 am

abcabc je napisal/-a:Noben forum, kot a.com nima tako strogih pravil.

strogih pravil? to ni nič... bo treba še malo prag dvigniti navzgor

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 05, 2009 4:34 pm

abcabc je napisal/-a:Tako misli Kranjski Mactron

Uredu, jaz in se koliko uporabnikov zraven? ...poleg tega se je oznaka spremenila
za vse (to je bilo tudi objavljeno). Ti si le prebral zadnje par strani in na vso silo
hotel podati neko mnenje... lepo te prosim. Soncek to niso kartoni, pac pa tvoje
izrazanje - poboljsaj se!
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So dec 05, 2009 5:41 pm

nekaj me zanima, kako se označen uporabnik lahko znebi te oznake? če pa ste že pojasnili, se opravičujem, nisem nikjer zasledil.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So dec 05, 2009 5:59 pm

Najlažje bi bilo, da bi se posti lahko ocenejvali, recimo z max 5 zvezdicami, ali pa kot pozitivno ocenjen post, in ko bi zbral določeno število pozitivno ocenjenih postov bi se mu oznaka izbrisala.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So dec 05, 2009 6:02 pm

uporabnik z to oznako se bo moral pošteno potruditi, da se mu omenjena oznaka tudi izbriše/odstrani.

@lizard: v tem primeru bi lahko recimo @sonček odgovoril na 1 post in bi ta 1 post vgajal vsem in bi vsi lepo poklikal zvezdico in glej ga zlomka, bi se sonček rešil oznake v enem dnevu....

šele ko bodo dokazali, da so dovolj zreli z svojimi posti se bo oznaka umaknila, čas bo pokazal svoje...
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov