Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO Če okt 15, 2009 11:59 am

Sj če ima kdo od uporabnikov kakšne posebne želje, lahko tudi sam kaj prispeva k razvoju foruma.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 15, 2009 12:02 pm

DaDek: A zakaj dam tak odgovor?.. Ker zelim, da se ljudje naucijo se cesa pred popravkom
ali podobnim posegom v nastavitve.. torej preprosto 100% resitev takoj in ne, ko potrebujes
cas itd... malo je potrebno tudi pomislit se z druge plati. Verjemi ze marsikoga sem in smo
naucili preko ZSjev pa to ne govorim samo za ta primer, pac pa nasplosno.

nevermind: V tem primeru bomo videli kaj se da ukrenit, do takrat pa je na voljo rubrika
MOJE objave. Pred leti vem, da marskdo se tega ni znal uporabljati zato tudi ta tema.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=48855
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če okt 15, 2009 12:04 pm

MacTron je napisal/-a:DaDek: A zakaj dam tak odgovor?.. Ker zelim, da se ljudje naucijo se cesa pred popravkom
ali podobnim posegom v nastavitve.. torej preprosto 100% resitev takoj in ne, ko potrebujes
cas itd... malo je potrebno tudi pomislit se z druge plati.

sej se ne gre tukaj za posameznika, 2, 5.. tukaj se gre za nekaj 100 uporabnikov ki jih to moti.. in pomoje bi se lahko to uredilo.

glede multi quote pa obstaja nek mod celo na phpbb forumu, ampak seveda je potrebna 1ura administratorja za namestitev na neki demo bazi in testiranje.. ampak je očitno bolj racionalno da 30uporabnikov na dan zgubi 15min z limanjem večih quotov skupaj :D

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če okt 15, 2009 4:33 pm

DaDek je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:DaDek: A zakaj dam tak odgovor?.. Ker zelim, da se ljudje naucijo se cesa pred popravkom

sej se ne gre tukaj za posameznika, 2, 5.. tukaj se gre za nekaj 100 uporabnikov ki jih to moti.. in pomoje bi se lahko to uredilo.

glede multi quote pa obstaja nek mod celo na phpbb forumu, ampak seveda je potrebna 1ura administratorja za namestitev na neki demo bazi in testiranje.. ampak je očitno bolj racionalno da 30uporabnikov na dan zgubi 15min z limanjem večih quotov skupaj :D

Sej ne da se prilizujem Macu, al pa da hočem met karkoli proti tebi, sploh ne, sam tisto glede administratorja pa ene ure, je skoraj malo bosa, ker glede na to kolko se mactron ubada s tem forumom... je tista ena ura skor zanemarljiva pomojem :D

Pa če uporabnik zgubi 15min za c+p kopiranje, mora met poleg forumske nepismenosti tudi hude težave s samim uporabljanjem tipkovnice al pa kej.. :D

Se pa strinjam da bi bil tist 'multi quote mod' super rešitev in da je to smer, bi katero bi bilo treba delat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če okt 15, 2009 5:59 pm

W|zz je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:

Sej ne da se prilizujem Macu, al pa da hočem met karkoli proti tebi, sploh ne, sam tisto glede administratorja pa ene ure, je skoraj malo bosa, ker glede na to kolko se mactron ubada s tem forumom... je tista ena ura skor zanemarljiva pomojem :D

Pa če uporabnik zgubi 15min za c+p kopiranje, mora met poleg forumske nepismenosti tudi hude težave s samim uporabljanjem tipkovnice al pa kej.. :D

Se pa strinjam da bi bil tist 'multi quote mod' super rešitev in da je to smer, bi katero bi bilo treba delat.

nisem imel konkretno mactrona v mislih glede tega testiranja, ker vem da kr nekaj preživi tukaj gor, nasplošno sem rekel. ker je res. pri modu piše da je 3min za instalacijo + pač nekaj testiranja.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne nov 01, 2009 8:35 pm

mene pa zanima kam je šla tema v Splošni debati z naslovom drža volana?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne nov 01, 2009 8:48 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:mene pa zanima kam je šla tema v Splošni debati z naslovom drža volana?

Sla je tja kamor spada, ker je ze od zacetka l.2007 bila polom poleg tega avtor teme tudi
onemogocen... in po eni strani hvala, ker si jo ponovno odprl.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To dec 01, 2009 10:30 am

Tiste teme k so zanimive zbišete ali zaklenete, totalno zdolgočasene teme, da prah puhaš k bereš pa ostajajo.

Pa modelatorji se mal umirte z posti, k že nabijate
Slika Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 01, 2009 3:29 pm

Kje pa je kotiček oglasi?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To dec 01, 2009 4:10 pm

nevermind je napisal/-a:Kje pa je kotiček oglasi?

Ti ne dajo miru ti oglasi kajne?... ali zgolj zaradi teznje po necem kar bi rad na vso
silo dosegel (to se je ze tudi zasledilo) sprememba bo dobrodosla za vse tiste kateri
ste pisal, da bi radi imeli zopet v forumskem delu oglase in prav to se sedaj zopet odpira.

Po letu 2005 zopet mali oglasi v forumskem delu... vendar pozor

2.2 - mali oglasi oz. prodaja avtomobilov in opreme je po novem dovoljena samo v
forumskem področju Oglasi
. Na vseh ostalih mestih (podpis, druga področja
foruma) se smatra kot kršitev pravil
.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To dec 01, 2009 6:14 pm

ena malenkost... ko človek odpre iskalnik in so tam navodila:

Išči ključne besede:
Lahko uporabiš besede, kot so AND pred besedo, ki morajo biti med zadetki, OR pred besedo, ki se lahko pojavi med zadetki in NOT za besede, ki se smejo pojaviti v rezultatu iskanja. Uporabi * kot jokerja za del besede. Npr.: pri*; med rezultati iskanja bodo besede kot so: prijatelj, prišel, prinesi, prikaz, prizma...

Zakaj ne bi pisalo recimo takole:
Če želite iskati več besed, napišite tako:
+bla1 +bla2 +bla3

Jaz mislim, da bi po določenem času število na novo odprtih tem močno upadlo in s tem olajšalo delo moderatorjem. Zakaj? Ker je trenutno navodilo naravnost NEUPORABNO. Ali pa ga jaz narobe zastopim :?. Pa vse skupi bi blo 5min dela.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To dec 01, 2009 6:40 pm

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ To dec 01, 2009 7:02 pm

Sem videl to temo že en čas nazaj in zdej dejansko lahko uporabljam iskalnik... hotel sem samo predlagati spremembo navodil pri iskalniku, ker trenutna niso uporabna.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To dec 01, 2009 7:34 pm

/miha je napisal/-a:Zakaj ne bi pisalo recimo takole:
Če želite iskati več besed, napišite tako:
+bla1 +bla2 +bla3

če želiš iskati VEČ besed imaš sledeče:

iz teme iskalnik:
" " ;poišče polja, ki vsebuje besede kot so "apple", "apples", "applesauce", ali "applet"

tale debata sodi v zgornji omenjeni link in ne v to temo

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Pe dec 04, 2009 9:43 pm

Sicer vem da na spletnih forumih ni demokracije in da so urejeni in urejani po presoji moderatorjev in administratorjev, pa me vseeno zanima, cist tako, informativno, drugace mi je vseeno kako je:
Zakaj je tak greh odpret novo temo na a.com? Se spominjam, ko sem bil se na motosvetu, tam so popolnoma vse reci za posamezno stvar vrgli v eno temo: npr: "skuter Piaggio : modeli, cene, predelave, popravila". Ni treba posebi poudarjat kaj se je dogajalo ko je kdo odprl novo temo o, naprimer, popravilu nekega dela skuterja in so ga vsi takoj napadli naj ne smeti, da in mu nalimali link do 400 stranske teme. Ob kombinaciji z iskalnikom ki ne dela vredu ti ni preostalo drugega kot da si klikal stran po stran in iskal potencialno resitev za tvoj problem, v glavnem debilno. Ne vem na cigavem zeljniku je zrasla ta gonja po kvaziurejenosti. In a.com pluje v isto smer. Vse zmetat v isto temo da bo kao urejeno. Kot bi makarone, pralni prašek, sekret papir, zemljo za rože in solato spravil v isti predal v kuhinji in nato trdil, da si itak vse kupil v Merkatorju. Forum je namenjen interakciji med uporabniki in izmenjavi izkusenj, če ne zelite da uporabniki pisejo sporocila pa ga zaklenite ker "itak že vse piše". Ali pa skopirajte uporaben content in kreirajte spletno stran. ;)

O adminih in moderatorjih pa... Prav je, da imajo "premoč" nad ostalimi uporabniki in da pač "zganjajo diktaturo" ker je to njihova naloga, je pa res da si nekateri to "nalogo" mal narobe interpretirajo. Forum ni moj, tko da pri tem nimam besede, ce so lastniki zadovoljni, potem to meni zadostuje.

Mogoče bi blo fajn če bi se nekateri odvadli pritiskat enter vsakič ko pridejo do konca okvircka za besedilo, uporaba kaksnih locil, vsaj na vsake toliko casa, kake velike zacetnice itd... in pa mogoce dopuscanje moznosti da ne ve ravno cisto vsak popolnoma vseh podrobnostih o njegovi omiljeni znamki vozil. Forum je za to da tisti ki nekaj ne vejo, pridejo vprašat tiste ki vejo. Drugace je itak vseeno ce foruma sploh ne bi bilo, ce je debata skorajda prepovedana.

Sicer pa to ni napad na nikogar, ampak samo tko malo za v premislek.

Kaj vec pa ne bi izgubljal preveč besed. Uporabite iskalnik, saj že vse piše :lol:
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So dec 05, 2009 3:23 am

Rain je napisal/-a::
Zakaj je tak greh odpret novo temo na a.com?

sploh ni greh :D

če pa gre za zadevo,ki je že stokrat predebatirana,je pa stvar zelo moteča,ker se teme ponavljajo.npr. nekdo sprašuje za npr. nek motor. en uporabnik ki se na te motorje res spozna mu napiše vse od A do Ž,u nulu tako kot se spodobi in bi tema bila za v tovarno znanja(žalostno če kak uporabnik ne ve kje je to),pol pa čez en mesec nekdo odpre temo z istim vprašanjem.kaj s takim? kar se mene tiče,BAN takoj! prvo kot prvo si je treba mal časa vzet in pogledat,če enaka oz. podobna tema že obstaja.

npr. za vsakega novega,ki odpre temo o chiptuningu,BAN takoj,pa naj gre zaradi mene na bicikl.com dalje spraševat. nema tle sm nov,pa nisem vedu...

moje mnenje :hi
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne dec 06, 2009 8:49 pm

Sem opazil da je na forumu nova rubrika Oglasi. Predlagal bi, da bi lahko oddal oglas le tisti ki bi imel določeno število postov. Namreč opažam na drugih forumih da se prijavlja folk samo zarad oglasa-pa še takrtat prodaja mavrične kroglice za na taščino joško :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne dec 06, 2009 9:01 pm

Pa če bi lahko še oglasi šli pod zabavni kotiček in nima veze z avtomobilizmom ?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne dec 06, 2009 9:01 pm

SpunkyRacer je napisal/-a:Sem opazil da je na forumu nova rubrika Oglasi. Predlagal bi, da bi lahko oddal oglas le tisti ki bi imel določeno število postov. Namreč opažam na drugih forumih da se prijavlja folk samo zarad oglasa-pa še takrtat prodaja mavrične kroglice za na taščino joško :roll:

strinjam se, sam bi dodal tudi časovno omejitev. recimo vsaj mesec dni mora biti uporabnik in imeti 100 postov. ;) s tem bi se tudi onemogočilo brezvezno nabijanje postov nekoga sam da doseže dol.št. postov in lahko odda oglas ;)
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne dec 06, 2009 9:15 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
SpunkyRacer je napisal/-a:Sem opazil da je na forumu nova rubrika Oglasi. Predlagal bi, da bi lahko oddal oglas le tisti ki bi imel določeno število postov. Namreč opažam na drugih forumih da se prijavlja folk samo zarad oglasa-pa še takrtat prodaja mavrične kroglice za na taščino joško :roll:

strinjam se, sam bi dodal tudi časovno omejitev. recimo vsaj mesec dni mora biti uporabnik in imeti 100 postov. ;) s tem bi se tudi onemogočilo brezvezno nabijanje postov nekoga sam da doseže dol.št. postov in lahko odda oglas ;)

Točno to ja. Določeno časovno in po postih, kot pri glasovanju v salonu.
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov