Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So maj 28, 2005 5:14 pm

Se tud jest strinjam z Darwinom,tuki je pomembna predvsem samokontrola uporabnikov samih,sej načeloma modi kr dobr tole pedenajo,tud meni nebi bilo prav da bi se moja tema zaklenila.če pa pol dobro premislim.pa lahko vidim da ni brez vzroka zaklenjena,
glede kick pa ban,je pa tko,da je na voljo uporabnikom moder kvadratek s katerim opozorijo moderatorje,da je tema recimo zašla iz zastavljene smeri,vsakakršno jokanje je pa tukaj brez veze,sploh pa odpiranje takih tem,dejte se mal kontrolirat,pa če vam kaj ni prav oz. po volji kontaktirajte kakega moderatorja ali admina preko PMjev in se tam zmente kako pa kaj,sej noben ne grize,sploh pa čez monitor to ni mogoče :D

Nč bat,pa pridni bodite,in si/e ga vzamte v roke ;)

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy So maj 28, 2005 5:32 pm

No killah, kle se ne strinjam, da ne takih tem odpirat. Zakaj mamo po podforum OIP?

Jst to dobr vem, da je problem v samokontroli uporabnikov, ampak tega jim ne morš vbit v glavo. Kapish? :P Treba je zruntat oz. najdt najboljši mehanizem, ki bo preprečval stalno kreganje in pritoževanje čez uporabnike in še posebej moderatorje. Če nek user dela sranje, in če folk to vid, brezskrbi da jih bo 20 poklikal KICK in bo letu za en teden.

Modi delajo čist kul, ampak na vsake tolk cajta se valda motjo, sej so ljudje! Zato nej se usaj posvetujejo preden potalajo kkšn kartonček al pa opozorilo, to sm hotu rečt.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So maj 28, 2005 5:35 pm

Shatzy je napisal/-a:No killah, kle se ne strinjam, da ne takih tem odpirat. Zakaj mamo po podforum OIP?

Jst to dobr vem, da je problem v samokontroli uporabnikov, ampak tega jim ne morš vbit v glavo. Kapish? :P Treba je zruntat oz. najdt najboljši mehanizem, ki bo preprečval stalno kreganje in pritoževanje čez uporabnike in še posebej moderatorje. Če nek user dela sranje, in če folk to vid, brezskrbi da jih bo 20 poklikal KICK in bo letu za en teden.

Modi delajo čist kul, ampak na vsake tolk cajta se valda motjo, sej so ljudje! Zato nej se usaj posvetujejo preden potalajo kkšn kartonček al pa opozorilo, to sm hotu rečt.

Fino bi bilo da se število kickov ne vidi...da recimo ne dobi nekdo 3 kickov(od 3 frendov) in se ga stigmatizira, potem pa folk po njem udari...
Število zahtevanih kickov bi moralo biti skrito...tako bi bila stvar še bolj objektivna, drugače pa predlogi res niso slabi ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy So maj 28, 2005 5:45 pm

Hm, jst sm mislu da bi se število kickov mogl vidt...ne bi se pa vidl kdo je dou kick, da ne bi mogl prit do kakih zamer. Sicer po drugi strani maš pravico vedt kdo je dou pobudo za kick, tko da tuki je še en problem k bi ga mogl dorečt.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So maj 28, 2005 5:47 pm

ok, nisem prebral vseh postov in moje mnenje je tako:
shatzy tvoja varjanta ni niti tolko bad. kar me malo moti je to da se nebi situacija
prezakomplicirala :?

kar se pa moderatorjev tiče, jaz mislim tudi da jih je PREMALO! ker tle je nekaj,
kolkor sem jaz opazil aktivnih moderatorjev je okoli 10, takih da so res redno
na forumu, da skrbijo za red etc. in jih je kr nekaj ki so dobili moderatorstvo po
nekih vezah in ne delajo totalno nič.

in to sprejmite kot pozitivno kritiko v upanju da se bo kej pozitivnega spremenilo ;)
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy So maj 28, 2005 5:58 pm

Zato sem predlagal volitve moderatorjev!! Nema vez, nema poznastev, samo znani forumaši. Nekdo ki že neki cajta spremlja forum, točno ve kaj se ne sme delat, in kako to zadevo odpravt in preprečit. Nej se razpišejo volitve, prijavjo nej se kandidati in potem bomo volil :lol: . Dobr, mogoče je ta ideja o zmanjšanju števila res neprimerna, za ta trenutek, ko imajo modi še veliko dela. Zato sem predlagal, da se del pravic prenese na uporabnike, seveda razpršeno, to pomeni da en sam uporabnik ne more nič, če jih je pa več pa lahko ukrepajo. Seveda mora biti za primer izjem tukaj še vedno mod, ki takrat vskoči.

Dokler pa teh pravic uporabniki nimajo, pa bi se modi mogli malo več posvetovati pred svojimi dejanji, da se zmanjša verjetnost napačnih odločitev.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ So maj 28, 2005 6:06 pm

Hja, ne vem, kaj bi bilo pametno narest...po eni strani sem za, po drugi ne...pomoje bi dost hitro izpadlo, da bi drug po drugem udrihal in iskal malenkosti z katerimi bi se prcal med seboj, pa kukrkol pogledamo, takih uporabnikov je na a.com veliko...

Je pa še ena stvar, obvezno bi mogu bit kaznovan tist uporabnik, ki bi zarad malenkosti, dav pritožbo al karkoli že čez drugega uporabnika.Zavedat se je treba da je veliko fovšije ;) Torej bo posledično to eno velko blatenje in prcanje, čim boš nekomu namignu, da se z njegovim postom ne strinjaš.

Mogoče narobe razmišljam???????

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy So maj 28, 2005 6:13 pm

Kr dobr razmišljaš...mogoče...ok, recimo da bi ob tem ko bi kliknu na KICK mogu vnest še obrazložitev in magar citerat zakaj ga je prjavu.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 So maj 28, 2005 6:16 pm

sam kaj, en teden prepovedan dostop enim pomeni ful enim pa čisto nič.

meni bi se zmešalo :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So maj 28, 2005 6:18 pm

a se samo meni zdi a res nekateri preveč komplicirate :roll: le kaj je sedaj narobe...če vidite en post kliknite modri karton in to je to....moderatorji hitreje opazimo kaj se v kaki temi dogaja...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 So maj 28, 2005 6:21 pm

šmeks je napisal/-a:a se samo meni zdi a res nekateri preveč komplicirate :roll: le kaj je sedaj narobe...če vidite en post kliknite modri karton in to je to....moderatorji hitreje opazimo kaj se v kaki temi dogaja...

sej itaq nebo iz tega nič.
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So maj 28, 2005 6:26 pm

Ne bom ravno rekel, da moderatorji na tem forumu ne znajo narediti reda, recimo raje da tega ne zmorejo ;)

Podpiram predlog.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So maj 28, 2005 6:50 pm

Shatzy, želel si argument glede volitev. Delno sem svoje mnenje že utemeljil, pa bom zdaj dopolnil misel. Pa malo poteoretizirajmo. Denimo, da uvedemo sistem volitev. Na volitve se prijavijo določeni kanditati (ki seveda izpoljnjujejo pogoje) in izvoljenih je, recimo, 10 moderatorjev (zdaj jih je 23, nekateri med njimi so bolj redko na forumu in če zmanjšamo stevilo, smo hitro pri tej številki). Recimo, da se zgodi, da se izvolijo ravno tisti kandidati, ki funkcijo moderatorstva opravljajo prvič. Seveda se je vsem kandidatom zdelo blazno fino, da bodo postali moderatorji in tako dobili moč; kar je ena izmed prvinskih želja, ne samo človeka, ampak tudi ostalih živali (zanjo so se borili že naši predniki, ko so se po jamah in pragozdovih preganjali s kiji in se obmetavali s kamni). Toda, ko nastopijo funkcijo, pa počasi začne prihajati do problemov. Nekateri od tistih, ki niso bili izvoljeni, postanejo užaljeni in novi Ekipi a.com pod noge začnejo metati polena. Nadalje so tu uporabniki, zaradi katerih so take teme sploh odpirajo (pri tem nikakor ne ciljam na Shatz-ja, ki s svojimi predlogi poskuša raven foruma dvigniti, ampak na tiste, ki niso sposobni kulturne izmenjave mnenj in delajo "štalo"). Ti bodo še naprej smetili po forumu, žalili druge in uničevali Največjo avtomobilistično spletno skupnost. Potem bodo tu še tisti uporabniki, ki so sicer na nivoju, ampak bodo imeli mogoče kdaj slab dan in napisali kaj, kar ni ravno primerno. Vsi ti skupaj bodo kakšnega novopečenega moderatorja prestrašili, ker mogoče ravno on stvari jemlje na drugačen način kot ostali in svojo funkcijo bo prenehal opravljati. V dvoletnem obdobju lahko kdo odide iz takšnih ali drugačnih razlogov (se poroči, dobi otroke, zamenja službo, od koder je prej 2 leti in 400 postov sodeloval na forumu, ugotovi, da ga avtomobilizem sploh ne zanima več ... razlogov, zakaj bi kdo prenehal biti uporabnik je še veliko). In če sedaj pogledamo, vidimo, da so se trije moderatorji ustrašili, dva sta odšla in ostane jih samo še pet. In sedaj naj pet ljudi kroti 8791 uporabnikov. Hm ... kaj meniš?
Da, pri tej stvari sem črnogled, priznam, toda treba je misliti na vse, ker iskanje rešitev potem, ko se sistem uteče in ko (če slučajno) pride do take situacije, je malce pozno in veliko slabše kot pri sedanjem sistemu.

Moj predlog, če je mogoče problem v moderatorjih. Glede na dejstvo, da so tudi moderatorji le ljudje, recimo, da so nekateri boljši, drugi slabši. Tiste, ki svojo nalogo opravljajo dobro, lahko pohvalimo, za tiste, za katere pa se ugoovi, da pač niso primerni za to nalogo, pa se lahko dogovorimo, da se v OiP odpre tema, kamor se napiše dejstva, zaradi katerih se smatra, da je določeni moderator neprimeren. Zraven se odpre anketa, kjer se glasuje, ali se tega moderatorja izkluči iz skupine Ekipa a.com. Določi se, kolikšno število glasov mora zbrati, da je izločen in admin ga preprosto izbriše iz skupine.
Za tiste, ki bi pa moderatorji radi postali, pa že sedaj veja (vsaj kolikor je meni znano), da lahko icu pošljejo PM, kjer se mu ponudijo, da bi radi opravljali to delo in če bi jih rabil, da jih lahko povabi k sodelovanju.

ps: Se opravičujem za malce dolg post. Opravičujem se tudi za morebitne pravopisne napake (predvsem manjkajoče črke), ker imam v tipkovnici slabe baterije.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So maj 28, 2005 6:55 pm

no da še jaz nekaj dodam...
Torej delo moderatorjev je največkrat kritizirano na forumih. Zakaj? ker vedno se najde nekdo, ki:
* je še nekaj hotel povedati v določeni temi ki je bila zaklenjena (ali je to upravičeno ali ne je druga stvar o kateri bom govoril bolj spodaj)
*misli da je bil s tem, ker je bila tema zaklenjena oškodovan
*bi se rad še kar malo kregal čeprav je bannan
*le malo pa je takih ki se upravičeno pritožijo (z kakšnim predlogom mogoče)

Zdej katera varjanta se največkrat zgodi? ali katera izmed prvih 3-h ali pa zadnja?Vedno je na paleti moderatorski squad. Ker ko se 1 pritoži se najde nekdo, ki se je hotel pritožiti že prejšnji teden pa se raje ni ker je imel nevem kakšne razloge ampak sedaj če nekdo kaj čez mode reče pa hitro še svoj piskrček in izlit svojo jezo glede modov. Sedaj pa malo razmislite: kdo je kriv:1 moderator oz. več ki:
*zaklenejo temo, ki je zašla iz začetnega naslova
*zaklenejo temo zaradi kreganja
*drugače opozorijo škodljive in prepirljive uporabnike
*pobrišejo ene par provokativnih izjav

ali tisti ki mora vedno scati proti vetru in imeti svoj prav?

Glede dela moderatorjev in volitev le teh. Zame brez zamere ampak glupa ideja. Potem se lahko prijavi nekdo ki
*večino piše bedarije,
*je na forumu 1x na teden in takrat napiše 10 postov nahitrco
*nima prave presoje kaj je za zaklenit in kaj ne
*in še 1mio razlogov...

Zdej res je da se lahko vsak, ki misli da lahko izboljša forum prijavi za delo moderatorja. o tem pa za sedaj še vedno odločamo sedanji modi in admini. Vsak pač ne more biti moderator zaradi več razlogov. Glavni izmed njih je pač premalo časa na forumu. In ravno zato je tako veliko moderatorjev. Na dan je aktivnih cca. 130 tem. Mislite da lahko 3 moderatorji preberejo VSE poste?? Hell no! Še toliko modov ko nas je pa se nekateri še kar uspejo pričkat... Zdej pa če hočete biti dobri uporabniki in olajšati delo modov:
*opozorite kritične uporabnike sami kot aktivni uporabniki foruma (oz. ker vsi hočete da se izboljša nihče pa ne pripomore h temu razen par moderatorjev ki pa so itak skoz na paleti )
*potalajte modri karton (s tem posledično opozorite vse moderatorje)
*pm določenim modom (pač tistim ki se vam zdi da bo vedel kaj lahko v določeni situaciji naredi da bo red)

Sedaj kaj boste naredili je vaša izbira. Samo ne se pa potem pizdit in jezit na moderatorja, ki bo zaklenil določeno temo ker je šla v napačno stran=kreg ali offtopic. Za brisanje enostavno ni časa. No ker sm glih pri brisanju in ker je padel predlolg da bi vsak avtor teme lahko brisal v svoji temi. Jah pol bo šele kreg ker bo nekdo nekaj izbrisal, pa zakaj si moj prispevek izbrisal pa zdej bom jaz tvoje prispevke v mojih temah zbrisal,.... Vsi ki mislite da ne bo tako: vrjemite da bi bilo!

Glede zaklepanja tem: dokler nam delate (oz. delamo ker sem tudi jaz dostikrat udeležen kot uporabnik) toliko brezveznega dela bodo teme zaklenjene tudi nepravično. Ampak če se držite določenih pravil (ki se jih mogoče 20% aktivnih uporabnikov) se tako delo zmanjša in se poveča aktivnost modov v določenih "kritičnih" temah.

Noben ni popolen .tudi jaz se na vsake toliko časa skregam zato so pa drugi modi da me opozorijo/editirajo moje prispevke. SAmo k*** ko me potem napade xx število ljudi zakaj se pa jaz lahko kregam in da to ziher zato ker sem mod. Ne vejo pa da mene tudi takrat drugi uporabniki/modi lepo po pm-jih mal pomirijo/napizdijo/opozorijo,... In največkrat to pomaga predvsem ko te opozori tudi nekdo drug kot pa moderator.

Samo toliko v razmislek

Lepo švicanje v tej vročini še naprej
Boris (Maky)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Napisal/-a M3 So maj 28, 2005 7:11 pm

bravo maky! lepo povedano! :bow :bow :bow :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy So maj 28, 2005 8:34 pm

Normalno da je delo moderatorjev najbolj kritizirano, sej je zadeva ista kokr poslanci. Kdo jih kurca pa hval? Nacija, kdo drug. In tko mi tuki kurcamo in hvalmo mode. Dobr, ne bomo govoril o razmerju med hvalo in grajo, pustmo to :lol:...

Drgač pa glede volitev: tisti kandidati, ki pišejo neumnosti, ki so na forumu enkrat na teden in nimajo presoje se zarad mene lahko prjavjo, fora je da ne bojo izvoljeni. Nekdo ki bo mel 3 opzorila, pa bo šou kandiderat bo pogoru na celi črti, ker bo folk vedu, da se hoče it moda samo zato da jih bo lahko drku. S presojo je pa tkole ne, kaj zaklenit in kaj ne, morm rečt da še E a.com nima čist razčiščenih pojmov...

Verjamem pa da ob vseh glupostih in butastih temah nimate cajta vsega gnoja skidat... :P

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So maj 28, 2005 8:50 pm

Shatzy je napisal/-a:Verjamem pa da ob vseh glupostih in butastih temah nimate cajta vsega gnoja skidat... :P

Tocno tako! Pusti drugi del predloga, ker je moderatorjev ze tako premalo. Bistven je prvi del, ki bi moderatorje RAZBREMENIL... ;)

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy So maj 28, 2005 9:33 pm

Sej pr drugem delu se ni šlo tolk za zmanjšanje števila kokr za uvedbo volitev. Zmanjšanje števila bi blo mogoče samo če bi se prvi del predloga uresniču.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So maj 28, 2005 10:54 pm

matr ste glupi, no... volitve

jebote, maš zdaj možnost že to nardit

ice je lepo napisal, da se iščejo novi moderatorji in jih lahko predlagate drugi, kakor tudi se lahko predlagajo sami.

če pa želite zamenjavo moderatorjev, pa napišite točno kdo se vam zdi neprimeren, pa bomo zadevo obravnavali, kot se stvari streže.

tu še maš temo za predlaganje novih moderatorjev, če je ne najdeš na STICKYju!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=32669
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So maj 28, 2005 11:21 pm

Mal sm bral tole temo pa nism glih usega sm ze mal zaspan pa bi rd sam dodal tole kot primer iz zivljenja:

Ce si ti v neki druzbi kjer neki ljudi poznas neki pa ne slucajno mim grede s svojim pac nacinom izrazanja pa bodisi to v pozitivnem ali negativnem smislu izjavis neko izjavo bo pri dolocenih osebkih to antipaticna izjava s tem bos zanj postal antipaticna oseba ki jo bos avtomatsko ignoreru. Si bos pac mislu ker k****n bla bla.... ce bi pa osebek s takim vedenjem nadaljeval in drezal v tvoj osebni prostor tvoje veselje in sreco se ga bos pa itk v realnem zivlenju fizicno lotu. Tako tudi to predlagam tle. Naj majo bedaste izjave sj jih mamo usi pac taki smo usak ma svoje mislenje svoje pravice do izrazanja itd...( ker je pa forum splosni torej vec strani bodisi v zvezi z tovarnami ali pa z strani pripadnosti) in dokler ti ta osebek neprikarjsa cesa se ga da ali na ban listo ali pa opozorila s kakim podpisem uporabnika ki bi se npr vidl v profilu uporabnika itd... ce pa te prikrajza za kj ali resno uzali se da predlog adminom z dokazi in dejstvi ter se tega uporabnika odstrani s foruma. Ta forum ni edini mogoce bo pa na kakem drugem najdu zadovostvo in veselje v prcanju.

To je nekak tko mal mam cudn nacin izrazanja :D
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost